Председник државе у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Председник Републике Србије господин Александар Вучић обишао је новоизграђену Мултифункционалну дворану Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

„Драги спортисти, желим да вам се захвалим на овом величанственом доласку. Ми овде имамо много шампиона од којих можете много да научите. Рекли су ми да нису могли ни да сањају да имају овакве услове. Мало ко у свету има овакве услове, зато радите и борите се. Медаље не узима било ко. Ја вас само молим да се борите, да још деце доведемо овде. Зато наставите да се трудите, јер што више успеха имате, већи сте идоли деци. Када се носи српска застава, ви нисте било ко, ви сте тада Србија“, казао је председник господин Александар Вучић.

Мултифункционална дворана обухвата аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу, са најсавременијом опремом намењеном рвачима, џудистима, теквондистима, каратистима и стрелцима.

Нови модерни тренинг центар налази се код постојећег Дома спортова у Кошутњаку, у објекту укупне бруто површине од 16.200 квадрата. Ушушкан у зеленилу градске шуме, великом стакленом фасадом архитектура врло успешно повезује унутрашњост објекта са околином. Стабла која окружују објекат тако постају део ентеријера, практично давајући утисак да се тренинг одвија у самом парку.

Пројектована је по угледу на најмодерније олимпијске центре, а све справе и пратећа опрема одговара највећим светским стандардима и сертификатима.

Заједно са председником је дошао министар финансија Синиша Мали, министар спорта Зоран Гајић и градоначелник Београда, Александар Шапић.

 

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру