Правилан развој деце

Значај корективне гимнастике за правилан развој детета је од вишеструког значаја. Пре свега у превенцији настанка телесних деформитета, чији је проценат код деце предшколског и школског узраста, последњих година у порасту, како због недовољне физичке активности, седентарног начина живота, тако и због лоших навика у држању, а некад и наглог раста у периоду развоја детета.

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, Ваше дете добија комплетан спортско медицински преглед, као и моторичка тестирања, на којима ће наш тим урадити процену постуралног статуса, и у складу са тим, дати препоруку за програм корективне гимнастике, који се одвија под стручним надзором наших професора физичког васпитања.

Правовремена детекција као и примена циљаних вежби, од пресудног је значаја за унапређење правилног раста и развоја деце.

Превентивно корективна гимнастика је осмишљена за децу код које је установљен одређени деформитет тела, али обухвата и школарце код којих постоји индиција да се наруши добра постура тела.

Завод за спорт и медицину спорта РС поседује најновију дијагностичку технологију из ове области.

Пружите Вашем детету прилику за здраво и срећно детињство.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру