Најмодернији тренинг центар у држави

Нови тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС, у најскоријем временском периоду ће бити пуштен у рад. Очекује се пристизање опреме и реквизита за спортисте. Овај спортски центар пружиће спортистима највише светске стандарде у тренажним процесима. У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, као и садржаји за потребе стрељачког и пењачког савеза.

Модерни тренинг центар налази се код постојећег Дома спортова у Кошутњаку, у објекту укупне бруто површине од 16.200 квадрата. Ушушкан у зеленилу градске шуме, великом стакленом фасадом архитектура врло успешно повезује унутрашњост објекта са околином. Стабла која окружују објекат тако постају део ентеријера, практично давајући утисак да се тренинг одвија у самом парку. Поред тога, објекат поседује и озелењени коси кров који је пејзажно уклопљен да буде доступан пешацима и рекреативном коришћењу.

Унутрашња организација је такође омогућила ефикасно и потпуно аутономно функционисање за сваки од спортова, али тако да су издвојене тренинг целине опслужене низом заједничких функција, укључујући свлачионице, купатила, амбуланту и канцеларијски простор. На приземљу се налазе два потпуно опремљена борилишта и терен за кошарку, као и зид за пењачке дисциплине. Први спрат поседује још две велике тренинг сале са свлачионицама и пратећи канцеларијски простор. Објекат обухвата и укопана етажа са гаражом од 145 паркинг места, али и велика модерна стрељана Стрељачког савеза са холограмским метама.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру