Министар спорта РС у посети Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас је у посети и радном састанку у Заводу за спорт и медицину спорта РС био министар спорта Републике Србије господин Зоран Гајић. Министра и делегацију је дочекао директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Милан Савић. Директор Савић им је представио систем рада наше установе и спровео их по секторима представљајући им најсавременију дијагностичку опрему за тестирање спортиста. Министар је обишао Центар за медицину и психологију спорта, Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Дом спортова и новоизграђену Мултифункционалну дворану.

“Најстручнија установа која брине о физичкој спреми спортиста, рекреативаца и аматера у Србији, свакако је Завод за спорт и медицину спорта РС. Веома ми је драго што су данашњи гости на челу са министром спорта господином Гајићем препознали важност и значај наше установе и одлучили да нас посете. Делегација је упозната са могућностима које пружа Завод за спорт и медицину спорта РС, као и са инфраструктурним и кадровским потенцијалима. Презентована им је делатност наше институције а било је говора и о проширењу институционалне сарадње како би поред постојећих обостраних обавеза продубили сарадњу“, директор Савић.

Господин Зоран Гајић је стручњак и бивши врхунски тренер одбојкашке репрезентације Југославије, Русије и Ирана. Освајач је многобројних медаља. Председник Одбојкашког савеза Србије. У клупској каријери, Гајић је освојио 8 титула првака Југославије, Грчке, Турске, Русије и Азербејџана, и 3 титуле победника Купа Југославије, Грчке и Турске.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру