Кабинет за превентивно – корективну гимнастику

У Дому спортова I Националног тренинг центра ЗСМСРС, у понуди је и услуга Кабинета за превентивно – корективну гимнастику. Код предшколске и школске деце у циљу превенције и отклањања лошег држања тела (кичме, груди) и стопала најчешће се примењује корективна гимнастика. Укључивањем у програм деца добијају бесплатан преглед постуралног статуса најсавременијим системом 3D камерама.

Физичка активност је изузетно важна за правилан раст и развој детета. Деца све више времена проводе у пасивном положају. Дуго и неправилно седење испред ТВ-а, компјутера, радног стола су довели до појаве лошег држања тела, равних стопала и разних деформитета кичменог стуба већ у нижим разредима основне школе. Вежбе из програма корективне гимнастике имају за циљ да спрече настајње могућих деформитета и обезбеде правилан развој детета или да коригују и спрече даљу прогресију постојећих деформитета. Вежбе директно утичу на мишиће и зглобове али и на организам у целини. Циљано се јача слаба и истеже скраћена мускулатура.

За млађе ту је и спортско – рекреативни програм “Школа пливања“. Часови пливања се реализују 3 пута недељно у затвореном базену у Дому спортова. Понедељком, средом и петком од 9-10 и 15-16 часова.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру