Француска делегација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас су делегацију Француске амбасаде, коју су представљали госпођа Лоренс Фишер (амбасадорка за спорт Француске), господин Бабак Амир-Тахмасеб (директор за међународну сарадњу Француског института за спорт, стручност и перформансе-INSEP),
госпођа Емили Туи (одговорна за параолимпијски спорт у Центру за ресурсе, стручност и спортске перформансе регије Ил де Франс-INSEP), господин Франсоа-Гсавијер Кованди (аташе за сарадњу амбасаде Француске) у Заводу за спорт и медицину спорта РС угостили директор господин Горан Бојовић и помоћник директора за медицину др госпођа Тамара Гавриловић. Делегацији је представљен начин рада медицинског сектора, специфичан начин рада сарадника за моторичка истраживања и аналитику у спорту, као и најсавременија дијагностичка опрема. Гости су такође упознати са новим пројектима.

“Најстручнија установа која брине о физичкој спреми спортиста, рекреативаца и аматера у Србији, нашим залагањем постала је база спорта. Веома нам је драго што су данашњи гости препознали важност и значај наше установе и одлучили да нас посете. Француска делегација је упозната са могућностима које пружа Завод за спорт и медицину спорта РС, као и са инфраструктурним и кадровским потенцијалима. Разговарали смо о будућим видовима институционалне сарадње како би поред осталог продубили сарадњу са Француским институтом за спорт смештеним у Паризу“, изјављује директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру