Дијагностика тренираности спортиста

У Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, у Центру за моторика истраживања и аналитику у спорту, тестирања на изокинетичком динамометру је обавила Сташа Гејо, репрезентативка Србије у спортском пењању на вештачкој стени и чланица је планинарско-алпинистичко-експедицијског клуба Ниш.

Изокинетички динамометар, фирме HUMAC NORM, пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба шаке. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).

Сташа је била светска јуниорска шампионка 2015. године. У сениорској конкуренцији победила је на Светским играма 2017. године. Била је европска шампионка у дисциплини болдер 2017. у Минхену и трећа у комбинацији. Године 2018. године била је трећа на Светском првенству у дисциплини болдер. Освојила је бронзану медаљу у спортском пењању у дисциплини болдер на Европском првенству 2020. године у Москви.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру