Бобан Марјановић у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Бобан Марјановић (Бољевац, 15. август 1988.) српски је кошаркаш. Игра на позицији центра, а тренутно наступа за Далас мавериксе. Са 224 cm висине један је од највиших кошаркаша у свим такмичењима у којима наступа.

Ускоро почињу припреме за Олимпијски квалификациони турнир у Београду (29. јун – 4. јул), а на њима ће бити и Бобан Марјановић. Ривали Србије у групи су Доминиканска република и Нови Зеланд, а у другој су Италија, Порторико и Сенегал. Само победник турнира иде на Олимпијске игре у Токију.

У добро опремљеним лабораторијама Завода за спорт и медицину спорта РС врхунски тим стручњака пружа спортистима све оно што им је неопходно за успешно бављење спортом. Специјалисти медицине спорта раде спортско – медицинске прегледе спортиста, стручњаци у области спорта и физичког васпитања врше контролу утренираности и идентификацију фактора ризика, а спортски психолози обављају психолошка тестирања.

ЗСМСРС је један од носећих стубова спортске културе у Србији. Друштво чији су грађани здрави, заједница у којој врхунски спортисти имају своју кућу која о њиховом психичком, физичком и здравственом статусу води рачуна, је нешто што својим радом, сваким даном постижемо и сваки даном унапређујемо.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру