Испод прочитајте више о овој услузи коју нуди Завод

Пoстурaлни стaтус

Врста услуге
Пoстурaлни стaтус, Спортско медицински прегледи

Мултидисциплинарни тим врхунских стручњака Завода за спорт обавља свеобухватну процену моторичких способности система за кретање. Путем прегледа идентифицирамо статичке постуралне девијације унутар система за кретање, дефинишемо функционалну ефикасност система за кретање, идентификујемо девијације или погоршање основних кретних образаца, дајемо прецизне податке о слабостима, функционалним ограничењима и индивидуалним ризицима за повређивање, као и информације за дизајнирање безбедног и индивидуално прилагођеног корективног вежбања.

Постура представља усклађеност и функцоналност свих компоненти система за кретање у било ком покрету или положају.

Превелико и једнострано оптерећење, слабост мишићних група, прекомерна телесна тежина, лоше животне навике доводе до функционалних поремећаја и структуралних девијација унутар система за кретање узрокојући различите промене у телесном држању, као и проблема током кретања.

У циљу праћења правилног раста и развоја, телесног држања и огранићавајућих фактора кретања, у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије примењују се најсавременије биомеханичке дијагностичке методе.

Свеобухватна процена функције система за кретање која се примењује у Заводу подразумева 3Д кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању.

3Д кинематичка анализа постуралног статуса

Процена усклађености најважнијих сегмената тела: стопала и скочни зглобови, колена, лумбално-карлични појас, горњи део леђа, рамена, глава и врат.

3Д динамичке анализе – процена извођења основних образаца кретања

Процена мобилности и стабилности зглобова и држања тела током извођења основних кретања која су заступљена у већини свакодневних и спортских активности.

Идентификација статичких постуралних девијација и асиметрија тела заједно са анализама оснвних образаца кретања омогућава увид у биомеханику тела.

За разлику од субјективних или 2Д процена, 3Д кинематича анализа обезбеђује прецизне податке о усклађености нашег систсема за кретање у свим анатомским равнима.

Пошаљите нам упит за ову услугу и проверите расположиве датуме за тестирање. Потрудићемо се да Вам одговоримо у року од 48 сати.

    Галерија