Кретање је живот

Парк – шума и најлепше градско излетиште Кошутњак простире се на површини од 330 хектара, на надморској висини од 250m. Централно место у Кошутњаку заузима спортско – рекреативни центар, Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС, који се простире на нешто више од 40 хектара. Поседује игралишта за фудбал, кошарку, одбојку, рукомет, атлетски стадион, базене, Tрим стазу…. Ако у главном граду постоји место где можемо да се одморимо, удишемо чист ваздух и рекреирамо се, онда су то свакако спортски терени Завода за спорт и медицину спорта РС. Место за љубитеље спорта и рекреације, за свакодневну шетњу, трчање, вежбање. Због своје организованости и уређености у сваком тренутку, ово место и заслужује да је најатрактивније за активни одмор у Београду. Одлична кондиција, јачање мишића, срца, удисање кисеоника, јачање духа и тела су главни разлози зашто наши грађани посећују и користе капацитете Првог Националног тренинг центра, чиме одржавају висок степен физичких способности, који је неопходан за очување квалитетног начина живота.

За почетнике и рекреативно бављење спортом ту је Трим стаза ЗСМСРС са справама и упутством за израду лаганих вежби, као и мини теретана на отвореном. За љубитеље екстремних спортова ту је Вештачка стена. Унутар стазе се налазе кошаркашки, тениски, рукометни и одбојкашки терени и огромна ливада са клупама и столовима. Цела стаза је углавном у хладу храстова са тартан подлогом која је еластична и има висок степен амотризације.

ТРИМ СТАЗА НЕКАДА

   

ТРИМ СТАЗА САДА

   

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта РС је један од најпознатијих спортских објеката у Кошутњаку. Дуга је 1.200m. Дуж стазе распоређене су “станице“ за вежбање. Стаза је изграђена почетком седамдесетих година прошлог века. Прва Трим стаза на подручју бивше Југославије изграђена је 1885. године на Бледу.

Сви заинтересовани рекреативци, корисници спортских терена у Кошутњаку, могу обавити превентивни лекарски преглед, у медицинском сектору Завода за спорт и медицину спорта РС, који је усмерен на контролу срца и плућа.

Leave a Reply