1080 Quantum sistem

1080 Quantum sistem napravio je revolucionarni napredak u obuci za brzinu, snagu i okretnost. Sistem koristi kompjuterski kontrolisani motorizovani kablovski sistem koji omogućava trenerima i stručnjacima za rehabilitaciju da primene i kontrolišu otpor u širokom rasponu vežbi.

Sofisticiran sistem se koristi za obuku performansi, testiranje, rehabilitaciju i istraživanje. Snaga leži u patentiranoj tehnologiji gde elektromotor obezbeđuje nivo otpora, način rada i brzinu. Ovo stvara jedinstvenu sposobnost za sigurno i nezavisno upravljanje otporom i brzinom u koncentričnoj i ekscentričnoj fazi tokom merenja sile i snage tokom pokreta.

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS sa 1080 Quantum sistemom može se izvesti širok spektar funkcionalnih testova i vežbi. Sposobnost testiranja, dok istovremeno dobijate povratne informacije o fizičkim rezultatima, neprocenjiva je za bilo kog trenera ili stručnog radnika kada sprovodi program obuke ili rehabilitacije. Ima mogućnost prilagođavanja opterećenja i brzine u različitim fazama vežbi.

Quantum nudi sledeće vrste otpora za testiranje i trening u koncentričnoj i ekscentričnoj fazi bilo kog pokreta:
– Izoinercijalni – simulirani otpor normalne težine
– Izotonički – konstantan otpor
– Izokinetička – konstantna brzina za optimalni razvoj sile i vreme pod napetošću
– Promenljiva inercija – otpor i inercija kada vam je potrebna. Poznat i kao “Bez leteće težine“ za optimalni trening snage na velikim brzinama
– Vibracija – različite amplitude pri 25 Hz za neuromuskularnu stimulaciju.

Ovo je jedini sistem gde se brzina i otpor mogu odmah i dinamički kontrolisati u jednom ponavljanju. Rezultat toga je da se princip brzine sile može prvi put u potpunosti primeniti u testiranju, obuci i rehabilitaciji. Ova sposobnost otvara novu paradigmu za efikasnost, preciznost i individualizaciju treninga.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru