Linija
Republicki zavod za sport

IV Nacionalni seminar za sekretare

U utorak, 08.12., u organizaciji Republičkog zavoda za sport i Sportskog saveza Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta u Svečanoj sali „Jugoslavija“ u Palati Srbije održan je IV Nacionalni seminar za sekretare. Pred preko 200 učesnika, sportskih sekretara iz cele Srbije, Seminar je otvorila Ministar omladine i sporta gospođa Snežana Samardžić Marković. Ispred Republičkog zavoda za sport prisutne je pozdravio direktor Jasminko Pozderac, a ispred Sportskog saveza Srbije generalni sekretar dr Dane Korica.

 
Na Četvrtom nacionalnom seminaru za sekretare učestvovalo je 11 domaćih i 1 inostrani predavač koji su svoja teorijska znanja ali i praktična iskustva u radu u sportskim organizacijama, sa sportistima i sportskim ekipama preneli učesnicima Seminara.
 
 
Na temu „Akcioni plan i strategija sporta“ govorio je načelnik sektora za sport Ministarstva omladine i sporta, gospodin Dragan Atanasov. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica izlagao je na temu „Sportski savez  – danas - sutra“. O „Novinama u listi nedozvoljenih sredstava u 2010. godini i dosadašnjim iskustvima“ govorio je direktor Antidoping agencije dr Nenad Dikić. Gost iz Slovenije, gospodin Aleš Šolar, ispred Olimpijskog komiteta Slovenije izneo je iskustva u organizaciji i finansiranju sporta u Sloveniji. Prof. dr Saša Jakovljević sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja izlagao je na temu „Školovanje stručnih kadrova u sportu na visokoškolskim ustanovama – stanje i perspektiva“. Rukovodilac računovodstvenog servisa Sportskog saveza Srbije, gospođa Radmila Stanojković govorila je na temu „Poreski tretman prihoda u sportskim organizacijama“. O „Kriterijumima za kategorizaciju sportova, misaonih sportskih igara, sportskih veština, sportista i sportskih stručnjaka“ govorio je Miodrag Šebek ispred Sportskog saveza Srbije. Mr Aleksandra Sanader ispred Republičkog zavoda za sport izlagala je na temu „Nova metodologija testiranja sportista u Republičkom zavodu za sport“. Kordinator službe za mala i srednja preduzeća Telekoma Srbije, gospodin Drašković sekretarima je prezentovao „BIZNET za pravna lica - umrežavanje“. Savetnik u sektoru za sport, Ministarstva omladine i sporta, Danka Vasić izlagala je na temu „Sport u lokalnim samoupravama“. Diplomirani pravnik Zvonimir Popović, ispred Ministarstva omladine i sporta govorio je o javnim nabavkama u sportu.Pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srbije za obrazovanje i komunikaciju Zoran Vasić govorio je na temu „Porez u sportu“.

Po završetku Seminara tradicionalno su uručeni Sertifikati učesnicima Seminara kao i priznanja najuspešnijim sekretarima. U konkurenciji najuspešnijih sekretara granskih saveza proglašen je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković, dok je gospodin Ninoslav Stojković izabran za najuspešnijeg generalnog sekretara opštinskih saveza.

 


                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.