Linija
Republicki zavod za sport

Sektor za specijalizovanu zdravstvenu zaštitu sportista i drugih učesnika u sportskim aktivnostima

Tradicija, duga već više od pola veka, utiče na kreiranje vizije značajnosti Sektora za medicinu sporta i njegovu važnost  u formiranju nacionalnih standarda u oblasti sportsko-medicinskih pregleda.

Dobri uslovi rada i organizacija posla omogućavaju veliku produktivnost. Stučnjaci u mnogim oblastima – sportske medicine, kardiologije, pulmologije, klinički lekari, nutricionisti i biohemičari-formiraju tim lekara.
 
Renovirano zdanje, smešteno u košutnjačkoj šumi, u gradu, ali van njegove vreve, jedinstvenost u pružanju mnogih usloga, testiranje na sportskim terenima, celodnevno radno vreme uz mogućnost korišćenja naših usluga tokom vikenda, čine Republički zavod za sport jedinstvenom ustanovom sa delatnošću u oblasti sportske medicine.
 
Usluge sektora medicine sporta dobro su poznate odbojkaškoj, vaterpolo, rukometnoj, biciklističkoj, košarkaškoj, skijaškoj reprezentaciji, sportistima borilačkih veština, koji su učesnici takmičenja najvišeg svetskog ranga (Olimpijskih igara, Univerzijade, EYOF-a, Mediteranskih igara…).
 
Ime Zavoda za sport i medicinu sporta RS prepoznatnjivo je u mnogim domaćim i stranim institucijama iz oblasti sporta i medicine sporta, ali i kroz veliki broj publikacija, seminara, sportskih manifestacija i angažovanja u propagiranju zdravog načina života kroz različite vrste medija.
 

                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.