Linija
Republicki zavod za sport
31.03.2021.

Multifunkcionalni kompleks - Najveća investicija u sportskoj infrastrukturi

 
Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u regionu. U ovoj multifunkcionalnoj dvorani treniraće mnogobrojni Nacionalni sportski Savezi. Predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom.

''Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja sporta u Srbiji. Objekat se nalazi na iskošenom terenu, pa su autori idejnog rešenja pokušali da oblikovanje prilagode morfologiji terena, kako bi sam objekat što manje narušio prirodni ambijent u okruženju. Planirana je staklena ograda na ivici krovne terase, a krovna površina biće zatravljena i uklopljena u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom. Kontinuiranom modernizacijom kroz unapređenje infrastrukture podižemo značaj sporta i nivo usluga naše jedinstvene sportske ustanove'', direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Više icoMore


31.03.2021.

Kvalifikacije za SP u Kataru 2022.

Fudbalska reprezentacija Srbije, pobedila je Azerbejdžan sa 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je pobedila u Azerbejdžanu golovima Aleksandra Mitrovića. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su bili znatno bolji tokom prvog poluvremena, ali je domaćin promenio tok meča boljim ritmom u nastavku. "Orlovi" su odlično startovali u borbi za Svetsko prvenstvo, porazili su najpre kod kuće Irsku, a onda pokazali odličnu igru protiv Portugala i izašli neporaženi iz duela sa šampionom Evrope.
 
 
Naredni meč "orlovi" igraju u septembru. Prvo sledi prijateljski duel sa Katarom (1. septembar) u gostima, a onda kod kuće sa Luksemburgom (4. septembar) i u gostima sa Irskom (7. septembar). U junu će "orlovi" odigrati dve ili tri prijateljske utakmice, koje će selektoru pomoći da iskristališe tim pred finiš kvalifikacija. 

Više icoMore


30.03.2021.

Ozelenjavanje Košutnjaka od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

''Našim redovnim i svakodnevnim aktivnostima, brinemo o zelenilu u Košutnjaku. Pored ovih posađenih sadnica, u planu je da tokom ove godine bude posađeno još 450. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i ministru gospodinu Udovičiću na dosadašnjoj pomoći. Obnavljanjem zdrave sredine u kojoj živimo, pospešujemo kvalitet naših života, nadograđujući pejzažnu arhitekturu'', izjavljuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije gospodin Goran Bojović.

Obraćanje direktora ZSMSRS gospodina Bojovića


Više icoMore


29.03.2021.

World Health Organization

    


Više icoMore


29.03.2021.

Internacionalna federacija sportske medicine

 
Organizacioni odbor 36. svetskog kongresa sportske medicine uložiće sve napore za naučno plodan sastanak, jer će poznati svetski stručnjaci imati priliku da razmenjuju svoje znanje i iskustvo o najnovijim dostignućima u sportskoj medicini.
 


Više icoMore


29.03.2021.

Kvalifikacije za SP 2022. u Kataru: Srbija - Portugal

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je drugu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Portugala i osvojila vredan bod protiv prvaka Evrope.
 
Meč je završen rezultatom 2:2.
 
Golove za naš tim postigli su Aleksandar Mitrović i Filip Kostić.
 
U utorak, 30.03. naši reprezentativci igraju treći meč kvalifikacija za SP 2022. u Kataru protiv selekcije Azerbejdžana.


Više icoMore


26.03.2021.

Nastavak sadnje drveća na zelenim površinama Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Prema planu, Zavod za sport i medicinu sporta RS nastavio je sa sadnjom drveća na zelenim površinama, na svojim terenima u Košutnjaku. Prošle godine posadio je 100 sadnica hrasta u trim zoni. Danas je posađeno još 10 sadnica.

Zavod za sport i medicinu sporta RS će i sledeće sedmice nastaviti sa akcijama sadnje.

Više icoMore


26.03.2021.

Teniseri testirani na 1080 Quantum sistemu

Novi sistem za testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

 

1080 Quantum sistem napravio je revolucionarni napredak u obuci za brzinu, snagu i okretnost. Sistem koristi kompjuterski kontrolisani motorizovani kablovski sistem koji omogućava trenerima i stručnjacima za rehabilitaciju da primene i kontrolišu otpor u širokom rasponu vežbi.

Sofisticiran sistem se koristi za obuku performansi, testiranje, rehabilitaciju i istraživanje. Snaga leži u patentiranoj tehnologiji gde elektromotor obezbeđuje nivo otpora, način rada i brzinu. Ovo stvara jedinstvenu sposobnost za sigurno i nezavisno upravljanje otporom i brzinom u koncentričnoj i ekscentričnoj fazi tokom merenja sile i snage tokom pokreta.
 
Sa 1080 Quantum sistemom može se izvesti širok spektar funkcionalnih testova i vežbi. Sposobnost testiranja, dok istovremeno dobijate povratne informacije o fizičkim rezultatima, neprocenjiva je za bilo kog trenera ili stručnog radnika kada sprovodi program obuke ili rehabilitacije. Ima mogućnost prilagođavanja opterećenja i brzine u različitim fazama vežbi.

Quantum nudi sledeće vrste otpora za testiranje i trening u koncentričnoj i ekscentričnoj fazi bilo kog pokreta:

       Izoinercijalni - simulirani otpor normalne težine
       Izotonički - konstantan otpor
       Izokinetička - konstantna brzina za optimalni razvoj sile i vreme pod napetošću
      Promenljiva inercija - otpor i inercija kada vam je potrebna. Poznat i kao ''Bez leteće težine'' za optimalni trening snage na velikim brzinama
Vibracija - različite amplitude pri 25 Hz za neuromuskularnu stimulaciju.
 
Ovo je jedini sistem gde se brzina i otpor mogu odmah i dinamički kontrolisati u jednom ponavljanju. Rezultat toga je da se princip brzine sile može prvi put u potpunosti primeniti u testiranju, obuci i rehabilitaciji. Ova sposobnost otvara novu paradigmu za efikasnost, preciznost i individualizaciju treninga.

Više icoMore


26.03.2021.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Balon hala - zatvoreni olimpijski bazen i bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra

 

Više icoMore


26.03.2021.

Besplatno rekreativno plivanje za starije sugrađane u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Rekreativno plivanje u Nacionalnom trening centru 

Zavod za sport i medicinu sporta RS realizuje  program besplatnog plivanja za starija lica. Svake subote od 7 do 8 ujutro, na bazenu  u okviru Nacionalnog trening centra, obezbeđen je besplatan termin rekreacije za korisnike preko 60 godina starosti.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.