Linija
Republicki zavod za sport

III NACIONALNI SEMINAR ZA SEKRETARE

„Vrhunski rezultat i medalje su samo najvidljiviji rezultat jednog teškog rada iza kojeg stoji veliki broj ljudi...“ Ovim rečima ministаr omladine i sporta Snežana Samardžić Marković je otvorila III nacionalni seminar za sekretare sportskih i opštinskih saveza, klubova, udruženja i ostalih sportskih organizacija (generalni, tehnički, izvršni), koji su organizovali Republički zavod za sport i Sportski savez Srbije. Seminar je održan juče, 26. juna, 2008. god u Hotelu ''Trim'' na Košutnjaku.

 

 
Ministar omladine i sporta je istakla da bez stručnih, posvećenih i dobro organizovanih pojedinaca nema ni organizovanog saveza, a time ni adekvatnog razvoja sporta u Srbiji i dodala: „Zato je veoma važno da veliku pažnju posvetimo ljudima koji rade u sportskim savezima i klubovima, da im pružimo mogućnost za usavršavanje, napredovanje i stvaranje zavidno organizovanih klubova i saveza“. Istakla je da posebnu ulogu u funkcionisanju svakog saveza imaju sekretari zaposleni u tim organizacijama, na kojima počiva kompletna infrastruktura saveza, kluba ili udruženja, koji su svakodnevno upućeni u svaku promenu, koji znaju svaki problem i pronalaze rešenja za njih, kao i da je sport mnogo više od jednog takmičenja i osvojenih medalja. „Da bismo došli do željenog cilja, a to je uređen sistem u sportu, koji prate organizovani savezi, vrhunski rezultati, zadovoljni sportisti, sportski radnici i ljubitelji sporta, moramo svi zajedno raditi na unapređivanju stanja u svim segmentima srpskog sporta“, rekla je Snežana Samardžić Marković. Ona je naglasila da je neophodno da sportski uspesi ne budu više samo lični podvizi i proizvod entuzijazma, već rezultat dugotrajnog i sistematskog rada cele države i svih sportskih saveza. „To je naš zajednički zadatak, a današnji seminar je još jedan korak ka tom cilju“, zaključila je  Snežana  Samardžić Marković.
 
Učesnike seminara je pozdravio i Jasminko Pozderac direktor Republičkog zavoda za sport. „Nemerljiva je uloga svih sportskih subjekata. Drago mi je da je Zavod mesto gde razmenjujemo iskustva, činimo napore da u organizaciji sporta idemo napred. U tom smislu i ovaj seminar će doprineti još boljem radu onih bez kojih sport ne može.“
 
O značaju Sportskog Saveza Srbije u sistemu sporta Republike Srbije govorio je i prvi čovek Sportskog saveza Srbije Vojislav Tabački.
 
Predavanja su održali i:
Pravo u sportu, mr Dejan Šuput iz Instituta za uporedno pravo;
Strategija razvoja sporta i Sistem sporta u Republici Srbiji, Dragan Atanasov iz Ministarstva omladine i sporta;
Ekonomija u sportu, Marija Drča Ugren iz Ekonomskog Instituta;
Sportsko-medicinski pregled, Dr med.sci. Sanja Mazić, Pomoćnik direktora Republičkog zavoda za sport;
Karakterom protiv nasilja, Nenad Manojlović iz Vaterpolo saveza Srbije;
Kategorizacija sportova, sportista i sportskih stručnjaka za period 2008-2012, Miodrag Šebek, Generalni sekretar jedriličarskog saveza;
Organizovanje rada, Prof. dr Darko Mitrović sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja;
Marketing kluba, Stefan Ivanović, Direktor marketinga fudbalskog kluba Crvena Zvezda;
Marketing takmičenja, Biljana Milić, Direktor marketinga Univerzijade;
Sportski rezultati i testiranje sportista, mr Aleksandra Sanader, Pomoćnik direktora Republičkog zavoda za sport.
 
Seminaru je prisustvovao veliki broj sekretara i ostalih stručnjaka u sportu. Na kraju sminara dodeljeni su Sertifikati za polaznike seminara.

 


                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.