Linija
Republicki zavod za sport

II Nacionalni seminar za sekretare

Republički zavod za sport i Sportski savez Srbije su u hotelu „Trim“ na Košutnjaku, 30. marta 2007. godine po drugi put organizovali Seminar za sekretare sportskih i opštinskih saveza, klubova, udruženja i ostalih sportskih organizacija. Ovaj  veoma posećen edukativni skup, organizovan je uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvete i sporta, Uprave za sport i Olimpijskog komiteta Srbije. Logistička podrška sekretarima koji rade u sportskim organizacijama, na kojima počiva kompletna infrastruktura saveza, klubova ili udruženja i pomoć u njihovom daljem usavršavanju je bio cilj II Nacionalnog seminara za sekretare sportskih organizacija.
 
Organizatori su se i ovaj put potrudili da odaberu aktuelne teme i angažuju najeminentnije stručnjake – specijaliste za određene oblasti. Pred oko 100 učesnika iz cele Srbije Seminar je otvorio pomoćnik direktora Republičkog zavoda za sport mr Dragiša Stamenković - Uloga i značaj Republičkog zavoda za sport u sistemu sporta i saradnja sa Sportskim savezima. Učesnici Seminara su mogli čuti praktična iskustva eminentnih stručnjaka u oblasti sporta: Vojislava Tabačkog predsednika Sportskog saveza Srbije koji je izlagao na temu Funkcionisanje opštinskih sportskih saveza,  Slobodana Pavkovića - Fudbalski savez Srbije - Organizovanje stručne edukacije u savezu, licenciranje trenera, angažman svetski priznatih stručnjaka, Nebojše Jevremovića generalnog sekretaar Veslačkog saveza - Delatnost sportskih saveza, Đorđa Višackog generalnog direktora EYOF 2007. - Organizovanje velikih takmičenja, dr Srđana Savića savetnika RZS - Formiranje Nacionalnih trening centara – načini i problemi, Miladina Pantelića dipl. Pravnik - Pravni aspekti funcionisanja sportskih organizacija.
 
Kao i na I Nacionalnom seminaru za sekretare i ovaj put dodeljena su priznanja za 2006. godinu:
•         za izuzetan stručni rad u sportskom klubu – AK „Crvena Zvezda“ – gospodinu Nikoli Peniću,
•         za izuzetan rad u sportskoj organizaciji – SD „Partizan“ – gospodinu Milanu Obućini,
•         za izuzetno organizovan sistem edukacije – Fudbalskom savezu Srbije.
 
U Organizacionom odboru Seminara bili su zaposleni Republičkog zavoda za sport i Sportskog saveza Srbije: mr Dragiša Stamenković, Duško Petrović, prof.; Jelena Ivanović, prof.; Pradrag Bićanin, prof., mr Miroslav Stevanović
 

                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.