Linija
Republicki zavod za sport

ZSMSRS

Jedinstveni centar u regionu koji integriše sport i medicinu sporta u jednoj instituciji jeste Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Kao jedina specijalizovana ustanova čije su dve primarne oblasti sport i medicina sporta, godinama smo razvijali multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše po najvišim standardima.
 
Godinama unazad unapređivali smo ne samo infrastrukturu koja uključuje otvorena i zatvorena kupališta, Dom sportova, teniske, Fudbalske i druge terene, trim stazu i hotel Trim za smeštaj sportista, već smo uporedo radili i na modernizaciji Zavoda i usavršavanju kadrova.
 
Danas, usluge sportistima, rekreativcima i građanstvu pružaju specijalisti iz oblasti sporta i medicine sporta, i to u raznim naučnim disciplinama. Zavod je oformio timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva.
 
Od svog nastanka, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je svoja istraživanja i rad fokusirao na vrhunske sportiste. Naša kontinuirana istraživanja su riznica dragocenih podataka za kreiranje politika koje se bave najvišim dostignućima u vrhunskom
sportu, ali pravilnim razvojem dece. U tome aktivno učestvujemo uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Smatramo da su sportisti najvažniji resurs naše zemlje, uz mlade koji su deo naše kuće.
 
Imamo razloge da budemo ponosni zato što nam stalno dolaze novi ljudi, mladi i oni u najboljim godinama, ali i oni koji nam se iznova vraćaju i oni koji su davnih dana brigu o svojoj kondiciji, zdravlju i rezultatima poverili upravo nama.
 
Pozivamo Vas da nas posetite, da osetite sportski duh, da upoznate vodeće stručnjake iz oblasti sporta i medicine sporta i da doživite zaista jedinstvenu energiju koja nas karakteriše.

                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.