Линија
Republicki zavod za sport

Сектор за специјализовану здравствену заштиту спортиста и других учесника у спортским активностима

Традиција, дуга већ више од пола века, утиче на креирање визије значајности Сектора за медицину спорта и његову важност  у формирању националних стандарда у области спортско-медицинских прегледа.
 
Добри услoви рада и организација посла омогућавају велику продуктивност. Стучњаци у многим областима – спортске медицине, кардиологије, пулмологије, клинички лекари, нутриционисти и биохемичари-формирају тим лекара.
 
Реновирано здање, смештено у кошутњачкој шуми, у граду, али ван његове вреве, јединственост у пружању многих услога, тестирање на спортским теренима, целодневно радно време уз могућност коришћења наших услуга током викенда, чине Републички завод за спорт јединственом установом са делатношћу у области спортске медицине.
 
Услуге сектора медицине спорта добро су познате одбојкашкој, ватерполо, рукометној, бициклистичкој, кошаркашкој, скијашкој репрезентацији, спортистима борилачких вештина, који су учесници такмичења највишег светског ранга (Олимпијских игара, Универзијаде, ЕYOF-a, Медитеранских игара…)
 
Име Завода за спорт и медицину спорта РС препознатњиво је у многим домаћим и страним институцијама из области спорта и медицине спорта, али и кроз велики број публикација, семинара, спортских манифестација и ангажовања у пропагирању здравог начина живота кроз различите врсте медија.
 

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.