Линија
Republicki zavod za sport
3.02.2021.

Рекреативни програми у Дому спортова Завода за спорт и медицину спорта РС

У Дому спортова Првог Националног тренинг центра ЗСМСРС у могућности смо да понудимо широк спектар услуга, који укључује програме као што су Classic, Blue, Max i Trim.

У овом спортско – рекреативном објекту постоје многе просторије које су оспособљене за више спортова, терени за спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретана и заједничке просторије које су на располагању свим спортистима и рекреативцима.
 
Дом спортова је објекат са најсавременијим условима који су стављени у функцију спорта, како врхунским спортистима тако и широком кругу спортиста рекреативаца. Цео комплекс Дома спортова доступан је и за лица са посебним потребама.
 
Завод за спорт и медицину спорта РС промовише здрав начин живота кроз физичку активност и здраву исхрану, пружање стручне подршке организацијама у спорту и спортској пракси, праћење и примена најновијих стручних и научних достигнућа у области спорта, стручних анализа и истраживања, као и припремање валидних информација од значаја за доношење одлука у области спорта на нивоу Државе.
 
 
 
Молимо кориснике да се придржавају правила понашања и коришћења у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Више icoMore


3.02.2021.

Qualisys систем

Qualisys систем - 3D кинематичка анализа постуралног статуса - Процена усклађености сегмената тела:

- Стопало и скочни зглобови
- Колена
- Лумбално - карлични појас
- Кичмеми стуб
- Рамена
- Глава и врат
 
3D динамичке анализе – Процена извођења основних образаца кретања 

 Процена мобилности и стабилности зглобова и држања тела током извођења основих кретања која су заступљена у већини свакодневних и спортских активности

 Идентификација статичких постуралних девијација и асиметрија тела заједно са анализама основих образаца кретања омогућавају увид у биомеханику тела човека

Више icoMore


2.02.2021.

Пројекат Завода за спорт и медицину спорта РС

Видео

У мултифункционалној дворани, која је у склопу I Националног тренинг центра, тренираће многобројни национални спортски савези. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров, на којој ће бити видиковац са природном травом. Кровна површина биће затрављена и уклопљена, као и цео објекат, у целину са околним тереном и вегетацијом. Изградња комплекса траје већ годину ипо дана, а завршетак се очекује средином године.

 Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку 
 
У овом спортско – рекреативном објекту предвиђени су тренинг садржаји за више спортова али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане и заједничке просторије које ће бити на располагању свим спортистима. Биће направљена тако да ће моћи на дневном нивоу да угости више савеза. Континуираном модернизацијом кроз унапређење инфраструктуре подижемо значај спорта и ниво услуга наше јединствене спортске установе.

Више icoMore


1.02.2021.

Кошаркашице на контролама здравствене спреме у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска сениорска репрезентација Србије

Спортско - медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца.
 
Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле.
 
Контрола утренираности подразумева: одређивање аеробне радне способности индиректном методом, одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах", одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви.
 
Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС се обављају према индивидуално подешеном протоколу у односу на узраст и ниво форме а у складу са препорукама за специфично тестирање спортиста. Добијени подаци су од изузетне важности за програмирање и индивидуално дозирање тренажног оптерећења, као и за праћење ефеката тренинга.
 

Више icoMore


29.01.2021.

Моторичка тестирања У17 и У19 Женске фудбалске селекције

Фудбалерке У17 и У19 селекције

У Кући фудбала у Старој Пазоваи, 25. и 26. јануара, стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, обавили су моторичка тестирања и процену функционалних образаца кретања ФМС Женској фудбалској селекцији.  Фудбалерке У17 и У19 селекције су тренутно на зимским припремама, у оквиру којих су им стручни сарадници Одељења за аналитику у спорту обавили теренска тестирања батеријом тестова којом се мери гипкост, брзина, агилност, снага.


Више icoMore


26.01.2021.

Омладинци Чукаричког у ЗСМСРС

Маџаревић Михаило ФК „Чукарички“

Млади фудбалери (2005. годиште) из фудбалског куба  Чукарички, у заказаним терминима, долазе у ЗСМСРС на редовне спортско-медицинске прегледе и тестирања.Њима се  утврђују здравствене способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима.Спортско - медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца. Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања.


Више icoMore


19.01.2021.

Фудбалер Црвене звезде Мухамед Бен на тестирањима у ЗСМСРС

Мухамед Бен на тестирањима у ЗСМСРС

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, спортско-медицинска и моторичка тестирања обавио фудбалер Црвене звезде Мухамед Бен. Он рођен је 1989. године на фанцуском острву Мајот. У ФК Црвена Звезда игра од 2018. године на позицији нападача, пре Звезде је играо за грчки Паниониос, Левадиоакос и Олимпијакос.

У Центру за медицину и психологију спортаМухамеду је урађен преглед у склопу кога су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.

Стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту су фудбалеру извршили процену неуромишићне функције колена.

Фудбалерима сe врше контроле медицинске, физичке и психолошке спремности за бављење спортом. Тестирања се обављају према индивидуално подешеном протоколу у односу на узраст и ниво форме, а у складу са препорукама за специфично тестирање спортиста.


Више icoMore


19.01.2021.

Моторичка тестирања ЖФК Спартак из Суботице

 ЖФК Спартак

   

У склопу вишегодишње успешне сарадње између Завода за спорт и медицину спорта РС и Женског фудбалског клуба Спартак из Суботице (вишеструког шампиона Србије и редовног учесника УЕФА лиге шампиона). Стручни сарадници центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту обавили су процену моторичких способности и степена тренираности пред почетак зимских припрема за наставак такмичења у Суперлиги Србије.


Више icoMore


13.01.2021.

Омладинци Чукаричког у Заводу за спорт и медицину спорта

Омладинци Чукаричког на тестирањима
Током ове  недеље млади фудбалери (2003. и 2004. годиште) из фудбалског куба  Чукарички сукцесивно, у заказаним терминима долазе у ЗСМСРС на редовне спортско-медицинске прегледе и тестирања, којима се  утврђују здравствене способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима.

Спортско - медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца. Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања.


Више icoMore


11.01.2021.

Први тим Чукаричког на тестирањима у ЗСМСРС

Двадесетшест фудбаалера ФК Чукаручки, су обавли редовна спортско-медицинска и моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Сви спортисти су у обавези да се пре спортских тестирања тестирају на присуство вируса COVID-19.

Сви фудбалери су прошли детаљан медицински преглед, како би се утврдило здравствено стање, након којих се врше стандардизовани тестови, спортско медицинска и моторичка тестирања.


Више icoMore


Странице: < Претходна 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.