Линија
Republicki zavod za sport
15.03.2021.

Ивана Јоровић на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Ивана Јоровић (Чачак, 3. мај 1997.) српска је тенисерка и члан Fed куп репрезентације Србије.

 
Спортско - медицински преглед обухвата:
 
-          Физикални преглед по системима
-          Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивање процента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
-          Електрокардиографија (ЕКГ)
-          Психодијагностика
-          Спирометрија
-          Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
-          Ултразвучни преглед срца
-          Фунционални тест оптерећења – контрола утренираности
 
Функционална тестирања - контрола утренираности:
  • Одређивање аеробне радне способности индиректном методом – Astrand тест
  • Одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах"
  • Одређивање анаеробних способности – Wingate тест 
  • Одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви
У Сектору медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС сви корисници спортско - медицинских услуга, пре контроле утренираности, пролазе детаљан медицински преглед, одређене нивое здравствене контроле, како би се утврдило здравствено стање. Након увида у здравствену спрему, пролазе стандардизоване тестове – функционална тестирања која се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци.
 

Више icoMore


11.03.2021.

Запослени у Фудбалском савезу Србије на вакцинацији у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС извршена вакцинација заспослених из Фудбалског савеза Србије.

Вакцинација спортских радника се одвија искључиво заказивањем термина, у складу са интересовањем и по консултацији са спортским савезима електронским путем.

Завод за спорт и медицину спорта РС је пре месец дана оспособио просторије за вакцинацију које се налазе на Отвореном пливалишту у Кошутњаку и тако наставио са активним ангажовањем у борби против пандемије. Новоотворени пункт за вакцинацију је намењен спортистима и спортским радницима.

Више icoMore


9.03.2021.

Рођендан Завода за спорт и медицину спорта РС

Поносних 65. година постојања Завода за спорт и медицину спорта РС

И након више од шест деценија рада, наша научно - истраживачка установа у Кошутњаку заузима значајно место у систему спорта Републике, а ужива и велико поверење шире спортске јавности. Истим интензитетом научна установа спорта подстиче рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана.

''Поносни смо на све што смо у протеклих неколико година урадили и тако допринели да Завод за спорт и медицину спорта РС данас буде то што јесте – Национални тренинг центар отворен за све грађане, рекреативце и спортисте који желе да брину о свом здрављу и остварују врхунске резултате. Захваљујући раду целог тима, ова институција чини све да унапреди, прошири и побољша капацитете и активности, шири и размењује открића, технологије и знања и буде домаћин великих међународних догађаја. Изградњом нових садржаја и реконструкцијом постојећих, наша фирма је смештена у сами врх светских спортских института'', директор Завода за спорт и медицину спорта господин Горан Бојовић.

Више icoMore


8.03.2021.

Публикације Завода за спорт и медицину спорта РС

Објављене публикације у Заводу за спорт и медицину спорта РС

 Увид у публикацију можете остварити кликом на одређену приложену фотографију

Опширније


Више icoMore


8.03.2021.

Завод за спорт и медицину спорта РС обележава 65. година постојања

''Наша кућа је у протеклој години остварила напредак и поред тешког стања у земљи захваћеној корона вирусом. Захваљујем се колегама који су ангажовањем допринели да као успешна и продуктивна фирма не посустанемо. Несебичним доприносом против пандемије, оправдали смо рејтинг и поверење. Кроз промоцију наше куће шаљемо сигнал колико је спорт битан. Вредности спорта су стубови на којима почива квалитетно друштво'', дир. ЗСМСРС г-дин Горан Бојовић.

 

Завод за спорт и медицину спорта РС сутра обележава рођендан. Богатом историјом од преко шест деценија, учествовао је у еволуцији која је резултирала овим данас и у оствареним спортским достигнућима наших шампиона. Даљи рад наше куће је првенствено усмерен на развој врхунског спорта у циљу што веће афирмације српског спорта.


Више icoMore


8.03.2021.

Свим дамама срећан празник

Драге даме,
 
Завод за спорт и медицину спорта РС, Вам жели срећан међународни празник, дан жена 8. март.
 
Срећан 8. март свим припадницама лепшег пола.
 
Уживајте у срећи, пажњи и љубави!


Више icoMore


4.03.2021.

Честитке за изузетне заслуге Заводу за спорт и медицину спорта РС

Председник Интернационалне федерације спортске медицине проф. др господин Фабио Пигози, упутио је честитке Заводу за спорт и медицину спорта РС и директору господину Горану Бојовићу на оствареним прошлогодишњим резултатима упркос пандемији која је погодила свет.

''Дозволите ми да изразим захвалност за Вашу непоколебљиву жељу, вољу и посвећеност током ангажмана у борби против Ковида - 19. Такође, велико хвала на лојалности спортској медицини и Интернационалној федерацији спортске медицине. До скорог виђења на Светском конгресу у Атини, срдачно Вас поздрављам'', проф. др господин Фабио Пигози.
 
Интернационална федерација спортске медицине (FIMS) је званична медицинска асоцијација која обухвата међународну заједницу спортских медицинских удружења и појединаца који промовишу развој спортске медицине и одговарајућег истраживања широм света.
 
 
Директор Завода за спорт и медицину спорта г. Горан Бојовић

Директор Ватерполо клуба Партизан, господин Никола Куљача, честита и захваљује се Заводу за спорт и медицину спорта РС и директору господину Горану Бојовићу на професионализму и правовременом реаговању у критичној ситуацији, спасивши живот једном младом ватерполисти.

''Због овог Вашег подухвата, чврстог сам става да ће се наша сарадња наставити и продубити. Велико Вам хвала'', директор ВК Партизан господин Никола Куљача.

Више icoMore


3.03.2021.

Базени Завода за спорт и медицину спорта РС

Балон хала - затворени олимпијски базен и базен у Дому спортова I Националног тренинг центра

 

Више icoMore


3.03.2021.

Најзначајнија спортска установа

Видео

Први Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС задовољава потребе репрезентативних селекција за спровођење процеса тренинга. Наш тренинг центар располаже са отвореним и затвореним базенима, халом, салама, сауном и теретанама, атлетским стадионом, трим стазом, отвореним теренима за кошарку, рукомет и одбојку. Реконструисани су и изграђени многи, а план је и додатно ширење капацитета наше фирме. Структура спортских објеката омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације за различите групе корисника као и реализацију семинара, спортских кампова, такмичења, манифестација. Комплекс Отвореног пливалишта Кошутњак обухвата пет базена, од којих се олимпијски базен наткрива у периоду од септембра до јуна. Базен хала прилагођена је за кориснике са посебним потребама, а погодује и репрезентативним селекцијама у воденим спортовима, спортским клубовима, рекреативцима.

На отвореним теренима  за рукомет, одбојку и кошарку постављена је нова тартан подлога, а следи инсталирање видео надзора на сваком терену појединачно. У оквиру хотела ''Трим'' се налази, поред соба и апартмана, и конференцијска сала, ресторан са савременом кухињом где се оброци могу прилагодити спортистима и њиховом тренажном процесу, велика башта на отвореном и најсавременије игралиште за децу где најмлађи могу уживати у разноврсним садржајима. Дом спортова је објекат са најсавременијим условима који су стављени у функцију спорта, како врхунским спортистима тако и широком кругу спортиста рекреативаца. У склопу Националног центра је и издвојено одељење у општини Кладово, Омладинско спортски камп Караташ.

Више icoMore


3.03.2021.

Услуге Завода за спорт и медицину спорта Репубике Србије

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије чине специјалисти из области: медицине спорта, технологије тренажног процеса (укључујући и вежбање ради здравља), психологије спорта, информационо документационе делатности у спорту. Такође, постоје службе за правна, економска, маркетиншка и друга питања и кадар различитих профила који се бави одржавањем великог комплекса.

У оквиру Завода за спорт и медицину спорта, од оснивања, ради библиотека фонда близу 8.300 јединица. Различити садржаји о спорту од недавно су доступни и у електронском издању.
 
На простору од 43 хектара налазе се лабораторије за спортско - медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања, затворени и отворени спортски терени, трим стаза, комплекс отвореног пливалишта Кошутњак, атлетски стадион, Национални тренинг центар, хотел Трим.
 
Услуге лабораторије за прегледе и тестирања (најмодернија опрема за спортско - медицинску, психолошку и моторичку дијагностику, примена савремене методологије тестирања), и објекте спортске намене, поред врхунских такмичара, користе и параспортисти, рекреативци, деца, удружења, школе, факултети, компаније које брину о рекреацији запослених.
 
Готово цео комплекс Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије доступан је и за лица са посебним потребама.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.