Линија
Republicki zavod za sport
4.12.2017.

Одржан национални курс у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС под називом “Примена ортомолекуларних једињења у медицини спорта” у два нова термина у Новом Пазару

У периоду 01. 12. и 02. 12. 2017 године, у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС одржан је национални курс друге категорије у два нова термина због заинтересованости, са темом “Примена ортомолекуларних једињења у медицини спорта“.

Скупу је присуствовало близу 250 лекара, медицинских сестара, здравствених техничара, фармацеута, биохемичара са следећим актуелним темама: Оксидативни стрес и интегративна медицина, Основе ортомолекуларне медицине и значај правилног уноса витамина и минерала, Здравље жена у спорту, Примена ортомолекуларних једињења у спорту.

Предавање је одржано у Хотелу "Таџ" у Новом Пазару 01. и 02. децембра.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије за лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре, фармацеуте и биохемичаре.


Више icoMore


28.11.2017.

„Актуелни проблеми у педијатрији 2018“

 

 

 

 

 

Поштоване колеге,

Задовољство нам је да Вас позовемо на јубиларни 50. течај за едукацију лекара, здравствених радника и сарадника „Актуелни проблеми у педијатрији 2018“ (познат као Фебруарски течај), који ће се одржати у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ и у Центру Сава, од 26. фебруара до 2. марта 2018. године (прелиминарни програм и регистрациони формулар).

Први дан ће, у форми пленарног семинара, бити одржан у Центру Сава. Други, трећи и четврти семинар последипломског течаја ће бити одржани у Институту.  Еминентни стручњаци из области педијатрије, дечје хирургије, оториноларингологије, гинекологије и сродних медицинских дисциплина ће одржати предавања уз могућност интерактивне дискусије.

Течај ће се одржати под покровитељством Министарства здравља Републике Србије.

Срдачно Вас очекујемо у Институту и у Центру Сава.


Више icoMore


16.11.2017.

Најава семинара „Савремена дијагностика и лечење лумбалног бола“

Постовани,

Подсећамо све заинтересоване лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре и тренере да се национални курс/семинар, са темом „Савремена дијагностика и лечење лумбалног бола“ одржава 07.12.2017. године у Хотелу “Трим” Кнеза Вишеслава 72 у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1356/17) за лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре са 4 бода за слусаоце. Пријављен је за 150 слушалаца. Присуство курсу је бесплатно.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације.

Пријављивање и упис на месту одржавања 07.12.2017. године од 10:30 до 11:00.

Свој долазак обавезно потврдити на маил medicinakme@rzsport.gov.rs

Сертификате о присуству добиће само они који дођу, упишу се и одслушају предавања.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14сати и 30мин до 15 сати на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на маил medicinakme@rzsport.gov.rs

ПРОГРАМ                         ПРИЈАВЕ   


Више icoMore


14.11.2017.

Стручни скуп"Спортом против дијабета"

Стручним скупом "Спортом против дијабета", Завод за спорт и медицину спорта РС је 14.11.2017 године обележио овај важан дан. Подсећања ради, дијабетес је један од највећих медицинских проблема данашњице са изузетном тенденцом раста у будућности, проблем са којим се суочава читав свет па и Србија. По подацима из 2016 године, Србија броји преко 700 000 оболелих од ове компликоване болести а многи од њих су управо деца. "Дан борбе против дијабета" Завод је обележио стручним скупом у сарадњи са Удружењем "Спортом против дијабета" из Крагујевца који је организован у Хотелу Трим Завода за спорт и медицину спорта РС. Скуп је отворила и пожелела добродошлицу присутнима др Јадранка Плавшић специјалиста медицине спорта.

Овом приликом, гостима су се обратили представници удружења на челу са Борком Маринковићем, велики поштовалац хуманитарних скупова и човек великог срца Дејан Пантелић као и домаћини Завода за спорт и медицину спорта РС професор физичке културе Марко Васиљевић и помоћник директора ЗСМСРС спец. др мед. Тамара Гавриловић.

Овом приликом одржано је стручно предавање на тему "Дијабет и физичка активност". Након предавања, Завод је омогућио лекарске прегледе и моторичка тестирања за децу која се баве спортом а имају годинама уназад дијагностикован дијабетес као и могућност мерења, анализе телесне композиције и саветодавну помоћ свим заинтересованима који су присуствовали данашњем скупу.

Предавања


Више icoMore


13.11.2017.

V Конгрес Удружења за Превентивну Педијатрију Србије

Уважене колеге,

Позивамо Vас на 5. јубиларни Конгрес Удружења за Превентивну Педијатрију Србије са међународним учешћем чији је главни циљ унапређење стручног знања о значају и могућностима превенције у детињству. Конгрес ће се одржати од 20. до 22. априла 2018. године, у Нишу, у Хотелу Парк и добробродошле су теме свих специјалности које директно или индиректно могу допринети унапређењу здравља деце.

 

Ми Vам предлажемо само неколико њих са претходних скупова: Болести  зависности у детињству, гојазност, аутизам, имунизација деце (будући приоритети), значај скрининга у педијатрији, ретке метаболичке болести код деце, новине и контроверзе у педијатрији, фармакотерапија у превенцији, спорт у превенцији, алергијске болести код деце, превенција у дерматологији, поремећаји исхране).

Другог дана конгреса ће бити одржана радионица "Нове препоруке у кардиопулмоналној реанимацији деце и новорођенчади - савладавање вештина" на најсавременијим симулационим моделима. Радионицом ће руководити Проф. Петер Најденов, сертиfiковани инструктор за APLS, EPALS и NLS курсеве при ERC. Такође вас обавештавамо да је своје присуство на Конгресу најавила и издавачка кућа ELSEVIER,  Аместердам, Холандија (највећи светски снабдевач научних и медицинских информација).

Пријава радова је онлине на сајту удружења конгрес2018.превентивнапедијатрија.рс,а за све додатне информације молимо вас да контактирате технички секретаријат конгреса: 

upps2018@preventivnapedijatrija.rs

Тел: +381 65 20 83 321

С поштовањем,

Организациони одбор UPPS

Клинички центар Ниш,

Булевар др Зорана Ђинђића 48, 18 000 Ниш, Србија

Тел: +381 65 2083321

Email: udruzenje@preventivnapedijatrija.rs

Web site: www.preventivnapedijatrija.rs


Више icoMore


9.11.2017.

Одржан Национални курс у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС

Национални курс - семинар, са темом „Физичка активност и метаболизам из угла молекуларне биологије“ одржан је данас у хотелу Трим Завода за спорт и медицину спорта РС. Семинару су присуствовали бројни лекари, медицинске сестре, здравствени техничари и биохемичари. Помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС спец. др мед. Тамара Гавриловић поздравила је слушаоце и учеснике семинара, а др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта, отворила скуп и најавила првог предавача. Предавања су била на тему физиологије напора, извора енергије током физичке активности, здраве исхране, утицај исхране на метаболизам спортиста, генски допинг и др.

Присуству курсу је било бесплатно у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1355/17).


Више icoMore


6.11.2017.

Национални курс са темом„Физичка активност и метаболизам из угла молекуларне биологије“

Поштовани,

Подсећамо све заинтересоване лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре, биохемичаре и тренере да се национални курс/семинар, са темом „Физичка активност и метаболизам из угла молекуларне биологије“ одржава 09.11.2017. године у хотелу “Трим” Кнеза Вишеслава 72 у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1355/17) за лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре и биохемичаре са 4 бода за слусаоце. Пријављен је за 150 слушалаца. Присуство курсу је бесплатно.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације.

Пријављивање и упис на месту одржавања 09.11.2017. године од 08:00 до 08:30.

Свој долазак обавезно потврдити на mail medicinakme@rzsport.gov.rs

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14h и 30min до 15h на тел. 3555 461 локал 143, или на mail medicinakme@rzsport.gov.rs

Унапред хвала

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта РС

Кнеза Вишеслава 72


Више icoMore


1.11.2017.

Пријава за акцију Удружења за превентивну педијатрију Србије

Овим путем Вас обавештавамо да је Удружење за превентивну педијатрију Србије носилац COST акције CA 16125: "European network for translational research in children's and adult interstitial lung disease (ENTeR-chILD)".

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС, спец.  др мед. Тамара Гавриловић и др Јадранка Плавшић на 4. Конгресу превентивне педијатрије

У прилогу су документа везана за пријаву младих истраживача, на докторским студијама, за учешће на конференцији или за кратки боравак месец дана у некој Институцији.

Тема је: Интерстицијалне болести плућа, (ретке болести у педијатрији), а кандидати могу да се упознају са клиничким радом, лабораторијама микробиологије, имунологије, генетике, одељењима радиологије.  Друго наравно су повезане теме из епидемиологије, научно истраживачког рада итд.

Прва инаугурална конференција се одржава од 1. до 3. новембра, у Прагу. Акитвно учествују Проф др Зорица Живковић (предавач по позиву  са темом "Spectrum od ILD") и Доц др Снежана Живановић.
У прилогу је и програм састанка.


Више icoMore


1.11.2017.

Континуирана медицинска едукација ''Физичка активност и метаболизам из угла молекуларне биологије''

Завод за спорт и медицину спорта РС организује едукативни скуп континуиране медицинске едукације са темом ''Физичка активност и метаболизам из угла молекуларне биологије''.

Едукација ће бити одржана 09.11.2017. године у хотелу Трим Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку. Курс је акредитован од стране здравственог савета са 8 бодова за предаваче и 4 бода за слушаоце.

Програм


Више icoMore


27.10.2017.

Континуирана медицинска едукација ''Физичка активност и метаболизам из угла молекуларне биологије''

Завод за спорт и медицину спорта РС организује едукативни скуп континуиране медицинске едукације са темом ''Физичка активност и метаболизам из угла молекуларне биологије''.

Едукација ће бити одржана 09.11.2017. године у хотелу Трим Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку. Курс је акредитован од стране здравственог савета са 8 бодова за предаваче и 4 бода за слушаоце.

Програм


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.