Линија
Republicki zavod za sport
9.07.2018.

Међународни конгрес у Требињу

У периоду од 18. до 20.05.2018. године одржан је међународни конгрес HISPA БХ  у Требињу у Босни и Херцеговини (Мултидисциплинарни приступ у заштити срца и крвних судова) у организацији Удружења центара за хипертензију , превенцију инфаркта и шлога (H.I.S.P.A) а под покровитељством председника Републике Српске, Министарства здравља Републике Српске и града Требиња.

Свечано отварање је одржано у новоотвореном комплексу Град сунца и Хотелу „СЛ Панорама“. Присутнима су се обратили Проф. др Небојша Тасић Председник научног комитета конгреса Председник HISPA, др Радослав Николић председник организационог одбора конгреса Председник HISPA БХ, градоначелник Требиња и друге уважене званице.

На конференцији је уводна предвања одржало више уважених предавача међународно признатих.

На позив проф др Небојше Тасића конгресу су присуствовали и лекари Завода за спорт и медицину Републике Србије помоћник директора за сектор медицине др Тамара Гавриловић специјалиста медицине спорта, др Јадранка Плавшић специјалиста медицине спорта, и у својству предавача и миодератора сесије (Исхрана/физичка активност - основа HISPA програма) др Милена Антић специјалиста интерне медицине субспецијалиста кардиологије и др Гордана Королија Мрђанов специјалиста интерне медицине субспецијаслиста кардиологије

Присуство великог броја учесника са разних клиника искоришћено је за размену стручних и научних искустава као и остварење контаката за будуће сарадње и истраживања у овој области.


Више icoMore


9.07.2018.

Интернационална конференција у Поречу

У период од 24. до 27.06.2018. године у Поречу, Хрватска, одржана је 14th International Scientific Conference of Sport Kinetics 2018 "Movment in Human Life and Health" у организацији Faculty of Kinesiology, University of Zagreb, Croatia i Faculty of Sport and Physical Education, University of Novi Sad, Serbia, а под научним покровитељством Internatiola Association of Sport Kinetics (ISAK) и партнерима Faculty of Education, University of J.J.Strossmayer, Osijek, Croatia, Federation Internationale d`Education Physique (FIEP) Europe, Croatian Kinesiology Association. Свечано отварање је одржано 24.6.2018.године у сали А Хотел Laguna Parentium. Присутнима су се обратили Prof. Wlodimierz Starosta president of the ISAK, State Research Institute of Sport in Warsaw (Poland), Assoc.

Следећег дана др Јадранка Плавшић, представник Завода за спорт и медицину спорта РС, је у оквиру постер сесије презентовала рад "Respiratry parameters of two volleyball teams (professional and university team" у виду постера. Рад је писан на иницијативу колеге Shihab Aldin Al Riyami iz Muskata, Оман који је са својим тимом лекара обавио мерења респираторних параметара (спирометрију) двема групама одбојкаша (професионалном тиму и универзитетском тиму) на факултету Султан Qaboos University, Muscat, Оман где је запослен у настави а др Јадранка је статистички обрадила податке. Уз консултацију са колегом из Омана написан је абстракт за ову конференцију.


Више icoMore


31.05.2018.

Континуирана медицинска едукација у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије 28.маја одржана је бесплатна Континуирана едукација прве категорије са темом: „Застој срца у специјалним ситуацијама и стањима“.

Семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије, а уприличен је за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре. У Клубу народних посланика одржано је предавање за 150 слушалаца, а учешће у предавањима су узели реномирани лекари из различитих области. У склопу реанимације изведен је практични приказ реанимације на тренинг лутки.


Више icoMore


31.05.2018.

Стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС на међународном конгресу у Требињу

У организацији Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога (H.I.S.P.A) а под покровитељством председника Републике Српске, Министарства здравља Републике Српске и града Требиња одржан је међународни конгрес HISPA BH на тему „Мултидисциплинарни приступ у заштити срца и крвних судова“. На међународном конгресу у Требињу, од 18. до 20. маја, учешће су узели и лекари Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије др Милена Антић и др Гордана Королија Мрђанов.

На позив проф. др Небојше Тасића конгресу су присуствовале и др Тамара Гавриловић, помоћник директора у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије и др Јадранка Плавшић.

Конгрес је осмишљен да испуни растуће захтеве здравствених радника на пољу превенције, лечења и рехабилитације кардиоваскуларних болести.


Више icoMore


25.05.2018.

Национални семинар „Застој срца у специјалним ситуацијама и стањима“

Поштовани,

Континуирана медицинска едукација, национални семинар 1. категорије, са темом „Застој срца у специјалним ситуацијама и стањима“ одржаће се 28.05.2018. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања је Клуб народних посланика, Толстојева 2. Семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-791/18) за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова за учеснике.

Пријављен је за 150 слушалаца, а присуство курсу је бесплатно.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације.

Молим Вас да потврдиде свој долазак mailom.

Регистрација и упис присутних биће 28.05.2018. године на месту одржавања едукације од 8 до 8 и 30 минута.

Све додатне информације можете добити преко e-maila medicinakme@rzsport.gov.rs


Више icoMore


26.04.2018.

V КОНГРЕС УДРУЖЕЊА ЗА ПРЕВЕНТИВНУ ПЕДИЈАТРИЈУ СРБИЈЕ

У периоду од 20 - 22. априла 2018. године у Нишу, у Хотелу Неw Цитy,  је одржан V КОНГРЕС УДРУЖЕЊА ЗА ПРЕВЕНТИВНУ ПЕДИЈАТРИЈУ СРБИЈЕ са међународним учешћем.

Конгрес је свечано отворен 20. априла 2018. године. На отварању присутнима су се обатили Проф. др Бојко Бјелаковић, Председник Удружења за превентивну педијатрију Србије, представник Министарства здравља Републике Србије, представник града Ниша, председник Удружења педијатара из региона.

Отварање је увеличао хор Медицинске школе, а приказана је и дечија представа. Након свећаног отварања одржана су предавања по програму.

Другог дана у оквиру сесије: Превенција у спорту један од модератора сесије и позивни предавач је била и др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта. Она је одржала предавање са темом: ''Спортскомедицински преглед деце која су укључена у спортске активности''.

Присуство великог броја домаћих и интернационалних гостију искоришћено је за размену стручних искустава.


Више icoMore


26.04.2018.

Инернационални конгрес у Риму

Поштовани, 

Овим путем вас обавештавамо да ће се од 10. до 11. маја 2018. године у Риму, Остиа, одржати интернационални конгрес посвећен Дислипидемијама.

Информације о конгресу можете видети у прилогу


Више icoMore


25.04.2018.

Одржан Национални семинар у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС

Континуирана медицинска едукација, Национални семинар 1. категорије, са темом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце и одраслих - активних учесника у спорту“ одржан је данас, уз присуство многобројних еминентних стручњака.

Семинар је одржан у Клубу народних посланика. Предавања су држали стручњаци из области кардиологије, педијатрије и спортске медицине из наших најрелевантнијих медицинских институција.

Скуп је отворила др Јадранка Плавшић специјалиста медицине спорта, а добродошлицу у име директора Завода за спорт и медицину спорта РС господина Горана Бојовића, је пожелела и прочитала помоћница директора за Сектор медицине и психологије спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић.


Више icoMore


24.04.2018.

„Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце и одраслих - активних учесника у спорту“

Поштовани,

Континуирана медицинска едукација, национални семинар 1. категорије, са темом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце и одраслих - активних учесника у спорту“ одржаће се 25.04.2018. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања је Клуб народних посланика, Толстојева 2.

Семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-792/18) за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова за учеснике. Пријављен је за 150 слушалаца а присуство курсу је бесплатно.

У прилогу се налазе програм и сатница едукације.

Молим Вас да потврдите свој долазак.

Регистрација и уписивање присутних биће на месту одржавања 25.04.2018.

године од 8 до 8 и 30мин.

Све додатне информације можете добити преко e-maila medicinakme@rzsport.gov.rs

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72


Више icoMore


16.04.2018.

15. Међународна научна конференцијa у Будви 2018.

- Трансформациони процеси у спорту -

На научној конференцији у Будви Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије представљали су: др Предраг Божић, као позивни предавач, члан научне комисије конференције и председавајући на више оралних сесија презентовао је рад на тему: ASSESSMENT OF THE NEUROMUSCULAR CAPACITIES THROUGH THE FORCE-VELOCITY RELATIONSHIP MODEL PERSPECTIVE.  На коференцији у Будви своје излагање су имали и стручни сарадници Немања Бадњаревић и Марко Васиљевић. Излагање у виду постер презентације са радовима на тему: Differences in motor skills regarding to the player positions in the team и Differences of Q angle in male and female athletes.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.