Линија
Republicki zavod za sport
25.01.2019.

ДРУГА СРПСКА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА МЕДИЦИНЕ СПОРТА

23-25.05.2019, Сава Центар, Београд

Поштовани,
 
Част нам је позвати Вас да учествујете на 2. Српској међународној конференцији спортске медицине која ће се одржати од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.

Овај велики догађај организују, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије уз подршку ФИМС-а (Интернационалне Федерације Медицине Спорта) & Удружења за медицину спорта Србије, а под патронатом Министарства омладине и спорта Републике Србије.
 
Планирани догађај је одлична прилика да се повежу популарне и актуелне теме 2019 из различитих научних области са практичним упутствима и водичима у области спортске медицине и спортских наука (курсеви и радионице). Познато је да спортска медицина доприноси спортским достигнућима као и очувању здравља наших спортиста. Самим тим, наш заједнички задатак и мисија је стално ширење и размена новина, открића, технологија, знања у области спортске медицине и спортских наука. На поменутом скупу очекујемо близу 1000 лекара различитих специјалности али и стручњака из области спортских наука како домаћих тако и иностраних.
 
Међународно признати предавачи у области спортске медицине и спортских наука, како домаћи тако и страни, су потврдили учешће на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.
 
Било би нам велико задовољство да заједно са нама будете део ове конференције.
                                                                                                                                                                                                     
    
С поштовањем, 
 Председник Организационог одбора Конференције
                                                                                                                 Д И Р Е К Т О Р
                                                                                                                      мр Горан Бојовић
                                                                                          Завод за спорт и медицину спортс РС

Више icoMore


25.12.2018.

Представљање делатности медицине спорта Завода студентима Медицинског факултета у Новом Саду

На позив  Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду и катедре за медицину спорта студентима пете године студија представници  Завода за спорт и медицину спорта РС и АДАС-а одржали су предавања о значају деловања две виталне државне установе спорта. Студентима пете године студија на Медицинском факултету,овом приликом, је омогућено  да се упознају са начином рада и деловања Одељења медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС које врши свеобухватне медицинске прегледе и функционална тестирања активних учесника спортских активности.

 
Испред Завода, предавање је одржала помоћник директора Одељења медицине спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић.

Више icoMore


21.12.2018.

Докторка Јадранка Плавшић на интернационалном конгресу у Љубљани

На позив професора Милана Жвана, декана Факултета за спорт Универзитета у Љубљани,  докторка Јадранка Плавшић је одржала предавање на интернационалном Конгресу ''Млади и спорт“ на тему: „Спортско-медицински прегледи у Србији“.

 
Интернационални конгрес је одржан у Сити Хотелу, и окупио је бројне стручњаке из целог света.

Више icoMore


17.12.2018.

Одржана Континуирана медицинска едукација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта РС у хотелу Трим  је одржана Континуирана медицинска едукација са темом: “Савремени приступ и новине у спортско-медицинском прегледу и терапији спортиста”.

 
Већ дуги низ година пракса Завода за спорт и медицину спорта РС је да се организују едукативни скупови из различитих медицинских области, чиме се унапређује здравствена заштита спортиста и других активних учесника спортских активности.

Више icoMore


13.12.2018.

Бесплатна континуирана медицинска едукација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У организацији Завода за спорт и медицину спорта РС у понедељак 17.децембра у хотелу Трим биће одржана континуирана медицинска едукација са темом “Савремени приступ и новине у спортско-медицинском прегледу и терапији спортиста”. Пријава за учешће је у понедељак 17. децембра у хотелу Трим  од 8  до 8.30 ујутро, а програм бесплатних предавања биће реализован од 9 до 16.30. Семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2692/18) и уприличен је за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре. Обезбеђено је учешће за 75 слушалаца,  с тим да учесници научног скупа за обнову радне лиценце добијају 6 бодова, а предавачи 12 бодова.

Континуирану медицинску едукацију званично ће да отвори директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић.

Програм и сатница КМЕ


Више icoMore


14.11.2018.

Завод на интернационалном конгресу кардиолога

У Хотелу Фалкенштајнер у Београду 3. и 4. новембра одржан је Други интернационални конгрес Удружења коронарних јединица Србије. Међународни и домаћи кардиолози представили су најновија достигнућа  из области кардиологије, пре свега у лечењу инфаркта миокарда и срчане инсуфицијенције.

 
Др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта Завода, том приликом одржала је предавање на тему "Превентивни спортско - медицински прегледи спортиста - посебан значај прегледа кардиоваскуларног система и примена теста оптерећења".

Више icoMore


14.11.2018.

Завод на међународној стручној конференцији

У организацији Асоцијације Спорт за све 2. и 3.новембра одржана је међународна стручна конференција "Јавно здравље и спортско рекреативни програми".

 
 
Испред Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, на тему "Дозирана физичка активност у служби здравља - искуства Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије'', предавање је одржала др Тамара Гавриловић.

Више icoMore


13.11.2018.

Завод на HISP/ISVH Конгресу

Београд је од 26. до 28. октобра  угостио најеминентније светске стручњаке из области кардиоваскуларне медицине и то као домаћин заједничког конгреса Међународног удружења за васкуларно здравље (ISVH) и Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога (HISPA).

 
Конгресу у Краун плази су присуствовали и угледни лекари из нашег региона. У оквиру сесије Спорт и кардиоваскуларно здравље (Заједничка сесија HISPA-е и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије) предавања су одржале др Милена Антић, на тему "Кардиолошка евалуација спортиста" и  др Гордана Королија,  на тему"Интерпретација ЕКГ записа код спортиста". Докторка Тамара Гавриловић одржала предавање на тему "Значај умерене, контролисане физичке активности у превенцији КВБ и дијабетеса".
 
Кроз велики број сесија, конгрес је указао на неопходност персонализације у превенцији, дијагностици и лечењу кардиоваскуларних болести,  које су постале опасан убица савременог човечанства. Овом приликом вођене су и бројне расправе везано за  адекватно мерење крвног притиска, што  је изазов 21. века.
 
Приликом отварања конгреса, проф. др Небојша Тасић, председник светског Удружења за васкуларно здравље и председник удружења HISPA, истакао је велику одговорност лекара и сестара у медицинским изазовима, будући да званични подаци говоре  да је током прошле године од инфаркта и шлога сваког сата живот губило шесторо људи а сваког дана 147 грађана Србије.

Више icoMore


5.09.2018.

Светски конгрес спортске медицине

Међународна федерација спортске медицине организује 35. Светски конгрес спортске медицине.

35. Светски конгрес спортске медицине и 30. бразилски конгрес спортске медицине и вежбања одржаће се од 12. до 15. септембра 2018. у хотелу Vindsor Barra, у Рио де Женеиру, Бразил.

 Опширније

Међународна федерација спортске медицине основана је 1928. године, непосредно након што су одржане прве Олимпијске игре. Лекари из једанаест земаља основали су "Удружење интернационалне спортске медицине", ali je назив касније промењен.

Данас је FIMS структурисано и добро организовано међународно удружење, снажно посвећено промоцији и развоју спортске медицине широм света. FIMS је дом четири Континенталне асоцијације спортске медицине и 117 удружења националних спортских медицина широм света, удружујући 125.000 спортских лекара из 117 земаља. Препознат од стране МОК-а, ИПЦ-а и придруженог члана Спортски споразум-а, FIMS се активно повезује са свим релевантним међународним спортским и политичким организацијама. Сврха и администрација FIMS-а су јасно дефинисани у Статуту и ​​подзаконским актима.

Образовна функција FIMS-а се снажно промовише кроз своје курсеве (курсеви развоја лекара и недавно настављени курсеви) и пубикације (приручник FIMS Тимски лекарски приручник), регионални и међународни догађаји, двогодишњи Светски конгрес итд, и објављивање клиничких научних информација који се односе на спортску медицину (FIMS позиције).


Више icoMore


16.08.2018.

СТРУЧНА САРАДНИЦА ЗАВОДА ПРЕДАВАЧ НА КАМПУ ЗА МЛАДЕ БИЦИКЛИСТЕ

Бициклистички савез Србије организује Камп младих бициклиста „Београд 2018“ у периоду од 5. до 28. авуста 2018. Поред тренинга бициклисти посећују и предавања, која су подељена у више тематских области – Бициклизам друм, Планински (МТБ) бициклизам, Писта, БМ ИКС, Бицикл, Савремене технологије у спорту, Методика тренинга, Здравствено и Жене у спорту.

Предавач на Кампу је стручна сарадница Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије мр Биљана Николић Марић, бивша бициклисткиња.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.