Линија
Republicki zavod za sport
14.09.2020.

ЗАШТИТИТЕ СЕБЕ И ДРУГЕ

 
БУДИМО ОДГОВОРНИ
 

''Будимо одговорни и солидарни, данас против корона вируса, сутра на пољу других ствари. Друштвено одговорно понашање током пандемије корона вируса је важно јер је то тренутно једини начин да се ова велика здравствена криза преброди како би се поново стекли услови за нормалан живот. Умањимо ризик од заразе и даљег ширења вируса. Својевољном изолацијом или усред дужег боравка у кући, појединац на миру и у кругу породице може да преиспита начин живота, размисли о својој и будућности своје породице и тако, након престанка опасности од заразе корона вирусом, одреди сутрашње приоритете'', директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Бојовић.


Више icoMore


14.09.2020.

Светско атлетско првенство у Србији

Атлетска стаза у бојама српске заставе и симболи Београда – тако изгледа лого Светског дворанског првенства у атлетици, које ће у марту 2022. године бити одржано у главном граду Србије.

На овом великом спортском догађају ће учествовати преко 3.000 такмичара из више од 200 земаља света.
 
Србија је земља спорта и то је безброј пута доказала освајањем најсјајнијих светских одличја.
 
Наредни промотивни догађај биће одржан 17. септембра на Тргу Републике, а у питању је бацачки митинг „Добаци до... 22” на коме ће бити олимпијски и светски шампиони у тој дисциплини.

Више icoMore


14.09.2020.

Уб домаћин првих сеоских игара

Почеле су Сеоске игре Спортског савеза Србије за 2020. годину. Први домаћин била је општина Уб, а Спортски савез општине Уб прихватио је изазов да организује такмичење за мање од две недеље и тако пробије лед са манифестацијом под свим мерама спречавања ширења заразе и модификованом систему.

Челни људи Спортског савеза општине Уб били су задовољни целокупним такмичењем, учесницима је недостајала публика, у нади да ће се следеће године уживати у спорту у потпуности.

Више icoMore


7.09.2020.

Летње Мастерс првенство на базенима Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку

У складу са тренутном здравственом ситуацијом у Србији, поштујући мере надлежних здравствених институција, Пливачки савез Србије прилагодио је календар својих активности. Водећи рачуна о здрављу и добробити свих чланова ПСС померене су све првобитно планиране активности везане за организацију Развојних кампова ПСС.

Летње појединачно и екипно отворено мастерс првенство одржало се у суботу 05.03. на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.
 
По ублажавању мера надлежних институција и јавних здравствених институција утврђено је да су се стекли услови за организовање Развојног кампа ПСС у 2020. години. Камп ПСС биће одржан у Београду, на Кошутњаку од 29.09. до 02.10.2020. године у нешто мањем броју, како би се испоштовали прописане мере.

Више icoMore


4.09.2020.

Нова спортска дворана Националног тренинг центра у Кошутњаку

''Изградња Мултифункционалне дворане у склопу I Националног тренинг центра у Кошутњаку тренутно је највећа инвестиција у спортску инфраструктуру, а нови објекат замишљен је као мултифункционални комплекс за 6 спортова. Модерни тренинг центар налазиће се код постојећег Дома спортова са специјализованим садржајима намењеним борилачким спортовима. У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо и карате, као и центри стрељачког и пењачког савеза. Организација унутрашњости осмишљена је да омогући потпуну аутономију за сваки од поменутих спортова, као и све садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на највишем нивоу. Поред издвојених целина за појединачне спортове објекат ће поседовати и низ заједничких садржаја, као што су свлачионице, купатила, амбуланту, канцеларијски простор. У оквиру подземне етаже налазиће се 145 паркинг места и стрељана, на приземљу су планирана два борилишта и кошаркашки терен, док ће се на првом спрату налазити још две тренинг сале, као и пратеће канцеларије и свлачионице. Објекат се налази на искошеном терену, па су аутори идејног решења покушали да обликовањем прилагоде морфологији терена, како би сам објекат што мање нарушио природни амбијент у окружењу. На местима где је терен виши објекат зарања у терен, па коси кровови објеката образују јединствену раван доступну пешацима и рекреативном коришћењу. Планирана је стаклена ограда на ивици кровне терасе, а кровна површина биће затрављена и уклопљена у целину са околним тереном и вегетацијом. Осим тежњи да се објекат уклопи у пејзаж, водило се рачуна да се спортска дворана утопи у окружење, природу симулирајући структуре терена и зеленила. Завршетак изградње овог, назовимо га, ''зеленог'' објекта очекује се у другом кварталу следеће године'', изјављује директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић.

 Мултифункционална дворана I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку

Више icoMore


2.09.2020.

Тестирања спортиста на COVID 19 у Заводу за спорт и медицину спорта РС

''Завод за спорт и медицину спорта РС обуставио је до даљег коришћење услуга Дома спортова, затворених спортских терена због пандемије која још увек траје. Терени на отвореном су доступни за коришћење, као и отворено пливалиште. Наши здравствени радници Завода су од марта месеца ове године, на располагању Министарству здравља РС до даљег. Завод за спорт и медицину спорта РС ће на на основу потписане сарадње са Дирекцијом за националне референтне лабораторије у Батајници, учествовати у превентивним мерама и тестирањима спортиста на присуство вируса COVID 19, у складу са смерницама сарадње. Сарадња је омогућена захваљујући подршци Министарству привреде, омладине и спорта и здравље, а све са циљем унапређења заштите здравља спортиста. Тестирања спортиста и спортских стручњака на COVID 19 обављаће се у складу са смерницама сарадње и по индикацијама које утврђује Завод за спорт и медицину спорта РС. Пандемија је у складу са информацијама кризног стаба у фази слабљења, али то није разлог за превелико опуштање. Одговорно понашање остаје модел који морамо усвојити и за убудуће јер постовањем мера, чувамо пре свега своје здравље али и својих најближих'', генерални директор Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.

 
''Унапред се захваљујем на одговорном понашању спортиста према сопственом али и здрављу других'', закључује Бојовић.

Више icoMore


2.09.2020.

ДЕЛУЈМО ПРЕВЕНТИВНО И БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ДРУГИМА

Министарство здравља РС

Молимо вас да у циљу спречавања заражавања и преношења инфекције у Републици Србији, али и у циљу заштите вашег здравља, предузмете следеће мере:
  • у наредним данима смањите контакте са другим особама;
  • често перите руке сапуном и водом или користите средство за дезинфекцију;
  • избегавајте додиривање лица, уста, носа и очију;
  • избегавајте блиски контакт са особама које имају симптоме инфекције;
  • избегавајте поздрављање и одржавајте раздаљину од најмање једног метра;
  • користите маске које прекривају нос и уста када боравите у затвореним просторијама;
  • често проветравајте просторије у којима боравите;
  • ако осетите симптоме инфекције органа за дисање (повишена температура, кијавица, кашаљ, цурење из носа, отежано дисање или друго), одмах ставите маску преко уста и носа, појачате хигијену руку (прање топлом водом и сапуном), избегавајте контакте са другим особама, користите марамицу кад кијате или кашљете, и позовите телефоном епидемиолога института или завода за јавно здравље надлежног за подручје у коме боравите. Од епидемиолога ћете добити упутства о даљем поступку.
Молимо вас да у потпуности поступате у складу са добијеним упутствима.
 
Унапред вам се захваљујемо на одговорном понашању према сопственом здрављу, као и према здрављу свих становника Републике Србије.


Више icoMore


2.09.2020.

Мере предострожности од стране Завода за спорт и медицину спорта РС због пандемије

Због настале епидемиолошке ситуације, која још увек траје, Завод за спорт и медицину спорта РС обуставио је до даљег коришћењe услуга Дома спортова. Терени на отвореном су доступни за коришћење. Наши стручни сарадници, лекари, су на располагању Министарству здравља РС.

''Желимо да помогнемо колико можемо и да још једном покажемо да је наш систем идеја солидарности и обзирности према суграђанима. Залагањем за оно што представљамо, шаљемо јасну поруку целокупној нацији да ћемо што се нас тиче уложити максимум ради сузбијања негативних ефеката који нас очекују. Одговорним понашањем дајемо пример другима, а озбиљност ситуације подижемо на још виши ниво'', истиче генерални менаџер Завода за спорт и медицину спорта РС г. Горан Бојовић.
Захваљујемо на разумевању и поверењу


Више icoMore


2.09.2020.

ЗАШТИТИТЕ СЕБЕ И ДРУГЕ

 
БУДИМО ОДГОВОРНИ
 

''Будимо одговорни и солидарни, данас против корона вируса, сутра на пољу других ствари. Друштвено одговорно понашање током пандемије корона вируса је важно јер је то тренутно једини начин да се ова велика здравствена криза преброди како би се поново стекли услови за нормалан живот. Умањимо ризик од заразе и даљег ширења вируса. Својевољном изолацијом или усред дужег боравка у кући, појединац на миру и у кругу породице може да преиспита начин живота, размисли о својој и будућности своје породице и тако, након престанка опасности од заразе корона вирусом, одреди сутрашње приоритете'', генерални менаџер Завода за спорт и медицину спорта РС г. Бојовић.


Више icoMore


2.09.2020.

Лига нација 2020/21

Фудбалска репрезентација Србије добила је своје ривале у Лиги нација.

Наша репрезентација такмичиће се у другој дивизији Лиге нација, а распоређени смо у групу заједно са Турском, Русијом и Мађарском. Две утакмице ће се играти у септембру, две у октобру и две у новрембру.

Почињемо против Русије у гостима, сутра 03.09. од 20,45 часова.

Распоред и сатница:

1. КОЛО 03.09. 2020. године
Русија – Србија 20,45
Турска – Мађарска 20,45
2. КОЛО 06.09. 2020. године
Мађарска – Русија 18,00
Србија – Турска 20,45
3. КОЛО 09.10. 2020. године
Русија – Турска 20,45
Србија – Мађарска 20,45
4. КОЛО 12.10. 2020. године
Русија – Мађарска 20,45
Турска – Србија 20, 45
5. КОЛО 14. 11. 2020. године
Турска – Русија 18,00
Мађарска – Србија 20,45
6. КОЛО 17.11. 2020. године
Мађарска – Турска 20,45
Србија – Русија 20,45

Читава групна фаза биће одиграна у року од два и по месеца због почетка квалификација за Светско првенство у Катару.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.