Линија
Republicki zavod za sport
17.12.2020.

Садња дрвећа на зеленим површинама Завода за спорт и медицину спорта РС

Према плану за 2020. годину, Завод за спорт и медицину спорта РС, посадио је 100 садница храста китњака (Querus Petraea) на зеленим површинама у трим зони.

Завод за спорт и медицину спорта РС ће наставити са акцијама садње и у наредном периоду.

Више icoMore


17.12.2020.

Нова спортска дворана у Првом Националном тренинг центру ЗСМСРС у Кошутњаку

Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку ће по пројекту бити најмодернији спортски објекат у региону. У овој мултифункционалној дворани тренираће седам Националних спортских Савеза. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров – права мала оаза, на којој ће бити видиковац са природном травом. Изградња комплекса на 3,36 хектара трајаће до средине идуће године. Вредност ове инвестиције је око 12 милиона евра.

 
У овом спортско – рекреативном објекту предвиђени су тренинг садржаји за рвачки, џудо, теквондо, карате, стрељачки и пењачки Савез, али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане, заједничке просторије које ће бити на располагању спортистима.
 
Према речима директора Завода за спорт и медицину спорта РС господина Горана Бојовића, током зимског периода уследиће унутрашњи радови у вишенаменској сали.
 
''Изградња дворане одлично напредује и очекујемо да буде готова током лета следеће године. Изградња оваквог комплекса биће веома значајан фактор даљег развоја спорта у Србији. Планирамо да по завршетку радова и отварању нове дворане, започнемо градњу олимпијског базена у највећој престоничкој зеленој оази'', истиче Бојовић.
 

Више icoMore


14.12.2020.

Најсавременији спортски објекат на Кошутњаку

Изградња Мултифункционалне дворане у склопу I Националног тренинг центра у Кошутњаку тренутно је највећа инвестиција у спортску инфраструктуру, а нови објекат замишљен је као мултифункционални комплекс за 6 спортова. Модерни тренинг центар налазиће се код постојећег Дома спортова са специјализованим садржајима намењеним борилачким спортовима. У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо и карате, као и центри стрељачког и пењачког савеза. Организација унутрашњости осмишљена је да омогући потпуну аутономију за сваки од поменутих спортова, као и све садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на највишем нивоу. Поред издвојених целина за појединачне спортове објекат ће поседовати и низ заједничких садржаја, као што су свлачионице, купатила, амбуланту, канцеларијски простор. У оквиру подземне етаже налазиће се 145 паркинг места и стрељана, на приземљу су планирана два борилишта и кошаркашки терен, док ће се на првом спрату налазити још две тренинг сале, као и пратеће канцеларије и свлачионице.

 Мултифункционална дворана I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку
 
У комплексу наше фирме, поред реконструисаних објеката и терена, биће обновљена и управна зграда, лабораторија за медицину, психологију и аналитику у спорту, како би ова јединствена спортско - здравствена установа имала услове које заслужује.
 

Више icoMore


3.12.2020.

Кућа спорта и шампиона

Завод за спорт и медицину спорта РС, јединствена институција у региону за спорт и медицину спорта. Матична кућа спортиста Србије и свих заљубљеника у спорт и здрав живот.

 Дир. Бојовић и сутрашњи изглед ЗСМСРС
 
''Спорт, посебно врхунски спорт је одавно препознат као социјални феномен који генерише позитивне промене у друству. Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије већ деценијама уназад представља окосницу развоја спорта у Србији. Ми своју пажњу поклањамо врхунским спортистима, али такође и најмлађима, непрестано се трудимо да унапредимо и побољшамо наше активности. Завод за спорт и медицину спорта има богату историју, и од свог настанка 9. марта 1956. године поставља високе стандарде када је реч о квалитету рада. Визија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије јесте друштво у ком се важност спорта и улога спорта у друштву непрестано допуњују остварујући нове вредности и нове резултате. Активно радимо на томе да врхунски спортисти освоје још више одличја, а да они млађи, на почетку спортских каријера, постану шампиони. Једне од најбитнијих мисија су нам промоција здравог начина зивота и стручна подршка организацијама у спорту'', изјављује директор ЗСМСРС г. Горан Бојовић.

Више icoMore


30.11.2020.

World Health Organization

    


Више icoMore


26.11.2020.

Одлазак фудбалске легенде

Дијего Армандо Марадона, којег многи сматрају највећим фудбалером у историји, преминуо је у 60. години.

 
Дијего Армандо Марадона (Ланус, 30. октобар 1960 — Тигре, 25. новембар 2020.) био је аргентински фудбалер. Био је најмлађи прволигашки фудбалер у историји аргентинског фудбала. Понео је титулу најбољег фудбалера 20. века.

Више icoMore


24.11.2020.

Одликовања поводом Дана примирја

Председник Републике Србије господин Александар Вучић је, поводом Дана примирја у Великом рату, доделио одликовања заслужним појединцима и институцијама који су се истакли током борбе на сузбијању заразне болести Covid-19, као и појединцима који су спашавајући туђе животе ризиковали своје. Председник Србије г. Вучић тим поводом је поручио да су они својим радом, чашћу и одговорношћу заслужили да постану пример свима нама.

Имена свих добитника прочитана су у згради Генералног секретаријата председника Републике, међу којима је и директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.

''Велико хвала председнику државе, господину Александру Вучићу. Захваљујем се свима који су безрезервно учествовали, а то раде и даље, у одбрани људских живота. Сопственом одговорношћу и чашћу показујемо солидарност и обзирност према нашим суграђанима. Ангажманом и залагањем шаљемо јасну поруку целокупној нацији да ћемо уложити максимум ради даљег сузбијања пандемије а након тога и негативних ефеката који нас очекују'', изјављује директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.

Више icoMore


23.11.2020.

Медаље за српске репрезентативце са међународних такмичења

Српски џудиста Немања Мајдов освојио је прошлог викенда сребрну медаљу на Европском првенству у Прагу у категорији до 90 килограма. Србији је ово друга медаља на Европском првенству, након што је пар дана раније Андреа Стојадинов освојила сребро у категорији до 48 килограма.

 Српски шампиони на здравственим и контролама утренираности у Заводу за спорт и медицине спорта РС
 
Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић освојила је такође прошлог викенда златну медаљу ваздушним пиштољем на Отвореном првенству Мађарске у Будимпешти. То је друга медаља за Аруновић на такмичењу, након што је у суботу истим оружјем освојила сребро.

Више icoMore


20.11.2020.

Упокојио се Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј

Данас, 20. новембра 2020. године у 7:07 часова у Војној ковид болници ''Карабурма'' у Београду упокојио се у Господу Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Иринеј (Гавриловић).

''Одлазак Његове Светости Патријарха Иринеја је, у временима која уопште нису лака, болан ударац не само за нашу цркву, већ и за цео наш народ. Нека му Бог подари рајски благослов и нека му буде лака света српска земља. Вечан му спомен и Царство Небеско'', директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.

 
Влада Србије је донела одлуку о проглашењу тродневне жалости у Републици Србији, од данас, 20. новембра, до недеље, 22. новембра. О свим детаљима у вези са сахраном јавност ће бити ускоро обавештена.
 
Патријарх српски Иринеј (световно Мирослав Гавриловић, Видова код Чачка, 28. август 1930 — Београд, 20. новембар 2020) био је 45. врховни поглавар Српске православне цркве. Завршио је основну школу у родном селу, гимназију у Чачку, богословију у Призрену 1951. године, а затим Богословски факултет у Београду. Замонашен је у манастиру Раковици 1959. године. Био је професор и ректор Призренске богословије. Постдипломске студије завршио је у Атини. После тога бива постављен за управника Монашке школе у Острогу. Маја 1974. изабран је за викарног епископа моравичког. За епископа нишког изабран је на заседању Светог архијерејског сабора 21—28. маја 1975. године. На трон епископа Нишке епархије устоличен је у Саборној цркви у Нишу 15. јуна 1975. године. Дана 22. јануара 2010. године одлуком Изборног сабора Српске православне цркве изабран за патријарха, устоличен је у београдској Саборној цркви 23. јануара. На дан 3. октобар 2010. устоличен је у манастиру Пећкој патријаршији.

Више icoMore


20.11.2020.

ДЕЛУЈМО ПРЕВЕНТИВНО И БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ДРУГИМА

Министарство здравља РС

Молимо вас да у циљу спречавања заражавања и преношења инфекције у Републици Србији, али и у циљу заштите вашег здравља, предузмете следеће мере:
  • у наредним данима смањите контакте са другим особама;
  • често перите руке сапуном и водом или користите средство за дезинфекцију;
  • избегавајте додиривање лица, уста, носа и очију;
  • избегавајте блиски контакт са особама које имају симптоме инфекције;
  • избегавајте поздрављање и одржавајте раздаљину од најмање једног метра;
  • користите маске које прекривају нос и уста када боравите у затвореним просторијама;
  • често проветравајте просторије у којима боравите;
  • ако осетите симптоме инфекције органа за дисање (повишена температура, кијавица, кашаљ, цурење из носа, отежано дисање или друго), одмах ставите маску преко уста и носа, појачате хигијену руку (прање топлом водом и сапуном), избегавајте контакте са другим особама, користите марамицу кад кијате или кашљете, и позовите телефоном епидемиолога института или завода за јавно здравље надлежног за подручје у коме боравите. Од епидемиолога ћете добити упутства о даљем поступку.
Молимо вас да у потпуности поступате у складу са добијеним упутствима.
 
Унапред вам се захваљујемо на одговорном понашању према сопственом здрављу, као и према здрављу свих становника Републике Србије.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.