Linija
Republicki zavod za sport

Utvrđivanje sportskog potencijala odabranih mladih sportista na kampovima

U nastojanju da se unapredi dečiji i omladinski sport na nivou Republike su organizovani Kampovi za nadarene mlade sportiste, sa ciljem da se stvori kvalitetna osnova, sportska baza iz koje će se vremenom stvarati sportisti ekstra klase, budući svetski i evropski šampioni.

 

U njihov rad se Zavod uključio 1984. godine, najpre učešćem na tribinama za sportske trenere organizovanim u kampovima, pružanjem stručno savetodavne pomoći a zatim kroz utvrđivanje nivoa mogućnosti njihovog daljeg sportskog razvoja. Od tada Zavod neprekidno učestvuje u praćenju mladih sportista, učesnika omladinskih sportskih kampova, vršeći testiranja na terenu u okviru kampova.

 

Interdisciplinarni stručni tim Zavoda na terenu vrši medicinski pregled mladih sportista, procenu motoričkih sposobnosti, psihološka testiranja i pruža stručno savetodavnu pomoć, kako trenerima tako i sportistima.

Rezultati ovih testiranja se, zahvaljujući mogućnostima brze kompjuterske obrade, u najvećem delu prezentiraju trenerima neposredno posle ispitivanja i time omogućavaju neposredne konsultacije trenera sa stručnjacima Zavoda, uz drugu stručno savetodavnu pomoć. Kompletno obrađeni podaci dostavljaju se naknadno sportskim trenerima i sportskim savezima, a kompletan izveštaj Ministarstvu omladine i sporta koji je organizator i finansijer sportskih kampova.

 


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.