Linija
Republicki zavod za sport
20.09.2019.

Zatvoreni olimpijski bazen ZSMSRS u Košutnjaku počinje sa radom 1. oktobra

Balon hala Zavoda za sport i medicinu sporta RS, zatvoreni olimpijski bazen, počinje sa radom 01.10.2019. godine.

 
Radno vreme natkrivenog olimpijskog bazena u Košutnjaku je svakog dana od 7 do 22 sata. Radno vreme blagajne na plivalištu ZSMSRS je od 7 do 19 časova. Dnevna ulaznica radnim danima za odrasle iznosi 250 dinara, a vikendom 300 dinara. Deca do sedam godina starosti kartu plaćaju 120 dinara, dok će đaci osnovnih i srednjih škola za ovu uslugu izdvajati 180 dinara. Lica sa posebnim potrebama i penzioneri za rekreativno plivanje izdvajaće 180 dinara.
 

Više icoMore


19.09.2019.

Teniseri na terenskim testiranjima u Domu sportova ZSMSRS

Grupi mladih tenisera iz Bijeljine, članovima teniskog kluba ''Bijeljina'', obavljena su terenska testiranja u Domu sportova I Nacionalnog trening centra, Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, obavili su im specifičnu bateriju motoričkih testova.

Utvrđivanje stanja specifičnih motoričkih sposobnosti, odnosno prednosti i slabosti kod sportista (brzina, izdržljivost, agilnost, gipkost, snaga)
 
U okviru multidisciplinarnog pristupa utvrđivanja sportske pripremljenosti, procena i evaluacija motoričkih sposobnosti sportista – testiranje motoričkih sposobnosti sportista predstavlja jednu od osnovnih delatnosti Zavoda za sporti medicinu sporta Republike Srbije. 
 
Značaj testiranja motoričkih sposobnosti: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.

Više icoMore


19.09.2019.

Pregledi i kontrole zaposlenih u MOS – u

Lekarski pregledi zaposlenih i angažovanih lica u Ministarstvu omladine i sporta RS

U  Zavodu za sport i medicinu sporta RS, u Centru za medicinu i psihologiju sporta, obavili su medicinske kontrole i testiranja. Svi ispitanici prolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Obavezan deo pregleda podrazumeva biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, EKG. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.

Više icoMore


19.09.2019.

Indetifikacija rizika od povređivanja

Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu

Stručnjaci za analitiku u sportu realizuju programe za preveniranje sportskih povreda i indetifikaciju rizika od povređivanja.

Stručan i pravilan rad na telesnom razvoju mladog sportiste kao i održavanje zdravog posturalnog statusa je od suštinske važnosti sa aspekta preveniranja sportskih povreda, otklanjanja lošeg držanja tela. Jedan od važnih segmenata trenažnog procesa treba da bude rad na otklanjanju funkcionalnih disbalanasa i drugih ograničenja kvalitetnog izvođenja osnovnih obrazaca kretanja.

Više icoMore


19.09.2019.

Hotel Trim

Hotel Trim funkcionalno je povezan sa čitavim sportskim kompleksom Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, zbog čega je pogodan za kondicione pripreme sportista. Smeštajni objekat se nalazi u Košutnjaku i egzistira kao sportski hotel otvorenog tipa sa kapacitetom za 56 gostiju u okviru dve smeštajne jedinice. U ponudi hotela su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, apartman, sala za teoretsku nastavu, restoran i letnja bašta za 120 gostiju. Proširiće se i smeštajni kapaciteti objekta na 7.000 kvadrata, a sve kako bi se poboljšali uslovi za boravak sportista, koji će dolaziti na pripreme i takmičenja. U ovom delu grada, koji je oaza Beograda, sledi dodatno preuređenje koje će pored građanstva, privući i strane sportiste, a naše zadržati u zemlji kako bi svoje pripreme i trenažne procese sprovodili kod nas.

Arhitektura, uređenost prostora kao i izrada nameštaja van propisanih standarda pružaju neophodan komfor košarkašima ali i drugim gostima u toku boravka. Opremljenost kuhinjskog bloka i stručnost lica je na visokom nivou što omogućava pripremanje hrane prema individualnim potrebama sportista.
 
Kompleks hotelskog smeštaja Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije bazno je profilisan za smeštaj sportista, ali posluje i po komercijalnim principima, iz tog razloga na dnevnom nivou ugosti brojne rekreativce i druge posetioce.
 

Više icoMore


19.09.2019.

Ambulanta ZSMSRS na ''Tašmajdanu''

Ambulanta Zavoda za sport i medicinu sporta RS ''Tašmajdan'', nakon letnje pauze, počela je sa radom.

Zakazivanje termina je obavezno, a sve neophodne informacije možete dobiti na 011/3555 460.

  Odeljenje za specijalizovanu zdravstvenu zaštitu sportista Tašmajdan
 
Delatnosti:
  • overa sportsko-takmičarskih knjižica
  • pregled dece za učestvovanje u školskom i takmičarskom sportu
Sportsko-medicinski pregled obuhvata:
  • laboratorija (osnovna krvna slika)
  • antropometrija
  • EKG
  • fizikalni pregled po sistemima

Više icoMore


19.09.2019.

Izokinetička dijagnostika

Izokinetička dijagnostika je postupak procene neuromišićne funkcije u kom se kompjuterskom tačnošću, u aktivnom pokretu, beleže svi potrebni parametri (snaga pojedinih mišićnih grupa, obrtni moment, indeks zamora, amplituda pokreta zgloba i ostvareni rad za pojedine mišićne grupe). Matematičkom analizom testova se dobija detaljan uvid u stanje funkcije zgloba, međusobni odnos agonista i antagonista i bilateralno poređenje istih mišićnih grupa. Na izokinetičkom aparatu se otpor prilagođava individualnim mogućnostima, s tim u vezi, izbegnuta su bilo kakva oštećenja i preopterećenje.


Više icoMore


19.09.2019.

Sportski objekti Zavoda na usluzi vrhunskim sportistima

Дом спортова – Први Национални тренинг центар задовољава потребе репрезентативних селекција за спровођење процеса тренинга.

Структура спортског објекта омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације за различите групе корисника као и реализацију семинара, спортских кампова, такмичења, манифестација.

Više icoMore


19.09.2019.

Trim-staza Zavoda i sportska igrališta dostupni svim korisnicima

Prostor u prirodi za trening za mlade i starije sugrađane

Trim-staza Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije je dostupna za sve grupe korisnika. Dužina dela  za trčanje iznosi 1200 metara, a širina iznosi 1,60 metara. Na svakih 100 metara postavljene su sprave za vežbanje, dok je staza celom dužinom presvučena tartan podlogom. Obnovljena trim-zona ima 17 stanica za vežbanje. Ispred svakog poligona stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe koju korisnik izvodi u skladu sa svojim mogućnostima. Unutar zone za trčanje besplatno su stavljeni u funkciju i tereni za košarku, odbojku i mali fudbal.
 
Novina je video-nadzor kao i osvetljenje putem električnog napajanja postavljeno celom dužinom dela za vežbanje i trčanje,  čime je obezbeđeno nesmetano i bezbedno  korišćenje i u večernjim satima.
 
Preporuka je da korisnici pre početka bilo koje aktivnosti  pročitaju pravilnik korišćenja Tri- staze koji se nalazi na samom ulazu.

Više icoMore


16.09.2019.

Rekreativna ponuda Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Raspored komercijalnih programa u Domu sportova I Nacionalnog trening centra

Kontakt telefon:
066 6410 823
066 6410 706

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.