Linija
Republicki zavod za sport
10.01.2019.

Ambulanta Tašmajdan ne radi do daljeg

Odeljenje za specijalizovanu zaštitu sportista Tašmajdan ne radi do daljeg.

Medicinski pregledi i testiranja mogu da se obave na Odeljenju medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku.

Pregledi se zakazuju od 10 do 14.30 sati svakog radnog dana, a radno vreme medicine sporta je od 7.30 do 15.30 časova.

Kontakt telefon: 011/ 3555 460 lokal:154


Više icoMore


10.01.2019.

Korektivna gimnastika u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Rad sa decom i mladim sportistima

Visokokvalifikovani stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije su obrazovali program  preventivno – korektivne gimnastike za decu osnovnoškolskog uzrasta. Cilj je da se efikasnom metodologijom rada obezbedi osnova za formiranje dobrog obrasca držanja tela koje podržava i dobar posturalni status.

Program preventivno - korektivne gimnastike je obrazovan za decu kod koje je ustanovljen deformitet posturalnog statusa, ali obuhvata i školarce kod kojih postoje indicije da se naruši dobra postura tela. Korektivnu gimnastiku, radnim danima u prepodnevnim i poslepodnevnim terminima, realizuju  pedagozi fizičke kulture u specijalizovanoj sali Nacionalnog trening centra.


Više icoMore


9.01.2019.

Program vežbanja za mlade i starije dame u Zavodu

Rekreativno vežbanje u Nacionalnom trening centru

U organizaciji pedagoga fizičkog vaspitanja Zavoda za sport i medicinu sporta RS dva puta nedeljno se u okviru Nacionalnog trening centra realizuje Trim program za žene. Rekreativni program je namenjen ženskoj populaciji svih uzrasnih kategorija, uz mogućnost korišćenja dva ili tri termina nedeljno, odnosno osam ili 12 termina mesečno.

Aerobno vežbanje, uz vežbsnageumnogome utiče na podizanje kondicije, raspoloženja  i održavanje opšte radne sposobnosti.


Više icoMore


8.01.2019.

Savremena kompjuterska 3D analiza posturalnog statusa celog tela u Zavodu

Preporuka za mlade i vrhunske sportiste

U interesu kvalitetnog sagledavanja mogućnosti  vrhunskih takmičara, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je nabavio 3D sistem za kinematičku analizu kretanja koji predstavlja jedan od osnovnih stubova integralnog procesa testiranja.

Sveobuhvatna procena funkcija sistema za kretanje, standardno zastupljena u dijagnostičkoj ponudi Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u velikoj meri unapređena je primenom 3D kinematičke analize posturalnog statusa u statičkim uslovima i kretanju.

Statičko posturalna analiza obezbeđuje precizne informacije o strukturalnim devijacijama unutar kinetičkog lanca i daje podatke o simetriji različitih strana tela.

Za još jasnije otkrivanje uzroka disfunkcija lokomotornog sistema, uz statičko posturalnu analizu, preporučuje se i procena različitih  motoričkih veština ili specifičnih tehničkih kretanja, čime se dobija šira slika o biomehanici tela uz dalje kreiranje kvalitetnih trenažnih programa za funkcionalne korekcije.


Više icoMore


31.12.2018.

Novogodišnja čestitka

Zavod  za sport i medicinu sporta RS želi srećnu i uspešnu  Novu godinu sportistima, poslovnim partnerima, rekreativcima, prijateljima, u nadi da ćemo i u novoj 2019. godini zajedno da gradimo bolje sutra za srpski sport.


Više icoMore


31.12.2018.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Želimo vam ugodne trenutke u našim objektima

Balon hala na otvorenom plivalištu ZSMSRS
 
Bazen u Domu sportova ZSMSRS
 


Više icoMore


31.12.2018.

Radno vreme I Nacionalnog trening centra ZSMSRS tokom predstojećih praznika

Zbog predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika, radno vreme sportskih objekata Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Doma sportova i Zatvorenog olimpijskog bazen, će biti sledeće:

-          31.12.2018. godine sa radnim vremenom do 15 časova i 30 minuta;
-          01.01.2019. godine  je neradan dan;
-          02.01.2019. godine sa uobičajenim radnim vremenom;
-          06.01.2019. godine sa radnim vremenom do 15 časova i 30 minuta;
-          07.01.2019. godine je neradan dan;
 
Našim vernim i budućim korisnicima želimo puno uspeha u radu i dalje kao i do sada, uz najlepše želje u narednoj godini.

Više icoMore


31.12.2018.

Ambulanta Tašmajdan neće raditi u vreme novogodišnjih praznika

Pauza u radu do Božića

Obaveštavamo korisnike da od  četvrtka  27. decembra do Božića (7. januara) ambulanta Tašmajdan neće  raditi.  Pregledi i merenja mogu se zakazati  na Odeljenju medicine sporta Košutnjak.

b>Radno vreme: 07:30-15:30 časova      Kontakt telefon: 011/ 3555 460 lokal:154  

 
Zakazivanje svakog radnog dana od 10.00 - 14.30 časova

Više icoMore


28.12.2018.

Tim psihologa Zavoda na raspolaganju sportistima

Konsultativno savetodavni rad sa sportistima u okviru odeljenja za psihologiju sporta

 
Konsultativno savetodavni rad sa sportistima primenjiv je i poželjan u fazama predtakmičarskog, takmičarskog ciklusa i nakon sportskog nastupa. Osnovno se ovaj vid usluga ostavlja sportistima kao izbor, osim u slučajevima kada se inicijalnim testiranjem uvidi potreba za ovakvom vrstom tretmana. Uz saglasnost sportiste otpočinje individualni rad sa kojim se ujedno uređuje sfera i dinamika delovanja. Ukoliko je neophodno, u konsultativno savetodavne razgovore mogu se uključiti  treneri ili roditelji.

Više icoMore


28.12.2018.

Besplatno rekreativno plivanje za starije sugrađane u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Rekreativno plivanje za građane preko 60 godina  

 
Zavod za sport i medicinu sporta RS, u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu, realizuje  program besplatnog plivanja za starija lica. Svake subote od 7 do 8 ujutro obezbeđen je besplatan termin za rekreativno plivanje u Nacionalnom trening centru.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.