Linija
Republicki zavod za sport
6.03.2020.

OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS NA NEODREĐENO VREME

Oglašava se prijem u radni odnos, u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom za sledeća radna mesta:
 
a) Dvoje lekara opšte prakse-doktora medicine;
b) Dvoje lekara specijalista medicine sporta;
v) Kuvar.

Više icoMore


6.03.2020.

Rođendan Zavoda za sport i medicinu sporta RS

''Zavod za sport i medicinu sporta RS 09.03. slavi rođendan, ponosni 64. Bogatom istorijom od preko šest decenija, učestvovao je u evoluciji koja je rezultirala ovim danas i u ostvarenim sportskim dostignućima naših šampiona. Dalji rad naše kuće je prvenstveno usmeren na razvoj vrhunskog sporta, sportske infrastrukture sa ciljem što veće afirmacije srpskog sporta'', najavljuje direktor ZSMSRS g. Goran Bojović.


Više icoMore


6.03.2020.

Srednjoškolci na fizičkim aktivnostima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U I Nacionalnom trening centru, hali Doma sportova ZSMSRS, već izvesno vreme, srednjoškolci sprovode dodatne fizičke aktivnosti. Naša naučna ustanova sporta podstiče rekreaciju i druge programe osmišljene da se očuva zdravlje, unapredi fizička sposobnost dece i mladih i podigne kvalitet života sugrađana.

''Cilj je da vratimo rekreativce i sportiste na Košutnjak, da koriste novoizgrađene i rekonstruisane terene i da vode računa o njima, a pozivam i sve saveze da koriste ove i ostale kapacitete I Nacionalnog trening centra'', navodi direktor ZSMSRS g. Goran Bojović.
 
Kapacitet Doma sportova omogućava održavanje brojnih sadržaja za različite grupe korisnika kao i realizaciju seminara, sprovođenje trenažnih procesa, sportskih kampova, takmičenja, manifestacija, održavanje nastava fizičke kulture i dr.
 
Dom sportova – Prvi Nacionalni trening centar zadovoljava potrebe kako reprezentativnih selekcija tako i klubova za sprovođenje procesa treninga. Struktura sportskog objekta omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije za različite grupe korisnika.
 
Sve sportske prostorije na raspolaganju su tokom celog radnog vremena ovog sportskog objekta, svakog dana u nedelji od 07.00 do 22.00 sata.

Više icoMore


5.03.2020.

I Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Prvi Nacionalni trening centarzadovoljava potrebe reprezentativnih selekcija za sprovođenje procesa treninga. Naš trening centar raspolaže sa otvorenim i zatvorenim bazenima, halom, salama, saunom i teretanama, atletskim stadionom, trim stazom, otvorenim terenima za košarku, rukomet i odbojku.

Struktura sportskih objekata omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije za različite grupe korisnika kao i realizaciju seminara, sportskih kampova, takmičenja, manifestacija. Kompleks Otvorenog plivališta Košutnjak obuhvata pet bazena, od kojih se olimpijski bazen natkriva u periodu od septembra do juna. Bazen hala prilagođena je za korisnike sa posebnim potrebama, a pogoduje i reprezentativnim selekcijama u vodenim sportovima, sportskim klubovima, rekreativcima. Na otvorenim terenima  za rukomet, odbojku i košarku postavljena je nova tartan podloga, a sledi instaliranje video nadzora na svakom terenu pojedinačno. U okviru hotela Trim se nalazi, pored soba i apartmana, i konferencijska sala, restoran sa savremenom kuhinjom gde se obroci mogu prilagoditi sportistima i njihovom trenažnom procesu, velika bašta na otvorenom i najsavremenije igralište za decu gde najmlađi mogu uživati u raznovrsnim sadržajima. Dom sportova je objekat sa najsavremenijim uslovima koji su stavljeni u funkciju sporta, kako vrhunskim sportistima tako i širokom krugu sportista rekreativaca. U sklopu Nacionalnog centra je i izdvojeno odeljenje u opštini Kladovo, Omladinsko Sportski kamp Karataš. U toku su infrastrukturni projekti iz kojih će nići Multifunkcionalna dvorana i veštačka stena za penjanje.
 
Uprava Zavoda za sport tako proširuje krug svojih korisnika, budući da osim vrhunskih sporista i drugih rekreativaca daje snažan podsticaj za razvoj psihofizičkih sposobnosti dece od najmlađeg uzrasta.
 
Vizija Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste društvo u kome je pravo na sport pravo svakog pojedinca dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana obaveza naše ustanove.
 
Promovišemo zdrav način života kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu, pružanje stručne podrške organizacijama u sportu i sportskoj praksi, praćenje i primena najnovijih stručnih i naučnih dostignuća u oblasti sporta, stručnih analiza i istraživanja, kao i pripremanje validnih informacija od značaja za donošenje odluka u oblasti sporta na nivou Države.

Više icoMore


5.03.2020.

Izgradnja multifunkcionalne dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

 Izgradnja najsavremenijeg objekta za sport u regionu

''Generalnim planom Beograda 2021.'' predviđena je potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku koji je od nacionalnog značaja za razvoj sporta Republike Srbije.

U toku je izgradnja multifunkcionalne dvorane za različite sportove i veštačke stene za penjanje. Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku na površini od 3,36 hektara.
  
Projektom je predviđena izgradnja sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara. Završetak svih radova očekuje se početkom 2021. godine. 

Više icoMore


3.03.2020.

Mandić na kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Reprezentativac Srbije u vaterpolu, Dušan Mandić, obavio je danas u Zavodu za sport i medicinu sporta RS kompletne sportsko medicinske kontrole. Sektor medicine i psihologije sporta deluje kroz pružanje sportsko - medicinskih pregleda i testova koji podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG u miru, opšte lekarske preglede, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja. Laboratorija za psihologiju pruža mogućnost procene takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista kao i komletnu psihodijagnostiku.

Dušan Mandić (1994.) je srpski vaterpolista. Trenutno je član Pro Reka. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu 2011. u Volosu, a sa seniorskom bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju. Mandić je vaterpolo počeo da trenira u Primorcu iz Kotora. 2010. godine je prešao u Partizan. Olimpijski komitet Srbije mu je 2012. godine dodelio nagradu za najboljeg mladog sportistu.

Više icoMore


2.03.2020.

1080 Quantum sistem

 Novi sistem za testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

1080 Quantum sistem napravio je revolucionarni napredak u obuci za brzinu, snagu i okretnost. Sistem koristi kompjuterski kontrolisani motorizovani kablovski sistem koji omogućava trenerima i stručnjacima za rehabilitaciju da primene i kontrolišu otpor u širokom rasponu vežbi.
 

Više icoMore


2.03.2020.

Trim staza Zavoda i sportska igrališta dostupni svim korisnicima

Besplatna rekreacija na otvorenom u Košutnjaku          

Trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije dostupna je za sve grupe korisnika besplatno. Šetnja, brzo hodanje ili trčanje moguće je u svako godišnje doba po trasiranom delu u prirodi dužine od 1200 metara. Staza sa tartan podlogom ima 17 stanica za vežbanje koje se nalaze u proširenim delovima na svakih 100 metara. Uz savremene sprave za vežbanje, postavljene su i table sa obaveštenjima o vrsti vežbe i težini prikazanog zadatka tako da korisnik može da vežba u skladu sa svojim mogućnostima. Video-nadzor i osvetljenje putem električnog napajanja postavljeno je celom dužinom staze, ali i u delu terena za košarku, odbojku, mali fudbal, čime je obezbeđeno nesmetano i bezbedno  korišćenje i u večernjim satima.

U okviru trim-zone, na besplatno korišćenje, stavljeni su u funkciju i adaptirani  tereni za košarku, odbojku i mali fudbal.

Pre početka korišćenja sportskih objekata u trim-zoni neophodno je da korisnici pročitaju pravilnik ponašanja koji se nalazi na oglasnoj tabli na samom ulazu. Na istom mestu instaliran je i punkt odakle u određeno vreme deluje odeljenje za rekreaciju Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


2.03.2020.

Zavod za sport i medicinu sporta RS u službi sporta 64 godine

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije preko šest decenija uživa veliki ugled na prostoru Balkana. Stručnost i visoke kvalifikacije zaposlenih, ustanove interdisciplinarnog pristupa, i danas koriste sportisti Istočne Evrope. 

Polazna težnja Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste podizanje svesti o značaju pravilne i adekvatne fizičke aktivnosti od najmlađeg uzrasta i očuvanje svega što sport predstavlja: rekreaciju, razvoj sportskih sposobnosti i veština, uz ostvarenje vrhunskog sportskog postignuća.
 
Jedinstvena ustanova sporta u zemlji pruža stručnu i naučnu podršku vrhunskim sportistima, a ujedno, kroz brojne druge delatnosti, predstavlja i snažan oslonac sistemu sporta Republike Srbije.
 
U interesu dostizanja visokih ciljeva, kontinuirano se unapređuje naučni i stručni potencijal, tehnologija rada kao i brojni zatvoreni i otvoreni objekti sportske namene, a ostvarena je i saradnja sa brojnim domaćim i inostranim ustanovama srodnog delovanja.
 
Budući da Zavod u svom vlasništvu ima Hotel Trim i Omladinski sportski kamp Karataš, omogućen je i smeštaj sportista ali i stručni monitoring u svim neophodnim segmentima za trening ili takmičenje.

Više icoMore


25.02.2020.

Terenska testiranja fudbalera

Terenska testiranja mladih fudbalera, reprezentativaca Srbije U – 17, obavljena su u Staroj Pazovi na terenima Fudbalskog saveza Srbije, od strane stručnih saradnika Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije su u terenskim uslovima obavili procenu motoričkih sposobnosti najboljih mladih fudbalera, budućim šampionima srpskog fudbala. Primenjeni su testovi za procene funkcionalnih obrazaca kretanja kao i specifična baterija motoričkih testova za fudbal.

 Utvrđivanje stanja specifičnih motoričkih sposobnosti, odnosno prednosti i slabosti kod sportista (brzina, izdržljivost, agilnost, gipkost, snaga)
 
Kontinuiranim testiranjima se prati rast, razvoj kao i efikasnost trenažnog procesa, a u skladu sa potrebama vrši se korekcija plana programa treninga.
 
Značaj testiranja motoričkih sposobnosti: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.
 
U okviru multidisciplinarnog pristupa utvrđivanja sportske pripremljenosti, procena i evaluacija motoričkih sposobnosti sportista – testiranje motoričkih sposobnosti sportista predstavlja jednu od osnovnih delatnosti Zavoda za sporti medicinu sporta Republike Srbije. 
 
Osavremenjavanjem dijagnostičke opreme i usavršavanjem stručnog kadra u Zavodu za sporti medicinu sporta republike Srbije se realizuje savremeni pristup proceni i evaluaciji motoričkih sposobnosti sportista. 
 
Početak 2020. godine je obeležio i nastavak uspešne saradnje Zavoda za sport i medicinu sporta RS sa Fudbalskim savezom Srbije. Na obostrano zadovoljstvo stručnog tima obe strane, saradnja se nastavlja sa selekcijama od U14 do U19 kao i mladom reprezentacijom (U21) Srbije i to na polju testiranja, lekarskih pregleda i psihološke podrške mladim sportistima. ZSMSRS će i tokom 2020. godine sve postojeće kapacitete i stručni kadar ponuditi našem savezu tokom napornog kondicionog pripremnog perioda u Staroj Pazovi sa ciljem da se našim sportistima obezbede najbolji uslovi pred predstojeće obaveze.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.