Linija
Republicki zavod za sport
5.06.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS organizuje besplatne sportske sadržaje tokom leta

„Letnji sportski kamp“ u Košutnjaku od 17. juna za učenike Beograda

Zavod za sport i medicinu sporta RS, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda, organizuje besplatan sportsko-rekreativni kamp za osnovce i srednjoškolce. Sportski sadržaji: odbojka na pesku, stoni tenis i košarka biće organizovani radnim danima u periodu od 17. juna do 26. jula.
 
Odbojka na pesku i ping-pong biće realizovani u sklopu plivališta Košutnjak u terminu od 8.30 do 10 sati ujutro, a škola košarke biće organizovana u Nacionalnom trening centru Zavoda od 9 do 10.30 ujutru.
„Letnji sportski kamp“ je osmišljen za 300 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije Beograda, a samo 50 srednjoškolaca  može da aplicira za besplatne rekreativne sadržaje u Zavodu, budući da je broj mesta ograničen.
Očekuje se, koliko je planom i predviđeno, učešće 100 učenika nižih razreda i 150 učenika viših razreda osnovne škole.
Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 011 3555 460 od 8 – 14 časova.

Više icoMore


5.06.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS organizuje besplatan kurs plivanja tokom leta

Besplatna škola  plivanja za đake osnovnih i srednjih škola u Košutnjaku

Na Otvorenom plivalištu Košutnjak tokom cele letnje sezone kupanja biće realizovana besplatna škola plivanja za đake koji preuzmu besplatne vaučere od Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Program plivanja traje od 17. juna do 31. avgusta, a biće održan u dva ciklusa, od 17. juna do 24. jula i od 25. jula do 30. avgusta. Svaki od ciklusa traje po pet nedelja, s tim što se poslednje nedelje vrši  provera  stečenih veština i nadoknađuju časovi, u slučaju lošeg vremena.  Obuka plivanja biće realizovana svakim radnim danom od 8 do 10 ujutro na rekreativnom bazenu plivališta Košutnjak. 
 
Kurs plivanja se organizuje u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda, a programiran je za 250 učenika osnovnih i srednjih škola, tako da je 120 mesta predviđeno za učenike od prvog do četvrtog razreda, 180 mesta za učenike od petog do osmog razreda, dok je 50 mesta rezervisano za đake srednje škole.
 
Obuku plivanja vode visokokvalifikovani stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta RS, a  praksa je da se na kraju svakog  ciklusa dodele diplome učesnicima.
Dugi niz godina učenici  različitog nivoa znanja uzimaju učešće u organizovanoj školi plivanja Zavoda koja, osim usavršavanja plivačkih tehnika,  ima za cilji i podizanje opštih psihofizičkih sposobnosti dece i mladih i usmeravanje na druge, srodne  sportive.
U  vreme trajanja letnje sezone  kupanja svakodnevno dežuraju spasilačka i lekarska služba, kao i službeno lice MUP-a Čukarice.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 011 3555 460 od 8 – 14 časova.


Više icoMore


4.06.2019.

Proizvodi Mg Mivela na poklon rekreativcima 7. juna u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana trčanja

Na otvorenim objektima Zavoda za sport i medicinu sporta RS rekreativcima na poklon flašica vode

 
U  petak, 7. juna kada se obeležava Međunarodni dan trčanja Mg Mivela, kao zvanični partner Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, deliće svoje proizvode rekreativcima na trim-stazi i na drugim sportskim igralištima u Košutnjaku.
Sport i dobre navike ključ su kvalitetnog života, te tako predlažemo  sugrađanima da se u petak 7. juna u što većem broju odazovu rekreaciji  koja ima za cilj promociju zdravlja i vitalnosti.

Više icoMore


28.05.2019.

PREGLED REZULTATA SPORTISTA SRBIJE U 2018. GODINI

 Pregled rezultata iz publikacije „Rezultati sportista Srbije“

Ovim pregledom su obuhvaćena sva velika međunarodna tekmičenja na kojima su sportisti Srbije osvojili značajne rezultate u 2018. godini. Prikazane su medalje i njihovi osvajači na svim takmičenjima u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.
 
 
Sportisti Srbije su u 2018. godini, prema podacima nacionalnih sportskih saveza, osvojili ukupno 789 medalja u 47 kategorisanih sportskih grana. U seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji sportisti Srbije su osvojili 271 zlatnih, 208 srebrnih i 310 bronzanih medalja. Od ukupno osvojenih 789 medalja, 420 medalja su osvojili takmičari u seniorskoj 236 takmičari u juniorskoj, a 133 medalje takmičari u kadetskoj konkurenciji. Od ukupnog broja osvojenih medalja, 484 medalje su osvojene u muškoj, a 305 medalja je osvojeno u ženskoj konkurenciji.
 
Na SVETSKIM PRVENSTVIMA u 2018. godini sportisti Srbije su osvojili ukupno 76 medalja u 22 kategorisane sportske grane, od toga 23 zlatne, 22 srebrne  i 31 bronzane  medalje.
 
Na SVETSKIM KUPOVIMA u 2018. godini sportisti Srbije su osvojili ukupno 133 medalje u 19 kategorisanih sportskih grana, od toga 52 zlatnih, 31 srebrnih  i 50  bronzanih  medalja.
 
Na EVROPSKIM PRVENSTVIMA u 2018. godini sportisti Srbije su osvojili ukupno 138 medalja  u 26 kategorisanih  sportskih  grana, od toga 30 zlatnih, 40 srebrnih i 68 bronzanih medalja.
 
Na EVROPSKIM KUPOVIMA u 2018. godini sportisti Srbije su osvojili ukupno 108 medalja u 6  kategorisanih  sportskih  grana, od toga 49 zlatnih, 30 srebrnih i 29 bronzanih medalja.
 
Na BALKANSKIM PRVENSTVIMA u 2018. godini sportisti Srbije su osvojili ukupno 278 medalja u 19 kategorisanih sportskih grana, od toga 95 zlatnih, 68 srebrnih i 115 bronzanih  medalja.
 
Na XVIII MEDITERANSKIM IGRAMA koje su održane u Taragoni u Španiji 2018. godine, sportisti Srbije su osvojili ukupno 32 medalje u 11 kategorisanih sportskih grana, od toga 12 zlatnih, 11 srebrnih i 9 bronzanih  medalja.
 
Treba napomenuti da su sportisti Srbije osvojili još oko 300 medalja i na manjim međunarodnim takmičenjima (regionalna takmičenja, turniri, grand pri, mitinzi, regate itd).
 
Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije objavljuje publikaciju„Rezultati sportista Srbije“ kao godišnji pregled najvećih srpskih sportskih dometa. Prikupljanje i izdavanje rezultata sportista za prethodnu godinu  realizuje se u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Nacionalnim granskim savezima, a u interesu praćenja uspešnosti srpskog sporta.
 
Publikacija je dokument na osnovu koga Ministarstvo omladine i sporta i ostale sportske strukture vrše evaluaciju, planiranje i raspodelu novčanih sredstava. Od 2000. godine formirana je centralna baza podataka o rezultatima sportista Srbije dostupna za javnost na zvaničnom sajtu Zavoda.
 

Više icoMore


27.05.2019.

Završena 2. Međunarodna konferencija medicine sporta

Završena je 2. Međunarodna konferencija medicine sporta pod nazivom "Nova dimenzija medicine sporta" koja je okupila brojne lekare i sportske stručnjake koji deluju i rade za dobrobit sporta uopšte.

Konferenciji je prisustvovao i ministar omladine i sporta Turske, Mehmet Muharem Kasapoglu, koji je prilikom svečanog otvaranja istakao da su za kvalitetan razvoj sportista potrebni pre svega dobri treneri, sportski naučnici i lekari koji razumeju potrebe savremenog sporta.
Ministar omladine i sporta Republike Srbije, Vanja Udovičić, ovom prilikom je naveo da su sport i zdravlje neraskidivo vezani, i da je sport jedan od najefikasnijih načina za vođenje zdravog života, a da su zdravlje i fizička pripremljenost preduslovi za dobar sportski učinak.
Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Goran Bojović, ovom prigodom je naglasio da treba da budemo ponosni zbog toga što je u Beograd došao veliki broj svetski priznatih predavača, uz podatak da je ideja za organizaciju naučne konferencije proistekla iz činjenice da se sve češće dešavaju nezgode u sportu i u rekreaciji.
U našoj zemlji prvi put gosti su članovi FIMS-a, na čelu sa predsednikom profesorom Fabijom Pigozijem, koji je ujedno i rektor Univerziteta Foro Italiko u Rimu. Jedan od vodećih lidera na polju antidopinga u sportu profesor Janis Pitsiladis na naučnom skupu je održao predavanje o iskustvima i inovacijama na polju dopinga. Zapažena su i predavanja stručnjaka Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
Svečanom otvaranju konferencije prisustvovali su i dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja i Njihova Kraljevska Visočanstva, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, inače pokrovitelji i počasni gosti skupa.
Druga Međunarodna konferencija medicine sporta održana je u beogradskom Centru Sava uz podršku FIMS-a, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije, a u organizaciji Zavoda  za sport i medicinu sporta Republike Srbije. 

Više icoMore


22.05.2019.

Potpisan ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane

Početak izgradnje dvorane u junu mesecu

 
Danas je potpisan  ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane, a trojni ugovor je potpisan između Ministarstva  omladine i sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta RS i W.D. Concord West građevinske  firme koja izvodi radove.
Ugovor su potpisali Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Goran Bojović i Dejan Stojanović, direktor građevinske firme W.D. Concord West.
Radovi na izgradnji savremene multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku počeće u junu mesecu, a ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra. Sportski objekat  biće izgrađen u sklopu Zavoda za sport i medicinu sporta RS na površini od 3,36 hektara. U okviru objekta predviđen je trenažni prostor za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova. Na raspolaganju sportistima biće i zajednički sadržaji u okviru objekta, kao što su zona za relaksaciju, teretana, sala za takmičenja i sportove sa loptom.
Cilj ulaganja Vlade Republike Srbije jeste razvoj i unapređenje sportske infrastrukture u okviru Zavoda koji ispunjavaja visoke standarde i zahteve za razvoj sporta uopšte.
Budući da  svojim metodičnim delovanjem,  savremenim sportskim objektima i smeštajnim kapacitetom Zavod za sport i medicinu sporta RS preko šest decenija predstavlja snažan oslonac vrhunskim sportistima, sama izgradnja  ovako jedinstvenog objekta u regionu biće  veliki  iskorak napred za srpski sport.

Više icoMore


21.05.2019.

Beogradsko atletsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom na stadionu u Košutnjaku

Podrška Zavoda za sport i medicinu sporta RS u organizaciji takmičenja

Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom održava se u četvrtak 23. maja na atletskom borilištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku. Na takmičenju se očekuje više od 120 učesnika oba pola svih uzrasta i vidova invaliditeta sa prostora Grada. Osim članova „Pogledi“, jednog od najtrofejnijih sportskih kolektiva, najavljeno je učešće i drugih klubova i udruženja, učenika škola i korisnika usluga ustanova socijalne i zdravstvene zaštite koji će se nadmetati u šest disciplina programa.
 
 
Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu podržao je i omogućio održavanje takmičenja koje se realizuje na sportskom objektu Zavoda za sport i medicinu sporta RS koji je ustupljen besplatno na korišćenje. Organizator atletskog prvenstva Beograda za osobe sa invaliditetom je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Nacionalnim paraatletskim savezom.

Više icoMore


20.05.2019.

Ambulanta Tašmajdan ne radi od 22. do 24. maja

Ambulanta sportske medicine Tašmajdan neće raditi od 22. do 24. maja zbog održavanja 2. Srpske međunarodne konferencije sportske medicine. Od ponedeljka 27. maja ambulanta sportske medicine Tašmajdan radi po uobičajenom režimu rada.

Medicinski pregledi i merenja sportista mogu da se zakažu preko kol centra 011 32 45 115/ na 011 3555 460.

Više icoMore


15.05.2019.

Potpisan Sporazum o saradnji Zavoda za sport i medicinu sporta RS i Sportskog saveza Srbije

U medija centru Zavoda za sport i medicinu sporta RS potpisan je Sporazum o saradnji koji su ozvaničili Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović. Saradnja dve važne ustanove sporta zapravo je samo ozvaničena, budući da su obe institucije nosioci strategije razvoja sporta RS.

 
Sporazum o saradnji obuhvata razmenu iskustva u oblasti nauke, istraživanja i obrazovanja, a uključuje i realizaciju zajedničkih projekata, izradu i objavljivanje publikacija. Zajedničko delovanje biće usmereno i na organizaciju sastanaka struke, seminara i drugih diskusija kako bi se unapredio rad u sportu. Razmena resursa biće omogućena i prilikom organizovanja i realizacije važnih sportskih manifestacija kao i prilikom ostvarivanja saradnje sa relevantnim ustanovama sporta u zemlji i inostranstvu.

Više icoMore


13.05.2019.

Zaposleni Zavoda za sport i medicinu sporta RS proslavili slavu Sveti Vasilije Ostroški

 Molitvu i sečenje slavskog kolača priredio je sveštenik iz Hrama svetog Đorđa na Banovom brdu
 
 
Zaposleni Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije proslavili su slavu Sveti Vasilije Ostroški, koju je organizovao domaćin Dragan Vučetić.
 
U svečarskoj atmosferi upriličena je molitva sa zaposlene, goste i rukovodstvo Zavoda. Otac Nenad iskazao je veliko zadovoljstvo što Zavod, zajedno sa direktorom Goranom Bojovićem, iz godine u godinu napreduje i pravi sve zavidnije rezultate koji su plod velikog zalaganja i brige za društvo. Svešteno lice podsetilo je da je uporedni razvoj očuvanja duha i tela zahtevan, nužan i važan zadatak za sve nas.
 
Ovom prilikom, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović čestitao je slavu zaposlenima i poželeo dobro zdravlje i uspeh u poslu.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.