Linija
Republicki zavod za sport
4.02.2019.

Otpočeo program besplatnih rekreativnih aktivnosti za đake osnovnih i srednjih škola

Opširnije


Više icoMore


31.01.2019.

Besplatna rekreacija tokom zimskog raspusta za đake u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Od 1. do 14. februara besplatna rekreacija za školarce u Nacionalnom trening centru

Zavod za sport i medicinu sporta RS, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda, tokom zimskog raspusta organizuje besplatan sportski kamp za učenike osnovnih i srednjih škola.

Program sportskih aktivnosti biće realizovan radnim danima od 1. do 14. februara od 12 do 14 sati, osim rekreativnog plivanja koje će biti realizovano u radnoj nedelji tokom celog februara u periodu od 12 do 13 sati.
U okviru Kampa u ponudi su - košarka, stoni tenis, fitnes i plivanje, a besplatne  programe u Nacionalnom trening centru realizuju pedagozi fizičke kulture Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
Pravo na učešće u besplatnim sadržajima imaju deca koja su preuzela vaučere od Sekretarijata za sport Grada Beograda.
Prijava za učesnike programa biće organizovana 1. februara, neposredno pre početka realizacije besplatnih sportskih sadržaja.
 
Dodatne informacije možete dobiti radnim danima, od 8 do 15 sati, na kontakt brojeve: 066/6410723; 066/6410823.

Više icoMore


31.01.2019.

Laboratorija za psihologiju sporta Zavoda u službi sporta

Jedinstvena laboratorija za psihologiju sporta u zemlji

 
U Zavodu za sport i medicinu sporta RS vrši se psihodijagnostika  i procena takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista. Za procenu ovih sposobnosti koriste se  testovi ličnosti i situaciono-specifični testovi koji bliže određuju način borbe sa takmičarskim stresom kao i prirodu i intenzitet predstartne takmičarske aktivacije. Sportisti prolaze i testove kojima se sagledava  motivacija i intelektualne sposobnosti.

Više icoMore


28.01.2019.

U SUSRET DRUGOJ SRPSKOJ MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI MEDICINE SPORTA

Uvažene dame i gospodo, drage kolege,

Zavod za sport i medicinu sporta RS je u maju 2015 godine održao izuzetno uspešnu Prvu Srpsku međunarodnu konferenciju sportske medicine sa partnerima iz ortopedske bolnice Aspetar, Katar. Prošlo je 4 godine od ovog velikog naučnog događaja kada smo kao domaćini ugostili najveća imena sportske medicine širom sveta. Nastavljajući tradiciju, čast mi je da Vas pozovem da budete deo:
 
Druge Srpske međunarodne konferencije sportske medicine koja će biti održana od 23. do 25. maja 2019. godine u Beogradu.
 

Više icoMore


28.01.2019.

Jedinstveni regionalni centar u službi građana

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, gosp Goran Bojović, kaže: "Zavod za sport i medicinu sporta RS je jedinstveni centar u regionu koji integriše sport i medicinu sporta u okviru jedne ustanove. Godinama unazad razvijali smo profesionalni i obrazovni multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše u skladu sa najvišim standardima.

Takođe, radilo se i na unapeđenju infrastrukture ali i na kontinuiranoj modernizaciji kada je reč o opremi i usavršavanju stručnih kadrova. Danas smo u mogućnosti da ponudimo veliki spektar usluga svim profesionalnim sportistima, rekreativcia ali i našem građanstvu. Sa ponosom još mogu da istaknem da od svog osnivanja, Zavod za sport i mediicinu sporta RS predstavlja i naučno istraživačku bazu kada je reč o podacima testiranja profesionalnih sportista.
 

Više icoMore


23.01.2019.

Delegacija u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas su u Zavodu za sport i medicinu sporta RS u gostima bili predstavnici Badminton saveza Srbije, predsednik Upravnog odbora ove organizacije Radomir Jovović i gost iz Kine Ju Kaizhong, direktor kompanije Siboasi.

Delegaciju je ugostio direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović i pomoćnica direktora Tamara Gavrilović.

U Medija centru je održan sastanak na kome je tema bila proširenje saradnje.


Više icoMore


23.01.2019.

Rast Nacionalnog trening centra ZSMSRS

Sportsko-rekreativni centar na Košutnjaku dobija potpuno novo ruho. Na lokaciji od 12,7 ha predviđena je rekonstrukcija postojećih, kao i izgradnja novih sadržaja u okviru Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Među planiranim objektima su multifunkcionalna dvorana za razne vrste sportova, zatvoreni olimpijski bazen, stadion sa tribinama i atletskim stazama i teniski klub.

Kada su u pitanju sportski sadržaji, na mestu postojećeg fudbalskog terena planirana je izgradnja modernog stadiona sa 640 sedećih mesta i zelenim krovom koji bi se koristio za rekreaciju.

Uskoro će početi radovi na izgradnji nove sportske multifunkcionalne. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova.
 
Investitor navedenih radova je Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Više icoMore


23.01.2019.

Rekonstrukcije postojećih i izdradnja novih terena i objekata

Rekonstrukcijom igrališta u okviru Trim staze na Košutnjaku, građani su dobili nove i besplatne terene na korišćenje. Za Zavod za sport i medicinu sporta RS kao Nacionalnog trening centra, ovo je još jedan korak ka uređenju kuće svih sportista, rekreativaca, perspektivnih i profesionalnih sportista.

Ovi tereni su dobili novu tartan podlogu, teren za fudbal veštačku travu, a instalirana je i rasveta na svakom od njih pojedinačno. Istovremeno, postavljeno je novo postolje za odbojkašku mrežu, fudbalski teren je dobio nove golove, a košarkaški savremene konstrukcije i koševe.
 
- Zavod je novim Zakonom o sportu dobio status Nacionalnog trening centra, pa će se daljom rekonstrukcijom i nadogradnjom omogućiti nacionalnim granskim savezima idealne uslove za rad i pripremu naših sportista . Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti i tereni moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte, biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza – uverava Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Krajem godine u planu je da se izvrši i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru jedinstvene ustanove sporta.

Više icoMore


22.01.2019.

SASTANAK ODBORA DRUGE SRPSKE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE MEDICINE SPORTA

Dana 21.01.2019 godine u prostorijama Medija Centra Zavoda za sport i medicine sporta RS održan je sastanak Naučnog odbora Druge Srpske Međunarodne Konferencije Medicine Sporta kao priprema i uvod u veliku konferenciju koja je planirana u maju mesecu.

Naučni odbor Konferencije 2019 čine renomirani profesori i uvažene kolege koje svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinose ovom velikom događaju a velika su podrška kada je kvalitet naučnog programa u pitanju.  
 
Sastanak je otvorio direktor Zavoda g-din Goran Bojović  koji je i predsednik Organizacionog odbora Konferencije a skupu su prisustvovali aktuelni članovi naučnog odbora i saradnici Zavoda:
 
Prof Marija Zdravković (direktor KBC „Bežanijska Kosa“, Prof Nebojša Tasić (Dedinje), Prof Zdeslav Milinković (predsednik Udruženja za medicinu sporta, Prof Nenad Dikić (ADAS), Prof Vladimir Jakovljević (dekan Medicinskog Fakulteta u Kragujevcu), Prof Vojislav Parezanović (UDK Tiršova), Prof Vladislav Vukomanović (v.d. pomoćnika direktora, Institut za majku i dete), Prof Branislav Jevtić (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja), dr Tamara Gavrilović (pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS).
 
Ispred Naučnog odbora stranih predavača i gostiju, Zavodu se priključio na ovoj konferenciji tim FIMS-a: prof Yannis Pitsiladis, prof Fabio Pigozzi, prof Demitri Constantinou kao i prof Emin Ergen (Aspetar klinika, Katar).

Sastanak je bio od velikog značaja jer se radi na svim detaljima naučnog programa koji je u pripremi za konferenciju u maju a poznate su i sesije koje će slušaoci moći da prate od 23 - 25. 05. 2019.   


Više icoMore


11.01.2019.

Hotel Trim i sportski kompleks Zavoda u službi vrhunskog sporta

Hotel Trim funkcionalno je povezan sa sportskim kompleksom Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, zbog čega je pogodan za kondicione pripreme sportista. Smeštajni objekat se nalazi u Košutnjaku i egzistira kao sportski hotel sa dve smeštajne jedinice kapaciteta za 56 gostiju.

Iako je bazno profilisan za smeštaj sportista, uprava hotela posluje i po komercijalnim principima. Opremljenost kuhinjskog bloka i stručnost lica je na visokom nivou, što omogućava  pripremanje hrane prema individualnim potrebama sportista.


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.