Linija
Republicki zavod za sport
22.03.2019.

Sastanak sportskih nadzornika u Medija centru

Juče je u Medija centru održan sastanak stručnih sportskih nadzornika kako bi se permanentnim delovanjem unapredio rad u praksi i podigao kvalitet rada koji se obavlja u oblasti sporta.

 
Imenovani nadzornici, visokokvalifikovani stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, obavljaju nadzor nad stručnim radom u oblasti sporta na nivou Republike. Uvid i procena kvaliteta rada u sportu podrazumeva analizu stručnog rada sportskih organizacija i sportskih stručnjaka koji obavljaju aktivnosti i delatnosti propisane važećim Zakonom o sportu. Sportski stručni nadzornici vrše uvid u rad sportske organizacije i prate nivo poštovanja propisa u odnosu na registrovanu delatnost.

Više icoMore


21.03.2019.

Teretana dostupna za nacionalne selekcije i individualne korisnike

Preporučuje se zdravstveni pregled pre uključivanja u proces treninga

 
Teretana u sklopu  Nacionalnog trening centra dostupna je na korišćenje nacionalnim selekcijama, sportistima i rekreativcima u toku cele radne nedelje. Na prostoru od 170 metara kvadratnih postavljene su najsavremenije sprave za vežbanje. Sala u kojoj se nalazi kompletna oprema za trening i fitnes ima prirodan izvor svetlosti i dobru ventilaciju. Postoji izdvojeni deo za dizače tegova, a na raspolaganju je i stručno lice odgovorno za realizaciju treninga.
 
U okviru Nacionalnog trening centra stacionirana je i medicinska služba. Radno vreme sportskog objekta u Košutnjaku je od 7 do 22 sata.

Više icoMore


21.03.2019.

Sledećeg četvrtka besplatni pregledi u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Promotivni medicinski pregledi 28. marta na Odeljenju medicine sporta Košutnjak

Uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta nastavlja se promocija besplatnih medicinskih pregleda na Odeljenju medicine sporta u Košutnjaku.

Svake četvrte nedelje u mesecu,  četvrtkom,  tokom cele 2019. godine biće realizovani medicinski pregledi i konsultacije sa lekarima različitih specijalnosti.
 
Prijava za promotivne preglede može da se obavi od 21. do 26. marta, a prvi besplatni pregledi biće realizovani u četvrtak 28. marta.
 
Sve dodatne informacije možete dobiti od  11 do 14 sati na brojeve telefona: 011/ 3555 460 i 3555 461, lokal 154; imejl: medicina@rzsport.gov.rs

Više icoMore


18.03.2019.

Odeljenje medicine sporta Tašmajdan na usluzi sportistima

Tašmajdan - prva ambulanta sportske medicine u zemlji

Osnovna delatnost odeljenja medicine sporta Zavoda za sport  se  ogleda u proveri zdravstvenog statusa i funkcionalnih sposobnosti sportista i drugih korisnika. Sportsko medicinske preglede obavljaju lekari medicine sporta, a  prvobitno se radi osnovna krvna slika, zatim BMI, EKG u miru, pregled po sistemima organa, uz određivanje posturalnog statusa i primenu testa opterećenja.
Ambulanta Tašmajdan svoje usluge pruža aktivnim sportistima, rekreativcima, bivšim vrhunskim sportistima, učesnicima školskih sportskih aktivnosti.
Pregledi se mogu zakazati putem kol centra na tel: 011 32 45 115

Više icoMore


14.03.2019.

Promotivni medicinski pregledi u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Jednom mesečno besplatni pregledi  na Odeljenju medicine sporta Košutnjak

Uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta nastavlja se promocija besplatnih medicinskih pregleda na Odeljenju medicine sporta u Košutnjaku.
Svake četvrte nedelje u mesecu,  četvrtkom,  tokom cele 2019. godine biće realizovani medicinski pregledi i konsultacije sa lekarima različitih specijalnosti.
Prijave se vrše početkom četvrte nedelje u mesecu, nekoliko dana pre promocije besplatnih medicinskih pregleda. Ove godine prvi besplatni pregledi biće realizovani u četvrtak 28. marta.
Sve dodatne informacije možete dobiti od  11 do 14 sati na brojeve telefona: 011/ 3555 460 i 3555 461, lokal 154; imejl: medicina@rzsport.gov.rs

Više icoMore


14.03.2019.

Besplatno rekreativno plivanje za starije sugrađane u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Rekreativno plivanje u Nacionalnom trening centru

 
 
Zavod za sport i medicinu sporta RS, u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu, realizuje  program besplatnog plivanja za starija lica. Svake subote od 7 do 8 ujutro, na bazenu  u okviru Nacionalnog trening centra, obezbeđen je besplatan termin rekreacije za korisnike preko 60 godina starosti.

Više icoMore


14.03.2019.

Direktor Goran Bojović o Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Jedinstveni regionalni centar u službi građana Srbije

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, gosp Goran Bojović, kaže: "Zavod za sport i medicinu sporta RS je jedinstveni centar u regionu koji integriše sport i medicinu sporta u okviru jedne ustanove. Godinama unazad razvijali smo profesionalni i obrazovni multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše u skladu sa najvišim standardima.

Takođe, radilo se i na unapeđenju infrastrukture ali i na kontinuiranoj modernizaciji kada je reč o opremi i usavršavanju stručnih kadrova. Danas smo u mogućnosti da ponudimo veliki spektar usluga svim profesionalnim sportistima, rekreativcia ali i našem građanstvu. Sa ponosom još mogu da istaknem da od svog osnivanja, Zavod za sport i mediicinu sporta RS predstavlja i naučno istraživačku bazu kada je reč o podacima testiranja profesionalnih sportista.
 

Više icoMore


14.03.2019.

Rekonstrukcije postojećih i izdradnja novih terena i objekata

Rekonstrukcijom igrališta u okviru Trim staze na Košutnjaku, građani su dobili nove i besplatne terene na korišćenje. Za Zavod za sport i medicinu sporta RS kao Nacionalnog trening centra, ovo je još jedan korak ka uređenju kuće svih sportista, rekreativaca, perspektivnih i profesionalnih sportista.

Ovi tereni su dobili novu tartan podlogu, teren za fudbal veštačku travu, a instalirana je i rasveta na svakom od njih pojedinačno. Istovremeno, postavljeno je novo postolje za odbojkašku mrežu, fudbalski teren je dobio nove golove, a košarkaški savremene konstrukcije i koševe.
 
- Zavod je novim Zakonom o sportu dobio status Nacionalnog trening centra, pa će se daljom rekonstrukcijom i nadogradnjom omogućiti nacionalnim granskim savezima idealne uslove za rad i pripremu naših sportista . Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti i tereni moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte, biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza – uverava Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Krajem godine u planu je da se izvrši i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru jedinstvene ustanove sporta.

Više icoMore


13.03.2019.

Rekonstrukcija Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Urbanističkim projektom predviđeno je da bude izgrađena nova multifunkcionalna dvorana površine 10.000 kvadratnih metara, zatvoreni olimpijski bazen površine 5.000 kvadrata, atletski stadion sa šest staza, kao i veštačka stena za sportsko penjanje. U kompleksu Zavoda za sport u planu je i obnova upravne zgrade i laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu. Proširiće se i smeštajni objekti na 3.500 kvadrata, a sve kako bi se poboljšali uslovi za boravak sportista, koji će dolaziti na pripreme i takmičenja. U ovom delu grada, koji je oaza Beograda, sledi dodatno preuređenje koje će pored građanstva, privući i strane sportiste, a naše zadržati u zemlji kako bi svoje pripreme i trenažne procese sprovodili kod nas.

 
''Zavod za sport i medicinu sporta ostvaruje napredak na mnogim poljima. Rekonstrukciju izdvojenog odeljenja Omladinsko - sportskog kampa Karataš je privedena kraju, kroz promociju naše kuće poslali smo građanima jasan signal koliko je bitno da sport treba da bude besplatan i time skrećući pažnju na važnost bavljenja sportom i rekreacijom, a kao dokaz naše posvećenosti tome, obnovili smo i nadogradili Trim stazu u Košutnjaku koja je i najmodernija u državi. Počelo se sa gradnjom veštačke stene za sportsko penjanje a uskoro i sa multifunkcionalnom dvoranom. Vrednosti sporta zapravo su stubovi na kojima počiva kvalitetno društvo sa jednakim mogućnostima za sve, pruživši mu, kao što sam rekao, besplatan sport. Zato je na 12,7 hektara predviđena i okončana rekonstrukcija postojećih, kao i izgradnja novih sadržaja uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS''istakao je direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović.
 
''Od 23. do 25. maja u Sava Centru organizujemo 2. Međunarodnu konferenciju sportske medicine Srbije uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Biće to sjajna prilika da se na jednom mestu okupe stručnjaci iz celog sveta, povežu popularne i aktuelne teme iz različitih naučnih oblasti sa praktičnim uputstvima i vodičima (kursevi i radionice), razviju neka nova prijateljstva i profesionalne veze između pojedinaca i ustanova''  - kaže Bojović.

Više icoMore


11.03.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS proslavio 63. rođendan

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije obeležio je 63. godinu postojanja i predstavio je nove projekte za buduće šampione. Na 12,7 hektara počela je izgradnja novih sadržaja, a do kraja godine biće i rekonstrukcija postojećih, dok će u maju Zavod biti domaćin 2. Srpske međunarodne konferencije sportske medicine, uz 40 eminentnih predavača i više od 1000 učesnika.

Prema rečima direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS Gorana Bojovića, već 63 godine prostor u Košutnjaku je kuća svih sportista, ali i omladine među kojima se kriju neki novi šampioni.

Uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta, sportsko-rekreativni centar i naučno-istraživačka delatnost u Košutnjaku predstavljaju važnu zonu vrhunskog sporta, jer sportisti na jednom mestu imaju najbolje uslove za pripreme, smeštaj i kompletnu zdravstvenu zaštitu.
 
-Sa ponosom mogu da najavim da je proširenje Nacionalnog trening centra konačno počelo. Nakon dugog planiranja, dobijanja svih neophodnih dozvola i finansijske podrške Vlade Republike Srbije, počeli smo izgradnju dve stene za sportsko penjanje. Investitor radova je najpoznatija kompanija u svetu za izgradnju stena za sportsko penjanje „Voltopija Sofija“ (Walltopia Sofia), koja na projektu radi u konzorcijumu sa još dve domaće kompanije. Investicija je vredna oko milion evra, a završetak radova se očekuje sredinom leta - navodi direktor Bojović.
 
U međuvremenu, na prostoru Zavoda za sport i medicinu sporta RS otpočinje izgradnja i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova (rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo i dizanje tegova), a ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.
U planu je i izgradnja zatvorenog olimijskog bazena, stadiona sa tribinama i zelenim krovom.
Krajem godine, kako najavljuje direktor Goran Bojović, predviđena je i rekonstrukcija upravne zgrade, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje.
Na kraju svečanosti, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS je uručio zahvalnice savezima, udruženjima i pojedincima za izuzetne rezultate i doprinos u ime razvoja sporta u zemlji i svetu.

Svečanom prijemu prisustvovali su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zdravlja, RFZO, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije i sekretari nacionalnih granskih saveza.


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.