Linija
Republicki zavod za sport
10.12.2018.

Terenska testiranja mladih fudbalera FK Titograd

Stručnjaci za analitiku u sportu Zavoda za sprot i medicinu sporta RS obavili su testiranje omladinskih selekcija OFK Titograd iz Podgorice. Mladi fudbaleri prvoligaškog kluba prošli su bateriju testova specifičnu za fudbal, a terenska testiranja se rade treći put u godini, budući da se kroz testove i reteste prati napredak svakog igrača pojedinačno. Tokom tri dana izvršena su terenska  testiranja 100 dečaka između 10 i 18 godina starosti.

 
Osnovni cilj periodičnog motoričkog monitoringa zapravo je optimizacija dugoročnog razvoja mladih fudbalera, zbog čega stručni tim za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS već godinu dana deluje kao stručno savetodavna podrška.

Više icoMore


7.12.2018.

U četvrtak 13. decembra besplatni pregledi u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Zakazivanje pregleda biće obavljeno 10. i 11. decembra

Akcija besplatnih medicinskih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u četvrtak 13. decembra na Odeljenju medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku.

Zainteresovani sugrađani preglede mogu da zakažu u  ponedeljak i utorak (10. i 11. decembra) u periodu od 10 do 14.30 sati. Provera zdravlja se obavlja od 8 do 15.30 sati, a građani koji zakažu preglede putem kontakta dostupnog na sajtu Zavoda biće u prilici da prođu opšte medicinske preglede i da obave konsultacije sa lekarima različitih profila i ako ne poseduju zdravstvenu knjižicu.
 
Akcija koju su podržali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo omladine i sporta biće realizovana do kraja tekuće godine.

Više icoMore


7.12.2018.

Mladi fudbaleri FK Crvena zvezda na motoričkim testiranjima u Zavodu

Fudbaleri FK Crvena zvezda  danas su u laboratorijama za motorička istraživanja i analitiku u sportu obavili  testiranja na izokinetičkom dinamometru kao i merenja 3D sistemom za kinematičku analizu kretanja.

 
Testiranja se realizuju u skladu sa potrebama sportista i uz saglasnost trenera. Stručnjaci za analitiku u sportu, uz analizu  testova, daju stručni sud i sugestiju kako bi se unapredila radna sposobnost takmičara. 

Više icoMore


7.12.2018.

Održan sastanak stručnih sportskih nadzornika na Fruškoj gori

Stručni sportski nadzornici Zavoda za sport i medicinu sporta RS  učestvovali su  na stručnom savetovanju na kome su prisustvovali republički i pokrajinski sportski inspektori, kao i pokrajinski stručni sportski nadzornici. Stručno savetovanje je održano u Centru za privredno tehnološki razvoj „CePTOR“, a cilj  je bolja implementacija Zakona o sportu, odnosno podizanje stručnog rada na viši nivo koji sistem sporta čini održivim.


Više icoMore


7.12.2018.

Nadareni rukometaši na terenskim testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Rukometni savez Beograda  je u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta RS organizovao testiranja dečaka 2006. i 2007. godište koja su realizovana u okviru Nacionalnog trening centra.

Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije su u terenskim uslovima obavili procenu motoričkih sposobnosti najboljih mladih rukometaša sa teritorije Beograda.

Kontinuiranim testiranjima se prati rast, razvoj kao i efikasnost trenažnog procesa, a u skladu sa potrebama vrši se korekcija plana programa treninga.

Više icoMore


4.12.2018.

Besplatni pregledi za decu sportiste od 6 do 14 godina starosti u Zavodu

Zdravstveni pregledi se obavljaju na odeljenjima medicine sporta Košutnjak i Tašmajdan

 
Kako je predviđeno novim Zakonom o sportu Republički fond za zdravstveno osiguranje finansira preglede dece sportista starosti od 6 do 14 godina. Za ovu priliku neophodno je da deca dođu u pratnji roditelja sa uputom od pedijatra, overenom zdravstvenom knjižicom i sportskom legitimacijom.
 
Ukoliko učesnici u sportskim aktivnostima nisu aktivni članovi klubova, dovoljni su uput i važeća zdravstvena knjižica.
 
Pre dolaska na pregled sa zvaničnog sajta Zavoda za sport i medicinu sporta RS može da se preuzme i ispuni sportsko medicinski formular koji služi kao uvod u medicinske preglede.

Više icoMore


4.12.2018.

Odeljenje medicine sporta Tašmajdan na usluzi sportistima

Najstarija ambulanta sportske medicine u Srbiji deluje već 45 godina kao Odeljenje za specijalizovanu zdravstvenu zaštitu sportista. Osnovna delatnost odeljenja ogleda se u proveri zdravstvenog statusa i funkcionalnih sposobnosti korisnika. Sportsko medicinske preglede obavljaju lekari medicine sporta, a prvobitno se radi osnovna krvna slika, zatim BMI, pregled po sistemima organa uz određivanje posturalnog statusa i mogućnost primene testa opterećenja.

 
Ambulanta Tašmajdan svoje usluge pruža aktivnim sportistima, rekreativcima, bivšim vrhunskim sportistima, učesnicima školskih sportskih aktivnosti.

Više icoMore


3.12.2018.

Škola plivanja u Nacionalnom trening centru

Škola plivanja za decu i mlade u organizaciji Zavoda

 
Na zatvorenom bazenu Nacionalnog trening centra Zavoda u toku cele godine organizuje se komercijalna škola plivanja za decu i mlade.
 
Učesnici komercijalne škole plivanja prolaze kroz različite vežbe  u cilju ovladavanja osnovnim elementima i pokretima prilikom savladavanja različitih plivačkih tehnika.
 
Program škole plivanja se realizuje tri puta nedeljno u prepodnevnim i poslepodnevnim terminima.
 
Prvo dete (korisnik) plaća punu cenu programa, dok drugo dete ima 20 odsto popusta a treće dete iz porodice program plivanja pohađa besplatno.

Više icoMore


30.11.2018.

Kombinovani sportski sadržaji za korisnike u Nacionalnom trening centru

Individualno vežbanje u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

 
U Nacionalnom trening centru Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku postoji mogućnost  da se u sklopu rekreacije izabere Blu program koji daje mogućnost korisniku da izabere različite sadržaje u okviru jednog sportskog programa.  U toku jednog meseca  učesnik rekreacije na raspolaganju ima 12 termina u teretani i osam termina koje može da koristi na 25-metarskom bazenu i u sauni.
 
Po slobodnoj volji se bira jedan od navedenih sportskih sadržaja dok se ne iskoriste termini obezbeđeni na mesečnom nivou.

Cenovnik


Više icoMore


30.11.2018.

FIT MAMA - program vežbanja za porodilje u Nacionalnom trening centru

Program gde mame vežbaju u društvu svojih beba

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije pokrenuo je poseban program za bezbedno rekreativno vežbanje žena nakon porođaja koji je baziran na utemeljenim svetskim naučnim studijama. Cilj programa je da se adekvatnim fizičkim vežbanjem pozitivno utiče na opšte psihofizičko zdravlje porodilja kako bi se postupno vratile u stanje pre trudnoće i porođaja.

FIT MAMA je zapravo  nastavak organizovanog vežbanja u trudnoći, a učesnice programa na raspolaganju imaju dva sata, budući da  je neophodna priprema mama i beba pre početka i nakon časa vežbanja. 
 
Sam program je koncipiran tako da porodilje, u prisustvu beba, već od šeste nedelje  mogu da učestvuju u dobro doziranoj rekreaciji koja traje sat vremena. Za vežbanje se koriste  otvoreni tereni Zavoda za sport i medicinu sporta RS kao i prostrane  sale specijalizovane za ovaj vid rekreacije.
 
Program za mlade mame je prevashodno osmišljen kako bi se sve funkcije nakon porođaja vratile u prvobitno stanje, ali i kako bi se uspostavila interakcija između majki koje mogu deliti iskustva na temu odgoja dece. Organizovanu rekreaciju realizuje pedagog fizičkog vaspitanja čija je specijalnost fizičko vežbanje u trudnoći i nakon porođaja.
 
FIT MAMA se realizuje dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 11.30 do 12.30, a preporuka je da mame  imaju saglasnost svog lekara pre nego što otpočnu sa procesom vežbanja.

Program FIT MAMA vodi Jovanka Savović, kontakt tel: 066 64 10 706


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.