Linija
Republicki zavod za sport
22.05.2019.

Potpisan ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane

Početak izgradnje dvorane u junu mesecu

 
Danas je potpisan  ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane, a trojni ugovor je potpisan između Ministarstva  omladine i sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta RS i W.D. Concord West građevinske  firme koja izvodi radove.
Ugovor su potpisali Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Goran Bojović i Dejan Stojanović, direktor građevinske firme W.D. Concord West.
Radovi na izgradnji savremene multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku počeće u junu mesecu, a ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra. Sportski objekat  biće izgrađen u sklopu Zavoda za sport i medicinu sporta RS na površini od 3,36 hektara. U okviru objekta predviđen je trenažni prostor za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova. Na raspolaganju sportistima biće i zajednički sadržaji u okviru objekta, kao što su zona za relaksaciju, teretana, sala za takmičenja i sportove sa loptom.
Cilj ulaganja Vlade Republike Srbije jeste razvoj i unapređenje sportske infrastrukture u okviru Zavoda koji ispunjavaja visoke standarde i zahteve za razvoj sporta uopšte.
Budući da  svojim metodičnim delovanjem,  savremenim sportskim objektima i smeštajnim kapacitetom Zavod za sport i medicinu sporta RS preko šest decenija predstavlja snažan oslonac vrhunskim sportistima, sama izgradnja  ovako jedinstvenog objekta u regionu biće  veliki  iskorak napred za srpski sport.

Više icoMore


21.05.2019.

Beogradsko atletsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom na stadionu u Košutnjaku

Podrška Zavoda za sport i medicinu sporta RS u organizaciji takmičenja

Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom održava se u četvrtak 23. maja na atletskom borilištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku. Na takmičenju se očekuje više od 120 učesnika oba pola svih uzrasta i vidova invaliditeta sa prostora Grada. Osim članova „Pogledi“, jednog od najtrofejnijih sportskih kolektiva, najavljeno je učešće i drugih klubova i udruženja, učenika škola i korisnika usluga ustanova socijalne i zdravstvene zaštite koji će se nadmetati u šest disciplina programa.
 
 
Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu podržao je i omogućio održavanje takmičenja koje se realizuje na sportskom objektu Zavoda za sport i medicinu sporta RS koji je ustupljen besplatno na korišćenje. Organizator atletskog prvenstva Beograda za osobe sa invaliditetom je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Nacionalnim paraatletskim savezom.

Više icoMore


20.05.2019.

Ambulanta Tašmajdan ne radi od 22. do 24. maja

Ambulanta sportske medicine Tašmajdan neće raditi od 22. do 24. maja zbog održavanja 2. Srpske međunarodne konferencije sportske medicine. Od ponedeljka 27. maja ambulanta sportske medicine Tašmajdan radi po uobičajenom režimu rada.

Medicinski pregledi i merenja sportista mogu da se zakažu preko kol centra 011 32 45 115/ na 011 3555 460.

Više icoMore


15.05.2019.

Potpisan Sporazum o saradnji Zavoda za sport i medicinu sporta RS i Sportskog saveza Srbije

U medija centru Zavoda za sport i medicinu sporta RS potpisan je Sporazum o saradnji koji su ozvaničili Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović. Saradnja dve važne ustanove sporta zapravo je samo ozvaničena, budući da su obe institucije nosioci strategije razvoja sporta RS.

 
Sporazum o saradnji obuhvata razmenu iskustva u oblasti nauke, istraživanja i obrazovanja, a uključuje i realizaciju zajedničkih projekata, izradu i objavljivanje publikacija. Zajedničko delovanje biće usmereno i na organizaciju sastanaka struke, seminara i drugih diskusija kako bi se unapredio rad u sportu. Razmena resursa biće omogućena i prilikom organizovanja i realizacije važnih sportskih manifestacija kao i prilikom ostvarivanja saradnje sa relevantnim ustanovama sporta u zemlji i inostranstvu.

Više icoMore


13.05.2019.

Zaposleni Zavoda za sport i medicinu sporta RS proslavili slavu Sveti Vasilije Ostroški

 Molitvu i sečenje slavskog kolača priredio je sveštenik iz Hrama svetog Đorđa na Banovom brdu
 
 
Zaposleni Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije proslavili su slavu Sveti Vasilije Ostroški, koju je organizovao domaćin Dragan Vučetić.
 
U svečarskoj atmosferi upriličena je molitva sa zaposlene, goste i rukovodstvo Zavoda. Otac Nenad iskazao je veliko zadovoljstvo što Zavod, zajedno sa direktorom Goranom Bojovićem, iz godine u godinu napreduje i pravi sve zavidnije rezultate koji su plod velikog zalaganja i brige za društvo. Svešteno lice podsetilo je da je uporedni razvoj očuvanja duha i tela zahtevan, nužan i važan zadatak za sve nas.
 
Ovom prilikom, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović čestitao je slavu zaposlenima i poželeo dobro zdravlje i uspeh u poslu.

Više icoMore


10.05.2019.

Delegacija Ministarstva omladine i sporta i direktor Zavoda u poseti Kosovskoj Mitrovici

Ministar Udovičić uručio 43 studentske stipendije u Kosovskoj Mitrovici

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić juče  je u Kosovskoj Mitrovici stipendistima Fonda za mlade talente sa Kosova i Metohije svečano uručio ugovore o stipendiranju za tekuću godinu, a direktorima pet osnovnih škola ugovore o dodeli sportske opreme za fiskulturne sale.


Dodeljene su 43 stipendije za talentovane studente sa najvišim prosekom, po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i studenata završnih godina master akademskih studija.

Ministar Udovičić ponosno ističe da je broj stipendija u odnosu na prošlu godinu  skoro udvostručen, sa 23 na 43 dodeljene stipendije.

Na kraju posete, delegacije Srbije i Kosovske Mitrovice prisustvovale su u kampusu Studentskog centra, zvaničnom otvaranju nedavno postavljenog stuba za Wi-Fi internet („Internet drvo“), donaciju kompanije MTS d.o.o, koji će studentima omogućiti besplatnu internet vezu u okviru Studentskog centra.


Više icoMore


9.05.2019.

Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Izuzetni uslovi za rad sa sportistima

U okviru Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije nalazi se Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju čija se delatnost ogleda u prevenciji, dijagnostici i terapiji sportskih povreda i stanja pretreniranosti.

Lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i viši fizioterapeut primenjuju procedure elektroterapije, magnetoterapije, laseroterapije i ultrazvučne terapije.

Prostor za rad je opremljen najsavremenijom aparaturom i salom za kineziterapiju.


Više icoMore


7.05.2019.

Testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Interdisciplinarni pristup u radu sa vrhunskim takmičarima i perspektivnim sportistima

Timovi stručnjaka Zavoda za sport i medicinu sporta RS iz različitih oblasti stavljaju sve svoje raspoložive kapacitete za potrebe razvoja vrhunskog sporta, primarno u interesu očuvanja zdravlja sportista i unapređenja forme takmičara.

Odeljenje medicine sporta svakodnevno obavlja preglede i testiranja koja obuhvataju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja.

U skladu sa  granom sporta i disciplinom koju sportista trenira, vrši se i procena motoričkih sposobnosti baterijom specifičnih testova koja obuhvata sve aspekte značajne za sportski trening i fizičko vežbanje.

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku  vrši se i psihodijagnostika i procena psihološke pripremljenosti za takmičenja.

Laboratorije su opremljene najmodernijom opremom za sportsko-medicinske preglede, motorička testiranja i psihološku dijagnostiku. Primenjuje se savremena metodologija rada, a gotovo sve usluge Zavoda mogu da se obave i na terenu. 


Više icoMore


6.05.2019.

Laboratorija za psihologiju sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Jedinstvena laboratorija za psihologiju sporta u Srbiji

Tim psihologa primenjuje bateriju psiholoških testova koji sadrže instrumente za procenu nivoa sportske takmičarske anksioznosti, razvijenostpsiholoških veština za prevladavanje stresa u sportu kao i  sportskog samopouzdanji samopoštovanja.

U ponudi jedine zvanične laboratorije za psihologiju sporta u zemlji su i testovi za  procenu intenziteti struktursportske motivacije i primena psiholoških strategija i veština tokom izvođenja kojima se procenjujnačini reagovanja sportista u specifičnim sportskim situacijama.

Stručni saradnici Laboratorije za psihologiju sporta koriste i savremeni Biofidbek instrument uz pomoć koga mogu da se prate psihofiziološki procesi kojih ispitanik obično nije svestan a nad kojima može da se uspostavi voljna kontrola. Povratninformacije dobijene  preko savremene merne tehnologije  omogućavaju proces učenja potrebnih psiholoških tehnika kako bi se ostvario uspešan takmičarski nastup.

Za ekipne sportove dostupni su testovi Sociometrije, kao pokazatelji kvalitetigračke i socijalne interakcije unutar sportskog tima.

Laboratorijza psihološku dijagnostiku sportistima pruža i savetodavno konsultativne usluge u različitim fazama predtakmičarskog, takmičarskog ciklusa i nakon sportskog nastupa.

 


Više icoMore


25.04.2019.

Radno vreme tokom Vaskrsa i Međunarodnog praznika rada

Radno vreme Doma sportova i Zatvorenog olimpijskog bazena Zavoda za sport i medicinu sporta RS tokom predstojećih praznika


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.