Linija
Republicki zavod za sport
29.03.2017.

Fudbaleri Partizana na testiranjima u ZSMSRS

Fudbaleri FK Partizan na testiranjima u laboratoriji Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Testiranjem na ''Fitmate pro'', primenjen je specifičan protokol testiranja procenom maksimalne potrošnje kiseonika (VO2 max) kao i velikih broj drugih parametara kao što su maksimalna brzina, anaerobni prag, maksimalna srčana frekvencija i slično.

Pored testiranja koja se obavljaju u laboratoriji Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu (izokinetička dijagnostika, analiza posturalnog statusa i specifičan protokol izdržljivog trčanja na traci), stručni saradnici testiraju sportiste i na terenu. U Zavodu za sport, terenska testiranja se obavljaju u Domu sportova i na otvorenim terenima I Nacionalnog trening centra.


Više icoMore


28.03.2017.

Terenska testiranja mladih fudbalera

Stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, Zavoda za sport i medicinu sporta RS, obavili su terenska testiranja mladim fudbalerima FK Radnički iz Valjeva. Obavljena im je specifična baterija motoričkih testova za fudbalere.

Sportistima se obavljaju testiranja u terenskim uslovima, primenom opštih i specijalnih baterija motoričkih testova za procenu gipkosti, brzine, snage, agilnosti i izdržljivosti.


Više icoMore


28.03.2017.

Čaba Silađi na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Čaba Silađi je srpski plivač, rođen u Senti. Trenira u Zrenjaninu. Osnovni stil mu je prsni. Bio je član Srpskog olimpjiskog tima na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. i Univerzijadi u Beogradu, gde je osvojio i jednu medalju. Učestvovao je i u polufinalima na 50 m prsno na Svetskom prvestvu 2009. u Rimu i Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Nakon obavljenih sportsko medicinskih kontrola u Centru za medicinu i psihologiju sporta, Čaba je testiran u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu.

Dijagnostika podrazumeva 3D kinematičku analizu posturalnog statusa u statičkim uslovima i kretanju. Protokol obuhvata osnovni obrazac kretanja kojim se na različite načine utiče na naš lokomotorni aparat. Tada možemo otkriti funkcionalne nedostatke koje u dugoročnom smislu dovode do strukturalnih deformiteta i povreda. Prednost Qualisys sistema je izuzetna fleksibilnost i prenosivost, što olakšava postavku i transport do različitih sportskih prostora gde se mogu vršiti snimanja u skladu sa specifičnostima i potrebama odgovarajućeg sporta. Ovaj sistem je idealan za širok spektar sportskih aplikacija, gde se osim za potrebe istraživanja, koristi i za obuku u trenažnom procesu, ali i kao sredstvo od velikog značaja u prevenciji povreda sportista. Uz pomoć Qualisys sistema za snimanje kretanja dobijaju se izuzetno precizni i potpuno objektivni kvantitativni podaci za računanje zglobnih uglova, ubrzanja, momenata, sila, elastičnosti, deformacija, posture tela, balansa i ostalih važnih karakteristika kretanja.


Više icoMore


27.03.2017.

Atletičar na motoričkim testiranjima u ZSMSRS

Miloš Raović, testiran u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu

Dijagnostika podrazumeva 3D kinematičku analizu posturalnog statusa u statičkim uslovima i kretanju. Protokol obuhvata osnovni obrazac kretanja kojim se na različite načine utiče na naš lokomotorni aparat. Tada možemo otkriti funkcionalne nedostatke koje u dugoročnom smislu dovode do strukturalnih deformiteta i povreda.

Izokinetička dijagnostika je postupak procene neuromišićne funkcije u kom se kompjuterskom tačnošću, u aktivnom pokretu, beleže svi potrebni parametri (snaga pojedinih mišićnih grupa, obrtni moment, indeks zamora, amplituda pokreta zgloba i ostvareni rad za pojedine mišićne grupe). Matematičkom analizom testova se dobija detaljan uvid u stanje funkcije zgloba, međusobni odnos agonista i antagonista i bilateralno poređenje istih mišićnih grupa.


Više icoMore


27.03.2017.

Odbojkaško prvenstvo u OSK ''Karataš''

Državno prvenstvo u odbojci za osnovne i srednje škole, održano je u Omladinsko  - sportskom kampu ''Karataš'' Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Omladinsko – sportski kamp ''Karataš'' predstavlja sportski centar, u prirodnom okruženju reke Dunav i Đerdapske klisure, sa dugom tradicijom. Zavod za sport i medicinu sporta RS, rekonstruisao je pola kampa a ostale delove će obnoviti u toku ove godine. Sportski tereni kao i smeštajni objekti su prilagođeni savremenim uslovima za razvoj sportista.

Opširnije o kampu


Više icoMore


24.03.2017.

Direktor reprezentativnih selekcija Košarkaškog saveza Argentine u poseti ZSMSRS

U poseti ZSMSRS bio je direktor reprezentativnih selekcija Košarkaškog saveza Argentine, gospodin Silvio Santander. Pri poseti, gospodin Santander je obišao sve kapacitete Zavoda, Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu, Centar za medicinu i psihologiju sporta, kao i I nacionalni trening centar.

U proteklim godinama reprezentativne selekcije Košarkaškog saveza Argentine su koristile smeštajne i trenažne kapacitete Zavoda. U budućnosti se nadamo nastavku saradnje.


Više icoMore


23.03.2017.

Stipendista MOS, kuglaš na testiranjima u Zavodu

Miloš Simjanović kuglaš, stipendista Ministarstva omladine i sporta, obavio je danas u Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja.

U Centru za medicinu i psihologiju sporta Milošu su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, EHO srca, spirometrija i ergospirometrija. U Laboratoriji Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, kuglašu su stručni saradnici Odeljenja za analitiku u sportu obavili testiranja na Izokinetičkom dinamometru.


Više icoMore


22.03.2017.

Kadetska ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na testiranjima u ZSMSRS

Danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, sportsko medicinske preglede i testiranja obavila druga grupa Kadetske ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Uz naše odbojkašice je bio i njihov timski doktor, dr Ljuban Martinović. Medicinske preglede i testiranja je uradilo devet kadetkinja: Glušac Miljana, Mirosavljević Jovana, Perović Rada, Đokić Veronika, Drašković Anđelija, Nikolić Milica, Ilić Tamara, Batinić Barbara i Kovačević Anita.


Više icoMore


21.03.2017.

Plivač Boris Stojanović u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu

Danas je plivač, stipendista Boris Stojanović obavio motorička testiranja i analizu posturalnog statusa u Zavodu za sport i medicinu sporta RS.

U Laboratoriji Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, Borisu su stručni saradnici Odeljenja za analitiku u sportu obavili motorička testiranja na izokinetičkom dinamometru (procenu neuromišićne funkcije). A zatim mu je na Qualisys sistemu urađena dijagnostika 3D kinematička analiza posturalnog statusa u statičkim uslovima i kretanju.


Više icoMore


21.03.2017.

Predstavnik Zavod za sport i medicinu sporta RS u Škotskoj

Od  17-22. marta 2017. godine u Škotskoj se održava elitna runda kvalifikacija  za kadete za plasman na EP u Hrvatskoj (3-19. maj). U prvom kolu kadetska selekcija Srbije koju sa klupe predvodi Perica Ognjenović,  nakon velikog preokreta savladala je Švajcarsku 2-1 (0-1) golom u poslednjim minutima  utakmice.

Zavod za sport i medicinu sporta RS je više puta pružio maksimalnu podršku našim mladim reprezentativcima i Fudbalskom Savezu Srbije ali ovog puta i stručnom, lekarskom podrškom sa klupe.

U stručnom štabu naše reprezentacije nalazi se i doktor Zavoda dr Miroslav Nikolić, koji će pratititi naše kadete tokom čitavog kvalifikacionog turnira.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.