Linija
Republicki zavod za sport
26.07.2017.

Direktor ZSMSRS na konferenciji za novinare u teniskom centru Novak

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, gospodin Goran Bojović,  prisustvovao je konferenciji za novinare koju je danas u teniskom centru Novak na dunavskom keju održao naš slavni šampion i četvrti teniser sveta Novak Đoković.

Direktor Bojović je popričao sa Novakom, poželeo mu brz oporavak i pozvao ga da dođe u posetu Zavodu, sada kada ima više vremena na raspolaganju. Tom prilikom direktor Bojović  je rekao da su vrata Zavoda otvorena i svi kapaciteti na raspolaganju kako Novaku tako i čitavoj njegovoj porodici.


Više icoMore


26.07.2017.

Besplatan ulaz za đake osnovnih i srednjih škola u petak na bazenima ZSMSRS

Zbog loših vremenskih uslova, bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Košutnjaku, danas neće raditi. Školarcima, uz đačku knjižicu, će biti omogućen besplatan ulaz u petak 28.07.

Kontakt telefon: 011 3555 461 i 066 6410 762


Više icoMore


26.07.2017.

Пливач на комплетним контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Konstantin Tanjević (14), plivač francuskog kluba Racing club De Franc, obavio je danas kompletne sportsko medicinske preglede i testiranja, sportsko medicinska i motorička. Takmiči se u disciplini prsno plivanje. Plivanjem se bavi 7 godina.  Rođen je u Italiji, u Trstu, a živi u Francuskoj, u Parizu. U junu mu se završilo prvenstvo Francuske , a nova sezona i regionalna takmičenja mu počinju u septembru.

U Centru za medicinu i psihologiju sporta, Konstantinu su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvuk srca i ergospirometrijski test.

Stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, obavili su mu testiranja na Izokinetičkom dinamometru i obavljena mu je analiza posturalnog statusa.

Najsavremeniji model izokinetičkog dinamometra firme HUMAC NORM pruža mogućnost procene kroz tri režima rada mišića (izokinetički, izotonični i izometrijski) i to aktivnim pokretom pregibača i opružača trupa, zatim mišića skočnog zgloba, zgloba kolena, kuka, ramena, lakta i zgloba ručja. Pokreti se mogu izvoditi u svim smerovima (ekstenzija, fleksija, abdukcija, adukcija, unutrašnja i spoljašnja rotacija).   

Dijagnostika podrazumeva 3D kinematičku analizu posturalnog statusa u statičkim uslovima i kretanju. Protokol obuhvata osnovni obrazac kretanja kojim se na različite načine utiče na naš lokomotorni aparat. Tada možemo otkriti funkcionalne nedostatke koje u dugoročnom smislu dovode do strukturalnih deformiteta i povreda. Prednost Qualisys sistema je izuzetna fleksibilnost i prenosivost, što olakšava postavku i transport do različitih sportskih prostora gde se mogu vršiti snimanja u skladu sa specifičnostima i potrebama odgovarajućeg sporta. Ovaj sistem je idealan za širok spektar sportskih aplikacija, gde se osim za potrebe istraživanja, koristi i za obuku u trenažnom procesu, ali i kao sredstvo od velikog značaja u prevenciji povreda sportista. Uz pomoć Qualisys sistema za snimanje kretanja dobijaju se izuzetno precizni i potpuno objektivni kvantitativni podaci za računanje zglobnih uglova, ubrzanja, momenata, sila, elastičnosti, deformacija, posture tela, balansa i ostalih važnih karakteristika kretanja.


Više icoMore


24.07.2017.

Teniserka na testiranjima u ZSMSRS

Teniserka Jovana Babić (16), članica kluba Gemaks i reprezentativka Srbije, na testiranjima u laboratoriji Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu ZSMSRS

Primenjen je specifičan protokol izdržljivog trčanja na traci kojim se dobija ne samo procena maksimalne potrošnje kiseonika (VO2 max) već i veliki broj drugih varijabli  neophodnih za što kvalitetnije planiranje i programiranje treninga (individualne apsolutne i relativne zone intenziteta, aerobni i anaerobni prag, maksimalna srčana frekvencija i sl.).


Više icoMore


24.07.2017.

Uskoro otvaranje rekonstruisane Trim staze ZSMSRS

Zavod za sport i medicinu sporta RS uskoro završava sa rekonstrukcijom Trim staze na Košutnjaku.

Rekonstrukcija je obuhvatila zamenu postojeće podloge podlogom od tartana. Staza je rekonstruisana u celoj dužini od 1.200,00 metara.

Na Trim stazi će biti postavljene i nove table sa instrukcijama za vežbanje, stubovi za metražu kao i centralna kućica.


Više icoMore


24.07.2017.

Pripreme selekcija u OSK Karataš

Omladinsko sportski kamp Karataš Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, na dobrom je putu da postane regionalni centar u kome će se održavati regionalna takmičenja, kao i pripreme reprezentativnih selekcija, kako iz Srbije, tako i iz okruženja.

Kamp raspolaže sa 350 mesta za smeštaj gostiju u vidu dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa kupatilom, poseduje mnogobrojne otvorene i zatvorene terene, vrhunsku teretanu, sportsku halu, bazen…

Rekonstruisano je i izgrađeno mnogo toga, a kroz treću i četvrtu fazu, biće obnovljeni i mnogi drugi objekti. Karatašu se vraća nekadašnji sjaj i upotpunjuje turističku ponudu kladovskog kraja.

Opširnije


Više icoMore


24.07.2017.

Kontrole utreniranosti naših košarkaša

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Miroslav Raduljica (Inđija, 5. januar 1988.) je srpski košarkaš. Igra na poziciji centra. U julu 2015. Raduljica je potpisao dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom. Raduljica je imao dosta uspeha sa reprezentacijom u mlađim kategorijama. Sa reprezentacijom do 18 godina osvojio je Evropsko prvenstvo 2005. u Beogradu, sa reprezentacijom do 19 godina osvojio je Svetsko prvenstvo 2007. u Novom Sadu a sa reprezentacijom do 20 godina osvojio je Evropsko prvenstvo 2008. u Letoniji gde je bio i proglašen najkorisnijim igračem turnira.

Boban Marjanović (Zaječar, 15. avgust 1988) je srpski košarkaš. Igra na poziciji centra, a trenutno je član Detroit pistonsa. Sa 222 cm visine jedan je od najviših košarkaša u svim takmičenjima u kojima nastupa. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za: Hemofarm, CSKA Moskvu, Žalgiris, Nižnji Novgorod, Radnički Kragujevac, Mega Vizuru, Crvenu zvezdu i San Antonio sparse.


Više icoMore


24.07.2017.

Besplatne „Letnje škole plivanja 2017“ za učenike na letnjem raspustu

U saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu, Zavod za sport i medicinu sporta RS realizuje besplatne „Letnje škole plivanja 2017“.

Sve aktivnosti se odvijaju na otvorenom (otvoreni bazen – „osmica“ na Plivalištu ZSMSRS).

Program se realizuje u prepodnevnim terminima od 08 do 10 časova.     


Više icoMore


21.07.2017.

Košarkaška reprezentacija Srbije u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas je sportsko-medicinske preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavila Muška košarkaša reprezentacija Srbije i odbojkašice koji se pripremaju za EYOF. Košarkaši koji su danas testirani su: Stefan Jović, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Marko Simonović, Branko Lazić i Vasilije Micić. Odbojkašice koje su testirane su: Tamara Ilić, Jelena Vesić. U Centru za medicinu i psihologiju sporta ZSMSRS, sportistima su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvuk srca, spirometrijski i ergospirometrijski test.


Više icoMore


20.07.2017.

Sezona na otvorenom plivalištu „Košutnjak“

Sezona na otvorenom plivalištu, bazenima, Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku je u jeku. U ponudi je, kao i svake godine, plivanje, skokovi u vodu, rekreativni programi, škola plivanja. Plivalište je tokom sezone otvoreno svakim danom od 10:00 do 19:00 časova. Cena celodnevne karte je 250 dinara.

U okviru besplatnih programa za osnovce i srednjoškolce, na bazenima ZSMSRS u Košutnjaku realizuje se škola plivanja. Školu plivanja vode stručni saradnici, profesori fizičke kulture ZSMSRS.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.