Linija
Republicki zavod za sport
19.09.2017.

Atletski stadion ZSMSRS

Atletski stadion Zavoda za sport i medicinu sporta RS, nalazi se u samom srcu Košutnjaka.

Na Atletskom stadionu, održavala su se mnoga takmičenja i manifestacije kao što su prvenstva osnovnih i srednjih škola, atletska takmičenja u skoku u dalj, trčanje na 100m-sprint, bacanje kugle. Unazad nekoliko godina na njemu je organizovan i Međunarodni Beli Kros, a postao je i nastavno - naučna baza Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.


Više icoMore


19.09.2017.

Ambulanta ZSMSRS na ''Tašmajdanu''

Ambulanta Zavoda za sport i medicinu sporta RS, na ''Tašmajdanu''

Zakazivanje termina je obavezno zbog velikih gužvi, a sve informacije koje su Vam potrebne, možete dobiti na 011/3555 460. Hvala Vam na poverenju.

Odeljenje za specijalizovanu zdravstvenu zaštitu sportista Tašmajdan

Delatnosti:

  • overa sportsko-takmičarskih knjižica
  • pregled dece za učestvovanje u školskom i takmičarskom sportu

Sportsko-medicinski pregled obuhvata:

  • laboratorija (osnovna krvna slika)
  • antropometrija
  • EKG
  • fizikalni pregled po sistemi

Više icoMore


19.09.2017.

Usluge OSK Karataš

Omladinsko sportski kamp Karataš Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji se nalazi u opštini Kladovo, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, već skoro pet decenija poznata je destinacija specijalizovana za sportske pripreme.

Pre dve godine, od strane države, kamp je predat na upravljanje Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Rekonstrukcija kampa je započeta odmah. Završene su dve faze, a treća je u toku.

Više o uslugama OSK Karataš


Više icoMore


19.09.2017.

Testiranja u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu ZSMSRS

Najsavremeniji model izokinetičkog dinamometra firme HUMAC NORM pruža mogućnost procene kroz tri režima rada mišića (izokinetički, izotonični i izometrijski) i to aktivnim pokretom pregibača i opružača trupa, zatim mišića skočnog zgloba, zgloba kolena, kuka, ramena, lakta i zgloba ručja. Pokreti se mogu izvoditi u svim smerovima (ekstenzija, fleksija, abdukcija, adukcija, unutrašnja i spoljašnja rotacija). 

Zavod za sport i medicinu sporta RS, u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu, pruža mogućnost svim sportistima, sportskim klubovima, savezima i građanima da izvrše dijagnostiku posturalnog statusa, kao i identifikaciju rizika od mogućih nastanka sportskih povreda, obave specifičan protokol izdržljivog trčanja na traci, izvrše procene neuromišićne funkcije u kom se kompjuterskom tačnošću, u aktivnom pokretu, beleže svi potrebni parametri.

Kontrola treniranosti perspektivnih i vrhunskih sportista u cilju unapređenja kvalitetnog i vrhunskog sporta je jedna od najznačajnijih kontinuiranih delatnosti Zavoda. Osavremenjavanjem dijagnostičke opreme i usavršavanjem stručnog kadra u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije se realizuje savremeni pristup proceni i evaluaciji motoričkih sposobnosti sportista.


Više icoMore


19.09.2017.

Trim staza ZSMSRS

Nedavno rekonstruistaza trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku privlači mnogobrojne korisnike, koji trče, šetaju i vežbaju. Za one koji žele istovremeno da trče i rade vežbe, olakšan je izlaz sa staze i prilaz poligonima za vežbanje.

Ispred svakog poligona za vežbanje stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe, koje su prilagođene svim uzrastima.

Zavod za sport i medicinu sporta RS Vam želi da u preostalim letnjim i jesenjim danima uživate i trenirate na našim terenima.


Više icoMore


18.09.2017.

Rekonstrukcija OSK Karataš

Omladinsko sportski kamp Karataš, nalazi se u trećoj fazi rekonstrukcije. Porušeni su stari paviljoni, i počelo se sa izgradnjom novih. Kamp će pored novoizgrađenih paviljona, sportskih terena u prve dve faze rekonstrukcije, i u trećoj dobiti nove smeštajne objekte.

OSK Karataš, destinacija specijalizovana za sportske pripreme, u svom sastavu ima zatvorene i otvorene terene (sportska hala, teretana, bazen, streljana, kuglana itd.) Od otvorenih terena možemo da ponudimo teren za košarku, rukomet, odbojku, fudbal, tenis, teren sa veštačkom travom, kao i teren za odbojku na pesku, bazen  i Trim staza dugačku 1.200 metara širine 1m, sa jednom stanicom za vežbanje sa spravama. Kamp od zatvorenih, poseduje odličan fudbalski teren i sportsku halu.


Više icoMore


15.09.2017.

Direktor ZSMSRS u poseti Sajmu sporta i aktivnog života u Istanbulu

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS se nalazi u poseti Sajmu sporta i aktivnog života u Istanbulu. Sajam sporta i aktivnog života, fitnes opreme - SPORTS AND ACTIVE LIFE se održava od 14.09. do 17.09.2017 godine u Istanbulu, Turska.


Više icoMore


15.09.2017.

Podmladak ženakog košarkaškog kluba „Partizan“ na testiranjima u ZSMSRS

Danas su redovna sportsko-medicinska  testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavile košarkašice ŽKK „Partizan“. Preglede i testiranja je uradilo sedam devojaka od 2002. do 2004. godišta.  Pregled i obuhvataju: analizu krvne skike, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled i funkcionalna testiranja.


Više icoMore


14.09.2017.

Pregledi i overa takmičarske knjižice u ZSMSRS

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS svakodnevno se vrše pregledi mladih sportista radi overe takmičarskih knjižica. Preglede vrše specijalisti sportske medicine, kardiolozi pedijatri. Pregled obuhvata: analizu krvne skike, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled i funkcionalna testiranja.


Više icoMore


13.09.2017.

Direktor ZSMSRS u poseti firmi “Walltopia” koja proizvodi veštačke stene za penjanje

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS bio je juče u poseta firmi “Walltopia”u Bugarskoj, koja proizvodi veštačke stene za penjanje. Sa direktorom u poseti  ovoj firmi bio je i alpinista Slobodan Gejo, čija je ćerka Staša Gejo svetska omladisnka prvakinja u sportskom penjanju (Bouldering and Climbing).


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.