Linija
Republicki zavod za sport
23.02.2018.

Trim staza ZSMSRS

Trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u Košutnjaku, koja je kompletno rekonstruisana prošle godine tokom leta, i u ovim zimskim danima privlači mnogobrojne korisnike, koji trče, šetaju i vežbaju. Za one koji žele istovremeno da trče i rade vežbe, olakšan je izlaz sa staze i prilaz poligonima za vežbanje. Kako bi se sportistima i rekreativcima, ali i svim drugim korisnicima Trim staze osigurala bezbednost, ugrađen je i sistem video nadzora.

Ispred svakog poligona za vežbanje stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe, koje su prilagođene svim uzrastima.

Zavod za sport i medicinu sporta RS Vam želi da u preostalim zimskim danima uživate i trenirate na našim terenima.


Više icoMore


23.02.2018.

Zavod za sport i medicinu sporta RS kao najbitnija karika u uspehu sportista

Jedinstveni centar u regionu koji integriše sport i medicinu sporta u jednoj instituciji jeste Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Kao jedina specijalizovana ustanova čije su dve primarne oblasti sport i medicina sporta, godinama je razvijao multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše po najvišim standardima.

Njegova infrastruktura uključuje otvorena i zatvorena kupališta, Dom sportova, teniske, fudbalske, košarkaške i druge terene, trim stazu, omladinsko – sportski kamp Karataš…

Zavod je oformio timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva.

Galerija


Više icoMore


23.02.2018.

OSK Karataš

Omladinsko sportski kamp Karataš Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji se nalazi u opštini Kladovo, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, već skoro pet decenija poznata je destinacija specijalizovana za sportske pripreme.

Pre dve godine, od strane države, kamp je predat na upravljanje Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Rekonstrukcija kampa je započeta odmah. Završene su tri faze, a uskoro se kreće sa četvrtom. Zavod za sport i medicinu sporta RS, unapređenjem sportske infrastrukture u Srbiji, povećava kapacitete, obezbeđuje mnogo bolje uslove od drugih i tako postaje lider u regionu za pripreme sportista.

Više o uslugama OSK Karataš


Više icoMore


23.02.2018.

Usluge hotelа Trim ZSMSRS

Hotel Trim posluje u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i kao takav čini deo Prvog Nacionalnog trening centra, koji raspolaže sa otvorenim i zatvorenim bazenima, halom, salama, saunom i teretanama, atletskim stadionom, trim stazom, otvorenim terenima za košarku, rukomet i odbojku. Sav taj sadržaj, uz usluge koje pružamo u hotelu, omogućavaju našim sportistima idealne uslove za njihove trenažne procese.

Naš restoran raspolaže sa 80 sedećih mesta i velikom baštom na otvorenom, jednom od najlepših u ovom delu grada, pogodnom za konzumiranje hrane i pića na otvorenom, sa 110 mesta.


Više icoMore


23.02.2018.

Natkriveni olimpijski bazen ZSMSRS

Balon hala na Otvorenom plivalištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS radi po ubičajenom režimu i rasporedu od 7 do 22 sata. U sklopu zatvorenog olimpijskog bazena, je zatvoreni objekat sa svlačionicama.

Obaveštavamo korisnike sportskih objekata I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije da je teretana na otvorenom plivalištu dostupna za korišćenje sportistima i rekreativcima.

Kontakt telefon 066/6410762

Opširnije


Više icoMore


23.02.2018.

Teretana u Domu sportova ZSMSRS

Na prostoru od 170 metara kvadratnih, postavljene su najsavremenije mašine marke Cybex. U teretani je i izdvojeni deo za dizače tegova. Pod teretane, prekriven je gumenom podlogom, a sala u kojoj se nalazi kompletna oprema za trening i fitnes program ima prirodnu osvetljenost i bolju ventilaciju.

Teretana je u funkciji cele nedelje, a radno vreme za korisnike je od 7 do 22 sata. Korisnicima je na raspolaganju stručno lice za realizaciju treninga kao i medicinsku podršku koja se nalazi u okviru Doma sportova Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Cenovnik usluga Doma sportova


Više icoMore


23.02.2018.

Zavod za sport i medicinu sporta RS, glavni oslonac i partner sportistima

Zavod za sport i medicinu sporta RS, proglašen je Nacionalnim trening centrom, koji je uvek bio i biće, kuća svih sportista, mesto u kome rade najbolji stručnjaci, koji na najbolji mogući način vode brigu o sportistima. Dugogodišnji korisnik usluga ZSMSRS je i naš trofejni fudbalski klub Crvena zvezda.

‘’U želji da svi sportisti obavljaju svoje pripreme u Srbiji, Zavod za sport i medicinu sporta RS, nekoliko godina unazad, obnavljajući i izgrađujući nove objekte, stvara ambijent koji će našim sportistima omogućiti vrhunske uslove i usluge, kako bi sadašnje i buduće šampione, zadržao i postao oslonac njihovim težnjama’’, ističe direktor ZSMSRS mr Goran bojović.

 Gelor Kanga, FK Crvena zvezda

Naši stručnjaci, kontrolom i savetima, pripremaju sportiste ka putu poboljšanja njihovih nastojanja. Svakodnevnim angažmanom i poboljšanjem usluga, utičemo na prosperitet i rezultate sportista, kao i na pravilan razvoj dece i omladine.

 Funkcionalna dijagnostika

Ime Zavoda za sport i medicinu sporta RS prepoznatljivo je u mnogim domaćim i stranim institucijama iz oblasti sporta i medicine sporta, ali i kroz veliki broj publikacija, seminara, sportskih manifestacija i angažovanja u propagiranju zdravog načina života kroz različite vrste medija.

Intervju Stefana Hajdina u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Zavod za sport i medicinu sporta RS kao baza vrhunskog sporta i unikatan Centar koji funkcioniše po najvišim standardima, zadovoljava sve potrebe u oblasti sporta.


Više icoMore


23.02.2018.

Preventivno - korektivna gimnastika u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U sklopu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu radi i Kabinet za preventivno - korektivnu gimnastiku. Hipokinezija, nepravilno sedenje, stajanje i dugotrajan rad, neadekvatna ishrana, kao i razna urođena i stečena oštećenja lokomotornog aparata posledica su savremenog načina života a doprinose narušavanju posturalnog statusa i opadanju nivoa fizičke sposobnosti dece, omladine i odraslih. Kod predškolske i školske dece u cilju prevencije i otklanjanja lošeg držanja tela (kičme, grudi) i stopala najčešće se primenjuje korektivna gimnastika.

Mogućnosti korektivne gimnastike u prevenciji lošeg držanja tela i deformiteta su velike. Osnovni cilj Kabineta za preventivno - korektivnu gimnastiku je praćenje i poboljšanje posturalnog statusa dece i omladine u Republici Srbiji.

Sve programe sprovodi intredisciplinarni tim stručnjaka Zavoda za sport. Stručni tim sastavljen od profesora sporta i fizičkog vaspitanja i lekara radi na istraživanjima i praćenju posturalnog statusa dece, omladine, građana i sportista Republike Srbije.

Saradnjom ova dva sektora korisnicima Kabineta zagarantovana je visoka stručnost, motivisanost i rezultati u radu.

Aktivnosti se odvijaju u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Kabinet za korektivnu gimnastiku je adaptiran prema najvišim međunarodnim standardima i kao takav poseduje najnoviju dijagnostičku tehnologiju iz ove oblasti.

Контакт телефон: 066/6410723


Više icoMore


21.02.2018.

Dodela bicikala najboljim učenicima osnovnih škola sa opštine Čukarica

U Domu sportova I Nacionalnog trening centra, Zavoda za sport i medicinu sporta RS, održala se dodela bicikala najboljim učenicima osnovnih škola sa opštine Čukarica.

Najbolje školarce je pored direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS, mr Gorana Bojovića, pozdravio i ministar omladine i sporta RS, Vanja Udovičić. Dodeli nagrada prisustvovali su: državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović, direktorka Antidoping agencije (ADAS) Milica Vukašinović-Vesić, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek i drugi.

Prezadovoljni osnovci i njihovi roditelji, zahvalili su se ministru i ostalima na poklonima, uz nadu da će se i ubuduće nagrađivati upornost i znanje.


Više icoMore


21.02.2018.

Košarkaš na proverama zdravstvene spreme u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, sportsko medicinske kontrole i testiranja obavio Majkl Odžo, novo pojačanje KK FMP. Majkl je došao sa Floride, iz koledž kluba FSU. Pored njega zdravstvene kontrole obavio je i kontrole utreniranosti. Testiranja se obavljaju  prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista. Korišćenjem testova sa kontinuiranim i progresivnim povećanjem opterećenja određuju se maksimalna potrošnja kiseonika, nivo fizičke radne sposobnosti, trenažne zone, aerobni i anaerobni pragovi.

Sportsko-medicinski pregled obuhvata:

  • Fizikalni pregled po sistemima
  • Antropometrija: merenje telesne visina, telesna masa, određivanje telesne kompozicije – određivanjeprocenta telesnih masti, mišića, koštanog tkiva i vode
  • Elektrokardiografija (EKG)
  • Spirometrija
  • Laboratorijske analize krvi (kompletna krvna slika, sedimentacija, biohemijske analize: glikemija, urea, ukupni holesterol, trigliceridi, transaminaze, gvožđe u serumu)
  • Ultrazvučni pregled srca
  • Funcionalni test opterećenja – kontrola utreniranosti

U odnosu na dobijene rezultate, a u cilju što preciznijeg planiranja i programiranja pripremnog perioda za narednu sezonu, sportski analitičari Zavoda za sport i medicinu sporta RS  pružaju stručno-savetodavnu pomoć.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.