Linija
Republicki zavod za sport
20.04.2018.

Sportsko-medicinska i motorička testiranja u ZSMSRS

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS motorička testiranja i sportsko-medicinske preglede danas su obavili stipendisti Marko Tomić i Filip Todorović članovi reprezentacije Džet ski saveza Srbije, kao i najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegov brat Strahinja. Testiran je i streličar Luka Popović koji ide na Mediteranske igre u Taragoni u Španiji.

U Centru za medicinu i psihologiju sportasportistima je urađen pregled u sklopu koga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test. Sportistima su stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu su izvršili merenja posturalnog stsusa na Qualisys sistemu za dijagnostiku kretanja.

 

 


Više icoMore


19.04.2018.

Stipendisti i sportisti koji idu na Mediteranske igre na testiranjima

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS motorička testiranja i sportsko-medicinske preglede danas su obavilsportisti koji idu na Mediteranske igre i stipendisti MOS. Testirani stipendisti koji idu na Mediteranske igre su: kajakaši Milenko Zorić, Nebojša Grujić i Dejan Pajić i Nataša Antonjak – boćanje. Testiranja su obavili Ivana Sajić - boćanje, kao i Dragan Hončovski – kajak, koji takođe idu na Mediteranske igre. Pored njih svoja redovna testiranja su obavili i stipendisti Marko Paunović i Aleksandar Ivković članovi reprezentacije Džet ski saveza Srbije.

Španski grad Taragona domaćin je XVIII Mediteranskih igara (www.tarragona2018.cat), koje će se održati od 22. juna do 01. jula 2018. godine, kada je zakazana ceremonija zatvaranja Igara.


Više icoMore


18.04.2018.

Stipendisti na testiranjima u ZSMSRS

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja danas su obavili stipendisti MOS: Olivera i Nikolina Moldovan – kajak, Fabio Inkorvaia – džetski, Zorana Barjaktarović – atletika, kao i Mateja Stojković – fudbaler, FK „Crvena zvezda“.


Više icoMore


18.04.2018.

Pregledi dece školskog uzrasta u Ralji

U okviru svojih redovnih aktivnosti, lekari specijalisti, Zavoda za sport i medicinu sporta RS vrše preglede i testiranja na terenu. U utorak 17. aprila 2018. godine, izvršeni su pregledi tridesetpetoro dece školskog uzrasta u Ralji, opština SopotPreglede su vršili specijalisti sportske medicine, kardiolozi, pedijatri. Pregledi obuhvataju: antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled i funkcionalna testiranja.


Više icoMore


17.04.2018.

Jasna Šekarić sa sinom Lukom u ZSMSRS

Danas je Luka Aleksić, sin Jasne Šekarić, naše reprezentativke u streljaštvu, obavio preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Luka se posvetio košarci i teretani, dok se Jasnanakon uspešne takmičarske karijer posvetila trenerskom pozivu.


Više icoMore


16.04.2018.

Motorička testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas su u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportuizvršena merenja posturalnog stsusa Stefna Kovača (1999. godište),fudbalera FK „Crvena Zvezda“. Uraćena mu je 3D posturalna analiza dinamičke i statičke posture na Qualisys sistemu za dijagnostiku kretanja.


Više icoMore


16.04.2018.

Veslači i strelac na testiranjima u Zavodu

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja danas su obavili stipendisti: veslači Miloš Vasić, Nenad Beđik, Aleksandar Beđik, Dušan Slavnić i Veljko Milovanović i strelac Damir Mikec.


Više icoMore


16.04.2018.

Pregledi dece školskog uzrasta u Pirotu

U okviru svojih redovnih aktivnosti, lekari specijalisti, Zavoda za sport i medicinu sporta RS vrše preglede i testiranja na terenu. U petak 13. aprila 2018. godine, vršeni su pregledi četrdesetoro dece školskog uzrasta u Pirotu. Preglede su izvršili specijalisti sportske medicine, kardiolozi, pedijatri. Pregledi obuhvataju: antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled i funkcionalna testiranja.


Više icoMore


13.04.2018.

Strelci na motoričkim i sportsko-medicinskim testiranjima

Redovna testiranja koje, na svakih šest meseci, obavljaju stipendisti MOS-a u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, danas su uradili strelci Stevan Jovanović (’97) i Milutin Stefanović (85’). Pregledi i testiranja stipendista obuhvataju: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test, kao i  merenja posturalnog stsusa na Qualisys sistemu za dijagnostiku kretanja. Preglede vrše specijalisti sportske medicine, kardiolozi, u Centru za medicinu i psihologiju sporta, dok stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu vrše merenja posturalnog stsusa na Qualisys sistemu.


Više icoMore


12.04.2018.

Motorička testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Stručni saradnici Odeljenja za analitiku u sportu ZSMSRS, obavili su motorička testiranja perspektivnom fudbaleru FK „Brodarca“ Amdreju Iliću (18 godina).  Prilikom testiranja primenjena je specijalna baterije testova za fudbalere.

Danas su u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu, izvršena merenja posturalnog stsusa na Qualisys sistemu za dijagnostiku kretanja, mladom košarkašu Mihailu Milojkoviću (11 godina).


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.