Linija
Republicki zavod za sport
12.08.2020.

Košarkaš Novica Veličković na motoričkim testiranjima u ZSMSRS

Košarkaš Partizana, Novica Veličković (1986) radio je funkcionalna testiranja u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu ZSMSRS. Novica je seniorsku karijeru počeo u Partizanu, u sezoni 2004/05. Iz Partizana je prešao u španski Real Madrid, igrao je i za nemački Broze Bamberg i turski Trabzonspor. U dva navrata je bio igrač i naše Mega Vizure. U Partizan se vraća 2016. godine. U Zavodu za sport i medicinu sporta RS je bio prvi sportista koji je testiran na Izokinetičkom dinamometru.

FMS (Functional movement screen – Funkcionalno skeniranje pokreta)


Više icoMore


11.08.2020.

Svim srpskim sportistima i trenerima besplatno testiranje na COVID-19

U Palati „Srbija“, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije mr Goran Bojović je potpisao sporazum o tehničkoj saradnji sa direkcijom Nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, v.d. direktorom laboratorije dr Nenadom Dolovcem.
 

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić, Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, tekvondistkinja Milica Mandić, selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić.


Više icoMore


11.08.2020.

Stipendisti MOS na redovnim kontrolama u ZSMSRS

Ucilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije u ZSMSRS, usled epidemiološke situacije, ali i u cilju zaštite zdravlja sportista, preduzmaju se sve propisane mere zaštite.

Sportsko – medicinski pregledi
 
Stipendisti MOS dolaze na unapred zakazana testiranja u Zavoduza sport i medicinu sporta RS. Danas su zdravstvene kontrole i motorička testiranja obavili stipendisti: plivači Nikola Aćin i Uroš Đoković, teniserka Natalija Kostoć i teniser Miomir Kecmanović, karatistkinja Jovana Peković, odbojkapica Nikolina Lukić, skijaš Janko Kolarević, bokseri Dejan Grmuša i Milosav Savić, kok bokser Nikola Todorović, kao i sportisti Vazduhoplovnog saveza Bojan Gostojić i Kristina Čipčić, i Moto saveza Vuk Drmanac.
 

Više icoMore


7.08.2020.

Školica plivanja na plivalištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Zavod za sport i medicinu sporta RS, svake godine tokom letnjeg raspusta realizuje besplatne programe ''Letnju školu plivanja ZSMSRS 2020'', koja je u toku, a trajaće do 28. avgusta.

 
Prijave za učešće na programu ''Letnja škola plivanja ZSMSRS 2020'' vrši se svakog radnog dana na Otvorenom plivalištu ''Košutnjak'' od 8.00 časova.
 
Termin realizacije obuke neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika je svakog radnog dana u periodu od 8:00 do 10:00 časova na Otorenom plivalištu ''Košutnjak''.
  
Cilj besplatnih programa je da se svoj deci školskog uzrasta omoguće bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika, da zamene sedentarni način života za aktivan, kao i da kvalitetnije provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i učenju novih veština.
 
Program letnje škole plivanja realizuju iskusni stručni saradnici Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, profesori fizičke kulture, koji imaju dozvolu za rad Plivačkog saveza Srbije.
 
Kontakt telefoni: 066 6410 723 i 066 6410 823

Više icoMore


7.08.2020.

Ragbisti na terenskim testiranjima u OSK ''Karataš''

U Omladinsko – sportskom kampu ''Karataš'' Zavoda za sport i medicinu sporta RS, trenažne procese i pripreme za buduća takmičenja sprovode mladi ragbisti U - 15. Stručni saradnici Zavod za sport i medicinu sporta RS, profesori fizičke kulture i lekari različitih specijalnosti pružaju kompletan  nadzor nad mladim i perspektivnim sportistima koji borave u našem kampu.

Specifičnom baterijom motoričkih testova ragbistima su odrađeni testovi za procenu brzine, agilnosti, gipkosti, specifične agilnosti, snage i preciznosti.
 
Kamp raspolaže sa kompletnom sportskom infrastrukturom. Tu ulaze otvoreni i zatvoreni sportski tereni, sportski rekviziti, sportska ambilanta kao i specijalno koncipirana sportska ishrana. Ishrana je pažljivo koncipirana potrebama sportista, i umnogome pomaže sportskim trenerima da pravilno doziraju intenzitet treninga.
 
Omladinski kamp KARATAŠ
Đerdapski put bb, Kladovo
faks: +381 19 809 036
tel: +381 19 809 009
e-mail: kamp.karatas@rzsport.gov.rs
 

Više icoMore


6.08.2020.

Kuglaši na terenskim testiranjima u Vrbasu

 Kuglaški kamp u Vrbasu

 Utvrđivanje stanja specifičnih motoričkih sposobnosti, odnosno prednosti i slabosti kod sportista (brzina, izdržljivost, agilnost, gipkost, snaga) 

Stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, obavili su kuglašima specifičnu bateriju motoričkih testova. U okviru multidisciplinarnog pristupa utvrđivanja sportske pripremljenosti, procena i evaluacija motoričkih sposobnosti sportista – testiranje motoričkih sposobnosti sportista predstavlja jednu od osnovnih delatnosti Zavoda za sporti medicinu sporta Republike Srbije. 
 
Značaj testiranja sposobnosti sportista: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.
 
Stručnjaci za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS realizuju motorička testiranja i u savremenoj biomehaničkoj laboratoriji gde se može utvrditi stepen utreniranosti takmičara i proceniti rizik za povređivanje.

Više icoMore


6.08.2020.

Stipendista na redovnim zdravstvenim kontrolama u ZSMSRS

Kik – bokser na sportsko – medicinskim pregledima

U Centru za medicinu i psihologiju sporta, stipendistima se radi pregled u sklopu koga se obavljaju: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test.
 
Svi ispitanici prolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.
 
Kontrole utreniranosti
 
Funkcionalnim testom opterećenja, proverava se reackija organizma na fizički napor i sposobnost organizma da se izloži fizičkom naporu. Bilo ko da planira da se podvrgne fizičkom naporu treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole.
 
Pristupom testu fizičkog napora određuje se nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban. Nakon testa lekari utvrđuju da li je osoba uopšte sposobna da se bavi sportom i daju savet na koji način bi pojedinac trebalo da se izlaže fizičkom naporu.

Više icoMore


5.08.2020.

Terenska testiranja mladih fudbalera na Divčibarama – Treća smena kampa ''Deki 5''

Terenska testiranja mladih fudbalera, kampa ''Deki 5'', obavljena su na Divčibarama od strane stručnih saradnika Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije su u terenskim uslovima obavili procenu motoričkih sposobnosti fudbalera. Primenjeni su testovi za procene funkcionalnih obrazaca kretanja kao i specifična baterija motoričkih testova za fudbal (gipkost, brzina, agilnost, snaga). Kontinuiranim testiranjima se prati rast, razvoj kao i efikasnost trenažnog procesa, a u skladu sa potrebama vrši se korekcija plana programa treninga.
 
Značaj testiranja motoričkih sposobnosti: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.
 
U okviru multidisciplinarnog pristupa utvrđivanja sportske pripremljenosti, procena i evaluacija motoričkih sposobnosti sportista – testiranje motoričkih sposobnosti sportista predstavlja jednu od osnovnih delatnosti Zavoda za sporti medicinu sporta Republike Srbije. 
 
Osavremenjavanjem dijagnostičke opreme i usavršavanjem stručnog kadra u Zavodu za sporti medicinu sporta republike Srbije se realizuje savremeni pristup proceni i evaluaciji motoričkih sposobnosti sportista. 

Više icoMore


5.08.2020.

Plivalište ZSMSRS danas ne radi

Poštovani posetioci, zbog loših vremenskih uslova, plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku danas neće raditi.

Po poboljšanju vremenskih prilika, svoja vrata za posetioce će otvoriti koliko već sutra.

Više icoMore


4.08.2020.

Plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Otvoreni bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Košutnjaku su leti omiljena destinacija građanstva, rekreativcima pa i sportistima. Plivanje je veoma zdrava aktivnost, koje će vaše telo održavati zdravim i zategnutim. Velike temperature umeju da budu teške, pa bazeni na Košutnjaku čine lakšim za preživljavanje. Otvorenih bazena na Košutnjaku ima čak pet, i u svima možete uživati baš onako kako želite. Ono što posebno privlači posetioce je prijatan amibjent u prirodi, okružen krošnjama drveća i travom. Radno vreme plivališta je od 10 - 19 časova.

 
Postojeće mere zaštite protiv širenja virusa korona, usklađene su sa pravilima koje je usvojio Gradski štab, a odnose se na rad otvorenih bazena i kupališta u prestonici. Barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi kafića moraju da budu udaljeni 1,5 metara, a u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave. Osoblje je podučeno, informacije za posetioce vidno istaknute, dezinfekciona sredstva zaštite postavljena u dovoljnoj količini i sve važne informacije se i zvučno emituju putem razglasa. Poštuje se razmak između ležaljki, pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom. Poštuje se i propisano radno vreme kupališta.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.