Linija
Republicki zavod za sport
13.02.2020.

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije ZSMSRS

Delatnost ovog Odeljenja je dijagnostika, prevencija i terapija sportskih povreda i drugih akutnih i hroničnih bolnih stanja kao i utvrđivanje posturalnog statusa, prevencija i korekcija deformiteta kičmenog stuba, grudnog koša i stopala.

Sala za fizikalnu terapiju je opremljena savremenom aparaturom za primenu elektro, magneto, lasero i ultrazvučne terapije.
 
Nov pristup u lečenju mišićno skeletnih povreda i oboljenja predstavlja primena visoko frekventne elektromagnetne energije koja deluje na nivou ćelije i stimuliše prirodne mehanizme regeneracije tkiva, što ubrzava proces lečenja i skraćuje vreme oporavka nakon povrede. Terapija se sprovodi na uređaju Indiba Activ. Pozitivni efekti su brzo vidljivi - dolazi do smanjenja otoka, bola i upale, olakšava se pokretljivost u zglobovima, opuštaju se mišići i povećava se njihova elastičnost.
 
U sali za kineziterapiju sprovodi se rehabilitacija sportskih povreda, vežbe za prevenciju povreda i vežbe za cervikalni i lumbalni sindrom po individualnom programu.
 
Usluge su namenjene sportistima, rekreativcima i građanstvu.

Više icoMore


13.02.2020.

1080 Quantum sistem

 Novi sistem za testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

1080 Quantum sistem napravio je revolucionarni napredak u obuci za brzinu, snagu i okretnost. Sistem koristi kompjuterski kontrolisani motorizovani kablovski sistem koji omogućava trenerima i stručnjacima za rehabilitaciju da primene i kontrolišu otpor u širokom rasponu vežbi.
 

Više icoMore


11.02.2020.

Besplatni pregledi dece od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS u 2020. godini

Poštovani korisnici usluga Zavoda za sport i medicinu sporta RS, smernice za realizaciju pregleda koje pokriva Republički fond za zdravstveno osiguranje RS, a realizuje Zavod za sport i medicinu sporta RS možete pogledati u linku.

Pomoćnik direktora ZSMSRS za medicinu sporta spec. dr med. Tamara Gavrilović, podseća da je Zakon o sportu propisao obavezne preglede za decu od 6 do 14 godina koja treniraju u sportskim klubovima, zbog čega se i otvaraju ambulante van Beograda.
 
"Potrebno je da se dostave validne knjižice, formulare koje smo prosledili u elektronskoj formi i koje roditelji popunjavaju, i uputi pedijatara. To su plavi, specijalistički uputi, izgled te forme smo prosledili da i roditeljima bude malo lakše. To je put kako se dolazi kod nas", navodi dr Tamara Gavrilović.

Više icoMore


10.02.2020.

Testiranja fudbalera u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Fudbaleri domaće lige na specijalističkim pregledima i kontrolama utreniranosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, na Košutnjaku, redovne medicinske kontrole prošli su mnogobrojni fudbaleri. Izvršena im je kontrola medicinske, fizičke i psihološke spremnosti. Igrači Crvene zvezde suočili su se i sa novim testiranjima u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu što su bili i zahtevi novog stručnog štaba na čelu sa Dejanom Stankovićem.

Više icoMore


10.02.2020.

Održan ''Beli kros''

Juče je na terenima Zavoda za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, održan 53. po redu ''Beli kros''. Učestvovali su pripadnici vojske i policije Srbije, atletičari i atletičarke iz raznovrsnih kategorija, a na kraju priređena je i Trka zadovoljstva na 1000 metara. ''Beli kros'' se održava od 1966. godine. I ove godine, pored takmičara iz Beograda i Srbije, učestvovali su i trkači iz drugih gradova.

Sledećeg vikenda održaće se Prvenstvo Srbije za mlađe juniorke u atletskoj dvorani u Beogradu.

Više icoMore


10.02.2020.

Qualisys sistem

U okviru Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS,nabavljen je najsavremeniji Qualisys sistem za snimanje kretanja. Prednost ovog sistema je izuzetna fleksibilnost i prenosivost, što olakšava postavku i transport do različitih sportskih prostora gde se mogu vršiti snimanja u skladu sa specifičnostima i potrebama odgovarajućeg sporta.

 
Ovaj sistem je idealan za širok spektar sportskih aplikacija, gde se osim za potrebe istraživanja, koristi i za obuku u trenažnom procesu, ali i kao sredstvo od velikog značaja u prevenciji povreda sportista. Uz pomoć Qualisys sistema za snimanje kretanja dobijaju se izuzetno precizni i potpuno objektivni kvantitativni podaci za računanje zglobnih uglova, ubrzanja, momenata, sila, elastičnosti, deformacija, posture tela, balansa i ostalih važnih karakteristika kretanja.

Više icoMore


10.02.2020.

''FITmate PRO''

U Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu, nalazi se aparatura za testiranje ''FITmate PRO'' koja je na raspolaganju korisnicima usluga Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Kod ''FITmate PRO'' je primenjen novi pristup merenja maksimalne potrošnje kiseonika. Uređaj za testiranje sadrži veliki ''LCD'' ekran i ugrađen štampač, dok se sam test može koristiti bez mrežnog napajanja. ''FITmate PRO'' jednako je podoban za sportiste i rekreativce, a uz brojne tačne podatke jednostavan je i za rukovanje.

Više icoMore


10.02.2020.

Olimpijske igre Tokio 2020

Odluka da se olimpijske igre 2020. održe u Tokiju doneta je 7. septembra 2013. u Buenos Ajresu. Tokio je pobedio kandidature Madrida i Istanbula. Ovo je drugi put da je Tokio domaćin Olimpijskih igara nakon 1964. i četvrti put da se igre organizuju u Japanu nakon Zimskih olimpijskih igara 1972. u Saporu i 1998. u Naganu.

 
Ovo će biti druge od tri uzastopnih Olimpijskih igara u Istočnoj Aziji, nakon Zimskih 2018. godine u Pjongčangu i pre 2022. u Pekingu.
 
Na Olimijskim igrama u Tokiju će biti održana takmičenja u rekordna trideset tri sporta. Nakon 2008. godine će se na igre vratiti bejzbol i softbol, a debitovaće karate, sportsko penjanje, surfovanje, skejtbord, a unutar košarkih takmičenja basket 3x3 i u sklopu biciklizma medison i freestyle BMX. Mešovite muško-ženske kategorije su uvedene u atletici, plivanju, stonom tenisu, streljaštvu, triatlonu i džudou.

Više icoMore


10.02.2020.

Đoković dodao još jedan masters u raspored za 2020. godinu

Novak Đoković, dodao je u svoj takmičarski kalendar za 2020. godinu još jedan turnir iz masters serije, masters u Monte Karlu.

Turniri na kojim će učestvovati 2020:
 
Dubai - od 24. februara
Indijan Vels - od 12. marta
Masters u Majamiju - od 25. marta
Masters u Monte Karlu - od 12. aprila
Masters u Madridu - od 3. maja
Masters u Rimu - od 10. maja
Rolan Garos - od 24. maja
Vimbldon - od 29. juna
Olimpijske igre u Tokiju - od 25. jula
 
Novak je posle trijumfa na Australijan openu zvanično postao najbolji teniser na svetu, bez poraza u sezoni.

Više icoMore


10.02.2020.

Košarkašice Srbije ostvarile plasman na Olimpijske igre

Košarkašice Srbije plasirale su se na Olimpijske igre u Tokiju! Kraljice su u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici ubedljivo pobedile Mozambik rezultatom 76:48.

  Košarkašice na pripremama i testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Ana Dabović.
 
XXXII Letnje olimpijske igre održaće se u Tokiju između 24. jula i 9. avgusta 2020. godine.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.