Linija
Republicki zavod za sport
2.10.2019.

Zvezdin preokret za trijumf u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvi trijumf u Ligi šampiona, pobedivši sa 3:1 Olimpijakos u drugom kolu elitnog takmičenja.

  Fudbaleri Crvene zvezde na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Naredni meč prvak Srbije odigraće u Londonu 22. oktobra protiv Totenhema.
 
Pravila UEFA kažu da ko u Ligu šampiona 2019/2020 uđe, a Zvezda je to učinila u Austriji, dobija kao učesnik 15,25 miliona evra. Svaki trijumf u grupnoj fazi Lige šampiona donosi pobedniku po dodatnih 2,7 miliona evra od UEFA, pa će toliko Zvezda dobiti jer je savladala grčkog predstavnika, svoj "bratski klub".

Više icoMore


1.10.2019.

Natkriveni olimpijski bazen ZSMSRS počeo sa radom

Obaveštavamo korisnike sportskih objekata I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije da je natkriveni olimpijski bazen počeo sa radom.

Zatvoreni olimpijski bazen Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Košutnjaku, dostupan je reprezentativnim selekcijama u vodenim sportovima, sportskim i rekreativnim plivačkim klubovima i građanima. U sklopu zatvorenog olimpijskog bazena, je zatvoreni objekat sa svlačionicama i mokrim čvorom kapaciteta do 200 korisnika, koji mogu koristiti i lica sa posebnim potrebama. Teretana na otvorenom plivalištu dostupna je za korišćenje sportistima i rekreativcima.
 
Radno vreme olimpijskog bazena u Košutnjaku je svakog dana od 7 do 22 sata.
 
Korisnicima naših usluga je na raspolaganju i bazen u Domu sportova.
 
Zahvaljujemo se korisnicima na poverenju i saradnji

Više icoMore


30.09.2019.

Stipendistkinja na kontrolama utreniranosti u ZSMSRS

Bojana Kljajić reprezentativka Srbije u mačevanju

Funkcionalnim testom opterećenja, proverava se reackija organizma na fizički napor i sposobnost organizma da se izloži fizičkom naporu. Bilo ko da planira da se podvrgne fizičkom naporu treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole.
 
Testiranja se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista. Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga. Testom fizičkog napora se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban.
 
U Centru za medicinu i psihologiju sporta svi zainteresovani mogu da obave kompletne sportsko medicinske kontrole i testiranja. Svi ispitanici prolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Obavezan deo pregleda podrazumeva kompletne biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, EKG. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.

Više icoMore


30.09.2019.

Odbojkaši Srbije šampioni Evrope

Odbojkaška reprezentacija Srbije, postalа je šampion Evrope, pošto je u velikom finalu šampionata u Parizu savladala selekciju Slovenije sa 3:1 u setovima. ''Orlovi'' su do borbe za zlato došli posle pobede nad domaćinom Francuskom posle pet setova.

Naši odbojkaši na kontrolama utreniranosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Srbiji je ovo četvrto finale kontinentalnog šampionata, u kome su osvojili treće zlato.
 
Čestitamo im.

Više icoMore


26.09.2019.

Besplatni pregledi za decu sportiste

Medicinski tim (lekari i medicinski tehničari) Zavoda za sport i medicinu sporta RS, obavio je preglede dece sportista uzrasta 6 do 14 godina. Pregledi su obavljeni u ambulanti Zavoda za sport i medicinu sporta RS koja se nalazi u sportskom centru u Pirotu.

U kompleksu zatvorenog bazena u Pirotu je ambulanta za sportsku medicinu u kojoj se obavljaju besplatni sportsko medicinski pregledi namenjeni deci sportistima koja imaju takmičarsku knjižicu.
 
Kako bi se na nivou Republike uspostavila kvalitetnija zdravstvena zaštita sportista i rekreativaca, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije poseduje nekoliko zdravstvenih jedinica.
 
U prošloj kalendarskoj godini, kao i u ovoj, obavljeno je više hiljada pregleda, a sportistima je omogućeno da koriste savremene metode pregleda i testiranja po protokolima utvrđenim od strane vodećih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Više icoMore


26.09.2019.

EP za rukometašice

Reprezentacija Srbije upisala je ubedljivu pobedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se u decembru 2020. godine održati u Danskoj i Norveškoj. Srpkinje su slavile protiv Švajcarske 35:23 (17:11) pred više od 2.500 gledalaca u Kraljevu. Utakmici su prisustvovale pomoćnice direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS Vesna Repić Ćujić i Tamara Gavrilović.

Publika u Kraljevu imala je priliku da uživa u reviji golova i lepih poteza srpskih rukometašica, koje su dominirale terenom i povećavale prednost iz minuta u minut.
 
Naredni meč izabranice selektora Ljubomira Obradovića igraju u nedelju sa Slovačkom u Hlohovecu (17 časova).

Više icoMore


25.09.2019.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Balon hala Zavoda za sport i medicinu sporta RS, zatvoreni olimpijski bazen, počinje sa radom 01.10.2019. godine. Pored Balon hale, sportistima i građanstvu je na raspolaganju i bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra.


Više icoMore


25.09.2019.

Stipendisti na redovnim pregledima

Reprezentativci Srbije, kuglašica Hermina Lukač i atletičar Strahinja Jovančić

Sportsko - medicinski pregledi obuhvataju: laboratorijsku analizu krvi, antropometrijska merenja, EKG u miru, ultrazvučni pregled srca, spirometrijsku kontrolu, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja. U okviru Sektora medicine sporta je i laboratorija za psihologiju sporta.

Više icoMore


25.09.2019.

Rukometne selekcije na treninzima u ZSMSRS

U Domu sportova I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS, treninge i pripreme za predstojeća takmičenja sprovode mlade rukometne selekcije.

Dom sportova I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS je objekat sa najsavremenijim uslovima koji su stavljeni u funkciju sporta, kako vrhunskim sportistima tako i širokom krugu sportista rekreativaca. Sve sportske prostorije na raspolaganju su tokom celog radnog vremena ovog sportskog objekta, svakog dana u nedelji od 07.00 do 22.00 sata.

Više icoMore


25.09.2019.

Planinar na izokinetičkoj dijagnostici u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Član Planinarsko sportskog kluba Balkan, Goran Savić

Savremena laboratorija za motorička istraživanja i analitiku u sportu, primenom izokinetičkog dinamometra pruža uvid u procenu neuromišićnih funkcija. Prilikom testiranja zastupljeno je precizno merenje velikog broja varijabli različitih pokreta segmenata tela u velikom opsegu različitih brzina i režima rada. Na ovaj način stiče se detaljan uvid u nivo treniranosti i sposobnosti ispitanika, u zavisnosti od vrste sporta kojim se bavi.

Testiranje na izokinetičkom dinamometru omogućava:
  • praćenje odnosa  različitih mišićnih grupa koje  izvode određeni  motorički zadatak, kao i napredak sposobnosti nakon sprovođenja retesta;
  • analizu  zapisa  na osnovu  koje  može da se uoči  težina i specifičnost povrede, uz precizne informacije o skrivenim uzrocima povreda i jasnu ocenu pada sposobnosti;  
  • bezbednu primenu  u fazi rehabilitacije, gde se ujedno prati i oporavak povređenog sportiste.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.