Linija
Republicki zavod za sport
9.07.2020.

Plivalište ZSMSRS od sutra otvoreno za posetioce

Nakon kraće pauze Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku, otvara svoja vrata za posetioce 10.07.

Kompleks od pet bazena na velikom prostoru, u zelenilu, pruža pun komfor korisnicima, zbog čega je plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS omiljeno mesto tokom leta.

Više icoMore


9.07.2020.

Investiranje u sport

''Izgradnja Multifunkcionalne dvorane u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku trenutno je najveća investicija u sportsku infrastrukturu, a novi objekat zamišljen je kao multifunkcionalni kompleks za 6 sportova. Moderni trening centar nalaziće se pored Doma sportova. U objektu ukupne bruto povrsine od 16.200 kvadrata, sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima, nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvisem nivou. Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove objekat će posedovati i niz zajedničkih sadržaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor. Izgradnja dobro napreduje. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, na prizemlju su planirana dva borilišta i košarkaški teren, dok će se na prvom spratu nalaziti još dve trening sale, kao i prateće kancelarije i svlačionice i drugo. Objekat, sam po sebi ne narušava prirodni ambijent u okruženju. Na mestima gde je teren viši, objekat zaranja u teren, pa kosi krovovi objekata obrazuju jedinstvenu ravan dostupnu pešacima i rekreativnom korišćenju. Planirana je staklena ograda na ivici krovne terase, a krovna površina biće zatravljena i uklopljena u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom'', izjavljuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.

Investiciju vrednu 12 miliona evra realizuju zajednički Zavod za sport i medicinu sporta RS i Ministarstvo omladine i sporta RS. Otvaranje novog sportskog objekta I Nacionalnog trening centra očekuje se u prvoj polovini sledeće godine.

Više icoMore


9.07.2020.

BUDIMO ODGOVORNI

BUDIMO ODGOVORNI, ZAŠTITITE SEBE, SVOJU PORODICU, KOMŠIJE I PRIJATELJE

 
BUDIMO ODGOVORNI PREMA SVOM ZDRAVLJU I ZDRAVLJU DRUGIH. PRATIMO SMERNICE STRUČNIH LICA. ZAŠTITITE SEBE OD INFICIRANJA.

Više icoMore


8.07.2020.

Obustava rada sportskih objekata ZSMSRS

Poštovani posetioci, zbog trenutne situacije u vezi sa korona virusom, sportski objekti Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Otvoreno plivalište i Dom sportova, privremeno neće raditi.

Korisnici usluga Zavoda za sport i medicinu sporta RS će blagovremeno biti obavešteni o daljem radu navedenih sportskih objekata.

Više icoMore


8.07.2020.

Zavod za sport i medicinu sporta RS u službi građana Srbije

I Nacionalni trening centar - Jedinstveni regionalni centar

Na površini sportskog kompleksa Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u okviru kog deluju i laboratorije medicine i psihologije sporta kao i INDOK odeljenje i naučno - istraživački centar Srbije za motorička istraživanja i analitiku u sportu, otpočela je izgradnja novih, savremenih objekata u interesu stvaranja boljih uslova za razvoj sporta na nivou Republike. Kako je predviđeno urbanističkim projektom, u Košutnjaku će biti izgrađena multifunkcionalna dvorana za borilačke sportove, koja će biti u službi razvoja tekvonda, rvanja, džudoa i karate sporta, a prostor za rad biće dostupan i Savezu za sportsko penjanje i Streljačkom savezu Srbije. Radovi na izgradnji veštačke stene za sportsko penjanje se privode kraju. U okviru trim - zone, na besplatno korišćenje, stavljeni su u funkciju i adaptirani tereni za košarku, odbojku i mali fudbal. Obnovljen je i nadograđen kompleks hotelskog smeštaja, koji posluje i po komercijalnim principima, i tako da na dnevnom nivou ugosti i brojne rekreativce i druge posetioce.

 Jedan od delova budućeg izgleda I Nacionalnog trening centra
 
''Radi se na unapeđenju infrastrukture ali i na kontinuiranoj modernizaciji kada je reč o opremi i usavršavanju stručnih kadrova. Danas smo u mogućnosti da ponudimo veliki spektar usluga svim profesionalnim sportistima, rekreativcia ali i našem građanstvu. Sa ponosom još mogu da istaknem da od svog osnivanja, Zavod za sport i mediicinu sporta RS predstavlja i naučno istraživačku bazu kada je reč o podacima testiranja profesionalnih sportista. U planu je da se izvrši i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru jedinstvene ustanove sporta'', ističe Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


8.07.2020.

Laboratorijska i terenska testiranja stručnih saradnika ZSMSRS

Pored testiranja koja se realizuju u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, stručni saradnici odeljenja za analitiku u sportu, Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, testiranja obavljaju i na sportskim kampovima. Testiranja se mogu izvršiti i na terenima sportskih klubova.

 
Sportistima se obavljaju testiranja u terenskim uslovima, primenom opštih i specijalnih baterija motoričkih testova za procenu agilnosti, gipkosti, brzine, snage i izdržljivosti.

Izokinetička dijagnostika Fitmate pro Kontrola driblinga Terenska testiranja

 
 

Više icoMore


8.07.2020.

Teretana Zavoda za sport dostupna za nacionalne selekcije i rekreativce

U ponudi savremene sprave za vežbanje i izdvojeni deo za dizače tegova

Teretana u sklopu I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS dostupna je na korišćenje nacionalnim selekcijama, sportistima i rekreativcima u toku cele radne nedelje.  

Na prostoru od 170 metara kvadratnih postavljene su najsavremenije sprave za vežbanje. Pod teretane  je prekriven gumenom podlogom, a sala u kojoj se nalazi kompletna oprema za trening i fitnes ima prirodnu osvetljenost i dobru ventilaciju. U teretani postoji i izdvojeni deo za dizače tegova.


Više icoMore


8.07.2020.

Hotel Trim Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Врхунски услови за смештај и тренинг такмичара

Хотел Трим функционално је повезан са спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел са две смештајне јединице капацитета  за 56 гостију.

Управа хотела послује и по комерцијалним принципима, а опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу, што омогућава  припремање хране према индивидуалним потребама корисника.


Više icoMore


8.07.2020.

Košutnjak – prestiž Beograda

Na nadmorskoj visini od 250 metara, u gradskim opštinama Čukarica i Rakovica, prostire se park - šuma i gradsko izletište Košutnjak.

 
U srcu Košutnjaka svoje mesto je našla i naučno – istraživačka ustanova, Zavod za sport i medicinu sporta RS, koja u sebi poseduje sportsko - rekreativni centar. Tu su igrališta za fudbal, odbojku, košarku, rukomet, atletski stadion, pet otvorenih i jedan zatvoreni bazen.
 
Kada govorimo o Košutnjaku, ne možemo da ne pomenemo Trim stazu. Zavod za sport i medicinu sporta RS je finansirao rekonstrukciju staze i sada na njoj uživaju sportisti i rekreativci. Staza je rekonstruisana u celoj dužini od 1.200,00 metara. Košutnjak nudi sadržaje za sve generacije i za sve vrste aktivnosti.
 
Šuma Košutnjak je jedno od omiljenih i najlepših prirodnih bogatstva Beograda i jedno od omiljenih mesta njegovih građana. Svakako, ovde možete pronaći veliki broj sadržaja, a na vama je da izaberete najomiljeniji.
 
Zavod za sport i medicinu sporta RS Vam želi da u ovim lepim letnjim sunčanim danima uživate i trenirate na našim terenima.

Više icoMore


7.07.2020.

Sportisti na redovnim kontrolama u ZSMSRS

Biciklistkinja i košarkaš na zdravstvenim i funkcionalnim pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U Centru za medicinu i psihologiju sporta svi zainteresovani mogu da obave kompletne sportsko medicinske kontrole i testiranja. Svi ispitanici prolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Obavezan deo pregleda podrazumeva kompletne biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, EKG. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.
 
Stručnjaci za analitiku Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu realizuju motorička testiranja u savremenoj biomehaničkoj laboratoriji gde se može utvrditi stepen utreniranosti takmičara i proceniti rizik za povređivanje.
 

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.