Linija
Republicki zavod za sport
15.11.2019.

Radovi na multifunkcionalnoj dvorani I Nacionalnog trening centra

Multifunkcionalna dvorana biće izgrađena u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku. U sebi će sadržati salu za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara.

''Izgradnja multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, za sedam sportova, površine 15.179 kvadrata, otpočela je pre pola godine i teče po utvrđenoj dinamici i planu. Završetak ovog objekta se očekuje u prvoj polovini 2021. godine. Plan je i da se izvrši rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda za sport i medicinu sporta RS'', kaže direktor ZSMSRS Bojović.

Više icoMore


14.11.2019.

Dom sportova ZSMSRS na usluzi sportistima

Dom sportova – Prvi Nacionalni trening centar zadovoljava potrebe reprezentativnih selekcija za sprovođenje procesa treninga. Struktura sportskog objekta omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije za različite grupe korisnika kao i realizaciju seminara, sportskih kampova, takmičenja, manifestacija.

''Naša naučna ustanova sporta podstiče rekreaciju i druge programe osmišljene da se očuva zdravlje, unapredi fizička sposobnost dece i mladih i podigne kvalitet života sugrađana. U laboratorijama medicine i psihologije sporta, kao i u laboratorijama za motorička istraživanja i analitiku u sportu, predano se radi u interesu očuvanja zdravlja sportista i svih učesnika u sportskim aktivnostima. Važna je i podrška psihologa u cilju  poboljšanja svih karakteristika neophodnih za dobar sportski učinak takmičara'', navodi direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović.


Više icoMore


14.11.2019.

Provera zdravstvenog statusa i sportske forme

Timovi stručnjaka iz različitih oblasti Zavoda za sport i medicinu sporta RS stavljaju sve svoje raspoložive kapacitete za potrebe razvoja vrhunskog sporta, primarno u interesu očuvanja zdravlja sportista i dostizanja prave forme takmičara za siguran sportski nastup.

Sektor medicine sporta deluje kroz pružanje sportsko - medicinskih pregleda i testova koji podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG  u miru, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja.
 
Laboratorija za psihologiju pruža mogućnost procene takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista kao  i  komletnu psihodijagnostiku.
 
Stručnjaci za analitiku u sportu realizuju motorička testiranja u savremenoj biomehaničkoj laboratoriji gde se može utvrditi stepen utreniranosti takmičara i proceniti rizik za povređivanje.

Više icoMore


14.11.2019.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Balon hala - zatvoreni olimpijski bazen i bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra

 

Više icoMore


14.11.2019.

Besplatno korišćenje zatvorenog olimpijskog bazena na Otvorenom plivalištu ZSMSRS za đake osnovnih škola sa teritorije Čukarice

Svake nedelje, počevši od 03.11. sa terminom od 13.00 do 15.00 časova, počinje korišćenje zatvorenog olimpijskog bazena na Otvorenom plivalištu Košutnjak, za đake osnovnih škola sa teritorije Čukarice.

Program podrazumeva besplatno rekreativno korišćenje za đake u pratnji roditelja/staratelja.
 
Program su u saradnji obezbedili GO Čukarica i Zavod za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


14.11.2019.

Besplatno rekreativno plivanje za starije sugrađane u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Rekreativno plivanje u Nacionalnom trening centru 

 
Zavod za sport i medicinu sporta RS, u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu, realizuje  program besplatnog plivanja za starija lica. Svake subote od 7 do 8 ujutro, na bazenu  u okviru Nacionalnog trening centra, obezbeđen je besplatan termin rekreacije za korisnike preko 60 godina starosti.

Više icoMore


14.11.2019.

Trim staza ZSMSRS i sportska igrališta dostupni svim korisnicima

Besplatna rekreacija na otvorenom u Košutnjaku          

Trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije dostupna je za sve grupe korisnika besplatno. Šetnja, brzo hodanje ili trčanje moguće je u svako godišnje doba po trasiranom delu u prirodi dužine od 1200 metara. Staza sa tartan podlogom ima 17 stanica za vežbanje koje se nalaze u proširenim delovima na svakih 100 metara. Uz savremene sprave za vežbanje, postavljene su i table sa obaveštenjima o vrsti vežbe i težini prikazanog zadatka tako da korisnik može da vežba u skladu sa svojim mogućnostima. Video-nadzor i osvetljenje putem električnog napajanja postavljeno je celom dužinom staze, ali i u delu terena za košarku, odbojku, mali fudbal, čime je obezbeđeno nesmetano i bezbedno  korišćenje i u večernjim satima.

U okviru trim-zone, na besplatno korišćenje, stavljeni su u funkciju i adaptirani  tereni za košarku, odbojku i mali fudbal.

Pre početka korišćenja sportskih objekata u trim-zoni neophodno je da korisnici pročitaju pravilnik ponašanja koji se nalazi na oglasnoj tabli na samom ulazu. Na istom mestu instaliran je i punkt odakle u određeno vreme deluje odeljenje za rekreaciju Zavoda za sport i medicinu sporta RS.


Više icoMore


12.11.2019.

Informacija vezana za rad ambulante Tašmajdan ZSMSRS u zimskom periodu

Poštovani korisnici,

zbog iznenadnih vanrednih radova u okviru zgrade sportskog centra Tašmajdan, nismo u prilici da neometano obavljamo preglede dece u okviru naše ambulante. Usled najavljenih niskih temperatura u narednom periodu i nedostatku grejanja ambulantu ćemo od 12. novembra premestiti na prvo odeljenje u Košutnjaku, do uspostavljanja normalnih uslova za funkcionisanje u okviru sportskog centra.

Radno vreme za planirane preglede sa Tašmajdana organizovaćemo u popodnevnoj smeni između 12 i 20 časova.
 
Za sve informacije  u međuvremenu možete nas kontaktirati na naše telefone 011/ 3245 115 i 011/ 3555 460 lokal: 154

Više icoMore


12.11.2019.

Uspešno odbranjen doktorski rad

Mr Aleksandra Sanader, viši stručni saradnik INDOK – odeljenja Zavoda za sport i medicinu sporta RS, odbranila je doktorsku disertaciju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Doktorska disertacija sa temom ''Povezanost motoričkih sposobnosti i takmičarske aksioznosti mladih sportista'', kojoj je Aleksandra pristupila sa stručne i naučne strane zainteresovala je mnoge kolege iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i psihologije koje su prisustvovale odbrani na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, 08.11.2019. godine. Viši stručni saradnik Aleksandra Sanader je odgovorila na postavljene teze i sa uspehom odbranila svoju doktorsku disertaciju.

Više icoMore


8.11.2019.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Balon hala - zatvoreni olimpijski bazen i bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra

 

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.