Linija
Republicki zavod za sport
12.11.2019.

Informacija vezana za rad ambulante Tašmajdan ZSMSRS u zimskom periodu

Poštovani korisnici,

zbog iznenadnih vanrednih radova u okviru zgrade sportskog centra Tašmajdan, nismo u prilici da neometano obavljamo preglede dece u okviru naše ambulante. Usled najavljenih niskih temperatura u narednom periodu i nedostatku grejanja ambulantu ćemo od 12. novembra premestiti na prvo odeljenje u Košutnjaku, do uspostavljanja normalnih uslova za funkcionisanje u okviru sportskog centra.

Radno vreme za planirane preglede sa Tašmajdana organizovaćemo u popodnevnoj smeni između 12 i 20 časova.
 
Za sve informacije  u međuvremenu možete nas kontaktirati na naše telefone 011/ 3245 115 i 011/ 3555 460 lokal: 154

Više icoMore


12.11.2019.

Uspešno odbranjen doktorski rad

Mr Aleksandra Sanader, viši stručni saradnik INDOK – odeljenja Zavoda za sport i medicinu sporta RS, odbranila je doktorsku disertaciju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Doktorska disertacija sa temom ''Povezanost motoričkih sposobnosti i takmičarske aksioznosti mladih sportista'', kojoj je Aleksandra pristupila sa stručne i naučne strane zainteresovala je mnoge kolege iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i psihologije koje su prisustvovale odbrani na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, 08.11.2019. godine. Viši stručni saradnik Aleksandra Sanader je odgovorila na postavljene teze i sa uspehom odbranila svoju doktorsku disertaciju.

Više icoMore


8.11.2019.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Balon hala - zatvoreni olimpijski bazen i bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra

 

Više icoMore


8.11.2019.

Motorička testiranja bejzbolaša u Karatašu

 Testiranja u Omladinsko-sportskom kampu Karataš

Mladi igrači bejzbola borave na pripremama u Karatašu gde su ujedno radili procenu motoričkih sposobnosti u saradnji sa odeljenjem za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Tokom leta na prostoru Omladinsko - sportskog kampa Karataš realizovale su se brojne pripreme sportista različitih kategorija, a ujedno, u dogovoru sa stručnim timovima za analitiku u sportu Zavoda, obavljala su se i motorička testiranja u skladu sa potrebama sportista. Tokom leta, na kampovima su testirane mlade selekcije dizača tegova, klizača, rvača, triatlonaca, odbojkaša kao i badminton kadetska selekcija.
 

Više icoMore


7.11.2019.

Stjepanović na funkcionalnom testu u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Velimir Stjepanović (Abu Dabi, UAE, 7. avgust 1993) je srpski plivač, član plivačkog kluba Hamilton Akvatiks iz Dubaia, evropski šampion u velikim i malim bazenima.

Funkcionalnim testom opterećenja, proverava se reackija organizma na fizički napor i sposobnost organizma da se izloži fizičkom naporu. Bilo ko da planira da se podvrgne fizičkom naporu treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole.
 
Testiranja se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista. Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga. Testom fizičkog napora se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban.
 
U Centru za medicinu i psihologiju sporta svi zainteresovani mogu da obave kompletne sportsko medicinske kontrole i testiranja. Svi ispitanici prolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Obavezan deo pregleda podrazumeva kompletne biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, EKG. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.

Više icoMore


7.11.2019.

Rukometaši na terenskim testiranjima u Domu sportova ZSMSRS

Grupi mladih rukometaša, reprezentaciji U - 15, obavljena su terenska testiranja u Domu sportova I Nacionalnog trening centra, Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, obavili su im specifičnu bateriju motoričkih testova.

 Utvrđivanje stanja specifičnih motoričkih sposobnosti, odnosno prednosti i slabosti kod sportista (brzina, izdržljivost, agilnost, gipkost, snaga)
 
U okviru multidisciplinarnog pristupa utvrđivanja sportske pripremljenosti, procena i evaluacija motoričkih sposobnosti sportista – testiranje motoričkih sposobnosti sportista predstavlja jednu od osnovnih delatnosti Zavoda za sporti medicinu sporta Republike Srbije. 
 
Značaj testiranja motoričkih sposobnosti: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.

Više icoMore


6.11.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS sportski institut sutrašnjice

U planu Zavoda za sport i medicinu sporta RS je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadiona sa tribinama i zelenim krovom.

Pored stene i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova u planu je i izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom.
 
Rekonstruisana će biti i upravna zgrada čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru ove jedinstvene ustanove sporta.
 
''U planu je obnova upravne zgrade i laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu. Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza'', uverava Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


6.11.2019.

Širenje Nacionalnog trening centra

Pre par meseci počela je izgradnja multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, koja će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u region.

U ovoj multifunkcionalnoj dvorani trenirace više Nacionalnih sportskih Saveza. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Izgradnja kompleksa na 3,36 hektara trajaće oko dve godine, a vrednost ove investicije je oko 12 miliona evra. U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.

Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja Zavoda za sport i medicinu sporta RS ali i sporta u Srbiji.

Više icoMore


6.11.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS, primer dobrih sistemskih rešenja

Ova moderna istraživačka i razvojna ustanova, sa tradicijom dugom preko šezdeset godina, temelj je stručne podrške sportu i rekreaciji u Srbiji. Nezaobilazan faktor u donošenju strateških odluka u toj oblasti.

Da bi sportisti današnjice stigli do titula, medalja i pobeda, nisu dovoljni samo velika želja, spremnost na odricanje i lični entuzijazam. Potreban im je čitav prateći sistem, koji će im omogućiti da uzrastaju do nivoa šampiona. A najbolji primer za to je Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji svojom funkcijom već dugo svedoči o organizovanom unapređenju ovdašnjeg vrhunskog sporta i rekreacije.

Danas je to pouzdano utočište srpskih sportista, moderna istraživačka i razvojna ustanova, čiji je cilj stručna podrška sistemu sporta i rekreacije u Srbiji. Nezaobilazan je faktor u donošenju strateških odluka u vezi sa sportom, jer pruža podršku u raznovrsnim praktičnim aktivnostima. Čini to kroz stalno praćenje i usavršavanje stručnog rada, uz korišćenje najnovijih saznanja iz domena trenažne tehnologije, kroz kontrolu pripremljenosti takmičara, savetodavnu pomoć i kroz različite oblike stručnog usavršavanja kadrova.
 
Direktor ZSMSRS Goran Bojović skreće pažnju na aktivnosti koje su utvrdile organizacionu strukturu Zavoda i proširile prostor delovanja:

''Veoma je značajno što pri našem sistemu funkcioniše i hotel ''Trim'' kao i Omladinsko - sportski kamp ''Karataš'', koji se prostire na više od 15 hektara i poseduje 54 objekta, sa salama, bazenima, restoranima, otvorenim igralištima. Rekonstrukcija postojećih objekata uveliko je u toku. Posebno treba istaći da je prošao generalni urbanistički plan Košutnjaka, koji otvara mogućnost izgradnje novih objekata za sportske i medicinske potrebe''.

Više icoMore


6.11.2019.

Radno vreme sportskih objekata ZSMSRS tokom predstojećeg praznika

Sportski objekti Dom sportova i Zatvoreni olimpijski bazen na plivalištu Košutnjak, u vreme predstojećeg državnog praznika dana 11. novembra 2019. godine (Dan primirja u Prvom svetkom ratu), radiće po uobičajenom rasporedu.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.