Linija
Republicki zavod za sport
26.05.2017.

Započeta rekonstrukcija trim staze na Košutnjaku

Zavod za sport i medicinu sporta RS započeo je sa rekonstrukcijom trim staze na Košutnjaku. Projekat rekonstrukcije predviđa zamenu postojeće podloge podlogom od tartana. Staza će biti rekonstruisana u celoj dužini od 1.200,00 metara.

Rok za završetak radova je 60 dana. Tokom izvođenja radova neće biti moguće koristiti trim stazu, a table sa obaveštenjem će biti raspoređene duž čitave staze.


Više icoMore


26.05.2017.

„Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sporta“

Kontinuirana medicinska edukacija  Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sporta“ će se održati u ponedeljak 29.05.2017 godine u Klubu Poslanika u Beogradu.

PROGRAM KONTINUIRANE EDUKACIJE


Više icoMore


26.05.2017.

Stipendisti MOS i sportisti iz Sportskog saveza gluvih Srbije na testitanjima u ZSMSRS

Stipendisti MOS, strelkinja Ivana Maksimović Anđušić, jedriličar Nikola Banjac i ronilac Branko Petrović, kao i sportisti iz Sportskog saveza gluvih Srbije su  danas u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavili redovne  sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja. Sportisti iz Sportskog saveza gluvih Srbije koji su danas obavili sportsko-medicinske preglede su: Đorđe Tomićević, Miroslav Tomićević, Gordana Miković Mučibabić, Milan Barišić, Admir Duraković, Aleksandar Stojković, Radovan Mićanović, Vladimir Tepavac, Srđan Tenić i Božidar Nikolić. Sa sportistima je bio i Generalni sekretar saveza gluvih, Ivan Alivojvodić.


Više icoMore


25.05.2017.

Milica Mandić, Anja Crevar, Milica Babić i Ženska košarkaška reprezentacija Srbije U20 na testiranjima

Danas su u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja obavile stipendistkinje MOS: Milica Mandić - tekvondo, Anja Crevar - plivanje, Milica Babić - streljaštvo i Nevena Vučković - košarkašica U20. Pored njih sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja je obavila i Ženska košarkaška reprezentacija Srbije U20. Košarkašice U20 koje su danas testirane su: Jovana Šubašić, Snežana Bogićević, Katarina Zec, Ana Ilić, Đurđina Đokić, Mina Đorđević i Milica Bojović.


Više icoMore


24.05.2017.

Članovi Badminton sveza Srbije na testiranjima

U Zavodu za sport i medicinu sporta zdravstveni pregled i motorička testiranja obavili su stipendisti Badminton sveza Srbije: Simić Milica (24), BK "Novi Sad"; Bjelan Igor (21) BK "Novi Sad"; Petrović Dragoslav (21) BK "Zmajevi"; Petrović Borko (24) BK BK "Beograd" i Kaličanin Miodrag (23) BK "Beograd".


Više icoMore


24.05.2017.

Svečano otvorene Sportske igre mladih Srbije u Kikindi

Preko 5.000 posetilaca, na tribinama otvorenih terena SC Jezero u Kikindi, prisustvovalo je svečanom otvoreju četvrtih Sportskih igara mladih za Srbiju. Igre, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.  Na početku programa prisutne su pozdravili Ivana Jovanović (predsednik Sportsih igara mladih Srbije), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport), Zdravko Marić (regionalni predsednik Sportskih igara mladih) i Pavle Markov (gradonačelnik Kikinde).


Više icoMore


24.05.2017.

Republičko takmičenje u atletici i stonom tenisu na atletskom stadionu ZSMSRS

Na atletskom stadionu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije 16.05.2017.godine od 9 časova održano je Republičko takmičenje u atletici i stonom tenisu. Učestvovalo je petnaest osnovnih i srednjih škola iz cele naše Republike. Atletsko takmičenje se odvijalo  u disciplinama skok u dalj,bacanje kugle i 60 i100 m - sprint. Stoni tenis je održan u sportskoj sali pored bazena.


Više icoMore


22.05.2017.

Redovna testiranja sportista u ZSMSRS

Danas su u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja uradili: Arsen Arsenović reprezentativac Paraolimpijskog saveza Srbije u kajaku i kanuu i Miloš Stojković stipendista MOS u futsalu.


Više icoMore


19.05.2017.

Nacionalni simpozijum sa temom „Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija – primnjivost u medicini sporta“

Poštovani,

Obaveštavamo sve zainteresovane da se nacionalni simpozijum sa temom „Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija – primnjivost u medicini sporta“ održava 29.05.2017. godine u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Mesto održavanja je Klub narodnih poslanika, ulica Tolstojeva 2, Beograd.

Ovaj nacionalni simpozijum je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije (br. akreditacije A-1-2730/16) za lekare, biohemičare, medicinske sestre i zdravstvene tehničare sa 8 bodova za predavače i 4 boda  za slušaoce. Prijavljen je za 150 slušalaca.

U prilogu se nalaze program, satnica edukacije i prijavni list.

Prijavljivanje i upis na mestu održavanja 29.05.2017. godine od 08:00 do 08:30.

Sve dodatne informacije možete dobiti

na mail medicinakme@rzsport.gov.rs 

Unapred hvala

Sektor medicine i psihologije sporta

Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Kneza Višeslava 72


Više icoMore


19.05.2017.

Naučna konferencija u Opatiji

U periodu od 10. do 14.05.2017. godine održana je naučna konferencija 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON KINESIOLOGY  u Opatiji u Hrvatskoj u organizaciji Kineziološkog fakulteta iz Zagreba a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije nauka i umetnosti i uz podršku FIEP (Federation Internationale D` education Physique) i INSES (International Network of Sport and Healt Sciences).

Konferencija je bila veoma posećena. Registrovano je 320 učesnika iz 41 zemlje širom sveta. Bili su prisutni dekani skoro svih Fakulteta sporta iz okruženja. Na konferenciji je uvodna predvanja pred svaku sesiju održalo više uvaženih međunarodno priznatih profesora (Rodney K. Dishman, Zeevi Dvir, Gong Bin Shan, Anita Hoeckelmann, Leigh Robinson, Mark de Ste Croix, Nejc Šarabon, Marc Lochbaum, Katarina Tomljenovic Borer, Goran Marković, Dragan Primorac, Bred Schoenfeld, Govindasamy  Balasekaran, Mets Nilson, Javier Fernandez Rio, Will Hopkins, Stephen Silverman…).

Održano je i nekoliko simpozijuma sa temom Helth kinesiology - phisical activiti and chronic diseas, New technologies in physical education, Science in dance. Tokom ova tri dana po raznim tematskim sesijama prezentovano je 252 rada u vidu usmenih i poster prezentacija. Sva tri dana od 11. do 13.05.2017. godine u periodu od 13 do 14 časova održana je poster sesija sa temama A: Kinesiology of top level sports, B: Biomechanics and motor control, C: Kinesiological recreation, D: Management of sports, E: Adapted physical activity, F: Kinesiology and social science, G: Biology and medicine of sport and exercise, H: New technologies in physical education – FIEP, I: Science in dance, J: Physical conditioning, K: Research methodology, L: Phisical education, M: Physical activity and dental health. U okviru sesije Biology and medicine of sport and exercise prezentovala sam  rad sa temom DIFFERENCES IN ANTHROPOMETRIC PARAMETERS OF LEFT AND RIGHT BODY SIDE IN ATHLETES WHO PRACTICE KARATE AND JUDO“. Rad je dobio dobre komentare kako od profesora moderatora sesije tako i od prisutnih. Abstrakt je štampan u Knjizi radova (Conference Proceedings). Ova međunbarodna konferencija je iskorišćena da se razmene stručna iskustva.

Ova konferencija se nalazi i u kalendaru Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS).


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.