Linija
Republicki zavod za sport
22.05.2019.

Potpisan ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane

Početak izgradnje dvorane u junu mesecu

 
Danas je potpisan  ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane, a trojni ugovor je potpisan između Ministarstva  omladine i sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta RS i W.D. Concord West građevinske  firme koja izvodi radove.
Ugovor su potpisali Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Goran Bojović i Dejan Stojanović, direktor građevinske firme W.D. Concord West.
Radovi na izgradnji savremene multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku počeće u junu mesecu, a ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra. Sportski objekat  biće izgrađen u sklopu Zavoda za sport i medicinu sporta RS na površini od 3,36 hektara. U okviru objekta predviđen je trenažni prostor za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova. Na raspolaganju sportistima biće i zajednički sadržaji u okviru objekta, kao što su zona za relaksaciju, teretana, sala za takmičenja i sportove sa loptom.
Cilj ulaganja Vlade Republike Srbije jeste razvoj i unapređenje sportske infrastrukture u okviru Zavoda koji ispunjavaja visoke standarde i zahteve za razvoj sporta uopšte.
Budući da  svojim metodičnim delovanjem,  savremenim sportskim objektima i smeštajnim kapacitetom Zavod za sport i medicinu sporta RS preko šest decenija predstavlja snažan oslonac vrhunskim sportistima, sama izgradnja  ovako jedinstvenog objekta u regionu biće  veliki  iskorak napred za srpski sport.

Više icoMore


21.05.2019.

U SUSRET DRUGOJ SRPSKOJ MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI MEDICINE SPORTA

Uvažene dame i gospodo,

Zavod za sport i medicinu sporta RS je u maju 2015. godine održao uspešnu Prvu Srpsku međunarodnu konferenciju sportske medicine  sa partnerima iz ortopedske bolnice Aspetar, Katar. Prošlo je 4 godine od ovog velikog naučnog događaja kada smo kao domaćini ugostili najveća imena sportske medicine širom sveta. Nastavljajući tradiciju, čast nam je da Vas pozovemo da budete deo Druge Srpske međunarodne konferencije sportske medicine koja će biti održana od 23. do 25. maja 2019. godine u Beogradu. Podršku i pomoć smo dobili i od Ministarstva omladine i sporta RS.
 

Više icoMore


21.05.2019.

Sutra u hotelu Trim „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“

„FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“ uvod pred održavanje 2. Srpske međunarodne konferencije medicine sporta

 
U sredu i četvrtak, 22. i 23. maja, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije održava se „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“. Zavod u saradnji sa FIMS-om (Internacionalna Federacija sportske medicine) u hotelu Trim u Košutnjaku, po prvi put u Srbiji, realizuje „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“. Predavanja se realizuju na srpskom jeziku po programu koji  je utvrdila Internacionalna federacija sportske medicine. Nakon završenog kursa učesnici dobijaju međunarodni sertifikat.
 

Više icoMore


21.05.2019.

Beogradsko atletsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom na stadionu u Košutnjaku

Podrška Zavoda za sport i medicinu sporta RS u organizaciji takmičenja

Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom održava se u četvrtak 23. maja na atletskom borilištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku. Na takmičenju se očekuje više od 120 učesnika oba pola svih uzrasta i vidova invaliditeta sa prostora Grada. Osim članova „Pogledi“, jednog od najtrofejnijih sportskih kolektiva, najavljeno je učešće i drugih klubova i udruženja, učenika škola i korisnika usluga ustanova socijalne i zdravstvene zaštite koji će se nadmetati u šest disciplina programa.
 
 
Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu podržao je i omogućio održavanje takmičenja koje se realizuje na sportskom objektu Zavoda za sport i medicinu sporta RS koji je ustupljen besplatno na korišćenje. Organizator atletskog prvenstva Beograda za osobe sa invaliditetom je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Nacionalnim paraatletskim savezom.

Više icoMore


21.05.2019.

Ženska vaterpolo selekcija na pripremama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Seniorke na pripremama u bazen-hali Košutnjak

U utorak i sredu, 21. i 22. maja,  u bazen-hali Zavoda za sport i medicinu sporta RS reprezentativke Srbije u vaterpolu obaviće pripreme pred odlazak na turnir. Ženska vaterpolo selekcija uzeće učešće na turniru na kome učestvuje 12 reprezentacija, a koji se održava od 24. do 27. maja u Brnu, u Češkoj Republici.

Više icoMore


21.05.2019.

Završava se zimska sezona kupanja na olimpijskom bazenu Otvorenog plivališta Košutnjak

Priprema plivališta za letnju sezonu kupanja

Zimska sezona kupanja na plivalištu Košutnjak završava se u sredu 22. maja. Poslednji radni dan bazen-hale u Košutnjaku biće realizovan po uobičajenoj satnici. Od četvrtka 23. maja otpočinju pripreme za letnju kupališnu sezonu. Letnja sezona kupanja na Otvorenom plivalištu Košutnjak predviđeno je da traje od juna do kraja avgusta.

Više icoMore


20.05.2019.

Ambulanta Tašmajdan ne radi od 22. do 24. maja

Ambulanta sportske medicine Tašmajdan neće raditi od 22. do 24. maja zbog održavanja 2. Srpske međunarodne konferencije sportske medicine. Od ponedeljka 27. maja ambulanta sportske medicine Tašmajdan radi po uobičajenom režimu rada.

Medicinski pregledi i merenja sportista mogu da se zakažu preko kol centra 011 32 45 115/ na 011 3555 460.

Više icoMore


17.05.2019.

DRUGA SRPSKA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA MEDICINE SPORTA

23-25.05.2019, Sava Centar, Beograd

Poštovani,
 
Čast nam je pozvati Vas da učestvujete na 2. Srpskoj međunarodnoj konferenciji sportske medicine koja će se održati od 23. do 25. maja 2019. godine u Beogradu.

Ovaj veliki događaj organizuju, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) & Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
 
Planirani događaj je odlična prilika da se povežu popularne i aktuelne teme 2019 iz različitih naučnih oblasti sa praktičnim uputstvima i vodičima u oblasti sportske medicine i sportskih nauka (kursevi i radionice). Poznato je da sportska medicina doprinosi sportskim dostignućima kao i očuvanju zdravlja naših sportista. Samim tim, naš zajednički zadatak i misija je stalno širenje i razmena novina, otkrića, tehnologija, znanja u oblasti sportske medicine i sportskih nauka. Na pomenutom skupu očekujemo blizu 1000 lekara različitih specijalnosti ali i stručnjaka iz oblasti sportskih nauka kako domaćih tako i inostranih.
 
Međunarodno priznati predavači u oblasti sportske medicine i sportskih nauka, kako domaći tako i strani, su potvrdili učešće na konferenciji:  Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.
 
Bilo bi nam veliko zadovoljstvo da zajedno sa nama budete deo ove konferencije. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta RS i ostalima na podršci i pomoći koju su nam pružili.
                                                                                                                                                                                                        
S poštovanjem, 
 Predsednik Organizacionog odbora Konferencije
                                                                                                                 D I R E K T O R
                                                                                                                      mr Goran Bojov
                                                                                          Zavod za sport i medicinu sports RS

Više icoMore


17.05.2019.

Vrhunski sportisti na pregledima i merenjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Medicinski pregledi i motorička merenja vrhunskih takmičara

Biciklisti, fudbaleri, atletičarke, rvači, odbojkašice danas su  na redovnim pregledima i testiranjima u Košutnjaku.

Više icoMore


16.05.2019.

Besplatna rekreacija u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Rekreativno plivanje za sugrađane preko 60 godina starosti

U saradnji Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Zavoda za sport i medicinu sporta RS u okviru
Nacionalnog trening centra realizuje se besplatan program rekreativnog plivanja za stariju kategoriju stanovništva. Svake subote od 7 do 8 časova ujutro održava se program besplatne rekreacije.
Preporuka je da potencijalni korisnici obave medicinske preglede neposredno pre nego što otpočnu sa fizičkim aktivnostima.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.