Linija
Republicki zavod za sport
23.02.2018.

Uzmi račun i pobedi 2018

Zbog velikog uspeha prvog ciklusa nagradne igre Uzmi račun i pobedi, realizovanom u prvom kvartalu 2017, u kojem je učestvovalo gotovo 40 odsto građana i poslato više od 85 miliona računa i slipova, Vlada Srbije odlučila je da zajedno sa NALED-om organizuje novi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018.

Nagradna igra biće organizovana kroz dva kruga u prvom kvartalu 2018. godine u trajanju od po mesec dana. Realizuje se kao deo šire medijsko-edukativne kampanje u okviru proglašenja 2018. za Godinu borbe protiv sive ekonomije i jedna je od ključnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Pravo na učešće imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koja prikupe i pošalju 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticom (''slipova''), minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, ne starijih od 01. januara 2018. godine.

Priređivač nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018. je Vlada Republike Srbije i organizuje se pod pokroviteljstvom premijerke Ane Brnabić u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju. Partneri u realizaciji nagradne igre su Ministarstvo finansija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije, Poreska uprava i Pošta Srbije.


Više icoMore


23.02.2018.

Trim staza ZSMSRS

Trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u Košutnjaku, koja je kompletno rekonstruisana prošle godine tokom leta, i u ovim zimskim danima privlači mnogobrojne korisnike, koji trče, šetaju i vežbaju. Za one koji žele istovremeno da trče i rade vežbe, olakšan je izlaz sa staze i prilaz poligonima za vežbanje. Kako bi se sportistima i rekreativcima, ali i svim drugim korisnicima Trim staze osigurala bezbednost, ugrađen je i sistem video nadzora.

Ispred svakog poligona za vežbanje stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe, koje su prilagođene svim uzrastima.

Zavod za sport i medicinu sporta RS Vam želi da u preostalim zimskim danima uživate i trenirate na našim terenima.


Više icoMore


23.02.2018.

Zavod za sport i medicinu sporta RS kao najbitnija karika u uspehu sportista

Jedinstveni centar u regionu koji integriše sport i medicinu sporta u jednoj instituciji jeste Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Kao jedina specijalizovana ustanova čije su dve primarne oblasti sport i medicina sporta, godinama je razvijao multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše po najvišim standardima.

Njegova infrastruktura uključuje otvorena i zatvorena kupališta, Dom sportova, teniske, fudbalske, košarkaške i druge terene, trim stazu, omladinsko – sportski kamp Karataš…

Zavod je oformio timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva.

Galerija


Više icoMore


23.02.2018.

OSK Karataš

Omladinsko sportski kamp Karataš Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji se nalazi u opštini Kladovo, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, već skoro pet decenija poznata je destinacija specijalizovana za sportske pripreme.

Pre dve godine, od strane države, kamp je predat na upravljanje Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Rekonstrukcija kampa je započeta odmah. Završene su tri faze, a uskoro se kreće sa četvrtom. Zavod za sport i medicinu sporta RS, unapređenjem sportske infrastrukture u Srbiji, povećava kapacitete, obezbeđuje mnogo bolje uslove od drugih i tako postaje lider u regionu za pripreme sportista.

Više o uslugama OSK Karataš


Više icoMore


23.02.2018.

Usluge hotelа Trim ZSMSRS

Hotel Trim posluje u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i kao takav čini deo Prvog Nacionalnog trening centra, koji raspolaže sa otvorenim i zatvorenim bazenima, halom, salama, saunom i teretanama, atletskim stadionom, trim stazom, otvorenim terenima za košarku, rukomet i odbojku. Sav taj sadržaj, uz usluge koje pružamo u hotelu, omogućavaju našim sportistima idealne uslove za njihove trenažne procese.

Naš restoran raspolaže sa 80 sedećih mesta i velikom baštom na otvorenom, jednom od najlepših u ovom delu grada, pogodnom za konzumiranje hrane i pića na otvorenom, sa 110 mesta.


Više icoMore


23.02.2018.

Natkriveni olimpijski bazen ZSMSRS

Balon hala na Otvorenom plivalištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS radi po ubičajenom režimu i rasporedu od 7 do 22 sata. U sklopu zatvorenog olimpijskog bazena, je zatvoreni objekat sa svlačionicama.

Obaveštavamo korisnike sportskih objekata I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije da je teretana na otvorenom plivalištu dostupna za korišćenje sportistima i rekreativcima.

Kontakt telefon 066/6410762

Opširnije


Više icoMore


23.02.2018.

Teretana u Domu sportova ZSMSRS

Na prostoru od 170 metara kvadratnih, postavljene su najsavremenije mašine marke Cybex. U teretani je i izdvojeni deo za dizače tegova. Pod teretane, prekriven je gumenom podlogom, a sala u kojoj se nalazi kompletna oprema za trening i fitnes program ima prirodnu osvetljenost i bolju ventilaciju.

Teretana je u funkciji cele nedelje, a radno vreme za korisnike je od 7 do 22 sata. Korisnicima je na raspolaganju stručno lice za realizaciju treninga kao i medicinsku podršku koja se nalazi u okviru Doma sportova Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Cenovnik usluga Doma sportova


Više icoMore


23.02.2018.

Zavod za sport i medicinu sporta RS, glavni oslonac i partner sportistima

Zavod za sport i medicinu sporta RS, proglašen je Nacionalnim trening centrom, koji je uvek bio i biće, kuća svih sportista, mesto u kome rade najbolji stručnjaci, koji na najbolji mogući način vode brigu o sportistima. Dugogodišnji korisnik usluga ZSMSRS je i naš trofejni fudbalski klub Crvena zvezda.

‘’U želji da svi sportisti obavljaju svoje pripreme u Srbiji, Zavod za sport i medicinu sporta RS, nekoliko godina unazad, obnavljajući i izgrađujući nove objekte, stvara ambijent koji će našim sportistima omogućiti vrhunske uslove i usluge, kako bi sadašnje i buduće šampione, zadržao i postao oslonac njihovim težnjama’’, ističe direktor ZSMSRS mr Goran bojović.

 Gelor Kanga, FK Crvena zvezda

Naši stručnjaci, kontrolom i savetima, pripremaju sportiste ka putu poboljšanja njihovih nastojanja. Svakodnevnim angažmanom i poboljšanjem usluga, utičemo na prosperitet i rezultate sportista, kao i na pravilan razvoj dece i omladine.

 Funkcionalna dijagnostika

Ime Zavoda za sport i medicinu sporta RS prepoznatljivo je u mnogim domaćim i stranim institucijama iz oblasti sporta i medicine sporta, ali i kroz veliki broj publikacija, seminara, sportskih manifestacija i angažovanja u propagiranju zdravog načina života kroz različite vrste medija.

Intervju Stefana Hajdina u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Zavod za sport i medicinu sporta RS kao baza vrhunskog sporta i unikatan Centar koji funkcioniše po najvišim standardima, zadovoljava sve potrebe u oblasti sporta.


Više icoMore


23.02.2018.

Preventivno - korektivna gimnastika u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U sklopu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu radi i Kabinet za preventivno - korektivnu gimnastiku. Hipokinezija, nepravilno sedenje, stajanje i dugotrajan rad, neadekvatna ishrana, kao i razna urođena i stečena oštećenja lokomotornog aparata posledica su savremenog načina života a doprinose narušavanju posturalnog statusa i opadanju nivoa fizičke sposobnosti dece, omladine i odraslih. Kod predškolske i školske dece u cilju prevencije i otklanjanja lošeg držanja tela (kičme, grudi) i stopala najčešće se primenjuje korektivna gimnastika.

Mogućnosti korektivne gimnastike u prevenciji lošeg držanja tela i deformiteta su velike. Osnovni cilj Kabineta za preventivno - korektivnu gimnastiku je praćenje i poboljšanje posturalnog statusa dece i omladine u Republici Srbiji.

Sve programe sprovodi intredisciplinarni tim stručnjaka Zavoda za sport. Stručni tim sastavljen od profesora sporta i fizičkog vaspitanja i lekara radi na istraživanjima i praćenju posturalnog statusa dece, omladine, građana i sportista Republike Srbije.

Saradnjom ova dva sektora korisnicima Kabineta zagarantovana je visoka stručnost, motivisanost i rezultati u radu.

Aktivnosti se odvijaju u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Kabinet za korektivnu gimnastiku je adaptiran prema najvišim međunarodnim standardima i kao takav poseduje najnoviju dijagnostičku tehnologiju iz ove oblasti.

Контакт телефон: 066/6410723


Više icoMore


23.02.2018.

Fizička aktivnost

Jedinstveni centar u regionu koji integriše sport i medicinu sporta u jednoj instituciji jeste Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Kao jedina specijalizovana ustanova čije su dve primarne oblasti sport i medicina sporta, godinama smo razvijali multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše po najvišim standardima. Danas, usluge sportistima, rekreativcima i građanstvu pružaju specijalisti iz oblasti sporta i medicine sporta, i to u raznim naučnim disciplinama. Zavod je oformio timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva. Pozivamo Vas da nas posetite, da osetite sportski duh, da upoznate vodeće stručnjake iz oblasti sporta i medicine sporta i da doživite zaista jedinstvenu energiju koja nas karakteriše.

Zašto je važna fizička aktivnost?

Većina ljudi uz brojune dnevne obaveze retko može da pronađe malo vremena i za sebe, a naročito za stvari od kojih, kako deluje na prvi pogled, nema previše koristi. Međutim, 30-45 minuta rekreacije 2-3 puta nedeljno itekako može imati uticaj na vaš život. Redovna rekreacija u kombinaciji sa zdravom ishranom, najbolji je poklon vašem telu. Godi i fizičkom i mentalnom zdravlju i ujedno pojačava osećaj zadovoljstva sobom. Redovna fizička aktivnost pomaže u sprečavanju mnogih bolesti i smanjenju ili održavanju telesne težine.

Ukoliko ste, dakle, odlučili da pronađete malo vremena za sebe i svoje zdravlje, najpreporučljivija rekreacija je aerobni, odnosno kardio trening, onaj gde broj otkucaja srca po minutu dostiže između 70 i 80 odsto maksimalne vrednosti.

Najzdraviji način mršavljenja je redovna rekreacija u kombinaciji sa zdravom ishranom. Za pola sata trčanja na traci možete sagoreti 300 kalorija, a za pola sata brzog hodanja oko 180 kalorija.

Usled redovnih treninga bićete opušteniji i lakše ćete se boriti sa svakodnevnim problemima.

Imaćete više energije, biti izdržljiviji i mnogo više spremni na pokret i bilo kakvu aktivnost. Svaki trening će vam biti lakši od prethodnog i sve bolje ćete se osećati

Kako vreme bude odmicalo, kapacitet vaših pluća će biti veći, a pluća zdravija

Redovnim treningom vežbate srce, ono menja ritam rada čime se doprinosi njegovom zdravlju. Srčani mišić se jača i srce pumpa efikasnije. Posle treninga telo je umorno, a mozak odmoran.

Rezultati:

  • Oblikovati svoje telo i zategnuti mišiće. Ne samo što ćete biti zdraviji već ćete izgledati zdravije i privlačnije
  • Poboljšati cirkulaciju i smanjiti povišeni krvni pritisak
  • Povećati broj crvenih krvnih zrnaca tako što ćete podstaći transport kiseonika
  • Smanićete rizik od dijabetesa

Kako vreme bude prolazilo, bolje ćete izgledati, bićete zdraviji, i sve ćete raditi lakše i sa više volje. Lakše ćete se hvatati u koštac sa životnim problemima i uopšte ćete se osećati mnogo bolje!


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.