Linija
Republicki zavod za sport
21.07.2017.

Košarkaška reprezentacija Srbije u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas je sportsko-medicinske preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavila Muška košarkaša reprezentacija Srbije i odbojkašice koji se pripremaju za EYOF. Košarkaši koji su danas testirani su: Stefan Jović, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Marko Simonović, Branko Lazić i Vasilije Micić. Odbojkašice koje su testirane su: Tamara Ilić, Jelena Vesić. U Centru za medicinu i psihologiju sporta ZSMSRS, sportistima su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvuk srca, spirometrijski i ergospirometrijski test.


Više icoMore


20.07.2017.

Sezona na otvorenom plivalištu „Košutnjak“

Sezona na otvorenom plivalištu, bazenima, Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku je u jeku. U ponudi je, kao i svake godine, plivanje, skokovi u vodu, rekreativni programi, škola plivanja. Plivalište je tokom sezone otvoreno svakim danom od 10:00 do 19:00 časova. Cena celodnevne karte je 250 dinara.

U okviru besplatnih programa za osnovce i srednjoškolce, na bazenima ZSMSRS u Košutnjaku realizuje se škola plivanja. Školu plivanja vode stručni saradnici, profesori fizičke kulture ZSMSRS.


Više icoMore


20.07.2017.

Testiranja sportista u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS danas su sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja obavili: stipendistkinja Jovana Rogić – sambo, fudbaler FK Crvena zvezda Mateus Viveiros i sportista koji se priprema za EYOF (European Youth Olympic Festival) džudista Dimitrije Nedeljković.


Više icoMore


19.07.2017.

Košarkaši U18 i paratekvondistkinja na testiranjima u ZSMSRS

Danas je sportsko-medicinske preglede i testiranja obavila Košarkaša reprezentacija Srbije U18 i stipendistkinja Ana Simanić – paratekvondo. Sportistima su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvuk srca, spirometrijski i ergospirometrijski test.


Više icoMore


18.07.2017.

Košarkaši, kikbokseri i fudbaleri na testiranjima u ZSMSRS

Danas su sportsko-medicinske preglede i testiranja obavili košarkaš Nikola Kalinić, košarkaši Univerzitetske košarkaške reprezentacije Srbije, kikbokseri i fudbaleri FK „Čukarički“. Testirani su: košarkaš Nikola Kalinić, član reprezentacije Srbije, košarkaši univerzitetske reprezentacije Milenko Veljković, Marko Tejić, Andrija Matić, Nikola Pavlović i Novak Topalović; kikbokseri Ljubo Jalovi i Aleksandar Konovalov; fudbaleri Bojiva Nikčević i Vasilije Bakić. Nikola Kalinić igra na poziciji krila. Sa reprezentacijom je osvojio bronzu na Univerzijadi 2013. godine, iste godine srebro na Mediteranskim igrama, srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2014. godine i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. godine.


Više icoMore


18.07.2017.

Polaznici kineske košarkaške akademije na testiranjima u Domu sportova

Sredinom marta meseca gost Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije bila je delegacija kineske košarkaške akademije Beijing Harlem Show1 Sports & Culture Communication Co., Ltd.  iz Pekinga. Pri poseti, delegacija je obišla smeštajne i trenažne kapacitete Zavoda i Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu. Razlog za posetu kineske delegacije bila je mogućnost saradnje sa ZSMSRS i dovođenje sportista ove košarkaške akademije.

Danas je, u okviru postignute saradnje, testirana prva grupa polaznika ove akademije uzrasta od 8 do 14 godina. Stručni saradnici Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu ZSMSRS obavili su funkicionalna motorička testiranja u terenskim uslovima 23 dečaka. Testiranja su obavljena u Domu sportova ZSMSRS.


Više icoMore


17.07.2017.

REPREZENTACIJA SRBIJE TREĆA NA KADETSKOM SVETSKOM PRVENSTVU U SAVATEU

Reprezentacija Srbije se vratila sa Svetskog prvenstva za kadete i Svetskog KUP-a za pionire u assaut savateu koje je održano u Varaždinskim Toplicama, Hrvatska 14-15. jula 2017.

Naš tim je osvojio 3. mesto u ukupnom plasmanu sa 3 zlatne, 3 srebrene i 2 bronzane medalje.


Više icoMore


17.07.2017.

Rekreativni programi - škola plivanja na plivalištu „Košutnjak“

U okviru besplatnih programa za osnovce i srednjoškolce, na bazenima ZSMSRS  u Košutnjaku realizuje se škola plivanja. Školu plivanja vode stručni saradnici, profesori fizičke kulture ZSMSRS.


Više icoMore


17.07.2017.

Košarkaši, vaterpolisti i fudbaleri na testiranjima

Danas su sportsko-medicinske preglede i testiranja obavili košarkaši Univerzitetske košarkaške reprezentacije Srbije, košarkaši U16, stipendisti fudbaleri američkohg fudbala i vaterpolisti juniori. Testirani su: košarkaši Miloš Vraneš, Stefan Jevđenijević, Andrija Šarenac, Strahinja Jovanović, Aleksa Nikolić, Nemanja Nenadić i Veljko Brkić; košarkaši U16 Stefan Karapandžić, Đorđe Pažin, Dušan Tanasković i Marko Andrić; fudbaleri stipendisti Milorad Novaković, Aleksa Stevanović; vaterpolisti juniori Petar Tomić i Ivan Gvozdenović.


Više icoMore


17.07.2017.

Vanja Udovičić, Božidar Malljković, Goran Bojović, Zoran Gajić i Ivan Knežević u Karatašu

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, Božidar Malljković, predsednik OKS, Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, posetil su 14.07.2017. godine „Kamp Karataš 2017.“, čiji je finansijer Ministarstvo omladine i sporta Srbije.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.