Linija
Republicki zavod za sport
19.06.2018.

Stipendisti MOS na medicinskim pregledima i testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Sportsko-medicinski pregledi i testovi podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijski ergospirometrijska testiranjaIsto tako, pružaju se saveti o pravilnoj  ishrani sportista i rekreativaca. 

Sportsko-medicinski pregledi se prilagođavaju uzrastu, polu, vrsti sporta, dužini sportskog staža i rangu takmičenja ispitanika. Shodno potrebama, pregledi i merenja se mogu raditi u laboratorijama medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS ili na terenu.

Sektor medicine sporta obavlja pregled vrhunskih sportista i svih učesnika u sportskim i rekreativnim aktivnostima.


Više icoMore


19.06.2018.

Terenska testiranja u Nacionalnom trening centru Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije danas su obavili motorička ispitivanja nacionalne selekcije mladih u karateu. Tim povodom, stručni saradnici odeljenja za analitiku u sportu obavili su terenska testiranja osnovnom baterijom testova kojom se meri gipkost, brzina, agilnost, snaga. U Nacionalnom trening centru u Košutnjaku, motorička testiranja obavilo je preko 20 mladih nadarenih sportista.

Usluge laboratorije za preglede i testiranja  i objekte sportske namene Zavoda za sport, pored vrhunskih takmičara, koriste i rekreativci, deca, udruženja, školefakultetikompanije koje brinu o rekreaciji zaposlenih.


Više icoMore


18.06.2018.

Laboratorija za psihologiju sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS

U ponudi jedine zvanične laboratorije za psihologiju sporta u zemlji nalazi se baterija psiholoških testova koji sadrže instrumente za procenu nivoa sportske takmičarske anksioznosti i razvijenosti psiholoških veština za prevladavanje stresa u sportu kao i analizu sportskog samopouzdanja i samopoštovanja.

Tim psihologa Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije  primenjuje i testovza  procenu intenziteta i strukture sportske motivacije, uz analiziranje psiholoških strategija i veština tokom nastupa kojima se procenjuju načini reagovanja sportista u specifičnim takmičarskim okolnostima.

Laboratorija za psihološku dijagnostiku, sportistima pruža i savetodavno konsultativne usluge.

Za ekipne sportove dostupni su testovi Sociometrije, kao pokazatelji kvaliteta igračke i socijalne interakcije sportskog kolektiva

Stručni saradnici Laboratorije za psihologiju sporta koriste i savremeni Biofidbek instrument uz pomoć koga se mogu pratiti psihofiziološki procesi kojih ispitanik obično nije svestan a nad kojima se može uspostaviti voljna kontrola. Povratne informacije dobijene  preko savremenemerne tehnologije  omogućavaju proces učenja potrebnih psiholoških tehnika kako bi se ostvario uspešan takmičarski nastup.


Više icoMore


18.06.2018.

Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

U okviru Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije nalazi se Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju čija se delatnost ogleda u prevenciji, dijagnostici i terapiji sportskih povreda i stanja pretreniranosti.

Lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i viši fizioterapeut primenjuju procedure elektroterapije, magnetoterapije, laseroterapije i ultrazvučne terapije. Prostor za rad je opremljen najsavremenijom aparaturom i salom za kineziterapiju.


Više icoMore


18.06.2018.

Najbolji sportisti Srbije na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Ženska rukometna seniorska reprezentacija Srbije, najbolji karatisti Srbije, stipendisti kendo veštine radili su medicinske preglede i testiranja  u laboratorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku. Stipendisti Ministarstva omladine su prošli obavezan deo pregleda kao i funkcionalna testiranja i ultrazvuk srca.


Više icoMore


15.06.2018.

Reprezentativci pred Mediteranske igre u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas su preglede, testiranja i druga ispitivanja obavili uspešni džudista, Aleksandar Kukolj, atletska selekcija Srbije, mlada rukometna reprezentacija Srbije, ženska košarkaška selekcija SrbijeU18, reprezentacija u bodi bildingu, najbolji planinari i kuglaši Srbije.


Više icoMore


14.06.2018.

U petak počinje sezona kupanja na bazenima Košutnjak

Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS u petak 15. juna od 10 sati otpočinje sa radom. Najveće plivalište u Srbiji otvara sezonu kupanja nedelju dana pre završetka školske godine. Kompleks plivališta Košutnjak ima pet bazena, ugostiteljske objekte kao i savremene prateće rekvizite čime je ostvaren pun komfor za boravak porodica sa malom decom, omladine, starijih lica.

Cenovnik usluga nije se menjao u odnosu na prošlu godinu. Dnevna ulaznica je 250 dinara, poludnevna karta (od 15 sati) iznosi 180, a za dete do 7 godina starosti  ulaz je 100 dinara. Deca do 3 godine ne plaćaju kartu, a sredom, uz đačku knjižicu, osnovci i srednjoškolci imaju slobodan ulaz. Školarci do 12 godina starosti na plivalište mogu ući u prisustvu roditelja ili punoletnog lica.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda, u vreme letnjeg raspusta organizuje besplatnu školu plivanja koja će biti podeljena na dva kursa, od 25. Juna do 27. Jula i od 30. jula do 31. avgusta.

Rekreacija za đake osnovnih i srednjih škola odvijaće se radnim danima od 8 do 10 ujutru, a škole plivanja će voditi  pedagozi fizičke kulture vodeće ustanove sporta. Radno vreme bazena  je od 10 do 19 sati svakog dana,  s tim da je posetiocima dostupna i teretana, stacionirana u okviru plivačkog kompleksa Košutnjak.

U radno vreme bazena dežura medicinska služba Zavoda za sport i medicinu sporta RS, kao i službeno lice MUP Čukarice.


Više icoMore


14.06.2018.

Otpočela je adaptacija otvorenih igrališta Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Danas je otpočela adaptacija tri otvorena igrališta u okviru trim staze u Košutnjaku.  Predviđeno je da se dinamika radova odvija po jasno utvrđenom redu, tako što će se prvo presvući podloga na sva tri igrališta, a potom instalirati rasveta na svakom terenu pojedinačno. Uz savremeniju tartan podlogu biće postavljena i nova postolja za odbojkašku mrežu, dok će nove konstrukcije sa obručima i mrežicama krasiti košarkaški teren. Takođe će biti zamenjeni golovi sa mrežama na igralištu za mali fudbal i rukomet.

U blizini terena biće instalirani  novi info pultovi, klupe za sedenje i korpe za odlaganje sitnog otpada. Završetak radova planiran je za kraj avgusta.

Inače, sva tri otvorena igrališta Zavoda za sport i medicinu sporta RS dostupna su građanima besplatno na korišćenje.


Više icoMore


14.06.2018.

Učesnici Mediteranskih igara i stipendisti na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas se, u laboratorijama ustanove interdisciplinarnog tipa,  obavljaju pregledi i merenja muške rukometne reprezentacije Srbije, biciklističke reprezentacije Srbije, košarkaške reprezentacije U18 i muške vaterpolo seniorske reprezentacije Srbije.


Više icoMore


13.06.2018.

Ambulanta Tašmajdan tokom leta neće raditi

Od 11. juna do kraja letnjeg raspusta Odeljenje medicine sporta Tašmajdan neće raditi. Pozivi ka Odeljenju medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS Tašmajdan biće preusmereni na kol centar, odnosno na lokal 199. Osnovni medicinski pregledi i druga merenja i testiranja mogu se raditi u laboratorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.