Linija
Republicki zavod za sport
20.03.2019.

U SUSRET DRUGOJ SRPSKOJ MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI MEDICINE SPORTA

 Druga Srpska konferencija  medicine sporta od 23. do 25. maja 2019. godine u organizaciji Zavoda za sport i medoicinu sporta RS

 
 
 
Zavod za sport i medicinu sporta RS  će biti domaćin 2. Srpske međunarodne konferencije medicine sporta  koja će se održati od 23. do 25. maja u Centru Sava.
U saradnji Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Internacionalne  Federacije medicine sporta (FIMS) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održava se naučna konferencija medicine sporta na kojoj učestvuje  30 domaćih i inostranih eminentnih predavača.
Druga  Srpska međunarodna konferencija medicine sporta prilika je da se usvoje nova, potvrđena  saznanja, i implementiraju u praksi kako bi se unapredio rad i očuvalo zdravlje sportista. Osim predavanja, slušaoci imaju mogućnost da uzmu učešće  u pokaznim radionicama  gde se kroz praktičan prikaz  vrši obuka. 
Predavači  na 2. Srpskoj konferenciji  medicine sporta su lekari različitih specijalnosti i sportski stručnjaci iz zemlje i sveta, a očekuje se preko 1000 učesnika. 
 
Učesnici  na konferenciji:  Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.
 
Prijava za učešće može da se obavi preko zvaničnog sajta konferencije

Više icoMore


4.03.2019.

Prvi Balkanski kongres o magnetnoj rezonanci srca i krvnih sudova

Kardiovaskularna magnetna rezonanca na Balkanu

 
Svečano otvaranje Kongresa 06. marta 2019. godine u 18.20 h
 

Više icoMore


25.01.2019.

DRUGA SRPSKA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA MEDICINE SPORTA

23-25.05.2019, Sava Centar, Beograd

Poštovani,
 
Čast nam je pozvati Vas da učestvujete na 2. Srpskoj međunarodnoj konferenciji sportske medicine koja će se održati od 23. do 25. maja 2019. godine u Beogradu.

Ovaj veliki događaj organizuju, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) & Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
 
Planirani događaj je odlična prilika da se povežu popularne i aktuelne teme 2019 iz različitih naučnih oblasti sa praktičnim uputstvima i vodičima u oblasti sportske medicine i sportskih nauka (kursevi i radionice). Poznato je da sportska medicina doprinosi sportskim dostignućima kao i očuvanju zdravlja naših sportista. Samim tim, naš zajednički zadatak i misija je stalno širenje i razmena novina, otkrića, tehnologija, znanja u oblasti sportske medicine i sportskih nauka. Na pomenutom skupu očekujemo blizu 1000 lekara različitih specijalnosti ali i stručnjaka iz oblasti sportskih nauka kako domaćih tako i inostranih.
 
Međunarodno priznati predavači u oblasti sportske medicine i sportskih nauka, kako domaći tako i strani, su potvrdili učešće na konferenciji:  Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.
 
Bilo bi nam veliko zadovoljstvo da zajedno sa nama budete deo ove konferencije.
                                                                                                                                                                                                        
S poštovanjem, 
 Predsednik Organizacionog odbora Konferencije
                                                                                                                 D I R E K T O R
                                                                                                                      mr Goran Bojov
                                                                                          Zavod za sport i medicinu sports RS

Više icoMore


25.12.2018.

Predstavljanje delatnosti medicine sporta Zavoda studentima Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Na poziv  Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i katedre za medicinu sporta studentima pete godine studija predstavnici  Zavoda za sport i medicinu sporta RS i ADAS-a održali su predavanja o značaju delovanja dve vitalne državne ustanove sporta. Studentima pete godine studija na Medicinskom fakultetu,ovom prilikom, je omogućeno  da se upoznaju sa načinom rada i delovanja Odeljenja medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS koje vrši sveobuhvatne medicinske preglede i funkcionalna testiranja aktivnih učesnika sportskih aktivnosti.

Ispred Zavoda, predavanje je održala pomoćnik direktora Odeljenja medicine sporta spec. dr med. Tamara Gavrilović.

Više icoMore


21.12.2018.

Doktorka Jadranka Plavšić na internacionalnom kongresu u Ljubljani

Na poziv profesora Milana Žvana, dekana Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani,  doktorka Jadranka Plavšić je održala predavanje na internacionalnom Kongresu ''Mladi i sport“ na temu: „Sportsko-medicinski pregledi u Srbiji“.

Internacionalni kongres je održan u Siti Hotelu, i okupio je brojne stručnjake iz celog sveta.

Više icoMore


17.12.2018.

Održana Kontinuirana medicinska edukacija u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta RS u hotelu Trim  je održana Kontinuirana medicinska edukacija sa temom: “Savremeni pristup i novine u sportsko-medicinskom pregledu i terapiji sportista”.

 
Već dugi niz godina praksa Zavoda za sport i medicinu sporta RS je da se organizuju edukativni skupovi iz različitih medicinskih oblasti, čime se unapređuje zdravstvena zaštita sportista i drugih aktivnih učesnika sportskih aktivnosti.

Više icoMore


13.12.2018.

Besplatna kontinuirana medicinska edukacija u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta RS u ponedeljak 17.decembra u hotelu Trim biće održana kontinuirana medicinska edukacija sa temom “Savremeni pristup i novine u sportsko-medicinskom pregledu i terapiji sportista”. Prijava za učešće je u ponedeljak 17. decembra u hotelu Trim  od 8  do 8.30 ujutro, a program besplatnih predavanja biće realizovan od 9 do 16.30. Seminar je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije (br. akreditacije A-1-2692/18) i upriličen je za lekare, biohemičare, medicinske sestre i zdravstvene tehničare. Obezbeđeno je učešće za 75 slušalaca,  s tim da učesnici naučnog skupa za obnovu radne licence dobijaju 6 bodova, a predavači 12 bodova.

Kontinuiranu medicinsku edukaciju zvanično će da otvori direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Goran Bojović.

Program i satnica KME


Više icoMore


14.11.2018.

Zavod na internacionalnom kongresu kardiologa

U Hotelu Falkenštajner u Beogradu 3. i 4. novembra održan je Drugi internacionalni kongres Udruženja koronarnih jedinica Srbije. Međunarodni i domaći kardiolozi predstavili su najnovija dostignuća  iz oblasti kardiologije, pre svega u lečenju infarkta miokarda i srčane insuficijencije.

 
Dr Jadranka Plavšić, specijalista medicine sporta Zavoda, tom prilikom održala je predavanje na temu "Preventivni sportsko - medicinski pregledi sportista - poseban značaj pregleda kardiovaskularnog sistema i primena testa opterećenja".

Više icoMore


14.11.2018.

Zavod na međunarodnoj stručnoj konferenciji

U organizaciji Asocijacije Sport za sve 2. i 3.novembra održana je međunarodna stručna konferencija "Javno zdravlje i sportsko rekreativni programi".

 
 
Ispred Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, na temu "Dozirana fizička aktivnost u službi zdravlja - iskustva Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije'', predavanje je održala dr Tamara Gavrilović.

Više icoMore


13.11.2018.

Zavod na HISP/ISVH Kongresu

Beograd je od 26. do 28. oktobra  ugostio najeminentnije svetske stručnjake iz oblasti kardiovaskularne medicine i to kao domaćin zajedničkog kongresa Međunarodnog udruženja za vaskularno zdravlje (ISVH) i Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga (HISPA).

 
Kongresu u Kraun plazi su prisustvovali i ugledni lekari iz našeg regiona. U okviru sesije Sport i kardiovaskularno zdravlje (Zajednička sesija HISPA-e i Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije) predavanja su održale dr Milena Antić, na temu "Kardiološka evaluacija sportista" i  dr Gordana Korolija,  na temu"Interpretacija EKG zapisa kod sportista". Doktorka Tamara Gavrilović održala predavanje na temu "Značaj umerene, kontrolisane fizičke aktivnosti u prevenciji KVB i dijabetesa".
 
Kroz veliki broj sesija, kongres je ukazao na neophodnost personalizacije u prevenciji, dijagnostici i lečenju kardiovaskularnih bolesti,  koje su postale opasan ubica savremenog čovečanstva. Ovom prilikom vođene su i brojne rasprave vezano za  adekvatno merenje krvnog pritiska, što  je izazov 21. veka.

Prilikom otvaranja kongresa, prof. dr Nebojša Tasić, predsednik svetskog Udruženja za vaskularno zdravlje i predsednik udruženja HISPA, istakao je veliku odgovornost lekara i sestara u medicinskim izazovima, budući da zvanični podaci govore  da je tokom prošle godine od infarkta i šloga svakog sata život gubilo šestoro ljudi a svakog dana 147 građana Srbije.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.