Linija
Republicki zavod za sport
29.03.2017.

Predstavnici ZSMSRS na konferenciji u Portugaliji

U periodu od 22.03. do 25.03.2017. godine održana je svetska konferencija popularnog i aktuelnog naziva 7thECToH Tobacco or Health u Portu, Portugalija. Zavod za sport i medicinu sporta RS su predstavljali pomoćnik direktora za medicinu sporta Spec. dr med. Tamara Gavrilović i mr sc. med. dr Slavica Đorđević Šaranović.

Zavod za sport i medicinu sporta RS je na ovoj konferenciji uzeo aktivno učešće u okviru poster sesije na kojoj je prezentovan rad pod nazivom:

Tobacco consumption and the attitude towards tobacco use among elite athletes”

među ukupno 96 poster prezentacija iz čitavog sveta.

Konferencija je organizovana od strane Asocijacije Portugalije za borbu protiv raka (Vitor Veloso, MD predsednik Portugalske Asocijacije, predsednik organizacionog odbora konferencije, podpredsednik Evropske Asocijacije) uz patronat Evropske Asocijacije u gradu Portu koji je po veličini, drugi grad posle Lisabona. Kao jedan od najstarijih i najlepših Evropskih gradova, pod zaštitom UNESKA je od 1996 godine.

Prvi dan Konferencije otvoren je svečanim govorom Španske kraljice Leticije (HM Queen Letizia of Spain), predsednika Republike Portugalije (Marcelo Rebelo De Sousa), ministra zdravlja Republike Portugalije (Adalberto Campos Fernandes), predstavnika EU za zdravlje i bezbednost hrane (Vytenis Andriukaitis) a potom i predavanjima kontrolora Evropske Asocijacije (Luk Joossens) i prof. psihologije i javnog zdravlja na Univerzitetu Vaterlo (Geoffrey Fong, University of Waterloo, Canada).

Veliki broj prisutnih, blizu 400 medicinskih stručnjaka i radnika različitih oblasti, aktivno je učestvovalo u konferenciji od globalnog značaja sa veoma popularnom temom današnjice i to u eri implementacije novog zakona o zabrani pušenja na javnim mestima. Svoja iskustva podelio je veliki broj zemalja a među prvih 6 na svetu sa najboljim kampanjama su svakako, po statistikama, Velika Britanija i kompletna Skandinavska oblast.


Više icoMore


13.03.2017.

Seminar “Sportska kompresija i oprema“

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Medisport doo u saradnji sa nemačkom kompanijom MEDI organizovali su seminar „Sportska kompresija i oprema“. Specijalni gosti predavači iz Nemačke su bili Frenk Tileman – produkt menadžer i Maksimilian Muha.

65 godina iskustva čine fabriku MEDI jednom od vodećih proizvođača kompresivnih proizvoda. CEP program je sportski program fabrike MEDI i predstavlja najznačajniji brend kompresivne opreme u svetu profesionalnog i amaterskog sporta.

Seminar je pratio veliki broj lekara i fizioterapeuta.


Više icoMore


10.03.2017.

Aktuelni problemi u pedijatriji 2017

U periodu od 6. do 10. marta 2017. godine u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ održava se 49. Poslediplomski tečaj, Aktuelni problemi u pedijatriji 2017. godine.

Prvog dana ispred Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije u okviru sesije „Analiza elektrokardiograma (EKG) u skriningu srčanih oboljenja kod dece i sportista“ predavanja su imale dr Tamara Gavrilović sa temom  „Primena pravilnika o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti sportista“ i dr Jadranka Plavšić - „Vrste ergometrijskih testova i njihova primena u medicini sporta“.

Na dnevnom nivou predavanja je pratilo između 250 i 300 pedijatara. Nakon predavanja povela se diskusija na izlagane teme. Veliko interesovanje je pre svega podstaknuto donošenjem novog zakona o sportu 2016. godine kao i implementaciji istog u delu sportskomedicinskih pregleda.

Učešće Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije u edukaciji je bilo od velikog značaja jer su pomenuta predavanja samo deo planiranih aktivnosti koje ćemo tokom 2017. godine zajedno realizovati na teritoriji Republike Srbije kao i Kosova i Metohije sa kolegama iz Univerzitetske dečije klinike Tiršova i Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“.


Više icoMore


6.03.2017.

Seminar ''Sportska kompresija i oprema''

Poštovani,

Obaveštavamo sve zainteresovane da Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i „MEDISPORT“ doo u saradnji sa nemačkom kompanijom „MEDI“ organizuje 09.03.2017. godine seminar sa temom  „Sportska kompresija i oprema“ . Mesto održavanja je sala Hotela Trim Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Kneza Višeslava 72, Beograd sa planiranim terminom od 9 do 12 časova. Seminar je namenjen lekarima, fizioterapeutima, sportskim trenerima i onima koji su povezani sa sportom ili na bilo koji način uključeni u sportske aktivnosti. Seminar nije akreditovan u Zdravstvenom savetu Srbije.

Specijalni gosti seminara biće Nemačka fabrika „MEDI“ sa svojim CEP programom. 65 godina iskustva čine fabriku „MEDI“ jednom od vodećih proizvođača kompresivnih proizvoda. CEP program je sportski program fabrike „MEDI“ i predstavlja najzastupljeniji brend kompresivne opreme u međunarodnom svetu sporta.

U prilogu se nalazi prijavni list.

PRAZNE PRIJAVE

POZIVNO PISMO CEP

Molimo Vas da svoje prisustvo na ovom seminaru potvrdite popunjavanjem prijavnog formulara. Pounjeni prijavni formular poslati na mail medicinakme@rzsport.gov.rs Sve dodatne informacije možete dobiti tokom radnog vremena od 14h i 30min do 15h i 30min na tel. 3555 461 lokal 143; ili na mail medicinakme@rzsport.gov.rs

Unapred hvala

Sektor medicine i psihologije sporta

Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Kneza Višeslava 72 11000 Beograd


Više icoMore


21.02.2017.

Kongres Preventivne Pedijatrije

U Novom Sadu (Master Kongres Centar) od 07 - 09. aprila 2017. godine, biće održan 4. Kongres Preventivne Pedijatrije Udruženja za Preventivnu Pedijatriju sa međunarodnim učešćem.

Predavanja će održati eminentni stručnjaci iz oblasti preventivne pedijatrije iz zemlje i inostranstva koji će zanimljivim i korisnim temama dati izuzetan značaj ovom Međunarodnom skupu.

Zvanični jezik:

Srpski i engleski

Rok za prijem radova:

07. mart 2017.

Recenziju prijavljenih radova izvršiće članovi Naučnog odbora. Obaveštenje o prihvatanju rada i načinu prezentacije biće dostavljeno do 25. marta 2017. e-mail (obavezno naznačiti e-mail adresu u obrascu za prijavu sažetaka). Prihvaćeni radovi biće štampani u Zborniku radova.

Program Pozivno pismo Teme kongresa
Registracioni formular 1 Registracioni formular 2 Registracioni formular 3

Više icoMore


20.02.2017.

Predstavnici ZSMSRS učesnici projekta ''Iskorači i ti''

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS, spec. dr med. Tamara Gavrilović pomoćnik direktora za medicinu sporta i Marko Vasiljević stručni saradnik Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, uzeli su učešće u projektu ''Iskorači i ti'', u organizaciji KOMS – a (Krovna organizacija mladih Srbije).

Stručni skup je održan u Vršcu, a predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS su održali predavanja na temu zdrave ishrane i fizičke aktivnosti.


Više icoMore


1.02.2017.

Tradicionalni tečaj ''Aktuelni problemi u pedijatriji 2017''

U organizaciji Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ''Dr Vukan Čupić'' održaće se tradicionalni kursevi, 49. put za redom, za edukaciju lekara, zdravstvenih radnika i saradnika. Tečaj pod nazivom ''Aktuelni problemi u pedijatriji 2017'' po prvi put sadrže i sesiju koja je posvećena sportsko medicinskim pregledima u koje su od 2016. godine uključeni i pojedini pedijatri nadležnih Domova zdravlja.

Zavod za sport i medicinu sporta RS ima čast da ove godine, zajedno sa kolegama sa Instituta, bude moderator u prvoj sesiji prvoga dana tečaja kada će se prezentovati osnove novog zakona u sportu, pravilnika o pregledima, kao i ostalim dilemama u sportskoj medicini danas. Ovom sesijom započinje i zvanična edukacija pedijatara koji će Zavod zajedno sa kolegama sa Instituta i UDK sprovoditi tokom 2017. po prethodnom planu i dogovoru ne samo u Beogradu već i u drugim gradovima Srbije.

Edukacija će biti održana u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ''Dr Vukan Čupić'' od 6. do 10. marta 2017. godine. Tečaj će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a predavanja će ispred Zavoda za sport i medicinu sporta RS pomoćnik direktora za medicinu sporta spec. dr med. Tamara Gavrilović i specijalista medicine sporta dr Jadranka Plavšić, pored brojnih stručnjaka iz oblasti pedijatrije, dečje hirurgije, otorinolaringologije, ginekologije i srodnih disciplina.

Program

Registracioni formulari (pojedinačna prijava - prijava za kompanije)


Više icoMore


27.12.2016.

Održan domaći kurs pod nazivom „Savremeni pristup dijagnostici kardiovaskularnih bolesti i lečenje kod dece – aktivnih učesnika u sportu“

Domaći kurs, seminar prve kategorije, sa temom „Savremeni pristup dijagnostici kardiovaskularnih bolesti i lečenje kod dece – aktivnih učesnika u sportu“, održan je u klubu ''Poslanika'' u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Kurs je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije.

Mnogobrojne učesnike, pozdravio je direktor Zavoda za sport Goran Bojović, a prisutni su bili i predstavnici ministarstva omladine i sporta RS Mirko Kantar i Sportskog saveza Srbije Nemanja Svetličić.


Više icoMore


6.12.2016.

„Savremeni pristup dijagnostici kardiovaskularnih bolesti i lečenje kod dece – aktivnih učesnika u sportu“

Poštovani,

obaveštavamo sve zainteresovane da se domaći kurs / seminar prve kategorije, sa temom „Savremeni pristup dijagnostici kardiovaskularnih bolesti i lečenje kod dece – aktivnih učesnika u sportu“ održava 17.12.2016. godine u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Mesto održavanja edukacije: Klub Poslanika, ul. Tolstojeva 2, Beograd.

Kurs /seminar je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije (br. akreditacije A-1-2730/16) za lekare i biohemičare sa 12 bodova za predavače i 6 bodova  za slušaoce. Prijavljen je za 150 slušalaca.

U prilogu se nalaze program, satnica edukacije i prijavni list.

Prijavljivanje i upis na mestu održavanja 17.12.2016. godine od 08:00 do 08:30.

Prisustvo edukaciji je besplatno.

Sve dodatne informacije možete dobiti tokom radnog vremena od 14h i 30min do 15h i 30min na tel. 3555 461 lokal 143 ;  ili na meil medicinakme@rzsport.gov.rs

 Program edukacije

Prijave za edukaciju


Više icoMore


6.12.2016.

Kontinuirana medicinska edukacija „Zajedno protiv osteoporoze“

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, organizovao je domaći kurs prve kategorije sa temom „Zajedno protiv osteoporoze“. Kurs je održa u petak 02.12.2016. godine u hotelu Trim ZSMSRS. Obzirom da danas više nego ikada osteoporoza uzima danak savremenom društvu i sedentarnom načinu življenja, ova tema se sama nametnula kao medicinski problem kojim je potrebno baviti se u većoj meri i na što sveobuhvatniji način.

Predavači na edukaciji su bili naši istaknuti stručnjaci u ovoj oblasti, profesori Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i zaposleni Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.