Linija
Republicki zavod za sport
8.07.2019.

Sportsko-medicinski pregledi u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Pionirska reprezentacija Srbije u odbojci na pregledima u Košutnjaku

U skladu sa Zakonom o sportu Republički fond za zdravstveno osiguranje finansira  pregledeučesnika sportskih aktivnosti od 6 do 14 godina starosti koji se realizuju na odeljenju sportske medicine u Košutnjaku i u zdravstvenoj jedinici medicine sporta Tašmajdan.

Više icoMore


8.07.2019.

Košarkašice Srbije osvojile bronzanu medalju na EP u košarci

Podrška ministra sporta i direktora Zavoda košarkašicama u borbi za treće mesto

Najbolje košarkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu pobedivši  u utakmici za bronzu selekciju Velike Britanije sa 81:55.

Ekipa Marine Maljković je u borbi za treće mesto bila lišena pomoći povređenog kapitena Ane Dabović, ali odličnom igrom u drugom poluvremenu Srbija je dominirala i lako pobedila ekipu sa Ostrva.  Posle evropskog zlata 2015. i bronze sa Olimpijskih igara 2016,  košarkašice Srbije osvojile su još jedno odličije.

U Štark Areni, uz predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Predraga Danilovića, prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS  mr Goran Bojović.

Više icoMore


4.07.2019.

Motorička testiranja tekvondista u Karatašu

Omladinsko-sportski kamp Karataš baza za nadarene sportiste

Mladi tekvondisti borave na pripremama u Karatašu gde su ujedno radili procenu motoričkih sposobnosti u saradnji sa odeljenjem za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Omladinski sportski kamp Karataš je centar za razvoj školskog, univerzitetskog i vrhunskog sporta. Osim smeštajnih objekata, kapaciteta do 350 korisnika, raspolaže i terenima za košarku rukomet, odbojku, fudbal, tenis. U svom posedu ima i fudbalski teren sa veštačkom travom, teren za odbojku na pesku, otvoreni bazen i trim stazu. 

Više icoMore


3.07.2019.

Fudbaleri FK Crvena zvezda u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

 Medicinski pregledi i merenja obavljeni u Košutnjaku

Sportisti neposredno pre pregleda popunjavaju sportsko-medicinski upitnik na osnovu koga, između ostalog, lekari stiču uvid o sportskoj grani, disciplini, tipu i učestalosti treninga koji sportista upražnjava.
Zatim se deluje kroz pružanje sportsko-medicinskih pregleda i testova koji obuhvataju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG u miru, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja.
 
U skladu sa Zakonom o sportu Republike Srbije, medicinski pregledi i merenja rade se na svakih šest meseci, a vrhunski sportisti  jednom godišnje  obavezno rade  ultrazvuk srca.

Više icoMore


2.07.2019.

Ruska teniserka Sofia Ostrovska na motoričkim testiranjima u Zavodu

Perspektivna teniserka obavila je testiranja na izokinetičkom dinamometru

 
Savremena laboratorija za motorička istraživanja i analitiku u sportu primenom izokinetičkog dinamometra pruža uvid u procenu neuromišićnih funkcija. Prilikom testiranja zastupljeno je precizno merenje velikog broja varijabli različitih pokreta segmenata tela u velikom opsegu različitih brzina i režima rada. Na ovaj način stiče se detaljan uvid u nivo treniranosti i sposobnosti ispitanika, u zavisnosti od vrste sporta kojim se bavi.

Više icoMore


2.07.2019.

Reprezentativka Srbije u košarci na medicinskim pregledima u Košutnjaku

Pregledi i zdravstvena zaštita sportista obavlja se na više lokacija

 
Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je otvorio nekoliko zdravstvenih jedinica u interesu stvaranja  kvalitetne zdravstvene zaštite sportista i rekreativaca. Osim centralnog  odeljenja medicine sporta Košutnjak i najstarije ambulante za zdravstvenu zaštitu sportista Tašmajdan, aktivne su i jedinice medicine sporta u Pirotu i Kosovskoj Mitrovici.

Više icoMore


28.06.2019.

Mlade Ragbi selekcije Srbije na motoričkim testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Nadareni sportisti obavili su motorička merenja u laboratoriji i na terenu

Kontrola pripremljenosti vrhunskih sportista, u delu koji pokriva analitika u sportu, uključuje kompleksna testiranja koja obuhvataju sve aspekte značajne za sportski trening i fizičko vežbanje. Izveštaj sa testiranja obuhvata poređenje ostvarenih rezultata sa rezultatima perspektivnih i vrhunskih sportista, kao i grafik sa relativnim ocenama uz komentar i preporuke za dalji rad.

Više icoMore


26.06.2019.

Omladinci FK Crvena zvezda na motoričkim testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Delovanje Sektora za stručni i razvojno istraživači rad u sportu 

Po uzoru na vodeće ustanove u svetu, Odeljenje za analitiku u sportu vrši procenu bazičnih  i specifičnih sposobnosti sportista različitih kategorija i uzrasta. Primena testova  zavisi  od grane sporta i karakteristika koje ima sportska disciplina, a shodno potrebama testiranja mogu da se obave  u laboratoriji ili na terenu. Prednost ovih testiranja ogleda se u ocenjivanju prednosti i slabosti sportista i ekipa, a služi i za evaluaciju trenažnog rada kao i za procenu opšte radne sposobnosti.
 
Analitički pristup stručnih lica Zavoda nesporno olakšava  i identifikaciju talenata.

Više icoMore


26.06.2019.

Reprezentativne selekcije u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Stipendisti Ministarstva omladine i sporta na redovnim medicinskim pregledima i testiranjima u Košutnjaku

Redovni medicinski pregledi i testiranja vrše se dva puta godišnje u skladu sa važećim Zakonom o sportu Republike Srbije.

Više icoMore


24.06.2019.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Svetsku ligu

Srpski vaterpolisti u finalu su posle velike drame pobedili Hrvatsku rezultatom 12:11 i tako po 12. put osvojili ovo takmičenje. Osvajanjem zlatnog odličija plasirali su se na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

  Zorana Arunović šampionka Evropskih igara i vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Zorana Arunović odbranila je titulu šampiona Evropskih igara vazdušnim pištoljem. Drugog dana Evropskih igara u Minsku Arunovićeva je ubedljivo trijumfovala u finalu ove discipline i srpskom sportu donela drugu medalju na EI u Minsku. U subotu je, zajedno sa Damirom Mikecom, u miksu vazdušnim pištoljem osvojila srebro.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.