Linija
Republicki zavod za sport
22.10.2019.

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS u poseti Cosmed – u

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS, sa pomoćnicom direktora Zavoda spec. dr med. Tamarom Gavrilović, obišli su kompaniju Cosmed u Rimu sa kojom naša ustanova ima dugogodišnju saradnju.

Poseta je bila deo standardne edukacije i obuke ali i šansa da se Zavod za sport i medicinu sporta RS upozna sa novinama na polju funkcionalne dijagnostike u savremenoj medicini sporta.

Više icoMore


18.10.2019.

Rast Nacionalnog trening centra ZSMSRS

Sportsko - rekreativni centar na Košutnjaku dobija potpuno novo ruho. Urađena je rekonstrukcija postojećih terena na otvorenom, a radi se i na izgradnji novih sadržaja u okviru Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Među planiranim objektima su multifunkcionalna dvorana za razne vrste sportova, zatvoreni olimpijski bazen, stadion sa tribinama i atletskim stazama i teniski klub.

Kada su u pitanju sportski sadržaji, na mestu postojećeg fudbalskog terena planirana je izgradnja modernog stadiona sa 640 sedećih mesta i zelenim krovom koji bi se koristio za rekreaciju.
 
Radovi na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane su u toku. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova.
 
Investitor navedenih radova je Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Više icoMore


18.10.2019.

Evropsko prvenstvo u savateu

Proteklog vikenda u Đenovi, u Italiji, završeno je Evropsko prvenstvo u savateu. Reprezentativci Srbije osvojili su pet medalja u disciplini aso, čime je u ukupnom plasmanu naša zemlja zauzela treće mesto.

 Reprezentativci Srbije u savateu na pripremama i testiranjima u OSK ''Karataš'' ZSMSRS
 
Zlatnu medalju u kategoriji do 60 kilograma, osvojila je Kristina Džolić iz SK "Vojvodina Novi Sad". Srbiju je na ovom takmičenju predstavljalo 7 takmičara.
 
Srebrne medalje su osvojili, u kategoriji do 65 kilograma, Jelena Sedoglavić iz KBS "Novi Sad" i Nada Miladinov iz SK "Arena Iđoš" u kategoriji do 48 kilograma. Radoje Stevanović iz SK "Goran Ostojić Beograd" osvojio je srebro u kategoriji do 65 kilograma. Bronzanu medalju u kategoriji  do 80 kilograma osvojio je Igor Pantić iz SK "Vojvodina Novi Sad".

Više icoMore


17.10.2019.

Sajam sporta

Osmi međunarodni sajam sporta održaće se od 22. do 24. novembra 2019. godine u halama 1 i 1A beogradskog sajma. Ministarstvo omladine i sporta RS priprema i organizuje ovu veoma značajnu manifestaciju za srpski sport.

Zavod za sport i medicinu sporta RS, kao i svake godine, učestvuje na Sajmu sporta. Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu i Centar za medicinu i psihologiju sporta obavljaće testiranja svih zainteresovanih.

Više icoMore


17.10.2019.

OI Tokio

XXXII Letnje olimpijske igre održaće se u Tokiju između 24. jula i 9. avgusta 2020. godine.

 
Odluka da se olimpijske igre 2020. održe u Tokiju doneta je 7. septembra 2013. u Buenos Ajresu. Tokio je pobedio kandidature Madrida i Istanbula. Ovo je drugi put da je Tokio domaćin Olimpijskih igara nakon 1964. i četvrti put da se igre organizuju u Japanu nakon Zimskih olimpijskih igara 1972. u Saporu i 1998. u Naganu.
 
Na Olimijskim igrama u Tokiju će biti održana takmičenja u rekordna trideset tri sporta.

Više icoMore


17.10.2019.

Takmičenja na Atletskom stadionu Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Na Atletskom stadionu Zavoda za sport i medicine sporta RS u Košutnjaku održana su takmičenja poput opštinskog takmičenje u atletici đaka osnovnih i srednjih škola opštine Rakovica, predškolske ustanove Čukarica ("Dečja olimpijada"), kao i tradicionalna ''Trka za srećnije detinjstvo'', u organizaciji Crvenog krsta Čukarica.

 
Uz učešće velikog broja đaka, roditelja, nastavnika i žitelja Rakovice i Čukarice, na Atletskom stadionu u Košutnjaku, svake godine se organizuju takmičenja sa ciljem da se okupe đaci, da učestvuju u trci i da se prikupe sredstva za pomoć svojim bolesnim ili socijalno ugroženim vršnjacima.
 
Masovnim učešćem u trci, deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima.

Više icoMore


17.10.2019.

Nadogradnja i proširenje kapaciteta ZSMSRS

U junu mesecu ove godine započeta je izgradnja multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, koja će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u regionu, a kompanija W.D. Concord West koja je izabrana kao glavni izvođač radova, potpisala je Ugovor sa Ministarstvom omladine i sporta i  Zavodom za sport i medicinu sporta Vlade RS. U ovoj multifunkcionalnoj dvorani trenirace sedam Nacionalnih sportskih Saveza. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Izgradnja kompleksa na 3,36 hektara trajaće nepune dve godine, a vrednost ove investicije je oko 12 miliona evra. U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima. Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja sporta u Srbiji, a  kompanija W.D. Concord West ima kopleksan zadatak ali i veliku čast da bude deo ovog projekta.

- Zavod je novim Zakonom o sportu dobio status Nacionalnog trening centra, pa će se daljom rekonstrukcijom i nadogradnjom omogućiti nacionalnim granskim savezima idealne uslove za rad i pripremu naših sportista . Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti i tereni moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte, biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza – uverava Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Rekonstrukcijom igrališta u okviru Trim staze na Košutnjaku, građani su dobili nove i besplatne terene na korišćenje. Za Zavod za sport i medicinu sporta RS kao Nacionalnog trening centra, ovo je još jedan korak ka uređenju kuće svih sportista, rekreativaca, perspektivnih i profesionalnih sportista. Ovi tereni su dobili novu tartan podlogu, teren za fudbal veštačku travu, a instalirana je i rasveta na svakom od njih pojedinačno. Istovremeno, postavljeno je novo postolje za odbojkašku mrežu, fudbalski teren je dobio nove golove, a košarkaški savremene konstrukcije i koševe.

Više icoMore


15.10.2019.

8. SAJAM SPORTA OD 22. DO 24. NOVEMBRA 2019.

Osmi međunarodni sajam sporta održaće se od 22. do 24. novembra 2019. godine u halama 1 i 1A beogradskog sajma. Ministarstvo omladine i sporta RS priprema i organizuje ovu veoma značajnu manifestaciju za srpski sport. Zavod za sport i medicinu sporta RS, kao i svake godine, učestvuje na Sajmu sporta. Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu i Centar za medicinu i psihologiju sporta obavljaće testiranja svih zainteresovanih.


Više icoMore


10.10.2019.

Mali sajam sporta u Zaječaru

Zaječar je juče, 09. oktobra 2019. Godine, bio domaćin manifestacije Mali sajam sporta, koja se tradicionalno u Srbiji organizuje već osmu godinu zaredom. Na ovoj  manifestaciji Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je dao doprinos i prezentovao svoje delatnosti.

Manifestacija Mali sajam sporta  se održava već osam godina u organizaciji Sportskog saveza Srbije uz podršku MOS.


Više icoMore


9.10.2019.

Značaj sportsko medicinskih pregleda i motoričkih testiranja

Kontrolom zdravlja i procenom motoričkih sposobnosti, sportisti dobijaju mogućnost uvida u stanje pripremljenosti, efikasnosti trenažnog procesa i njegova korekcija, podizanje motivacije za dalji rad, utvrđivanje prednosti i mana.

Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije je jedan od nosećih stubova sportske kulture u Srbiji. Vizija Zavoda jeste društvo u kom se važnost sporta i uloga sporta u društvu neprestano nadopunjuju stvarajući nove vrednosti i nove rezultate. Pravo na sport je pravo svakog pojedinca dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana obaveza naše ustanove.


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.