Linija
Republicki zavod za sport
14.03.2019.

Izokinetička dijagnostika

Izokinetička dijagnostika je postupak procene neuromišićne funkcije u kom se kompjuterskom tačnošću, u aktivnom pokretu, beleže svi potrebni parametri (snaga pojedinih mišićnih grupa, obrtni moment, indeks zamora, amplituda pokreta zgloba i ostvareni rad za pojedine mišićne grupe). Matematičkom analizom testova se dobija detaljan uvid u stanje funkcije zgloba, međusobni odnos agonista i antagonista i bilateralno poređenje istih mišićnih grupa. Na izokinetičkom aparatu se otpor prilagođava individualnim mogućnostima, s tim u vezi, izbegnuta su bilo kakva oštećenja i preopterećenje.


Više icoMore


14.03.2019.

Druga Srpska konferencija medicine sporta od 23. do 25. maja

Zavod za sport i medicinu sporta RS je domaćin 2. Srpske konferencije medicine sporta

 
Zavod za sport i medicinu sporta RS  će biti domaćin 2. Srpske međunarodne konferencije medicine sporta  koja će se održati od 23. do 25. maja 2019. u Centru Sava.
U saradnji Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Internacionalne  Federacije medicine sporta (FIMS) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održava se naučna konferencija medicine sporta na kojoj učestvuje  30 domaćih i inostranih eminentnih predavača.
Prva Srpska međunarodna konferencija sportske medicine održana je 2015. godine  u  saradnji sa klinikom Aspetar iz Katara, specijalizovanom za ortopediju i medicinu sporta. Druga  Srpska međunarodna konferencija medicine sporta prilika je da se usvoje nova, potvrđena  saznanja, i implementiraju u praksi kako bi se unapredio rad i očuvalo zdravlje sportista. Osim predavanja, slušaoci imaju mogućnost da uzmu učešće  u pokaznim radionicama  gde se kroz praktičan prikaz  vrši obuka. 
Predavači  na 2. Srpskoj konferenciji  medicine sporta su lekari različitih specijalnosti i sportski stručnjaci iz zemlje i sveta, a očekuje se preko 1000 učesnika. 
 
Učesnici  na konferenciji:  Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.

Više icoMore


12.03.2019.

Predavanja lekara Zavoda za sport i medicinu sporta RS trenerima futsala

Saradnja Fudbalskog saveza Srbije i Zavoda za sport i medicinu sporta RS

 
Lekar Zavoda za sport i medicinu sporta RS dr Miroslav Nikolić je održao dva predavanja trenerima futsala, “Uvod u anatomiju lokomotornog sistema “ i “Sportske povrede”. Edukacije se realizuju u saradnji Zavoda sa Fudbalskim savezom Srbije, u skladu sa pravilima UEFA, a sve u cilju obnavljanja licence za rad.

Više icoMore


11.03.2019.

Direktor Goran Bojović otvorio Prvi memorijalni turnir “ Slobodan Rakić – Cakan“

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović je u subotu, 9. marta, zvanično otvorio Prvi memorijalni džudo turnir “ Slobodan Rakić – Cakan“ u Voždovačkom centru Šumice.

 
Džudo turnir okupio je mlađe i starije poletarce, a kao medicinska podrška, za potrebe održavanja takmičenja, angažovana je služba medicine sporta Zavoda.

Više icoMore


7.03.2019.

Direktor Zavoda na svečanosti povodom osvajanja medalja na Evropskom prvenstvu u atletici

Povodom osvajanja zlatne i bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu, u čast Ivane Španović i Strahinje Jovančevića, organizovan je prijem kojem je prisustvovao i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Goran Bojović.


Više icoMore


6.03.2019.

Košarkaš i atletičarka na terenskim motoričkim testiranjima u Nacionalnom trening centru


Više icoMore


4.03.2019.

Ivana Španović šampion Evrope

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.

 Španovićeva na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Ivana je trijumfovala zahvaljujući skoku u petoj seriji - 6,99, čime je izjednačila najbolji rezultat sezone u svetu.
 
Srpkinja je treći put zaredom pokorila Evropu. Španovićeva je prvo zlato na EP osvojila u Pragu 2015. godine skokom od 6,98, zatim je isti uspeh ponovila i u Beogradu 2017. godine skokom od 7,24.

Više icoMore


4.03.2019.

Jovančević osvojio bronzanu medalju na EP u dvorani u Glazgovu

Srpski atletičar Strahinja Jovančević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu.

 Strahinja na kontrolama utreniranosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Mladi skakač je  skokom od 8,03 metara postavio novi nacionalni rekord i tako doneo prvu medalju našoj atletici na ovom takmičenju.

Više icoMore


28.02.2019.

Motorička testiranja u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu

U laboratoriji za motorička istraživanja i analitiku u sportu fudbaler FK Gobelins iz Pariza na izokinetičkom testiranju

Prikaz testiranja kroz sliku.

Više icoMore


25.02.2019.

Fudbaler FK Crvena zvezda na medicinskim pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Novo pojačanje FK Crvena zvezda Nikola Krstović obavio je kompletne medicinske preglede i testiranja u laboratoriji medicine sporta u Košutnjaku.


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.