Linija
Republicki zavod za sport
27.11.2019.

Podrška ZSMSRS sistemu sporta RS

Dr Predrag Božić održao je sastanak sa trenerima Rukometnog saveza Srbije u okviru podrške Zavoda za sport i medicinu sporta RS sistemu sporta Republike Srbije. Cilj sastanaka je bio koncipiranje i individualizacija trenažnog procesa perspektivnih rukometaša koji su obavili testiranja u Zavodu tokom meseca oktobra i novembra. Tokom sastanka trenerima je predstavljen koncept treninga i testiranja tokom dugogodišnjeg razvoja sportiste kao i najvažniji trenažni ciljevi. Pored toga dodatno su analizirani rezultati testiranja perspektivnih rukometaša i predložene su konkretne preporuke za dalji razvoj testiranih sportista.

 
 
S obzirom da plan RSS-a predviđa dugogodišnje praćenje i razvoj perspekivnih rukometaša, u narednom periodu se mogu očekivati dodatni sastanci sa specifičnom tematikom kao i radionice tokom kojih će se treneri upoznati sa specifičnim efikasnim trenažnim metodama i tehnikama koje se mogu koristiti tokom trenažnog procesa perspektivnih rukometaša.

Više icoMore


25.11.2019.

Završen Sajam sporta 2019

U hali 1 Beogradskog sajma od  22. do 24. novembra održan je, osmu godinu zaredom, Sajam sporta na kome je, uz brojne sportske saveze, učestvovao i Zavod za sport i medicinu sporta RS.

 
Značajnu sportsku manifestaciju otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u prisustvu Gorana Bojovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Davora Štefaneka, predsednika Sportskog saveza Srbije, Božidara Maljkovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Zorana Đorđevića, ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja RS i mnogih drugih.
 
Sajam sporta je izrastao u novi sportski brend i mesto gde zainteresovani mogu da se upoznaju sa različitim sportskim veštinama koje prezentuju lično najeminentniji  sportisti Srbije.

Više icoMore


22.11.2019.

Ambulanta Tašmajdan ZSMSRS počinje sa radom

Poštovani korisnici,

Ambulanta Tašmajdan, od ponedeljka 25.11. počinje sa radom. Zakazivanje termina je obavezno, a sve neophodne informacije možete dobiti na 011/3555 460.

Delatnosti:
-      overa sportsko - takmičarskih knjižica
-      pregled dece za učestvovanje u školskom i takmičarskom sportu
 
Sportsko - medicinski pregled obuhvata:
-      laboratorija (osnovna krvna slika)
-      antropometrija
-      EKG
-      fizikalni pregled po sistemima

Više icoMore


19.11.2019.

Sajam sporta

Osmi međunarodni sajam sporta održaće se od 22. do 24. novembra 2019. godine u halama 1 i 1A beogradskog sajma. Ministarstvo omladine i sporta RS priprema i organizuje ovu veoma značajnu manifestaciju za srpski sport.

Zavod za sport i medicinu sporta RS, kao i svake godine, učestvuje na Sajmu sporta. Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu i Centar za medicinu i psihologiju sporta obavljaće testiranja svih zainteresovanih.

Više icoMore


15.11.2019.

Košutnjak dobija novi sportski savremeni objekat

Radovi na izgradnji veštačke stene za penjanje u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, u Košutnjaku, se bliže kraju.

Pored Atletskog stadiona Zavoda za sport i medicinu sporta RS biće izgrađene dve stene za sportsko penjanje. Prva boulder stena i druga od 17 metara predviđena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje.
 
Veštačka stena će služiti i za održavanje međunarodnih sportskih manifestacija.
 
Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, sportsko penjanje uvršteno je, po prvi put, u zvaničan program takmičenja.

Više icoMore


15.11.2019.

Radovi na multifunkcionalnoj dvorani I Nacionalnog trening centra

Multifunkcionalna dvorana biće izgrađena u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku. U sebi će sadržati salu za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara.

''Izgradnja multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, za sedam sportova, površine 15.179 kvadrata, otpočela je pre pola godine i teče po utvrđenoj dinamici i planu. Završetak ovog objekta se očekuje u prvoj polovini 2021. godine. Plan je i da se izvrši rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda za sport i medicinu sporta RS'', kaže direktor ZSMSRS Bojović.

Više icoMore


12.11.2019.

Informacija vezana za rad ambulante Tašmajdan ZSMSRS u zimskom periodu

Poštovani korisnici,

zbog iznenadnih vanrednih radova u okviru zgrade sportskog centra Tašmajdan, nismo u prilici da neometano obavljamo preglede dece u okviru naše ambulante. Usled najavljenih niskih temperatura u narednom periodu i nedostatku grejanja ambulantu ćemo od 12. novembra premestiti na prvo odeljenje u Košutnjaku, do uspostavljanja normalnih uslova za funkcionisanje u okviru sportskog centra.

Radno vreme za planirane preglede sa Tašmajdana organizovaćemo u popodnevnoj smeni između 12 i 20 časova.
 
Za sve informacije  u međuvremenu možete nas kontaktirati na naše telefone 011/ 3245 115 i 011/ 3555 460 lokal: 154

Više icoMore


12.11.2019.

Uspešno odbranjen doktorski rad

Mr Aleksandra Sanader, viši stručni saradnik INDOK – odeljenja Zavoda za sport i medicinu sporta RS, odbranila je doktorsku disertaciju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Doktorska disertacija sa temom ''Povezanost motoričkih sposobnosti i takmičarske aksioznosti mladih sportista'', kojoj je Aleksandra pristupila sa stručne i naučne strane zainteresovala je mnoge kolege iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i psihologije koje su prisustvovale odbrani na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, 08.11.2019. godine. Viši stručni saradnik Aleksandra Sanader je odgovorila na postavljene teze i sa uspehom odbranila svoju doktorsku disertaciju.

Više icoMore


6.11.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS sportski institut sutrašnjice

U planu Zavoda za sport i medicinu sporta RS je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadiona sa tribinama i zelenim krovom.

Pored stene i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova u planu je i izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom.
 
Rekonstruisana će biti i upravna zgrada čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru ove jedinstvene ustanove sporta.
 
''U planu je obnova upravne zgrade i laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu. Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza'', uverava Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


6.11.2019.

Širenje Nacionalnog trening centra

Pre par meseci počela je izgradnja multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, koja će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u region.

U ovoj multifunkcionalnoj dvorani trenirace više Nacionalnih sportskih Saveza. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Izgradnja kompleksa na 3,36 hektara trajaće oko dve godine, a vrednost ove investicije je oko 12 miliona evra. U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.

Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja Zavoda za sport i medicinu sporta RS ali i sporta u Srbiji.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.