Linija
Republicki zavod za sport
27.12.2019.

Dodela novogodišnjih paketića

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, u svečanoj atmosferi u Domu sportova ZSMSRS, mališanima su podeljeni paketići.

Razigranu atmosferu je upotpunio i Deda mraz, koji je deci zaposlenih u Zavodu za sport i medicinu sporta RS podelio novogodišnje poklone.

Više icoMore


25.12.2019.

EP za rukometaše

Austrija, Švedska i Norveška domaćini su Evropskog prvenstva za rukometaše koje će biti održano od 9. do 26. januara 2020. godine. Na ovom prvenstvu će učestvovati 24 reprezentacije. Srbija će se takmičiti u grupi A u Gracu sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Belorusijom.

 Mladi rukometaši na terenskim testiranjima u OSK Karataš ZSMSRS
 
Grupa A (Grac) - Hrvatska, Belorusija, Crna Gora, Srbija
Grupa B (Beč) - Češka, Severna Makedonija, Austrija, Ukrajina
Grupa C (Trondhajm) - Španija, Nemačka, Litvanija, Holandija
Grupa D (Trondhajm) - Francuska, Norveška, Portugal, Bosna i Hercegovina
Grupa E (Malme) - Danska, Mađarska, Island, Rusija
Grupa F (Geteburg) - Švedska, Slovenija, Švajcarska, Poljska

Više icoMore


24.12.2019.

Širenje Nacionalnog trening centra

Pre par meseci počela je izgradnja multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, koja će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u region.

U ovoj multifunkcionalnoj dvorani trenirace više Nacionalnih sportskih Saveza. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Izgradnja kompleksa na 3,36 hektara trajaće oko dve godine, a vrednost ove investicije je oko 12 miliona evra. U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.

Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja Zavoda za sport i medicinu sporta RS ali i sporta u Srbiji.

Više icoMore


24.12.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS sportski institut sutrašnjice

U planu Zavoda za sport i medicinu sporta RS je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadiona sa tribinama i zelenim krovom.

Pored stene i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova u planu je i izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom.
 
Rekonstruisana će biti i upravna zgrada čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru ove jedinstvene ustanove sporta.
 
''U planu je obnova upravne zgrade i laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu. Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza'', uverava Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


19.12.2019.

Predstavnik ZSMSRS na naučnoj konferenciji ''Nove tehnologije u sportu''

Međunarodna naučna konferencija pod nazivom ''Nove tehnologije u sportu'' održana je 12 - 14.12.2019. godine u Sarajevu. Domaćin konferencije bio je Fakultet sporta i telesnog odgoja iz Sarajeva.

Kao počasni gost konferencije, na kojoj je i učestvovao, bio je dr Predrag Božić, šef Odeljenja za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Naučni skup je okupio najznačajnije institucije i istraživače iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja iz regiona. Tokom trajanja konferencije prisutni su se mogli upoznati sa novim tehnologijama iz oblasti sportske nauke. Ovaj skup je takođe bio dobra prilika da se uspostave i ojačaju veze između vodećih naučnih institucija iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja iz našeg regiona.

Više icoMore


18.12.2019.

Sportska svečanost u Skupštini grada Beograda

Sportski savez Beograda, u prisustvu velikog broja javnih ličnosti značajnih za očuvanje sportskog duha prestonice, zaokružio je 2019. godinu prelepom svečanošću u Skupštini grada Beograda, na kojoj su dodeljene i godišnja priznanja. Pored mnogobrojnih zvanica, svečanosti je prisustvovala i pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS, dr Vesna Repić Ćujić pomoćnik direktora za stručni i razvojno-istraživački rad u sportu.

Zahvalnice za odličnu saradnju u prethodnom periodu dobili su: Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportski savez Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, kompanija „Sport time“, kompanija „Proton System“, Dom učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, Rukometni savez Beograda i Fudbalski savez Beograda.

Više icoMore


16.12.2019.

Delegacije sportskih društava iz Grčke, Italije i Bugarske u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Predstavnici sportskih društava ''Olimpijakos'' (Grčka), ''Lacio'' (Italija) i ''Levski'' (Bugarska), tokom prošlog vikenda, posetili su Zavod za sport i medicinu sporta RS. Pomoćnici direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS, spec. dr med. Tamara Gavrilović - pomoćnik direktora za medicinu sporta i dr Vesna Repić Ćujić - pomoćnik direktora za stručni i razvojno istraživački rad u sportu, sa gostima su obišli Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu i Centar za medicinu i psihologiju sporta i prezentovali im mogućnosti i kapacitete naše firme, opremu i kadar.

Delegacija pomenutih klubova boravila je u Beogradu do 15. decembra u okviru projekta ''Multisport academy'', koji je odobren od Evropskog parlamenta. Sa njima je bila i predsednica Evropske asocijacije sportskih društava (EMKA). Sportsko društvo ''Crvena zvezda'', sa evropskim sportskim društvima poput ovih, sarađuje i konkuriše za određene programe u okviru projekta ''Erazmus plus'' za mlade.

Više icoMore


12.12.2019.

Promocija sistema za oporavak sportista u ZSMSRS

Dana 11.12. u prostorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS, na Odeljenju fizikalne medicine i rehabilitacije Sektora sportske medicine, održana je promocija nove tehnologije koja se u svetu popularno koristi kao zamena za ledene kade (kupke).

Firma IceBeen je prezentovala novu tehnologiju koju je veliki broj sportista već primenio u pripremnom periodu za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Novi mobilni sistem za oporavak sportista sa efektima krio terapije (ledene kade) omogućava sportistima brži oporavak nakon treninga.
 
U narednom periodu očekujemo da će i Zavod za sport i medicinu sporta RS u okviru svoje postojeće ponude imati pomenutu tehnologiju koja će biti od velike koristi našim olimpijcima.

Više icoMore


12.12.2019.

Svečanost povodom obeležavanja "Međunarodni dan planina 2019."

Na svečanosti ''Međunarodni dan planina 2019.'' pored mnogih zvanica, prisustvovali su i pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS, za stručni i razvojno - istraživački rad u sportu, Vesna Repić Ćujić, Vera Nikolić bivša svetska atletska rekorderka na 800 metara i osvajač Mont Everesta Dolores el Šeleh.

Dolores el Šeleh, planinarka koja je po ocu Jordanka, a po majci Srpkinja, druga je Srpkinja koja je osvojila Mont Everest, 23. maja 2019. godine. U svojoj 28. godini razvila je srpsku i jordansku zastavu na 8.848 metara. Dolores se takmiči pod srpskom zastavom.

Više icoMore


9.12.2019.

Rukometašice Srbije pobedile Nemačku

Rukometašice Srbije, pogotkom Kristine Lišćević na pet sekundi do kraja utakmice, srušile su selekciju Nemačke rezultatom 29:28. Srbija je bez bodova došla u drugu fazu, ali posle dve pobede ima četiri boda.

  Ženska rukometna reprezentacija Srbije na kontrolama utreniranosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
U sredu, od 10 časova, naše rukometašice će igrati protiv Dankinja.
 
Svetsko prvenstvo se održava u Japanu.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.