Linija
Republicki zavod za sport
3.02.2020.

Izgradnja jedinstvenog sportskog objekta u okviru I Nacionalnog trening centra ZSMSRS

Na delu sportskog kompleksa Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u toku je izgradnja multifunkcionalne dvorane za različite sportove i veštačke stene za penjanje. Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku na površini od 3,36 hektara.

  Izgradnja jednog od objekata I Nacionalnog trening centra
 
Danas smo u mogućnosti da ponudimo veliki spektar usluga svim profesionalnim sportistima, rekreativcia ali i našem građanstvu. Sa ponosom još mogu da istaknem da od svog osnivanja, Zavod za sport i mediicinu sporta RS predstavlja i naučno istraživačku bazu kada je reč o podacima testiranja profesionalnih sportista. U planu je da se izvrši i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru jedinstvene ustanove sporta'', ističe g. Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


3.02.2020.

Novak kralj Australije

Novak Đoković potvrdio je istorijsku dominaciju na Australijan openu, pobedivši u finalu Dominika Tima posle više od četiri sata igre za osmi pehar u Melburnu.

 Đoković i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović
 
Melburn je pokorio 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016. i 2019. godine. Ovo mu je 17. Gren slem trofej u karijeri.

Više icoMore


31.01.2020.

Zavod za sport i medicinu sporta RS bogatiji za još jedan sportski objekat

Izgradnja savremenog sportskog objekta, veštačke stene u Zavodu za sport i medicinu sporta RS na Košutnjaku je završena. Kontrolu veštačke stene za sportsko penjanje u Košutnjaku, izvršio je Kristijano Fosači, član komisije međunarodne federacije u sportskom penjanju. Veštačka stena je prošla proces homologacije i dobila je dozvolu i licencu za održavanje međunarodnih takmičenja. Tako da će svi ostvareni rezultati na ovom sportskom objektu biti međunarodno priznati. Time je Zavod za sport i medicinu sporta RS proširio svoje kapacitete za dve stene za sportsko penjanje, za boulder stenu i drugu od 17 metara predviđenu za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, sportsko penjanje uvršteno je, po prvi put, u zvaničan program takmičenja.
 
''Cilj ulaganja Zavoda za sport i medicinu sporta RS jeste razvoj i unapređenje sportske infrastrukture u okviru naše firme, da ispunjava visoke standarde i zahteve za razvoj sporta uopšte. Budući da svojim metodičnim delovanjem, savremenim sportskim objektima i smeštajnim kapacitetom Zavod za sport i medicinu sporta RS preko šest decenija predstavlja snažan oslonac vrhunskim sportistima. Sama izgradnja ovako jedinstvenog objekta u regionu biće veliki iskorak napred za srpski sport'', ističe direktor ZSMSRS g. Bojović.

Više icoMore


29.01.2020.

Odlazak sportskog velikana

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobi Brajant, poginuo je.

 
Kobi Brajant (Filadelfija, Pensilvanija, 23. avgust 1978 - Kalabasas, Kalifornija, 26. januar 2020.) bio je američki košarkaš. Igrao je na poziciji beka. Celu karijeru, dugu dve decenije, odigrao je u Los Anđeles Lejkersima. Sa Lejkersima je osvojio 5 šampionskih titula (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) a 2009. i 2010. je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA finala. Brajant je 29. novembara 2015. godine zvanično saopštio da će sezona 2015/2016. biti njegova poslednja, nakon 20 godina igranja u NBA. U svojoj poslednjoj utakmici u NBA ligi, 13. aprila 2016, Brajant je ubacio 60 poena. Poginuo je 26. januara 2020. godine u padu helikoptera u svojoj 41. godini.
 
''Ako za mene mislite da sam osoba koja je otišla preko svojih mogućnosti, to bi mi mnogo značilo. To znači da sam uložio mnogo truda i da sam iscedio sve iz sebe što sam mogao da iscedim''.

Više icoMore


28.01.2020.

Nastavak uspešne saradnje Zavoda za sport i medicinu sporta RS i Fudbalskog saveza Srbije

Početak 2020. godine je obeležio i nastavak uspešne saradnje Zavoda za sport i medicinu sporta RS sa Fudbalskim Savezom Srbije. Na obostrano zadovoljstvo stručnog tima obe strane, saradnja se nastavlja sa selekcijama od U14 do U19 kao i mladom reprezentacijom U21 FSS i to na polju testiranja, lekarskih pregleda i psihološke podrške mladim sportistima. Zavod će i tokom 2020. godine sve postojeće kapacitete i stručni kadar ponuditi našem savezu tokom napornog kondicionog pripremnog perioda u Staroj Pazovi sa ciljem da se našim sportistima obezbede najbolji uslovi pred predstojeće prvenstvo.

 
Tim mladih koordinatora FSS na čelu sa g. Goranom Grkinićem (koordinator reprezentacija), Dušanom Gelićem (koordinator Liga i takmičenja) i Andrejom Milutinovićem (koordinator medicinske službe) posetio je danas ZSMSRS i u razgovoru sa direktorom gospodinom Goranom Bojovićem dogovorio sve korake saradnje za 2020. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora ZSMSRS Tamara Gavrilović i šef odeljenja za analitiku u sportu Predrag Božić. Zajedničkim timskim radom koordinatora FSS i stručnjaka Zavoda postaviće se novi temelji u kontinuiranom testiranju, praćenju i kondicionim pripremama mladih fudbalera. Zajednički cilj i prioritet je plasman fudbalera na prvenstvo Evrope i na tome počinjemo zajedno da radimo već od februara meseca.

Više icoMore


13.01.2020.

Srbija osvojila ATP kup

Teniska reprezentacija Srbije u protekla dva meseca prešla je put od totalnog gubitnika do trijumfa nad Špancima i prvog pobednika novoformiranog ATP Kupa kojim je ispisala istoriju tenisa. Takmičenje je održano u Sidneju, u Australiji.

 Lajović i Troicki na kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović čestitali su istorijski uspeh teniserima Srbije.

Više icoMore


10.01.2020.

Sportsko-medicinska testiranja FK Čukaričkog

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede danas su obavili fudballeri FK Čukarički.

U Centru za medicinu i psihologiju sporta, fudbalerima je urađen pregled u sklopu koga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test.


Više icoMore


10.01.2020.

Kontrole utreniranosti

Funkcionalnim testom opterećenja, proverava se reackija organizma na fizički napor i sposobnost organizma da se izloži fizičkom naporu. Bilo ko da planira da se podvrgne fizičkom naporu treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole.

Zatim se pristupa testu fizičkog napora gde se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban. Nakon testa lekari utvrđuju da li je osoba uopšte sposobna da se bavi sportom i daju savet na koji način bi pojedinac trebalo da se izlaže fizičkom naporu.
 


Više icoMore


9.01.2020.

Indetifikacija rizika od povređivanja

Fudbaleri Crvene zvezde obavljaju preglede i testiranja u ZSMSRS

Prvi tim FK Crvene zvezde, pored sportsko medicinske kontrole u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, rade i motorička testiranja na izokinetičkom dinamometrutest izdržljivosti procenom VO2 maks, kao i programe za preveniranje sportskih povreda i indetifikaciju rizika od povređivanja.


Više icoMore


8.01.2020.

Prvi tim Crvene zvezde obavlja preglede i testiranja u ZSMSRS

Fudbaleri Crvene zvezde na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS, obavljaju se kompletni sportsko medicinski pregledi a kontrole utreniranosti obavljaju, pored lekara specijalista, i stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, profesori fizičke kulture. 
Fudbalerima Crvene zvezde se u Zavodu obavljaju prvi pregledi za ovu godinu. Sportsko medicinske kontrole obuhvataju: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvuk, spirometrijski i ergospirometrijski test. Motorička testiranja se vrše specifičnom baterijom testova sa testom izdržljivosti za fudbalere. Testiranje na izokinetičkom dinamometru test izdržljivosti procenom VO2 maks.


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.