Linija
Republicki zavod za sport
13.06.2018.

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 osvojila je titulu na šampionatu planete

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 osvojila je titulu na šampionatu planete koji je održan na Filipinima. U finalu srpski basketaši nadigrali su posle preokreta Holandiju sa 16:13. Dušan Domović Bulut je proglašen za najboljeg igrača nadmetanja u Manili.


Više icoMore


11.06.2018.

Tri medalje za srpske kajakaše

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić postali su šampioni Evrope u dvosedu na 1.000 metara u disciplini K2-100 na prvenstvu u Beogradu. Srpski dvojac završio je trku u vremenu od 3:04.940 minuta i postavio svetski record.

Marko Dragosavljević osvojio je bronzanu medalju u disciplini K1-200 na Savskom jezeru, da bi nešto kasnije do odličja došli Nebojša Grujić i Marko Novaković koji su osvojili srebro u disciplini K-2 200.

Milica Starović je bila četvrta u jednosedu na 500 metara, Nikolina Mijušković u jednokleku na 200 peta, Simo Boltić i Strahinja Stefanović su u dvosedu na 500 bili sedmi, a Biljana Relić deveta na 200.

 

Više icoMore


1.06.2018.

Zlato za Srbiju na Otvorenom prvenstvu Evrope

Srpski paraolimpijac Petar Milenković danas je osvojio zlatnu medalju na Otvorenom prvenstvu Evrope u para pauerliftingu, u Francuskoj.

Petar na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Naš takmičar je bio najbolji u disciplini do 97 kilograma.


Više icoMore


29.05.2018.

Srpskim strelcima medalja na Svetskom kupu

Streljački par Zorana Arunović i Damir Mikec ostvario je veliki uspeh pošto je osvojio srebrnu medalju na Svetskom kupu u Minhenu u disciplini miks vazdušni pištolj.

 Damir i Zorana na kontrolama utreniranosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Preostali naši reprezentativci su ostvarili dobre plasmane u jakoj konkurenciji, iako su ostali bez finala.


Više icoMore


25.05.2018.

Medalje za srpske kajakaše

Posada srpskog dvoseda na 1.000 metara Marko Tomićević, Milenko Zorić okitila se zlatom na Svetskom kupu u Segedinu.

Medalju za Srbiju, srebrnu, osvojili su i Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini dvosed na 200 metara.


Više icoMore


21.05.2018.

Svečana dodela stipendija

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić je u petak 18. maja 2018. godine, u Beogradu svečano uručio stipendije Fonda za mlade talente studentima sa Univerziteta u Beogradu, Univerziteta odbrane u Beogradu, Univerziteta umetnosti u Beogradu i Kriminalističko – policijske akademije čiji je osnivač Republika Srbija.

- I ove godine u kontinuitetu sa prethodnim povećali smo i broj i iznos stipendija što pokazuje sistemsku odluku države da mladima u Srbiji omogućimo najbolje uslove i podržimo ih na njihovom putu da istraju u svojim najvišim ambicijama, budu najbolji u oblastima koje su izabrali kao životne pozive i kao što su danas najbolje što Srbija ima, da tako i sutra budu pokretači za sigurnu i još bolju budućnost naše zemlje. Država ceni i prepoznaje vaš trud i rad. Budite pobednici, pobedite sve do sada postavljene granice - rekao je Udovičić.

Tom prilikom su uručene i stipendije vrhunskim sportistima Republike Srbije. Svečana dodela ugovora o stipendiranju je održana u 19 časova na Kalemegdanu, na platou ispred spomenika Pobednik.


Više icoMore


14.05.2018.

Uspesi srpskih strelaca na Svetskom kupu

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju u takmičenju mikseva vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u američkom Fort Beningu.

Srpski strelci na kontrolama i testiranjima u Zavodu Za sport i medicinu sporta RS

Značajan uspeh su ostvarili Bobana Momčilović Veličković i Dimitrije Grgić, koji su osvojili peto mesto.


Više icoMore


11.05.2018.

SP u fudbalu 2018

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. će biti 21. Svetsko fudbalsko prvenstvo. FIFA je 2. decembra 2010. u Cirihu objavila da će se, po prvi put, u skladu sa politikom FIFA, Svetsko prvenstvo u fudbalu odigrati u istočnoj Evropi. Na prvenstvu će učestvovati 32 reprezentacije iz 5 konfederacija. Očekuje se da će finale biti održano na Stadionu Lužniki u Moskvi. Izbor domaćina je počeo u januaru 2009. godine, a nacionalni savezi su imali rok da do 2. februara 2009. godine podnesu svoje interese. Ukupno 9 država je predalo zahteve za domaćinstvo ali je svoj zahtev kasnije povukao Meksiko, a ponuda Indonezije je odbijena od strane FIFA u februaru 2010. godine. Kasnije su Australija, Japan i SAD takođe povukli svoje ponude. Tako da su ostale samo četiri ponude prikazane u tabeli. U Cirihu 2. decembra 2010. godine sazvan je odbor koga čine 22 člana da glasaju za domaćina. Rusija je predložila sledeće gradove domaćine: Kalinjingrad, Kazanj, Krasnodar, Moskva, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu, Sankt Peterburg, Samara, Saransk, Soči, Volgograd, Jaroslavlj i Jekaterinburg. Svi gradovi domaćini su u Evropskoj Rusiji.

Srbija će igrati na Mundijalu u Rusiji u Grupi A, u društvu Brazila, Švajcarske i Kostarike.

Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Grupe


Više icoMore


11.05.2018.

Arunovićevoj bronza na Svetskom kupu

Naša reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović ostvarila je veliki uspeh na Svetskom kupu u američkoj vojnoj bazi Fort Bening, pošto je osvojila srebrnu medalju u disciplini malokalibarskim pištoljem.

Zorana sa direktorom Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goranom Bojovićem i Jasnom Šekarić

Njoj je ovo bila 12. medalja na turnirima Svetskog kupa, pošto u svojoj bogatoj kolekciji ima tri zlata, pet srebra i četiri bronze.


Više icoMore


26.04.2018.

Direktor ZSMSRS na Danu Vojske Srbije

Dan Vojske Srbije obeležen je 23.04. svečanom akademijom u Sava Centru. Svečanosti je prisustvovao i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Tokom svečanosti odato je priznanje pripadnicima VS za posebne zasluge koje su pokazali u svom radu tokom prošle godine.

Svečanoj akademiji prisustvovali su veterani ratova, članovi porodica poginulih pripadnika VS, ministri, vojno rukovodstvo, patrijarh SPC Irinej, predstavnici drugih verskih zajednica u Srbiji i diplomatski kor.

Pripadnici garde izveli su egzercir, a ispred Sava Centra prikazan je deo oružja kojim savremena VS raspolaže.

Dan Vojske Srbije obeležava se 23. aprila, u znak sećanja na dan kada je 1815. godine, na praznik Cveti, podignut Drugi srpski ustanak.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.