Linija
Republicki zavod za sport
24.05.2017.

Svečano otvorene Sportske igre mladih Srbije u Kikindi

Preko 5.000 posetilaca, na tribinama otvorenih terena SC Jezero u Kikindi, prisustvovalo je svečanom otvoreju četvrtih Sportskih igara mladih za Srbiju. Igre, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.  Na početku programa prisutne su pozdravili Ivana Jovanović (predsednik Sportsih igara mladih Srbije), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport), Zdravko Marić (regionalni predsednik Sportskih igara mladih) i Pavle Markov (gradonačelnik Kikinde).


Više icoMore


15.05.2017.

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS na otvaranju II Međunarodne Konferencije pod nazivom "Sport, rekreacija, zdravlje"

Zavod za sport i medicinu sporta RS je 12.05.2017. godine prisustvovao svečanom otvaranju II Međunarodne Konferencije pod nazivom "Sport, rekreacija, zdravlje" u organizaciji Visoke sportske i zdravstvene škole.

Svečano otvaranje Konferencije je održano u Kulturnom centru "Čukarica" a sam događaj se odvijao tokom 12. i 13. maja kada su planirana brojna predavanja, prezentacije originalnih stručnih i naučnih radova kao i radionice.

Konferenciju su otvorili predstavnici organizacionog i naučnog odbora prof Branko Bošković i Snežana Lazarević ali i predstavnici Opštine Čukarica i Sportskog Saveza Srbije.


Više icoMore


4.05.2017.

Oslonac srpskog sporta

''Stalno promovišemo obrasce i stilove zdravog života, a naša ustanova osmišljeno podstiče mlade da se bave sportom, ali i pomaže vrhunskim sportistima da ostvare svoje najbolje učinke. Pružamo kompletnu uslugu preventivnih i specijalističkih pregleda, dijagnostike i sportske psihologije. Ako je suditi po rezultatima koje su srpski sportisti postigli u 2016. godini na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je ispunio svoju misiju za tu godini. U našoj zemlji se rađaju i rastu šampioni, a Zavod je značajna karika koja im pomaže da stalno napreduju i postižu sve bolje rezultate'', ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović.

U dobro opremljenim laboratorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS vrhunski tim stručnjaka pruža sportistima sve ono što im je neophodno za uspešno bavljenje sportom. Specijalisti medicine sporta rade sportsko-medicinske preglede sportista, stručnjaci u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja vrše kontrolu treniranosti i identifikaciju faktora rizika, a sportski psiholozi obavljaju psihološka testiranja.


Više icoMore


27.04.2017.

Priznanje direktoru ZSMSRS

Juče, 26. aprila, obeleženo je 150 godina od turske predaje ključeva tvrđave ''Fetislam'' izaslaniku kneza Mihaila Obrenovića, srpskom artiljerisjkom kapetanu Milutinu Jovanoviću. Povodom Dana opštine Kladovo, uvojen je i predlog Odluke o dodeli nagrada i javnih priznanja.

Javno priznanje i plaketu, od predsednika opštine Kladovo gospodina Radisava Čučulanovića, dobio je i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.  Bojoviću je uručeno priznanje zbog angažovanosti i posvećenosti na obnovi omladinsko sportskog kampa Karataš. Ovaj sportski kompleks, u koji je do sada uloženo 145 miliona dinara, prostire se na 15 hektara. Kladovo može da se diči sa najmodernijim sportsko omladinskim centrom koji danas živi drugačije u odnosu na prethodne tri decenije. Ovo što je urađeno do sada, ispunjava sve svetske standarde. Sada Karataš ima trim stazu dugu 1.200 metara, nekoliko novih paviljona koji su namenjeni za smeštaj sportista, zatim najsavremeniju teretanu sa velikim brojem sprava i streč salom koja se prostire na 250 kvadrata. Izgrađena je i nova upravna zgrada, renovirana su i četiri terena na otvorenom. Uz podršku Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Ministarstva omladine i sporta i Vlade Republike Srbije, Karatašu se vraća nekadašnji sjaj i upotpunjuje turističku ponudu kladovskog kraja.

Kampove koje sportski savezi dobijaju preko Ministarstva organizovaćemo u Karatašu. Već imamo čekirano 8.500 noćenja, a plan za ovu godinu je 12.000 noćenja. Završetkom treće faze obnove imaćemo 150 soba u rangu četiri zvedzdice i to je potvrda konfora sa kojim raspolaže Karataš - rekao je Bojović.


Više icoMore


10.04.2017.

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS na žrebu za Davis Cup takmičenje

U četvtak 06.04.2017. godine u Rektoratu Beogradskog Univerziteta održan je žreb za četvrtfinalni meč  Davis Cup takmičenja  između Srbije i Španije. Žreb je obavljen u prisustvu članova ekipa obe reprezentacije, predstavnika ITF-a, predsednika Teniskog saveza Srbije, uvaženih zvanica iz sveta tenisa i mnoštva domaćih i stranih novinara . Srpski tim u sastavu selektor i igrač Nenad Zimonjić i igrači Novak Đoković, Viktor Trojicki i Dušan Lajović.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović imao je susret sa teniskom reprezentacijom Srbije i tom prilikom im  uručio poklon poželeći im uspeh u daljem takmičenju.


Više icoMore


10.04.2017.

Završen memorijalni turnir "Igrajmo za šesnaest"

Tim Posko arena pobednik je ovogodišnjeg Memorijalnog turnira RTS "Igrajmo za šesnaest". U superfinalu takmičenja održanog u SC Voždovac na Banjici domaćini brojnih utakmica odigranih tokom ovog i prethodnih Turnira Posko arena slavili su rezultatom 2:0 u utakmici protiv ekipe RTS Reportažna kola. U konkurenciji žena slavila je ekipa Vojna akademija.

Iz Zavoda za sport i medicinu sporta RS, super finalu je prisustvovao direktor Goran Bojović, veliki broj dece, iz Kosovskog pomoravlja, Srbije, Beograda, Dečiji hor RTS doprineli su radosnom raspoloženju tokom manifestacije, baš kao i veliki broj ličnosti iz javnog života naše zemlje koji su svojim prisustvom doprineli značaju ove manifestacije.


Više icoMore


6.04.2017.

Zavod za sport i medicinu sporta RS kao najbitnija institucija u srpskom sportu

Jedinstveni centar u regionu koji integriše sport i medicinu sporta u jednoj instituciji jeste Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Kao jedina specijalizovana ustanova čije su dve primarne oblasti sport i medicina sporta, godinama je razvijao multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše po najvišim standardima.

Njegova infrastruktura uključuje otvorena i zatvorena kupališta, Dom sportova, teniske, fudbalske, košarkaške i druge terene, trim stazu, omladinsko – sportski kamp Karataš…

Zavod je oformio timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva.

Galerija


Više icoMore


5.04.2017.

Međunarodni dan sporta u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Međunarodni dan sporta biće obeležen u Domu sportova Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Košutnjaku, 06.04. sa početkom od 12 časova.

 Zaposleni u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, direktor Goran Bojović i ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić

Cilj Dana sporta je da motiviše decu da prvenstveno uđu u sistem sporta, da se bave rekreacijom i sportom, da prihvate sport kao način razmišljanja, kulture i vaspitanja. Kao i svake godine, učestvovaće veliki broj mališana kao i naših vrhunskih sportista.

Zavod za sport i medicinu sporta RS i dalje podržava sve sportske aktivnosti i manifestacije i pomaže mladima i mladim talentima u sportu da se unaprede i da se usavršavaju.

Naš zadatak je i promocija sportskih aktivnosti i zdravog stila života. Sportom se podstiču i razvijaju socijalizacija, timski duh, samopouzdanje, upornost i zato je neophodna aktivnost.

U razvoju svakog čoveka, sport je veoma bitna karika. Dan sporta je po rezoluciji UN dobio svoj datum, 6. april. Ovaj datum je sećanje da dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine.


Više icoMore


3.04.2017.

Memorijalni turnir „Igrajmo za šesnaest“ u hali Doma sportova Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Uzbudljiv sportski dan u Zavodu za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku za ekipe u malom fudbalu i basketu, učesnike Memorijalnog turnira „Igrajmo za šesnaest“. Drugi deo utakmica se igrao u SC „Voždovac“ na Banjici.

Nakon do kraja neizvesne finalne utakmice u malom fudbalu, ekipa Zavoda za sport i medicinu sporta RS, osvojila je drugo mesto.


Više icoMore


27.03.2017.

Balkansko prvenstvo za seniore u karateu

U Čačku, 25. i 26. marta 2017. godine, održalo se 19. Balkansko prvenstvo za seniore. Prvenstvu je prisustvovala predstavnica Zavoda za sport i medicinu sporta RS, pomoćnik direktora za stručni i razvojno - istraživački rad u sportu dr Bobana Berjan Bačvarević.

Zlatne medalje osvojili su: Mladežić Bojana u kategoriji seniorki kate pojedinačno, Cvrkota Sanja u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Suvajčević Stefan u kategoriji seniora kate pojedinačno, Joksić Stefan u kategoriji seniora borbe pojedinačno -67 kg, Bitević Slobodan u kategoriji seniora borbe pojedinačno +84 kg i Preković Jovana, Stanojević Natalija, Vićovac Andriana i Cvrkota Sanja u kategoriji seniorke borbe ekipno.

Srebrnu medalju osvojila je Jakšić Milana u kategoriji seniorki kate pojedinačno.

Bronzane medalje osvojili su: Vasović Andrijana u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -61 kg, Čomagić Ivana u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Topalović Varja u kategoriji seniorki borbe pojedinačno +68 kg, Stanković Andrija u kategoriji seniora kate pojedinačno, Salapura Đorđe u kategoriji seniora borbe pojedinačno -75 kg, Milivojčević Jelena u kategoriji seniorke borbe pojedinačno -50 kg i Leković jelena, Saveski Tijana i Saveski Vanja u kategoriji seniorke kate ekipno.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.