Linija
Republicki zavod za sport
24.07.2017.

Evropsko prvenstvo u sinhronom plivanju

Glavni grad Srbije, bio je domaćin sjajne sportske manifestacije. U Beogradu se održalo LEN Evropsko prvenstva u sinhronom plivanju za juniore. Reprezentacija Srbije, nastupala je u disciplinama, solo, dubl i tim.

Takmičenje je u organizaciji Saveza za sinhrono plivanje Srbije i LEN-a (Evropske federacije vodenih sportova) a pod pokroviteljstvom Ministarstva Omladine i Sporta Republike Srbije i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i uz podršku Olimpijskog Komiteta Srbije.

Naše reprezentativke su pripreme sprovele u Bečeju i na otvorenom plivalištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS, prisustvovali su Evropskom prvenstvu i bodrili naše juniorke.


Više icoMore


17.07.2017.

REPREZENTACIJA SRBIJE TREĆA NA KADETSKOM SVETSKOM PRVENSTVU U SAVATEU

Reprezentacija Srbije se vratila sa Svetskog prvenstva za kadete i Svetskog KUP-a za pionire u assaut savateu koje je održano u Varaždinskim Toplicama, Hrvatska 14-15. jula 2017.

Naš tim je osvojio 3. mesto u ukupnom plasmanu sa 3 zlatne, 3 srebrene i 2 bronzane medalje.


Više icoMore


5.07.2017.

Svečanost povodom izuzetnih uspeha Reprezentativne selekcije Srbije 3H3

Povodom izuzetnih uspeha u 3H3 Košarkaški savez Srbije organiovao je svečani koktel koji je održan u utorak, 4. jula u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije. Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS su prisustvovali svečanosti kojom je, na jedan prikladan način, obeležen veliki takmičarski uspeh.


Više icoMore


19.06.2017.

Pokret za žensku košarku ''Marina Maljković''

Pokret za žensku košarku ''Marina Maljković'' održao je završni čas za školsku 2016/17 na kome je podelio medalje devojčicama koje su u prethodnoj školskoj godini pohađale besplatne časove košarke, kao i pehare kompanijama i institucijama koje su pomogle da se ovaj društveno koristan projekat sprovodi i širi u Beogradu i Srbiji.

Bivša selektorka Marina Maljković istakla je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima. Masovnost, veliki broj odrađenih treninga i pre svega kvalitetan rad sa decom su najbolji pokazatelj neophodnosti ovakvih programa u našem društvu.

U prethodnoj školskoj godini, Pokret se proširio u Beogradu i Srbiji. Treninzi su redovno održavani na ukupno 13 lokacija, sa preko 40 treninga nedeljno, za više od 600 devojčica, koliko je do sada prošlo kroz ovaj program.

Zavodu za sport i medicinu sporta RS uručeno je priznanje zbog podrške koju je dao Pokretu ''Marina Maljković''.

Promovišući sport i zdravlje, Zavod za sport i medicinu sporta RS pružio je maksimalnu podršku Marini Maljković kao i ideji da ovaj pokret zaživi u budućnosti. Zavod je u sklopu svoje saradnje sa pomenutim pokretom pre svega pružio podršku tako što je svim polaznicama ove škole omogućio obavljanje besplatnih pregleda.


Više icoMore


24.05.2017.

Svečano otvorene Sportske igre mladih Srbije u Kikindi

Preko 5.000 posetilaca, na tribinama otvorenih terena SC Jezero u Kikindi, prisustvovalo je svečanom otvoreju četvrtih Sportskih igara mladih za Srbiju. Igre, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.  Na početku programa prisutne su pozdravili Ivana Jovanović (predsednik Sportsih igara mladih Srbije), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport), Zdravko Marić (regionalni predsednik Sportskih igara mladih) i Pavle Markov (gradonačelnik Kikinde).


Više icoMore


15.05.2017.

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS na otvaranju II Međunarodne Konferencije pod nazivom "Sport, rekreacija, zdravlje"

Zavod za sport i medicinu sporta RS je 12.05.2017. godine prisustvovao svečanom otvaranju II Međunarodne Konferencije pod nazivom "Sport, rekreacija, zdravlje" u organizaciji Visoke sportske i zdravstvene škole.

Svečano otvaranje Konferencije je održano u Kulturnom centru "Čukarica" a sam događaj se odvijao tokom 12. i 13. maja kada su planirana brojna predavanja, prezentacije originalnih stručnih i naučnih radova kao i radionice.

Konferenciju su otvorili predstavnici organizacionog i naučnog odbora prof Branko Bošković i Snežana Lazarević ali i predstavnici Opštine Čukarica i Sportskog Saveza Srbije.


Više icoMore


4.05.2017.

Oslonac srpskog sporta

''Stalno promovišemo obrasce i stilove zdravog života, a naša ustanova osmišljeno podstiče mlade da se bave sportom, ali i pomaže vrhunskim sportistima da ostvare svoje najbolje učinke. Pružamo kompletnu uslugu preventivnih i specijalističkih pregleda, dijagnostike i sportske psihologije. Ako je suditi po rezultatima koje su srpski sportisti postigli u 2016. godini na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je ispunio svoju misiju za tu godini. U našoj zemlji se rađaju i rastu šampioni, a Zavod je značajna karika koja im pomaže da stalno napreduju i postižu sve bolje rezultate'', ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović.

U dobro opremljenim laboratorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS vrhunski tim stručnjaka pruža sportistima sve ono što im je neophodno za uspešno bavljenje sportom. Specijalisti medicine sporta rade sportsko-medicinske preglede sportista, stručnjaci u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja vrše kontrolu treniranosti i identifikaciju faktora rizika, a sportski psiholozi obavljaju psihološka testiranja.


Više icoMore


27.04.2017.

Priznanje direktoru ZSMSRS

Juče, 26. aprila, obeleženo je 150 godina od turske predaje ključeva tvrđave ''Fetislam'' izaslaniku kneza Mihaila Obrenovića, srpskom artiljerisjkom kapetanu Milutinu Jovanoviću. Povodom Dana opštine Kladovo, uvojen je i predlog Odluke o dodeli nagrada i javnih priznanja.

Javno priznanje i plaketu, od predsednika opštine Kladovo gospodina Radisava Čučulanovića, dobio je i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.  Bojoviću je uručeno priznanje zbog angažovanosti i posvećenosti na obnovi omladinsko sportskog kampa Karataš. Ovaj sportski kompleks, u koji je do sada uloženo 145 miliona dinara, prostire se na 15 hektara. Kladovo može da se diči sa najmodernijim sportsko omladinskim centrom koji danas živi drugačije u odnosu na prethodne tri decenije. Ovo što je urađeno do sada, ispunjava sve svetske standarde. Sada Karataš ima trim stazu dugu 1.200 metara, nekoliko novih paviljona koji su namenjeni za smeštaj sportista, zatim najsavremeniju teretanu sa velikim brojem sprava i streč salom koja se prostire na 250 kvadrata. Izgrađena je i nova upravna zgrada, renovirana su i četiri terena na otvorenom. Uz podršku Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Ministarstva omladine i sporta i Vlade Republike Srbije, Karatašu se vraća nekadašnji sjaj i upotpunjuje turističku ponudu kladovskog kraja.

Kampove koje sportski savezi dobijaju preko Ministarstva organizovaćemo u Karatašu. Već imamo čekirano 8.500 noćenja, a plan za ovu godinu je 12.000 noćenja. Završetkom treće faze obnove imaćemo 150 soba u rangu četiri zvedzdice i to je potvrda konfora sa kojim raspolaže Karataš - rekao je Bojović.


Više icoMore


10.04.2017.

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS na žrebu za Davis Cup takmičenje

U četvtak 06.04.2017. godine u Rektoratu Beogradskog Univerziteta održan je žreb za četvrtfinalni meč  Davis Cup takmičenja  između Srbije i Španije. Žreb je obavljen u prisustvu članova ekipa obe reprezentacije, predstavnika ITF-a, predsednika Teniskog saveza Srbije, uvaženih zvanica iz sveta tenisa i mnoštva domaćih i stranih novinara . Srpski tim u sastavu selektor i igrač Nenad Zimonjić i igrači Novak Đoković, Viktor Trojicki i Dušan Lajović.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović imao je susret sa teniskom reprezentacijom Srbije i tom prilikom im  uručio poklon poželeći im uspeh u daljem takmičenju.


Više icoMore


10.04.2017.

Završen memorijalni turnir "Igrajmo za šesnaest"

Tim Posko arena pobednik je ovogodišnjeg Memorijalnog turnira RTS "Igrajmo za šesnaest". U superfinalu takmičenja održanog u SC Voždovac na Banjici domaćini brojnih utakmica odigranih tokom ovog i prethodnih Turnira Posko arena slavili su rezultatom 2:0 u utakmici protiv ekipe RTS Reportažna kola. U konkurenciji žena slavila je ekipa Vojna akademija.

Iz Zavoda za sport i medicinu sporta RS, super finalu je prisustvovao direktor Goran Bojović, veliki broj dece, iz Kosovskog pomoravlja, Srbije, Beograda, Dečiji hor RTS doprineli su radosnom raspoloženju tokom manifestacije, baš kao i veliki broj ličnosti iz javnog života naše zemlje koji su svojim prisustvom doprineli značaju ove manifestacije.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.