Linija
Republicki zavod za sport
14.10.2019.

Stipendisti na redovnim pregledima u ZSMSRS

Na osnovu Pravilnika o uslovima za obavljanje zdravstvenih pregleda sportista, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije svakodnevno se  obavljaju motorička testiranja i sportsko-medicinski pregledi vrhunskih sportista i svih učesnika u sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Jovičić Miloš – kendo  Kontić Jelena – sinhrono plivanje

Više icoMore


11.10.2019.

Stipendisti MOS na drugom pregledu

Milica Mandić, Ognjen Đurđev, Viktor i Mate Nemeš na sportsko-medicinskim testiranjima

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja danas su obavili stipendisti MOS: Milica Mandić (tekvondo), Viktor i Mate Nemeš (rvanje) i Ognjen Đurđev (boks).

Centru za medicinu i psihologiju sportastipendistima je urađen drugi pregled za ovu godinu. U sklopu toga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test. Stipendistima su stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu izvršili motorička testiranja.


Više icoMore


10.10.2019.

Mali sajam sporta u Zaječaru

Zaječar je juče, 09. oktobra 2019. Godine, bio domaćin manifestacije Mali sajam sporta, koja se tradicionalno u Srbiji organizuje već osmu godinu zaredom. Na ovoj  manifestaciji Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je dao doprinos i prezentovao svoje delatnosti.

Manifestacija Mali sajam sporta  se održava već osam godina u organizaciji Sportskog saveza Srbije uz podršku MOS.


Više icoMore


9.10.2019.

Fudbaleri FK „Petar Puača“ iz Novog Sada na motoričkim testiranjima

Fudbaleri FK Petar Puača Ilija i Zoran Vlaisavljević iz Novog Sada obavili su motorička testiranja u laboratoriji za motorička istraživanja i analitiku u sportu ZSMSRS.


Više icoMore


9.10.2019.

Značaj sportsko medicinskih pregleda i motoričkih testiranja

Kontrolom zdravlja i procenom motoričkih sposobnosti, sportisti dobijaju mogućnost uvida u stanje pripremljenosti, efikasnosti trenažnog procesa i njegova korekcija, podizanje motivacije za dalji rad, utvrđivanje prednosti i mana.

Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije je jedan od nosećih stubova sportske kulture u Srbiji. Vizija Zavoda jeste društvo u kom se važnost sporta i uloga sporta u društvu neprestano nadopunjuju stvarajući nove vrednosti i nove rezultate. Pravo na sport je pravo svakog pojedinca dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana obaveza naše ustanove.


Više icoMore


7.10.2019.

Mali sajam sporta na Ubu

petak 04. oktobar 2019. održala se manifestacija Mali sajam sporta na Ubu, na kome je učestvovao Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Stručani saradnici Zavoda su održali promociju delatnosti i opreme ZSMSRS. Mali sajam sporta je organizovao Sportski savez Srbije.


Više icoMore


2.10.2019.

Zvezdin preokret za trijumf u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvi trijumf u Ligi šampiona, pobedivši sa 3:1 Olimpijakos u drugom kolu elitnog takmičenja.

  Fudbaleri Crvene zvezde na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Naredni meč prvak Srbije odigraće u Londonu 22. oktobra protiv Totenhema.
 
Pravila UEFA kažu da ko u Ligu šampiona 2019/2020 uđe, a Zvezda je to učinila u Austriji, dobija kao učesnik 15,25 miliona evra. Svaki trijumf u grupnoj fazi Lige šampiona donosi pobedniku po dodatnih 2,7 miliona evra od UEFA, pa će toliko Zvezda dobiti jer je savladala grčkog predstavnika, svoj "bratski klub".

Više icoMore


30.09.2019.

Odbojkaši Srbije šampioni Evrope

Odbojkaška reprezentacija Srbije, postalа je šampion Evrope, pošto je u velikom finalu šampionata u Parizu savladala selekciju Slovenije sa 3:1 u setovima. ''Orlovi'' su do borbe za zlato došli posle pobede nad domaćinom Francuskom posle pet setova.

Naši odbojkaši na kontrolama utreniranosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Srbiji je ovo četvrto finale kontinentalnog šampionata, u kome su osvojili treće zlato.
 
Čestitamo im.

Više icoMore


26.09.2019.

EP za rukometašice

Reprezentacija Srbije upisala je ubedljivu pobedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se u decembru 2020. godine održati u Danskoj i Norveškoj. Srpkinje su slavile protiv Švajcarske 35:23 (17:11) pred više od 2.500 gledalaca u Kraljevu. Utakmici su prisustvovale pomoćnice direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS Vesna Repić Ćujić i Tamara Gavrilović.

Publika u Kraljevu imala je priliku da uživa u reviji golova i lepih poteza srpskih rukometašica, koje su dominirale terenom i povećavale prednost iz minuta u minut.
 
Naredni meč izabranice selektora Ljubomira Obradovića igraju u nedelju sa Slovačkom u Hlohovecu (17 časova).

Više icoMore


23.09.2019.

BEOGRAD OPEN 2019

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i ove godine je organizovao takmičenje "Beograd Open".

U Zavodu za medicinu sporta RS, u Domu sportova na Košutnjaku, za pehar su se borili, osim organizatora klub ''Singidunum'', ''Dunav'' iz Apatina, ''Bijeljina'' iz Bosne i Hercegovine i ''Paramont'' iz Crne Gore.
 
Savez košarkaša u kolicima Srbije je dobrovoljna, nevladina i neprofitna sportska organizacija, osnovana kao savez klubova košarkaša u kolicima Srbije, radi organizovanog bavljenja košarkaškim sportom i ostvarivanja posebnih i zajedničkih interesa i potreba u oblasti košarke u kolicima.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.