Linija
Republicki zavod za sport
27.03.2017.

Balkansko prvenstvo za seniore u karateu

U Čačku, 25. i 26. marta 2017. godine, održalo se 19. Balkansko prvenstvo za seniore. Prvenstvu je prisustvovala predstavnica Zavoda za sport i medicinu sporta RS, pomoćnik direktora za stručni i razvojno - istraživački rad u sportu dr Bobana Berjan Bačvarević.

Zlatne medalje osvojili su: Mladežić Bojana u kategoriji seniorki kate pojedinačno, Cvrkota Sanja u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Suvajčević Stefan u kategoriji seniora kate pojedinačno, Joksić Stefan u kategoriji seniora borbe pojedinačno -67 kg, Bitević Slobodan u kategoriji seniora borbe pojedinačno +84 kg i Preković Jovana, Stanojević Natalija, Vićovac Andriana i Cvrkota Sanja u kategoriji seniorke borbe ekipno.

Srebrnu medalju osvojila je Jakšić Milana u kategoriji seniorki kate pojedinačno.

Bronzane medalje osvojili su: Vasović Andrijana u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -61 kg, Čomagić Ivana u kategoriji seniorki borbe pojedinačno -68 kg, Topalović Varja u kategoriji seniorki borbe pojedinačno +68 kg, Stanković Andrija u kategoriji seniora kate pojedinačno, Salapura Đorđe u kategoriji seniora borbe pojedinačno -75 kg, Milivojčević Jelena u kategoriji seniorke borbe pojedinačno -50 kg i Leković jelena, Saveski Tijana i Saveski Vanja u kategoriji seniorke kate ekipno.


Više icoMore


15.03.2017.

Obnova Karataša – omladinsko sportski kamp Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović i ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić, obišli su radove na rekonstrukciji omladinskog sportskog kampa ''Karataš''.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, naglasio je da je, pored ostalih infrastrukturnih poduhvata, jedan od najvažnijih rekonstrukcija OSK ''Karataš''. ''Izgradnjom i rekonstrukcijom kampa, vraćamo mladima, sportistima, budućim generacijama objekat od kojeg se mnogo očekuje. Usavršavanjem i nadogradnjom infrastrukture Zavoda za sport i medicinu sporta RS, kao i kampa ''Karataš'' koji je dat Zavodu na upravljanje, obezbeđujemo mnogo bolje uslove za pripreme sportista, a cilj nam je da postanemo regionalni lider. Zavod za sport, uz pomoć i podršku Ministarstva omladine i sporta, uložio je oko 145 miliona dinara u dosadašnju realizaciju projekta ''Karataš'', a u završnu fazu, koja će biti realizovana u 2017. godinu, biće uloženo još oko 80 miliona. Biće rekonstruisano još nekoliko smeštajnih objekata, sportskih terena i drugog,'' ističe Bojović.

''Rekonstrukcija Karataša jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Ministarstva omladine i sporta RS. Želimo da ovo bude sportski centar, ali ne samo to, već i da ovde okupljamo mlade iz cele zemlje i regiona. Karataš je već skoro pet decenija poznata destinacija specijalizovana za sportske pripreme. U kampu je u poslednje dve godine bilo 14000 noćenja, a ove godine je već do sada dogovoreno sa sportskim savezima 8000, a očekuje se i do 12000 noćenja, što govori u prilog opravdanosti ove investicije'', rekao je Udovičić.

Opširnije o kampu ''Karataš''


Više icoMore


8.03.2017.

Svim damama srećan praznik

Drage dame,

Zavod za sport i medicinu sporta RS, Vam želi srećan međunarodni praznik, dan žena 8. mart.

Srećan 8. mart svim pripadnicama lepšeg pola.


Više icoMore


7.03.2017.

Obeležavanje 61. godine postojanja Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Zavod za sport i medicinu sporta RS, baza vrhunskog sporta, 09.03. obeležava 61. godinu postojanja.

Kao priznata ustanova, sa svojim stručnim kadrom, neizostavni je deo u programima priprema domaćih i stranih sportista, sa velikim tehnološkim kapacitetima i modernim objektima. Naši stručnjaci, kontrolom i savetima, pripremaju sportiste ka putu poboljšanja njihovih nastojanja. Svakodnevnim angažmanom i poboljšanjem usluga, utičemo na prosperitet i rezultate sportista, kao i na pravilan razvoj dece i omladine. Mi smo unikatan Centar koji funkcioniše po najvišim standardima, zadovoljava sve potrebe u oblasti sporta.

O nama

Pozivnica


Više icoMore


6.03.2017.

Završeno EP u atletici

U nedelju, 05.03. u Beogradu je završeno 34. Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici. Domaćina Srbiju je predstavljalo 12 atletičara, a jedinu medalju, zlatnu, osvojila je Ivana Španović u skoku u dalj sa sjajnim rezultatom - 7,24 metara. Sledeće Evropsko dvoransko prvenstvo biće održano 2019. u Glazgovu.

Ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović, čestitali su Ivani Španović, ostvareni uspeh na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici održanom u Beogradu.


Više icoMore


3.03.2017.

Evropsko atletsko prvenstvo u Beogradu

U periodu od 3-5. marta 2017. godine, Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, održava se u Kombank Areni u Beogradu. Beograd će se pobrinuti da kraljica sportova dobije kraljevski tretman. Prvog dana takmičenja startuje osam naših atletičara. Prvo Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani održano je u Beču 1970. godine.

''Za sportistu nema lepšeg osećaja nego da pred domaćom publikom brani boje svoje zemlje. Atletika je na ovo čekala preko šest decenija i mogu da kažem da je sve spremno za EP. Želimo da postavljamo evropske i svetske standarde. Jednim multisektorskim radom smo uspeli sve da poripremimo za početak takmičenja. Ova staza na kojoj stojimo će se naći na nekom mestu u Srbiji, što znači da nismo samo organizovati nešto da bi se reklo kako smo potrošili novac'' – rekao je ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić.

Na spisku se nalazi dvanaest imena atletičara i atletičarki koji su ispunili norme za nastup na EP. To su: Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac (kugla), Amela Terzić i Goran Nava (1500 m), Tamara Salaški I Miloš Raović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Mihail Dudaš (sedmoboj), Dušan Makević (3000 m), Milica Emini (60 m prepone) i Milana Tirnanić (60 m).


Više icoMore


1.03.2017.

Akcija “Sportom protiv dijabetesa“

Dana 28.02.2017. godine, u velikoj sali “Sportske akademije Senjak“ u Beogradu, počela je druga po redu akcija “Sportom protiv dijabetesa“. Projekat, koji predstavlja program besplatnih sportskih aktivnosti namenjenih deci oboleloj od  ove bolesti, pokrenuo je Borko Marinković, sa ciljem da apeluje na sve roditelje koji se susreću sa istim izazovima da njihova deca mogu imati normalan život i bezbrižno detinjstvo, ukoliko se pridržavaju adekvatne terapije, režima ishrane i bave se fizičkom aktivnošću.

Kao i mnogo puta ranije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije podržao je i ovu akciju, koja ima za cilj promovisanje zdravih životnih navika sa posebnim akcentom na značaj učešća u redovnoj fizičkoj aktivnosti, kako u kontroli dijabetesa tip 1 koji je najzastupljeniji u dečjem uzrastu, tako i u prevenciji tipa 2 dijabetesa, sve češće zastupljenog u mlađoj populaciji u Srbiji.

Ispred  Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije akciji su prisustvovali Predrag Božić i dr Aleksandar Stamenković.


Više icoMore


10.02.2017.

Beli kros 2017 – Konferencija za medije

U prostorijama Skupštine grada Beograda održana je konferencija za medije povodom jubilarnog 50. Belog krosa koji će se održati u nedelju 12. februara, na terenima Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Konferenciji su prisustvovali direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, predsednik Organizacionog odbora Zoran Predić i drugi. Na Krosu se takmiče atletičari svih kategorija, od najmlađih do najstarijih, uključujući i rekreativce i veterane.

Ovom prilikom Branković je uručio Zahvalnicu, Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije za uspešnu saradnju i izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji atletskog sporta u Srbiji, koju je preuzeo Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Opširnije


Više icoMore


1.02.2017.

Međunarodni Beli Kros na terenima Zavoda za sport i medicinu sport RS

Beogradski Košutnjak je 50. put po redu domaćin međunarodnog trkačkog takmičenja Beli Kros. Jubilarni 50. Međunarodni Beli Kros održaće se u nedelju, 12. februara 2017. godine u Beogradu, sa početkom od 10 časova i 30 minuta. Beli Kros predstavlja tradicionalnu manifestaciju koja se gotovo već 50 godina održava zimi, najčešće na snegom pokrivenim terenima  u beogradskom izletištu Košutnjak, na terenima I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS, odakle je kros i dobio naziv. Na Kongresu Evropske atletske asocijacije (EAA), 18. oktobra 2006, Beli kros je dobio status "permit" takmičenja EAA, čime je ušao u program takmičenja EAA, ali i prihvatio uslove propisane za takmičenja ovog programa.

Ovogodišnji Beli Kros održaće se na Atletskom stadionu i drugim otvorenim terenima Zavoda za sport i medicine sporta RS, na stazi dužine 1000 metara, a u skladu sa pravilama Atletskog saveza Srbije (ASS) i Evropske Atletske Asocijacije (EAA). Programom Belog Krosa predviđeno je održavanje sledećih trka: Trka vojske i policija na 1000 m; Trka pionirki na 1000 m; Trka pionira na 1000 m; Trka juniora na 4000 m; Trka juniorki i seniorki na 3000 m; Trka seniora na 6000 m i Trka zadovoljstva na 1000 m. Pravo učešća na Belom krosu imaće svi zainteresovani u sledećim kategorijama: Juniori, Juniorke, Pioniri, Pionirke, Seniori, Seniorke, Vojska i policija, odnosno sve uzrasne kategorije, od najmlađih do najstarijih, ukuljučujući rekreativce i veterane.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika za učešće na Belom Krosu obavljaće se putem on-line prijave na sajtu manifestacije (www.belikros.org). Za najuspešnije takmičare u kategorijama muškaraca na 8000m i žena na 3000m predviđene su novčane nagrade.


Više icoMore


26.01.2017.

Usluge Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Ono što radimo svakodnevno i nudimo sportistima i građanstvu jesu idealni uslovi za trenažne procese, kompletne sportsko medicinske preglede, dijagnostiku utrniranosti (laboratorijska i terenska testiranja), fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, sportsko rekreativne programe, smeštaj sportista svih kategorija. Ime Zavoda za sport i medicinu sporta RS prepoznatljivo je u mnogim domaćim i stranim institucijama iz oblasti sporta i medicine sporta, ali i kroz veliki broj publikacija, seminara, sportskih manifestacija i angažovanja u propagiranju zdravog načina života kroz različite vrste medija.

Direktor ZSMSRS Goran Bojović, tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, bacač kugle Asmir Kolašinac, reprezentativka Srbije u odbojci Anđela Veselinović i futsal reprezentativci Ninoslav Aleksić i Miloš Stojković

Zavod za sport i medicinu sporta RS je baza vrhunskog sporta. Naši stručnjaci, kontrolom i savetima, pripremaju sportiste ka putu poboljšanja njihovih nastojanja. Svakodnevnim angažmanom i poboljšanjem usluga, utičemo na prosperitet i rezultate sportista, kao i na pravilan razvoj dece i omladine. Unikatan Centar koji funkcioniše po najvišim standardima, zadovoljava sve potrebe u oblasti sporta.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.