Linija
Republicki zavod za sport
7.08.2020.

DELUJMO PREVENTIVNO I BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA

Ministarstvo zdravlja RS

 

Molimo vas da u cilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije u Republici Srbiji, ali i u cilju zaštite vašeg zdravlja, preduzmete sledeće mere:
 
  • u narednim danima smanjite kontakte sa drugim osobama;
  • često perite ruke sapunom i vodom ili koristite sredstvo za dezinfekciju;
  • izbegavajte dodirivanje lica, usta, nosa i očiju;
  • izbegavajte bliski kontakt sa osobama koje imaju simptome infekcije;
  • izbegavajte pozdravljanje i održavajte razdaljinu od najmanje jednog metra;
  • koristite maske koje prekrivaju nos i usta kada boravite u zatvorenim prostorijama;
  • često provetravajte prostorije u kojima boravite;
  • ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačate higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete, i pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite. Od epidemiologa ćete dobiti uputstva o daljem postupku.
 
Molimo vas da u potpunosti postupate u skladu sa dobijenim uputstvima.
 
Unapred vam se zahvaljujemo na odgovornom ponašanju prema sopstvenom zdravlju, kao i prema zdravlju svih stanovnika Republike Srbije.


Više icoMore


7.08.2020.

Mere predostrožnosti od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS zbog pandemije

Zbog nastale epidemiološke situacije, koja još uvek traje, Zavod za sport i medicinu sporta RS obustavio je do daljeg korišćenje usluga Doma sportova. Tereni na otvorenom su dostupni za korišćenje. Naši stručni saradnici, lekari, su na raspolaganju Ministarstvu zdravlja RS.

''Želimo da pomognemo koliko možemo i da još jednom pokažemo da je naš sistem ideja solidarnosti i obzirnosti prema sugrađanima. Zalaganjem za ono što predstavljamo, šaljemo jasnu poruku celokupnoj naciji da ćemo što se nas tiče uložiti maksimum radi suzbijanja negativnih efekata koji nas očekuju. Odgovornim ponašanjem dajemo primer drugima, a ozbiljnost situacije podižemo na još viši nivo'', ističe generalni menadžer Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.
Zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju


Više icoMore


7.08.2020.

ZAŠTITITE SEBE I DRUGE

 
БУДИМО ОДГОВОРНИ
 

''Budimo odgovorni i solidarni, danas protiv korona virusa, sutra na polju drugih stvari. Društveno odgovorno ponašanje tokom pandemije korona virusa je važno jer je to trenutno jedini način da se ova velika zdravstvena kriza prebrodi kako bi se ponovo stekli uslovi za normalan život. Umanjimo rizik od zaraze i daljeg širenja virusa. Svojevoljnom izolacijom ili usred dužeg boravka u kući, pojedinac na miru i u krugu porodice može da preispita način života, razmisli o svojoj i budućnosti svoje porodice i tako, nakon prestanka opasnosti od zaraze korona virusom, odredi sutrašnje prioritete'', generalni menadžer Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Bojović.


Više icoMore


29.07.2020.

Nova sportska dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Prvi Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS zadovoljava potrebe reprezentativnih selekcija za sprovođenje procesa treninga. Naš trening centar raspolaže sa otvorenim i zatvorenim bazenima, halom, salama, saunom i teretanama, atletskim stadionom, trim stazom, otvorenim terenima za košarku, rukomet, odbojku, hotelom Trim, a u sklopu Nacionalnog centra je i izdvojeno odeljenje u opštini Kladovo, Omladinsko - sportski kamp Karataš. Tu je i novoizgrađena stena za sportsko penjanje, a u toku je i izgradnja multifunkcionalne dvorane. Struktura sportskih objekata omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije za različite grupe korisnika kao i realizaciju seminara, sportskih kampova, takmičenja, manifestacija.

 
 Multifunkcionala dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS
 
''U kompleksu naše firme, pored rekonstruisanih objekata i terena, biće obnovljena i upravna zgrada, laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu, kako bi ova jedinstvena sportsko - zdravstvena ustanova imala uslove koje zaslužuje. Izgradnja multifunkcionalne dvorane teče po planu. Na red će doći i dugo najavljivana gradnja olimpijskog bazena. Kao i nadogradnja atletskog stadiona. Novoizgrađena stena za sportsko penjanje je kompletirana i u skorije vreme biće otvorena za sportska dešavanja. Novoizgrađeni i budući objekti, po svom izgledu i formi uklapaju se u okruženje i ambijent Košutnjaka. Nadogradnjom I Nacionalnog trening centra, proširujemo krug naših korisnika i podstičemo mlađe generacije da se bave sportom. Kroz naše delovanje sistematski promovišemo zdrav način života'', izjavljuje generalni menadžer Zavoda za sport i medicinu sporta g. Bojović.

Više icoMore


14.07.2020.

Najznačajnija sportska ustanova

Video

Prvi Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS zadovoljava potrebe reprezentativnih selekcija za sprovođenje procesa treninga. Naš trening centar raspolaže sa otvorenim i zatvorenim bazenima, halom, salama, saunom i teretanama, atletskim stadionom, trim stazom, otvorenim terenima za košarku, rukomet i odbojku. Rekonstruisani su i izgrađeni mnogi, a plan je i dodatno širenje kapaciteta naše firme. Struktura sportskih objekata omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije za različite grupe korisnika kao i realizaciju seminara, sportskih kampova, takmičenja, manifestacija. Kompleks Otvorenog plivališta Košutnjak obuhvata pet bazena, od kojih se olimpijski bazen natkriva u periodu od septembra do juna. Bazen hala prilagođena je za korisnike sa posebnim potrebama, a pogoduje i reprezentativnim selekcijama u vodenim sportovima, sportskim klubovima, rekreativcima. Na otvorenim terenima  za rukomet, odbojku i košarku postavljena je nova tartan podloga, a sledi instaliranje video nadzora na svakom terenu pojedinačno. U okviru hotela ''Trim'' se nalazi, pored soba i apartmana, i konferencijska sala, restoran sa savremenom kuhinjom gde se obroci mogu prilagoditi sportistima i njihovom trenažnom procesu, velika bašta na otvorenom i najsavremenije igralište za decu gde najmlađi mogu uživati u raznovrsnim sadržajima. Dom sportova je objekat sa najsavremenijim uslovima koji su stavljeni u funkciju sporta, kako vrhunskim sportistima tako i širokom krugu sportista rekreativaca. U sklopu Nacionalnog centra je i izdvojeno odeljenje u opštini Kladovo, Omladinsko sportski kamp Karataš.

''U kompleksu naše firme, pored rekonstruisanih objekata i terena, biće obnovljena i upravna zgrada, laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu, kako bi ova jedinstvena sportsko - zdravstvena ustanova imala uslove koje zaslužuje. Urađeno je i idejno rešenje za dogradnju postojećeg hotela "Trim" za tri lamele veličine 7.000 m2. Na red će doći i dugo najavljivana gradnja olimpijskog bazena. Kao i nadogradnja atletskog stadiona. Izgradnja multifunkcionalne dvorane teče po planu. Novoizgrađena stena za sportsko penjanje je prošla sve potrebne kontrole. Nakon smirivanja situacije koja nas je zadesila, u planu je da napravimo juniorsko prvenstvo. Stena će služiti za treninge članova Sportskog saveza, omladine, vojske, policije i onih koji budu želeli da se rekreativno bave penjanjem. Kroz infrastrukturne projekte i izgradnju posebno se vodila briga o očuvanju prirode, kako bi se sve što će biti izgrađeno u okviru veštačke stene, multufunkcionalne dvorane i drugih objekata, po svim karakteristikama, ukolopilo u ambijent Košutnjaka. Širenjem infrastrukturnog kapaciteta, proširujemo krug svojih korisnika. Osim što radimo sa vrhunskim sporistima, kako našim tako i inostranim, želimo da se približimo i najmlađoj populaciji, pružajući joj snažan podsticaj za bavljenje sportom. Naša uloga je i da stvaramo društvo u kome je pravo na sport pravo svakog pojedinca dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana obaveza naše ustanove. Svakodnevno promovišemo zdrav način života kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu, pružamo stručnu podršku organizacijama u sportu, pratimo i primenjujemo najnovija stručna i naučna dostignuća, učestvovajući u donošenju odluka u oblasti sporta na nivou Države. Da bi sportisti današnjice stigli do titula, medalja i pobeda, nisu dovoljni samo velika želja, spremnost na odricanje i lični entuzijazam. Potreban im je čitav prateći sistem, koji će im omogućiti da uzrastaju do nivoa šampiona. A najbolji primer za to je Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji svojom funkcijom već dugo svedoči o organizovanom unapređenju ovdašnjeg vrhunskog sporta i rekreacije. Zavod za sport i medicinu sporta RS je pouzdano utočište srpskih sportista, moderna istraživačka i razvojna ustanova, čiji je cilj stručna podrška sistemu sporta i rekreacije u Srbiji. Nezaobilazan je faktor u donošenju strateških odluka u vezi sa sportom, jer pruža podršku u raznovrsnim praktičnim aktivnostima. Činimo to kroz stalno praćenje i usavršavanje stručnog rada, uz korišćenje najnovijih saznanja iz domena trenažne tehnologije, kroz kontrolu pripremljenosti takmičara, savetodavnu pomoć i kroz različite oblike stručnog usavršavanja kadrova'', izjavljuje generalni direktor Zavoda za sport i medicinu sporta g. Bojović.

Više icoMore


13.07.2020.

Projekat Zavoda za sport i medicinu sporta RS

 
''U ovoj multifunkcionalnoj dvorani, koja je u sklopu I Nacionalnog trening centra, treniraće mnogobrojni nacionalni sportski savezi. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Krovna površina biće zatravljena i uklopljena, kao i ceo objekat, u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom. Izgradnja kompleksa traje već nepunih godinu ipo dana, a završetak očekujemo u prvoj polovini sledeće godine. U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za više sportova ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane i zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju svim sportistima. Biće napravljena tako da će moći na dnevnom nivou da ugosti više saveza. Kontinuiranom modernizacijom kroz unapređenje infrastrukture podižemo značaj sporta i nivo usluga naše jedinstvene sportske ustanove'', zaključuje g. Bojović, generalni menadžer Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
 
Budući izgled Multifunkcionalne dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku
 
 
Lokacija Multifunkcionalne dvorane ZSMSRS

Više icoMore


9.07.2020.

Investiranje u sport

''Izgradnja Multifunkcionalne dvorane u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku trenutno je najveća investicija u sportsku infrastrukturu, a novi objekat zamišljen je kao multifunkcionalni kompleks za 6 sportova. Moderni trening centar nalaziće se pored Doma sportova. U objektu ukupne bruto povrsine od 16.200 kvadrata, sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima, nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvisem nivou. Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove objekat će posedovati i niz zajedničkih sadržaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor. Izgradnja dobro napreduje. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, na prizemlju su planirana dva borilišta i košarkaški teren, dok će se na prvom spratu nalaziti još dve trening sale, kao i prateće kancelarije i svlačionice i drugo. Objekat, sam po sebi ne narušava prirodni ambijent u okruženju. Na mestima gde je teren viši, objekat zaranja u teren, pa kosi krovovi objekata obrazuju jedinstvenu ravan dostupnu pešacima i rekreativnom korišćenju. Planirana je staklena ograda na ivici krovne terase, a krovna površina biće zatravljena i uklopljena u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom'', izjavljuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.

Investiciju vrednu 12 miliona evra realizuju zajednički Zavod za sport i medicinu sporta RS i Ministarstvo omladine i sporta RS. Otvaranje novog sportskog objekta I Nacionalnog trening centra očekuje se u prvoj polovini sledeće godine.

Više icoMore


9.07.2020.

BUDIMO ODGOVORNI

BUDIMO ODGOVORNI, ZAŠTITITE SEBE, SVOJU PORODICU, KOMŠIJE I PRIJATELJE

 
BUDIMO ODGOVORNI PREMA SVOM ZDRAVLJU I ZDRAVLJU DRUGIH. PRATIMO SMERNICE STRUČNIH LICA. ZAŠTITITE SEBE OD INFICIRANJA.

Više icoMore


8.07.2020.

Košutnjak – prestiž Beograda

Na nadmorskoj visini od 250 metara, u gradskim opštinama Čukarica i Rakovica, prostire se park - šuma i gradsko izletište Košutnjak.

 
U srcu Košutnjaka svoje mesto je našla i naučno – istraživačka ustanova, Zavod za sport i medicinu sporta RS, koja u sebi poseduje sportsko - rekreativni centar. Tu su igrališta za fudbal, odbojku, košarku, rukomet, atletski stadion, pet otvorenih i jedan zatvoreni bazen.
 
Kada govorimo o Košutnjaku, ne možemo da ne pomenemo Trim stazu. Zavod za sport i medicinu sporta RS je finansirao rekonstrukciju staze i sada na njoj uživaju sportisti i rekreativci. Staza je rekonstruisana u celoj dužini od 1.200,00 metara. Košutnjak nudi sadržaje za sve generacije i za sve vrste aktivnosti.
 
Šuma Košutnjak je jedno od omiljenih i najlepših prirodnih bogatstva Beograda i jedno od omiljenih mesta njegovih građana. Svakako, ovde možete pronaći veliki broj sadržaja, a na vama je da izaberete najomiljeniji.
 
Zavod za sport i medicinu sporta RS Vam želi da u ovim lepim letnjim sunčanim danima uživate i trenirate na našim terenima.

Više icoMore


6.07.2020.

Brdska trka "Nagrada Rakovice 2020."

Prva brdska trka sezone vožena je prošlog vikenda na Košutnjaku, a organizator takmičenja je bio "ASK Rakovica" iz Beograda.

Tradicionalna brdska auto trka "Nagrada Rakovice 2020" održana je na stazi na Košutnjaku čime je počelo Prvenstvo Srbije u automobilizmu. Čak 53 vozača uzelo je učešće u osam različitih klasa.
 
Sledeća brdska trka u okviru Prvenstva Srbije biće održana narednog meseca u Zaječaru.
 
Povodom rođendana kralja Petra II Karađorđevića, 3. septembra 1939. godine, održane su prve automobilske i motociklističke trke oko Kalemegdana. Na tom takmičenju prisustvovalo je 75.000 posetilaca i preko 6000 ljudi na tribinama. Cilj je bio pokazivanje industrijske snage zemlje, ali i turistička promocija Beograda kao prestonice balkanske kraljevine. Trka oko Kalemegdana je, na žalost, bila prva i jedina takva na teritoriji tadašnje Kraljevine Jugoslavije i svih potonjih država koje su kasnije nastajale na njenim prostorima.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.