Linija
Republicki zavod za sport
30.12.2020.

Radno vreme sportskih objekata Zavoda za sport i medicinu sporta RS tokom predstojećih praznika

Radno vreme I Nacionalnog trening centra - Doma sportova i Zatvorenog olimpijskog bazena tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika

-          31.12.2020. godine do 15:30 časova
-          01.01.2021. godine neradni dan
-          02.01.2021. godine je radni dan sa redovnim radnim vremenom
-          06.01.2021. godine do 15:30 časova
-          07.01.2021. godine je neradni dan


Više icoMore


17.12.2020.

Sadnja drveća na zelenim površinama Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Prema planu za 2020. godinu, Zavod za sport i medicinu sporta RS, posadio je 100 sadnica hrasta kitnjaka (Querus Petraea) na zelenim površinama u trim zoni.

Zavod za sport i medicinu sporta RS će nastaviti sa akcijama sadnje i u narednom periodu.

Više icoMore


17.12.2020.

Nova sportska dvorana u Prvom Nacionalnom trening centru ZSMSRS u Košutnjaku

Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u regionu. U ovoj multifunkcionalnoj dvorani treniraće sedam Nacionalnih sportskih Saveza. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Izgradnja kompleksa na 3,36 hektara trajaće do sredine iduće godine. Vrednost ove investicije je oko 12 miliona evra.

U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.
 
Prema rečima direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodina Gorana Bojovića, tokom zimskog perioda uslediće unutrašnji radovi u višenamenskoj sali.
 
''Izgradnja dvorane odlično napreduje i očekujemo da bude gotova tokom leta sledeće godine. Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja sporta u Srbiji. Planiramo da po završetku radova i otvaranju nove dvorane, započnemo gradnju olimpijskog bazena u najvećoj prestoničkoj zelenoj oazi'', ističe Bojović.
 

 


Više icoMore


14.12.2020.

Najsavremeniji sportski objekat na Košutnjaku

Izgradnja Multifunkcionalne dvorane u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku trenutno je najveća investicija u sportsku infrastrukturu, a novi objekat zamišljen je kao multifunkcionalni kompleks za 6 sportova. Moderni trening centar nalaziće se kod postojećeg Doma sportova sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvišem nivou. Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove objekat će posedovati i niz zajedničkih sadržaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, na prizemlju su planirana dva borilišta i košarkaški teren, dok će se na prvom spratu nalaziti još dve trening sale, kao i prateće kancelarije i svlačionice.

 Multifunkcionalna dvorana I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku
 
U kompleksu naše firme, pored rekonstruisanih objekata i terena, biće obnovljena i upravna zgrada, laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu, kako bi ova jedinstvena sportsko - zdravstvena ustanova imala uslove koje zaslužuje.
 

Više icoMore


30.11.2020.

World Health Organization

    


Više icoMore


26.11.2020.

Odlazak fudbalske legende

Dijego Armando Maradona, kojeg mnogi smatraju najvećim fudbalerom u istoriji, preminuo je u 60. godini.

 
Dijego Armando Maradona (Lanus, 30. oktobar 1960 — Tigre, 25. novembar 2020.) bio je argentinski fudbaler. Bio je najmlađi prvoligaški fudbaler u istoriji argentinskog fudbala. Poneo je titulu najboljeg fudbalera 20. veka.

Više icoMore


24.11.2020.

Odlikovanja povodom Dana primirja

Predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić je, povodom Dana primirja u Velikom ratu, dodelio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Covid-19, kao i pojedincima koji su spašavajući tuđe živote rizikovali svoje. Predsednik Srbije g. Vučić tim povodom je poručio da su oni svojim radom, čašću i odgovornošću zaslužili da postanu primer svima nama.

Imena svih dobitnika pročitana su u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, među kojima je i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

''Veliko hvala predsedniku države, gospodinu Aleksandru Vučiću. Zahvaljujem se svima koji su bezrezervno učestvovali, a to rade i dalje, u odbrani ljudskih života. Sopstvenom odgovornošću i čašću pokazujemo solidarnost i obzirnost prema našim sugrađanima. Angažmanom i zalaganjem šaljemo jasnu poruku celokupnoj naciji da ćemo uložiti maksimum radi daljeg suzbijanja pandemije a nakon toga i negativnih efekata koji nas očekuju'', izjavljuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Više icoMore


23.11.2020.

Medalje za srpske reprezentativce sa međunarodnih takmičenja

Srpski džudista Nemanja Majdov osvojio je prošlog vikenda srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Pragu u kategoriji do 90 kilograma. Srbiji je ovo druga medalja na Evropskom prvenstvu, nakon što je par dana ranije Andrea Stojadinov osvojila srebro u kategoriji do 48 kilograma.

 Srpski šampioni na zdravstvenim i kontrolama utreniranosti u Zavodu za sport i medicine sporta RS
 
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je takođe prošlog vikenda zlatnu medalju vazdušnim pištoljem na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Budimpešti. To je druga medalja za Arunović na takmičenju, nakon što je u subotu istim oružjem osvojila srebro.

Više icoMore


20.11.2020.

Upokojio se Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej

Danas, 20. novembra 2020. godine u 7:07 časova u Vojnoj kovid bolnici ''Karaburma'' u Beogradu upokojio se u Gospodu Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski g. Irinej (Gavrilović).

''Odlazak Njegove Svetosti Patrijarha Irineja je, u vremenima koja uopšte nisu laka, bolan udarac ne samo za našu crkvu, već i za ceo naš narod. Neka mu Bog podari rajski blagoslov i neka mu bude laka sveta srpska zemlja. Večan mu spomen i Carstvo Nebesko'', direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

 
Vlada Srbije je donela odluku o proglašenju trodnevne žalosti u Republici Srbiji, od danas, 20. novembra, do nedelje, 22. novembra. O svim detaljima u vezi sa sahranom javnost će biti uskoro obaveštena.
 
Patrijarh srpski Irinej (svetovno Miroslav Gavrilović, Vidova kod Čačka, 28. avgust 1930 — Beograd, 20. novembar 2020) bio je 45. vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve. Završio je osnovnu školu u rodnom selu, gimnaziju u Čačku, bogosloviju u Prizrenu 1951. godine, a zatim Bogoslovski fakultet u Beogradu. Zamonašen je u manastiru Rakovici 1959. godine. Bio je profesor i rektor Prizrenske bogoslovije. Postdiplomske studije završio je u Atini. Posle toga biva postavljen za upravnika Monaške škole u Ostrogu. Maja 1974. izabran je za vikarnog episkopa moravičkog. Za episkopa niškog izabran je na zasedanju Svetog arhijerejskog sabora 21—28. maja 1975. godine. Na tron episkopa Niške eparhije ustoličen je u Sabornoj crkvi u Nišu 15. juna 1975. godine. Dana 22. januara 2010. godine odlukom Izbornog sabora Srpske pravoslavne crkve izabran za patrijarha, ustoličen je u beogradskoj Sabornoj crkvi 23. januara. Na dan 3. oktobar 2010. ustoličen je u manastiru Pećkoj patrijaršiji.

Više icoMore


20.11.2020.

DELUJMO PREVENTIVNO I BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA

Ministarstvo zdravlja RS

 

Molimo vas da u cilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije u Republici Srbiji, ali i u cilju zaštite vašeg zdravlja, preduzmete sledeće mere:
 
  • u narednim danima smanjite kontakte sa drugim osobama;
  • često perite ruke sapunom i vodom ili koristite sredstvo za dezinfekciju;
  • izbegavajte dodirivanje lica, usta, nosa i očiju;
  • izbegavajte bliski kontakt sa osobama koje imaju simptome infekcije;
  • izbegavajte pozdravljanje i održavajte razdaljinu od najmanje jednog metra;
  • koristite maske koje prekrivaju nos i usta kada boravite u zatvorenim prostorijama;
  • često provetravajte prostorije u kojima boravite;
  • ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačate higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete, i pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite. Od epidemiologa ćete dobiti uputstva o daljem postupku.
 
Molimo vas da u potpunosti postupate u skladu sa dobijenim uputstvima.
 
Unapred vam se zahvaljujemo na odgovornom ponašanju prema sopstvenom zdravlju, kao i prema zdravlju svih stanovnika Republike Srbije.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.