Linija
Republicki zavod za sport
13.01.2020.

Srbija osvojila ATP kup

Teniska reprezentacija Srbije u protekla dva meseca prešla je put od totalnog gubitnika do trijumfa nad Špancima i prvog pobednika novoformiranog ATP Kupa kojim je ispisala istoriju tenisa. Takmičenje je održano u Sidneju, u Australiji.

 Lajović i Troicki na kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović čestitali su istorijski uspeh teniserima Srbije.

Više icoMore


10.01.2020.

Sportsko-medicinska testiranja FK Čukaričkog

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede danas su obavili fudballeri FK Čukarički.

U Centru za medicinu i psihologiju sporta, fudbalerima je urađen pregled u sklopu koga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test.


Više icoMore


10.01.2020.

Kontrole utreniranosti

Funkcionalnim testom opterećenja, proverava se reackija organizma na fizički napor i sposobnost organizma da se izloži fizičkom naporu. Bilo ko da planira da se podvrgne fizičkom naporu treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole.

Zatim se pristupa testu fizičkog napora gde se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban. Nakon testa lekari utvrđuju da li je osoba uopšte sposobna da se bavi sportom i daju savet na koji način bi pojedinac trebalo da se izlaže fizičkom naporu.
 


Više icoMore


9.01.2020.

Indetifikacija rizika od povređivanja

Fudbaleri Crvene zvezde obavljaju preglede i testiranja u ZSMSRS

Prvi tim FK Crvene zvezde, pored sportsko medicinske kontrole u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, rade i motorička testiranja na izokinetičkom dinamometrutest izdržljivosti procenom VO2 maks, kao i programe za preveniranje sportskih povreda i indetifikaciju rizika od povređivanja.


Više icoMore


8.01.2020.

Prvi tim Crvene zvezde obavlja preglede i testiranja u ZSMSRS

Fudbaleri Crvene zvezde na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS, obavljaju se kompletni sportsko medicinski pregledi a kontrole utreniranosti obavljaju, pored lekara specijalista, i stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, profesori fizičke kulture. 
Fudbalerima Crvene zvezde se u Zavodu obavljaju prvi pregledi za ovu godinu. Sportsko medicinske kontrole obuhvataju: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvuk, spirometrijski i ergospirometrijski test. Motorička testiranja se vrše specifičnom baterijom testova sa testom izdržljivosti za fudbalere. Testiranje na izokinetičkom dinamometru test izdržljivosti procenom VO2 maks.


Više icoMore


27.12.2019.

Dodela novogodišnjih paketića

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, u svečanoj atmosferi u Domu sportova ZSMSRS, mališanima su podeljeni paketići.

Razigranu atmosferu je upotpunio i Deda mraz, koji je deci zaposlenih u Zavodu za sport i medicinu sporta RS podelio novogodišnje poklone.

Više icoMore


25.12.2019.

EP za rukometaše

Austrija, Švedska i Norveška domaćini su Evropskog prvenstva za rukometaše koje će biti održano od 9. do 26. januara 2020. godine. Na ovom prvenstvu će učestvovati 24 reprezentacije. Srbija će se takmičiti u grupi A u Gracu sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Belorusijom.

 Mladi rukometaši na terenskim testiranjima u OSK Karataš ZSMSRS
 
Grupa A (Grac) - Hrvatska, Belorusija, Crna Gora, Srbija
Grupa B (Beč) - Češka, Severna Makedonija, Austrija, Ukrajina
Grupa C (Trondhajm) - Španija, Nemačka, Litvanija, Holandija
Grupa D (Trondhajm) - Francuska, Norveška, Portugal, Bosna i Hercegovina
Grupa E (Malme) - Danska, Mađarska, Island, Rusija
Grupa F (Geteburg) - Švedska, Slovenija, Švajcarska, Poljska

Više icoMore


24.12.2019.

Širenje Nacionalnog trening centra

Pre par meseci počela je izgradnja multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, koja će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u region.

U ovoj multifunkcionalnoj dvorani trenirace više Nacionalnih sportskih Saveza. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Izgradnja kompleksa na 3,36 hektara trajaće oko dve godine, a vrednost ove investicije je oko 12 miliona evra. U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.

Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja Zavoda za sport i medicinu sporta RS ali i sporta u Srbiji.

Više icoMore


24.12.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS sportski institut sutrašnjice

U planu Zavoda za sport i medicinu sporta RS je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadiona sa tribinama i zelenim krovom.

Pored stene i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova u planu je i izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom.
 
Rekonstruisana će biti i upravna zgrada čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru ove jedinstvene ustanove sporta.
 
''U planu je obnova upravne zgrade i laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu. Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza'', uverava Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


19.12.2019.

Predstavnik ZSMSRS na naučnoj konferenciji ''Nove tehnologije u sportu''

Međunarodna naučna konferencija pod nazivom ''Nove tehnologije u sportu'' održana je 12 - 14.12.2019. godine u Sarajevu. Domaćin konferencije bio je Fakultet sporta i telesnog odgoja iz Sarajeva.

Kao počasni gost konferencije, na kojoj je i učestvovao, bio je dr Predrag Božić, šef Odeljenja za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Naučni skup je okupio najznačajnije institucije i istraživače iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja iz regiona. Tokom trajanja konferencije prisutni su se mogli upoznati sa novim tehnologijama iz oblasti sportske nauke. Ovaj skup je takođe bio dobra prilika da se uspostave i ojačaju veze između vodećih naučnih institucija iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja iz našeg regiona.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.