Linija
Republicki zavod za sport
23.08.2019.

Teretana Zavoda za sport dostupna za nacionalne selekcije i rekreativce

U ponudi savremene sprave za vežbanje i izdvojeni deo za dizače tegova

Teretana u sklopu  Nacionalnog trening centra Zavoda dostupna je na korišćenje nacionalnim selekcijama, sportistima i rekreativcima u toku cele radne nedelje. Na prostoru od 170 metara kvadratnih postavljene su najsavremenije sprave za vežbanje. Pod teretane  je prekriven gumenom podlogom, a sala u kojoj se nalazi kompletna oprema za trening i fitnes ima prirodnu osvetljenost i dobru ventilaciju. U teretani postoji i izdvojeni deo za dizače tegova.


Više icoMore


23.08.2019.

Hotel Trim Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Vrhunski uslovi za smeštaj i trening takmičara

Hotel Trim funkcionalno je povezan sa sportskim kompleksom Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, zbog čega je pogodan za kondicione pripreme sportista. Smeštajni objekat se nalazi u Košutnjaku i egzistira kao sportski hotel sa dve smeštajne jedinice kapaciteta  za 56 gostiju. Uprava hotela posluje i po komercijalnim principima, a opremljenost kuhinjskog bloka i stručnost lica je na visokom nivou, što omogućava  pripremanje hrane prema individualnim potrebama korisnika.


Više icoMore


23.08.2019.

FIT MAMA u Nacionalnom trening centru Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Rekreacija za mame u prisustvu beba

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije pokrenuo je poseban program za bezbedno rekreativno vežbanje žena nakon porođaja, koji je baziran na utemeljenim svetskim naučnim studijama. Cilj programa je da se adekvatnim fizičkim vežbanjem pozitivno utiče na opšte psihofizičko zdravlje porodilja kako bi se postupno vratile u stanje pre trudnoće i porođaja.

Sam program je koncipiran tako da porodilje (u prisustvu beba) već od šeste nedelje  mogu da učestvuju u dobro doziranoj rekreaciji koja traje sat vremena. Za vežbanje se koriste  otvoreni tereni kao i prostrane  sale specijalizovane za ovavid rekreacije.

Organizovanu rekreaciju realizuje stručno lice čija je specijalnost fizičko  vežbanje u trudnoći i nakon porođaja.


Više icoMore


22.08.2019.

Motorička testiranja tekvondista u Karatašu

Omladinsko-sportski kamp Karataš tokom leta baza za nadarene sportiste

Mladi tekvondisti borave na pripremama u Karatašu gde su ujedno radili procenu motoričkih sposobnosti u saradnji sa odeljenjem za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Kadetska selekcija na pripremama je obavila i psihološka testiranja.

U vreme leta na prostoru Omladinsko-sportskog kampa Karataš realizuju se brojne pripreme sportista različitih kategorija, a ujednou dogovoru sa stručnim timovima za analitiku u sportu Zavodavrše se i motorička testiranja u skladu sa potrebama sportista.  Tokom avgusta na kampovima testirane su mlade selekcije dizača tegova, klizača, rvača, triatlonaca, odbojkaša kao i badminton kadetska selekcija.


Više icoMore


22.08.2019.

Bokser na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Redovni medicinski pregledi na Odeljenju medicine sporta Košutnjak

Bokser je obavio neophodne preglede i testiranja u jedinstvenoj ustanovi sporta u Košutnjaku.

Sportsko medicinski pregled obuhvata fizikalni pregled po sistemima organa, sa posebnim osvrtom na kardiovaskularni, respiratorni, nervni i lokomotorni sistem. U sastav pregleda ulaze i antropometrijska merenja, procena indeksa telesne visine i mase, a prati se i odnos mišića, koštanog tkiva i vode. Obavezno se vrši elektrokardiografski nalaz (EKG)  i biohemijske analize krvi.

 

Više icoMore


22.08.2019.

Održan drugi turnir na Otvorenom plivalištu „Košutnjak“

Naredne srede biće održan poslednji turnir ovog leta za školarce

U sredu  21. avgusta na otvorenom plivalištu „Košutnjak“ Zavoda za sport i medicinu sporta RS održan je drugi turnir u stonom tenisu, a učešće je uzelo 16 učenika osnovnih i srednjih škola Beograda.

Prvo mesto osvojio je Dušan Matović iz Zubotehničke škole, drugi je bio Vanja Krneta iz Škole za dizajn, dok su treće mesto podelili Andrija Milenković iz OŠ Kosta Abrašević' i Dimitrije Terzić iz Tehničke škole.

Naredne nedelje, u sredu 28. avgusta u 12 časova, biće održan poslednji turnir ove letnje sezone. Prijava za učešće  biće obavljena neposredno pre početka turnira, a  obezbeđene su i nagrade za najbolje, diplome  i karte za plivalište Košutnjak.


Više icoMore


21.08.2019.

Indetifikacija rizika od povređivanja

Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu

Stručnjaci za analitiku u sportu realizuju programe za preveniranje sportskih povreda i indetifikaciju rizika od povređivanja.

Stručan i pravilan rad na telesnom razvoju mladog sportiste kao i održavanje zdravog posturalnog statusa je od suštinske važnosti sa aspekta preveniranja sportskih povreda, otklanjanja lošeg držanja tela. Jedan od važnih segmenata trenažnog procesa treba da bude rad na otklanjanju funkcionalnih disbalanasa i drugih ograničenja kvalitetnog izvođenja osnovnih obrazaca kretanja.


Više icoMore


20.08.2019.

Besplatan ulaz za đake na bazene Košutnjak sredom

Letnja sezona kupanja  plivališta  Košutnjak traje do 1. septembra

Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS „Košutnjak“ sredu 21avgusta od 10 sati prima posetioce, dok je ulaz za đake osnovnih i srednjih škola besplatan. 

Dnevna ulaznica je 250 dinara, poludnevna karta (od 15 sati) iznosi 180, a za dete do 7 godina starosti  ulaz je 100 dinara. Deca do 3 godine ne plaćaju kartu, a sredom, uz đačku knjižicu, osnovci i srednjoškolci imaju slobodan ulaz.

Tokom cele letnje sezoneu saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beogradarealizuje se besplatna škola plivanja koja traje  do 31. avgusta.

Radno vreme plivališta je od 10 do 19 sati svakog dana, uz redovna dežurstva lekara i službenog lica MUP-a Čukarice.Više icoMore


19.08.2019.

Prvi tim Košarkaškog kluba Partizan na pregledima u Zavodu

Redovni medicinski  pregledi mladih košarkaša

Najbolji igrači Košarkaškog kluba Partizan danas su u Zavodu za sport i medicinu sporta RS na obaveznim medicinskim pregledima i testiranju. Pregledi se obavljaju u skladu sa pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti vrhunskih takmičara, gde se uz osnovni pregled po sistemima organa radi i EKG u miru kao i ultrazvuk srca koji se obavezno radi u jednoj kalendarskoj godini.

Utvrđivanje zdravstvenog statusa uključuje i funkcionalno testiranje gde se progresivno opterećuje organizam  i prati reakcija na napor kao i treniranost samog sportiste.


Više icoMore


19.08.2019.

Fudbaler FK Crvena zvezda Mateo Garsija na pregledima i testiranju u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Uz medicinske preglede  Argentinac je obavio i  motoričko testiranje 

Novo pojačanje FK Crvena zvezda Mateo Garsija obavio je neophodne medicinske preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku.

Fudbaler Zvezde  obavio  je i snimanje posture tela uz pomoć 3D sistema za kinematičku analizu kretanja. Za potrebe  ove vrste testiranja koristi se specijalno odabrana baterija testova, gde se uz prirodne oblike kretanja na različite načine opterećuje lokomotorni sistem ispitanikakako bi se valjano procenilo njegovo funkcionisanje.

Statičko posturalna analiza obezbeđuje precizne informacije o strukturalnim devijacijama unutar kinetičkog lanca i daje podatke o simetriji tela u celini.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.