Linija
Republicki zavod za sport
20.04.2018.

Besplatni pregledi u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Poštovani korisnici,

Zavod za sport i medicinu sporta RS se priključuje akciji promotivnih besplatnih pregleda kao podrška sličnim akcijama u našoj zemlji koje je podržalo kako Ministarstvo zdravlja tako i Ministarsvo omladine i sporta RS.

U narednom periodu, tačnije svakog sledećeg meseca tokom 2018godine, biće određen po jedan dan (druga nedelja u mesecu), koji ćemo posvetiti promotivnim sportsko medicinskim pregledima i konsultacijama, počev od aprila meseca.

Tokom meseca aprila, promotivne preglede ćemo realizovati u terminu 26.04.2018. godine (četvrtak), ali uz obavezno zakazivanje 23. i 24.04. na br telefona 011/3555 460, 3555 461 od 11 – 14 časova.

Najava sledećeg termina u maju će biti postavljena na zvaničnom sajtu Zavoda a planirani termin je druga nedelja maja (četvrtak) – 10.05.2018. godine uz obavezno zakazivanje 07. i 08.05. na br telefona 011/3555 460, 3555 461 od 11 – 14 časova.

Za sve informacije vezane za akciju promotivnih pregleda Vam stojimo na raspolaganju na br telefona 011/3555 460, 3555 461 od 11 – 14 časova kao i majl adresi medicina@rzsport.gov.rs

 


Više icoMore


17.04.2018.

Kvalifikacione trke predškolaca sa opštine Čukarica za 25. Dečiji maraton

Predškolska ustanova „Čukarica“ se zahvaljuje Zavodu za sport i medicinu sporta RS što je pružio podršku u naporima da promoviše zdrave stilove života, važnost bavljenja sportom i rekreacijom. Predškolska ustanova „Čukarica“ je na terenima ZSMSRS u Košutnjaku organizovala kvalifikacione trke predškolaca sa opštine Čukarica za 25. Dečijmaraton koji se održao u Beo zoo vrtu. 
Dečak Filip Živković iz dečijeg vrtića Gorica“ iz SremčicePU Čukarica je 25. pobednik Dečijeg maratona u Beo zoo vrtu, koji je održan u subotu, 14.04.2018.godine, pretrčavši 230 metara dugstazoko slonare u Beo zoo vrtu za 37 sekundi.


Više icoMore


17.04.2018.

Opštinsko takmičenje u atletici na atletskom stadionu ZSMSRS

Opštinsko takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola sa Čukarice održano je danas na atletskom stadionu Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u organizaciji opštine ČukaricaStariji osnovci, kao i srednjoškolci takmičili su se u većem broju atletskih disciplina: sprintu na 100 metara i trkama na 300, 400, 800 i 1000 metara, kao i u štafeti na 400 metara, skoku u dalj i bacanju kugle.


Više icoMore


5.04.2018.

Besplatni pregledi u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Poštovani korisnici,

Zavod za sport i medicinu sporta RS se priključuje akciji promotivnih besplatnih pregleda kao podrška sličnim akcijama u našoj zemlji koje je podržalo kako Ministarstvo zdravlja tako i Ministarsvo omladine i sporta RS.

U narednom periodu, tačnije svakog sledećeg meseca tokom 2018. godine, biće određen po jedan dan (druga nedelja u mesecu), koji ćemo posvetiti promotivnim sportsko medicinskim pregledima i konsultacijama, počev od aprila meseca.

Tokom meseca aprila, promotivne preglede ćemo realizovati u terminu 26.04.2018. godine (četvrtak), ali uz obavezno zakazivanje 23. i 24.04. na br telefona 011/3555 460, 3555 461 od 11 – 14 časova.

Najava sledećeg termina u maju će biti postavljena na zvaničnom sajtu Zavoda a planirani termin je druga nedelja maja (četvrtak) – 10.05.2018. godine uz obavezno zakazivanje 07. i 08.05. na br telefona 011/3555 460, 3555 461 od 11 – 14 časova.

Za sve informacije vezane za akciju promotivnih pregleda Vam stojimo na raspolaganju na br telefona 011/3555 460, 3555 461 od 11 – 14 časova kao i majl adresi medicina@rzsport.gov.rs


Više icoMore


5.04.2018.

Uzmi račun i pobedi 2018

Zbog velikog uspeha prvog ciklusa nagradne igre Uzmi račun i pobedi, realizovanom u prvom kvartalu 2017, u kojem je učestvovalo gotovo 40 odsto građana i poslato više od 85 miliona računa i slipova, Vlada Srbije odlučila je da zajedno sa NALED-om organizuje novi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018.

Nagradna igra biće organizovana kroz dva kruga u prvom kvartalu 2018. godine u trajanju od po mesec dana. Realizuje se kao deo šire medijsko-edukativne kampanje u okviru proglašenja 2018. za Godinu borbe protiv sive ekonomije i jedna je od ključnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Pravo na učešće imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koja prikupe i pošalju 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticom (''slipova''), minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, ne starijih od 01. januara 2018. godine.

Priređivač nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018. je Vlada Republike Srbije i organizuje se pod pokroviteljstvom premijerke Ane Brnabić u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju. Partneri u realizaciji nagradne igre su Ministarstvo finansija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije, Poreska uprava i Pošta Srbije.


Više icoMore


8.03.2018.

Zavod za sport i medicinu sporta RS obeležava 62. godinu postojanja

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije nastao je 9. marta, 1956. godine kao Savezni zavod za fizičku kulturu i od svog nastajanja do danas je krovna ustanova u zemlji koja brine o psiho-fizičkom zdravlju i fizičkoj formi sportista, ali i ustanova koja zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Vladom Republike Srbije radi na podizanju i unapređenju sistema sporta u zemlji.

Kao priznata ustanova, sa svojim stručnim kadrom, neizostavni je deo u programima priprema domaćih i stranih sportista, sa velikim tehnološkim kapacitetima i modernim objektima. Naši stručnjaci, kontrolom i savetima, pripremaju sportiste ka putu poboljšanja njihovih nastojanja. Svakodnevnim angažmanom i poboljšanjem usluga, utičemo na prosperitet i rezultate sportista, kao i na pravilan razvoj dece i omladine. Mi smo unikatan Centar koji funkcioniše po najvišim standardima, zadovoljava sve potrebe u oblasti sporta.

Sutra ZSMSRS slavi 62. godinu postojanja. Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, mr Goran Bojović, naglasio je da novi Zakon o sportu, koji je usvojen u februaru 2016. godine, po prvi put prepoznaje Zavod kao Nacionalni trening centar, status koji nosi i veliku odgovornost i zahteva stalno napredovanje i poboljšavanje kvaliteta usluga.

„Ne postoji vrhunski sportista naše zemlje koji bar jednom nije bio na treningu ili pregledu u Zavodu i to ovu instituciju čini jedinstvenom. To je mesto koje je u svakom smislu kuća svih sportista decenijama unazad“, poručuje Bojović.


Više icoMore


8.03.2018.

Srećan 8. mart


Više icoMore


6.03.2018.

Širenje I Nacionalnog trening centra ZSMSRS

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je još više ulaganja u srpski sport kroz infrastrukturu i razne donacije opreme.

Veliki planovi su pred Ministarstvom omladine i sporta u 2018. godini. Srbija dobija sve više sportskih šampiona, a ministarstvo to zna da isprati ulaganjem sredstava i izgradnjom objekata za trening.

''Naši šampioni menjaju sliku o Srbiji, prenose pozitivne poruke i to je naša želja u budućnosti. Šest nacionalnih saveza će dobiti svoju kuću u Košutnjaku, nadogradnjom Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Objekat će biti po svim svetskim standardima: Karate, rvanje, tekvondo, džudo, strelci i sportski penjači dobiće svoje prostorije i objekte za trening. Košutnjak će promeniti izgled sa dvoranom od 15.000 kvadrata. Proširujemo i kapacitete u poslovnim prostorijama Zavoda za za sport i medicinu sporta RS. Želimo da podignemo broj pregleda dece u sportu na godišnjem nivou'', ističe Udovičić.

Dodaje još: ''Kada je reč o omladini, doneli smo odluku o povećanom broju stipendija. Pre četiri godine je bilo 1000 stipendija za dobre studente, a sada ih ima 1300, a iznos je povećan sa 25 na 30.000 dinara. Želimo da povećamo broj nagrađenih srednjoškolaca na međunarodnim takmičenjima. Imali smo 1407, sada imamo 1500. Želimo da imamo sve veći broj finansiranja naših studenata na masterima i doktorskim studijama u inostranstvu. Želimo da imamo konkretne projekte da zaposlimo mlade''.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović istakao je da je Zavod kuća svih sportista i da će pored svih sportskih sadržaja koje danas Zavod ima ova dvorana biti jedinstvena u regionu i šire, jer na jednom mestu I Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS ima i smeštajne kapacitete i kompletnu zdravstvenu zaštitu i sve uslove za pripreme i trening sportista.

''U planu je obnova upravne zgrade i laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu. Namera je da kompleks postane zona vrhunskog sporta zbog čega i objekti moraju zadovoljiti standarde za međunarodna takmičenja. Sadržaj, kapacitet, oprema… za te objekte biće definisani po pravilima nacionalnih i međunarodnih saveza'', uverava Bojović.      


Više icoMore


6.03.2018.

Španovićeva šampionka sveta

Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Najbolja srpska atletičarka do prvog zlata na šampionatu sveta došla je skokom 6,96 u četvrtoj seriji.

Ona je tokom karijere bila prvakinja Evrope i na otvorenom i u dvorani (tri puta), ali do sada nije imala zlato sa planetarnih smotri. Sada ukupno ima deset medalja (bronza za OI, dve bronze sa SP, srebro, bronza i zlato sa SP u dvorani).


Više icoMore


23.02.2018.

Fizička aktivnost

Jedinstveni centar u regionu koji integriše sport i medicinu sporta u jednoj instituciji jeste Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Kao jedina specijalizovana ustanova čije su dve primarne oblasti sport i medicina sporta, godinama smo razvijali multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše po najvišim standardima. Danas, usluge sportistima, rekreativcima i građanstvu pružaju specijalisti iz oblasti sporta i medicine sporta, i to u raznim naučnim disciplinama. Zavod je oformio timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva. Pozivamo Vas da nas posetite, da osetite sportski duh, da upoznate vodeće stručnjake iz oblasti sporta i medicine sporta i da doživite zaista jedinstvenu energiju koja nas karakteriše.

Zašto je važna fizička aktivnost?

Većina ljudi uz brojune dnevne obaveze retko može da pronađe malo vremena i za sebe, a naročito za stvari od kojih, kako deluje na prvi pogled, nema previše koristi. Međutim, 30-45 minuta rekreacije 2-3 puta nedeljno itekako može imati uticaj na vaš život. Redovna rekreacija u kombinaciji sa zdravom ishranom, najbolji je poklon vašem telu. Godi i fizičkom i mentalnom zdravlju i ujedno pojačava osećaj zadovoljstva sobom. Redovna fizička aktivnost pomaže u sprečavanju mnogih bolesti i smanjenju ili održavanju telesne težine.

Ukoliko ste, dakle, odlučili da pronađete malo vremena za sebe i svoje zdravlje, najpreporučljivija rekreacija je aerobni, odnosno kardio trening, onaj gde broj otkucaja srca po minutu dostiže između 70 i 80 odsto maksimalne vrednosti.

Najzdraviji način mršavljenja je redovna rekreacija u kombinaciji sa zdravom ishranom. Za pola sata trčanja na traci možete sagoreti 300 kalorija, a za pola sata brzog hodanja oko 180 kalorija.

Usled redovnih treninga bićete opušteniji i lakše ćete se boriti sa svakodnevnim problemima.

Imaćete više energije, biti izdržljiviji i mnogo više spremni na pokret i bilo kakvu aktivnost. Svaki trening će vam biti lakši od prethodnog i sve bolje ćete se osećati

Kako vreme bude odmicalo, kapacitet vaših pluća će biti veći, a pluća zdravija

Redovnim treningom vežbate srce, ono menja ritam rada čime se doprinosi njegovom zdravlju. Srčani mišić se jača i srce pumpa efikasnije. Posle treninga telo je umorno, a mozak odmoran.

Rezultati:

  • Oblikovati svoje telo i zategnuti mišiće. Ne samo što ćete biti zdraviji već ćete izgledati zdravije i privlačnije
  • Poboljšati cirkulaciju i smanjiti povišeni krvni pritisak
  • Povećati broj crvenih krvnih zrnaca tako što ćete podstaći transport kiseonika
  • Smanićete rizik od dijabetesa

Kako vreme bude prolazilo, bolje ćete izgledati, bićete zdraviji, i sve ćete raditi lakše i sa više volje. Lakše ćete se hvatati u koštac sa životnim problemima i uopšte ćete se osećati mnogo bolje!


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.