Linija
Republicki zavod za sport

Vizija

Vizija Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste društvo u kom se važnost sporta i uloga sporta u društvu neprestano nadopunjuju stvarajući nove vrednosti i nove rezultate. Pravo na sport je pravo svakog pojedinca dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana obaveza naše ustanove.
Fokus našeg interesovanja su uvek bila deca školskog uzrasta, osobe na početku svojih sportskih staza, oni koji su na tim stazama već uveliko pobeđivali ali i svi drugi koji su prihvatili vrednosti sporta i značaj fizičkih aktivnosti. Naš zadatak svih ovih godina je bio da svakom od njih stručno pomognemo, da unapredimo njihove sposobnosti , da istražimo različite pojave i da svoja saznanja iskoristimo na opšte dobro sporta u Srbiji i u korist zdravlja našeg stanovništva.
Zavod je tradicionalno jedan od nosećih stubova sportske kulture u Srbiji. Društvo čiji su građani zdravi, zajednica u kojoj vrhunski sportisti imaju svoju kuću koja o njihovom psihičkom, fiizičkom i zdravstvenom statusu vodi računa, je nešto što svojim radom, svakim danom postižemo i svaki danom unapređujemo. 
Vrednosti sporta zapravo su stubovi na kojima počiva kvalitetno društvo sa jednakim mogućnostima za sve, društvo u kom je fer plej i poštovanje protivnika način ophođenja i funkcionisanja i društvo gde se izuzetnost ceni a rezultati mere i nagrađuju. To je naša vizija. Aktivno radimo na tome da ona postane stvarnost, da vrhunski sportisti osvoje još više odličja a da oni mlađi, na početku sportskih karijera postanu šampioni. Ne odustajemo ni od ideje da svako dete školskog uzrasta treba da bude fizičko aktivno kako bi bilo zdravo , i tome svojim radom neprestano doprinosimo. Ovo su zadaci ispred nas:
- Društvo u kom se važnost sporta i uloga sporta u društvu neprestano nadopunjuju stvarajući nove vrednosti i nove rezultate;
-Dostupnost naših usluga i van matičnih objekata;
-Intenziviranje saradnje sa svim relevantnim regionalnim i međunarodnim ustanovama čije su primarne oblasti radi unapređenje vrhunskog sporta i fizička aktivnost i zdravlje mladih;
- Kreiranje novih službi specijalizovanih za specifične oblasti koje tek treba da se razviju kod nas radi postizanja još boljih rezutata u radu sa vrhunskim sportistima;
-Realizacija postulata da je pravo na sport pravo svakog pojedinca posebno dece i neprestana obnova potencijala za rad sa najmlađima.

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.