Linija
Republicki zavod za sport
25.09.2018.
Biblioteka Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Biblioteka Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije je specijalna biblioteka. Fond biblioteke ima preko 8.000 jedinica i oko 400 naslova serijskih publikacija.

Bibliotečku građu mogu koristiti interni i eksterni korisnici. Interni korisnici, su svi zaposleni i penzioneri u Zavodu, dok su eksterni korisnici profesori, istraživači, naučni radnici,  nastavnici i studenti u institucijama za akademske I strukovne studije u zemlji i inostranstvu, sportski stručnjaci i stručnjaci u sportu, članovi sportskih saveza i drugih sportskih organizacija i državnih institucija, članovi institute a i ostala fizička lica u sistemu sporta.

Biblioteka Zavoda prikuplja, čuva i daje na korišćenje literature iz oblasti fizičke culture i sporta, prikuplja objavljene stručne radove saradnika Zavoda, priprema odgovarajuće informacije za potrebe društvenih organizacija fizičke kulture, i sakuplja i čuva prevode radova iz inostrane periodike. Osim publikacija koje se odnosena sport i fizičku kulturu, biblioteka sakuplja i literature koja se odnosi na medicinske nauke i zdravstvenu zaštitu, psihologiju, sociologiju i dr.

Fond Biblioteke čine stručne monografske i serijske publikacije (časopisi i novine, almanasi, godišnjaci, zbornici, izveštaji, statistički bilteni, bibliografije itd.) manji broj doktorskih i magistarskih disertacija saradnika, dokumentacija i radovi saradnika Zavoda.

Opširnije

25.09.2018.
Aleksandar Karakašević u miks dublu osvojio bronzu na Evropskom šampionatu

Aleksandar Karakašević i Litvanka Ruta Paskauskiene osvojili su bronzanu medalju na Evropskom šampionatu.

20.09.2018.
Zavod za sport i medicinu sporta RS u službi sporta više od šest decenija

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije preko šest decenija uživa veliki ugled na prostoru Balkana. Stručnost i visoke kvalifikacije zaposlenih, ustanove interdisciplinarnog pristupa, i danas koriste sportisti Istočne Evrope.

Polazna težnja Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste podizanje svesti o značaju pravilne i adekvatne fizičke aktivnosti od najmlađeg uzrasta i očuvanje svega što sport predstavlja: rekreaciju, razvoj sportskih sposobnosti i veština, uz ostvarenje vrhunskog sportskog postignuća.

Jedinstvena ustanova sporta u zemlji pruža stručnu i naučnu podršku vrhunskim sportistima, a ujedno, kroz brojne druge delatnosti, predstavlja i snažan oslonac sistemu sporta Republike Srbije.

U interesu dostizanja visokih ciljeva, kontinuirano se unapređuje naučni i stručni potencijal, tehnologija rada kao i brojni zatvoreni i otvoreni objekti sportske namene, a ostvarena je i saradnja sa brojnim domaćim i inostranim ustanovama srodnog delovanja.

Budući da Zavod u svom vlasništvu ima Hotel Trim i Omladinski sportski kamp Karataš, omogućen je i smeštaj sportista ali i stručni monitoring u svim neophodnim segmentima za trening ili takmičenje.

20.09.2018.
Hotel Trim na usluzi sportistima

Hotel Trim funkcionalno je povezan sa čitavim sportskim kompleksom Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, zbog čega je pogodan za kondicione pripreme sportista. Smeštajni objekat se nalazi u Košutnjaku i egzistira kao sportski hotel otvorenog tipa sa kapacitetom za 56 gostiju u okviru dve smeštajne jedinice. U ponudi hotela su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, apartman, sala za teoretsku nastavu, restoran i letnja bašta za 120 gostiju.

Arhitektura, uređenost prostora kao i izrada nameštaja van propisanih standarda pružaju neophodan komfor košarkašima ali i drugim gostima u toku boravka. Opremljenost kuhinjskog bloka i stručnost lica je na visokom nivou što omogućava pripremanje hrane prema individualnim potrebama sportista.

Kompleks hotelskog smeštaja Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije bazno je profilisan za smeštaj sportista, ali posluje i po komercijalnim principima, iz tog razloga na dnevnom nivou ugosti brojne rekreativce i druge posetioce.

Tokom prvih 6 meseci ove godine, ostvareno je 2896 noćenja, od toga 2167 noćenja ostvarili su takmičari sportskih saveza Srbije ali i sportisti inostranih asocijacija Mađarske, Bugarske kao univerzitetski fudbalski tim Japana.

Hotel Trim ZSMSRS

20.09.2018.
Trim staza ZSMSRS

Trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u Košutnjaku, koja je kompletno rekonstruisana, privlači mnogobrojne korisnike, koji trče, šetaju i vežbaju. Za one koji žele istovremeno da trče i rade vežbe, olakšan je izlaz sa staze i prilaz poligonima za vežbanje. Kako bi se sportistima i rekreativcima, ali i svim drugim korisnicima Trim staze osigurala bezbednost, ugrađen je i sistem video nadzora.

Ispred svakog poligona za vežbanje stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe, koje su prilagođene svim uzrastima.

Zavod za sport i medicinu sporta RS Vam želi da uživate i trenirate na našim terenima.

Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.