Linija
Republicki zavod za sport
26.01.2021.
Omladinci Čukaričkog u ZSMSRS

Madžarević Mihailo FK „Čukarički“

Mladi fudbaleri (2005. godište) iz fudbalskog kuba  Čukarički, u zakazanim terminima,dolaze u ZSMSRS na redovne sportsko-medicinske preglede i testiranja.Njima se  utvrđuju zdravstvene sposobnosti sportista za obavljanje sportskih aktivnosti i učestvovanje na sportskim takmičenjima.Sportsko - medicinski pregled obuhvata: laboratorijske analize krvi, antropometrijska merenja, fizikalni pregled po sistemima, elektrokardiografija, ultrazvučni pregled srca. Nakon utvrđivanja zdravstvenog stanja, prelazi se na standardizovana funkcionalna testiranja.

19.01.2021.
Fudbaler Crvene zvezde Muhamed Ben na testiranjima u ZSMSRS

Muhamed Ben na testiranjima u ZSMSRS

Danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, sportsko-medicinska i motorička testiranja obavio fudbaler Crvene zvezde Muhamed Ben. On rođen je 1989. godine na fancuskom ostrvu Majot. U FK Crvena Zvezda igra od 2018. godine na poziciji napadača, pre Zvezde je igrao za grčki Panionios, Levadioakos i Olimpijakos.

U Centru za medicinu i psihologiju sportaMuhamedu je urađen pregled u sklopu koga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test.

Stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu su fudbaleru izvršili procenu neuromišićne funkcije kolena.

Fudbalerima se vrše kontrole medicinske, fizičke i psihološke spremnosti za bavljenje sportom. Testiranja se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme, a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista.

19.01.2021.
Motorička testiranja ŽFK Spartak iz Subotice

ŽFK Spartak

   

U sklopu višegodišnje uspešne saradnje između Zavoda za sport i medicinu sporta RS i Ženskog fudbalskog kluba Spartak iz Subotice (višestrukog šampiona Srbije i redovnog učesnika UEFA lige šampiona). Stručni saradnici centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu obavili su procenu motoričkih sposobnosti i stepena treniranosti pred početak zimskih priprema za nastavak takmičenja u Superligi Srbije.

13.01.2021.
Omladinci Čukaričkog u Zavodu za sport i medicinu sporta

Omladinci Čukaričkog na testiranjima



Tokom ove  nedelje mladi fudbaleri (2003. i 2004. godište) iz fudbalskog kuba  Čukarički sukcesivno, u zakazanim terminima dolaze u ZSMSRS na redovne sportsko-medicinske preglede i testiranja, kojima se  utvrđuju zdravstvene sposobnosti sportista za obavljanje sportskih aktivnosti i učestvovanje na sportskim takmičenjima.

Sportsko - medicinski pregled obuhvata: laboratorijske analize krvi, antropometrijska merenja, fizikalni pregled po sistemima, elektrokardiografija, ultrazvučni pregled srca. Nakon utvrđivanja zdravstvenog stanja, prelazi se na standardizovana funkcionalna testiranja.

11.01.2021.
Prvi tim Čukaričkog na testiranjima u ZSMSRS

Dvadesetšest fudbaalera FK Čukaručki, su obavli redovna sportsko-medicinska i motorička testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Svi sportisti su u obavezi da se pre sportskih testiranja testiraju na prisustvo virusa COVID-19.

Svi fudbaleri su prošli detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje, nakon kojih se vrše standardizovani testovi, sportsko medicinska i motorička testiranja.

Sve vesti imgMore


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.