Linija
Republicki zavod za sport
30.09.2020.
Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Želimo vam ugodne trenutke u našim objektima

Balon hala na otvorenom plivalištu ZSMSRS
 
Bazen u Domu sportova ZSMSRS
 

30.09.2020.
Rukometašice na terenskim testiranjima u OSK ''Karataš'' ZSMSRS

Grupi mladih rukometašica, kadetskoj reprezentaciji Srbije, obavljena su terenska testiranja u Omladinsko – sportskom kampu ''Karataš'' Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, obavili su im bateriju motoričkih testova.

Značaj testiranja motoričkih sposobnosti: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.
 
Osavremenjavanjem dijagnostičke opreme i usavršavanjem stručnog kadra u Zavodu za sporti medicinu sporta republike Srbije se realizuje savremeni pristup proceni i evaluaciji motoričkih sposobnosti sportista. 
30.09.2020.
Testiranja sportista na COVID 19 u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije se od početka aktivno ukljičio u borbu protiv COVID 19.

Na osnovu potpisane saradnje sa Direkcijom za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici, ZSMSRS učestvuje u preventivnim merama i testiranjima sportista na prisustvo virusa COVID 19, u skladu sa smernicama saradnje.
 
U prostorijama Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u ''Malom Trimu'', oformljena je laboratorija za testiranje sportista na COVID 19. Testiranje vrši medicinsko osolje ZSMSRS koje je specijalno osposobljeno za ove potrebe. 
29.09.2020.
Izgradnja Multifunkcionalne dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

U mogućnosti smo da ponudimo veliki spektar usluga svim profesionalnim sportistima, rekreativcima i građanstvu. Sa ponosom ističemo da je u toku izgradnja multifunkcionalne dvorane za različite sportove. Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena u sklopu I Nacionalnog trening centra na Košutnjaku.

Projektom je predviđena izgradnja sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara. Završetak svih radova očekuje se sredinom 2021. godine.
 
Misija Zavoda za sport i medicinu sporta RS je promocija zdravog načina zivota i stručna podrška sportu. Kroz naše delovanje sistematski promovišemo zacrtano. Novoizgrađeni i budući objekti, po svom izgledu i formi uklapaju se u okruženje i ambijent Košutnjaka. Nadogradnjom I Nacionalnog trening centra, proširujemo krug naših korisnika i podstičemo mlađe generacije da se bave sportom.
29.09.2020.
Školsko takmičenje na Atletskom stadionu Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Reginalno školsko takmičenje u atletici, učenika sa smetnjama u razvoju, organizuje se svake godine u septembru. Školske 2020/2021. godine organizovano je uz pomoć Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Atletskom stadionu na Košutnjaku.

Ukupno je učestvovalo 30 učenika osnovnih i srednjih škola, uz pridržavanje epidemioloških mera. Ovo takmičenje predstavlja kvalifikacije za Republičko takmičenje.
 
Učenici su se takmičili u tri atletske discipline: trčanje na 100m, skok u dalj i bacanje kugle.
Sve vesti imgMore


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.