Linija
Republicki zavod za sport
19.09.2017.
Atletski stadion ZSMSRS

Atletski stadion Zavoda za sport i medicinu sporta RS, nalazi se u samom srcu Košutnjaka.

Na Atletskom stadionu, održavala su se mnoga takmičenja i manifestacije kao što su prvenstva osnovnih i srednjih škola, atletska takmičenja u skoku u dalj, trčanje na 100m-sprint, bacanje kugle. Unazad nekoliko godina na njemu je organizovan i Međunarodni Beli Kros, a postao je i nastavno - naučna baza Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

19.09.2017.
Ambulanta ZSMSRS na ''Tašmajdanu''

Ambulanta Zavoda za sport i medicinu sporta RS, na ''Tašmajdanu''

Zakazivanje termina je obavezno zbog velikih gužvi, a sve informacije koje su Vam potrebne, možete dobiti na 011/3555 460. Hvala Vam na poverenju.

Odeljenje za specijalizovanu zdravstvenu zaštitu sportista Tašmajdan

Delatnosti:

  • overa sportsko-takmičarskih knjižica
  • pregled dece za učestvovanje u školskom i takmičarskom sportu

Sportsko-medicinski pregled obuhvata:

  • laboratorija (osnovna krvna slika)
  • antropometrija
  • EKG
  • fizikalni pregled po sistemi
19.09.2017.
Usluge OSK Karataš

Omladinsko sportski kamp Karataš Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji se nalazi u opštini Kladovo, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, već skoro pet decenija poznata je destinacija specijalizovana za sportske pripreme.

Pre dve godine, od strane države, kamp je predat na upravljanje Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Rekonstrukcija kampa je započeta odmah. Završene su dve faze, a treća je u toku.

Više o uslugama OSK Karataš

19.09.2017.
Testiranja u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu ZSMSRS

Najsavremeniji model izokinetičkog dinamometra firme HUMAC NORM pruža mogućnost procene kroz tri režima rada mišića (izokinetički, izotonični i izometrijski) i to aktivnim pokretom pregibača i opružača trupa, zatim mišića skočnog zgloba, zgloba kolena, kuka, ramena, lakta i zgloba ručja. Pokreti se mogu izvoditi u svim smerovima (ekstenzija, fleksija, abdukcija, adukcija, unutrašnja i spoljašnja rotacija). 

Zavod za sport i medicinu sporta RS, u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu, pruža mogućnost svim sportistima, sportskim klubovima, savezima i građanima da izvrše dijagnostiku posturalnog statusa, kao i identifikaciju rizika od mogućih nastanka sportskih povreda, obave specifičan protokol izdržljivog trčanja na traci, izvrše procene neuromišićne funkcije u kom se kompjuterskom tačnošću, u aktivnom pokretu, beleže svi potrebni parametri.

Kontrola treniranosti perspektivnih i vrhunskih sportista u cilju unapređenja kvalitetnog i vrhunskog sporta je jedna od najznačajnijih kontinuiranih delatnosti Zavoda. Osavremenjavanjem dijagnostičke opreme i usavršavanjem stručnog kadra u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije se realizuje savremeni pristup proceni i evaluaciji motoričkih sposobnosti sportista.

19.09.2017.
Trim staza ZSMSRS

Nedavno rekonstruistaza trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku privlači mnogobrojne korisnike, koji trče, šetaju i vežbaju. Za one koji žele istovremeno da trče i rade vežbe, olakšan je izlaz sa staze i prilaz poligonima za vežbanje.

Ispred svakog poligona za vežbanje stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe, koje su prilagođene svim uzrastima.

Zavod za sport i medicinu sporta RS Vam želi da u preostalim letnjim i jesenjim danima uživate i trenirate na našim terenima.

Sve vesti imgMore


 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.