Linija
Republicki zavod za sport
22.03.2019.
Stručni saradnik Zavoda predavač na skupu udruženja Stvaranje zdravlja

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije, pred početak takmičarske sezone, organizovan je Kamp za biciklistkinje. U okviru Kampa u hotelu Slavija predavanje  na temu Zavoda je održala dr Biljana Marić Nikolić, koja je kao stručni saradnik Zavoda za sport i medicinu sporta RS uzela učešće i  u interaktivnoj radionici Fizička aktivnost.

22.03.2019.
Sastanak sportskih nadzornika u Medija centru

Juče je u Medija centru održan sastanak stručnih sportskih nadzornika kako bi se permanentnim delovanjem unapredio rad u praksi i podigao kvalitet rada koji se obavlja u oblasti sporta.

 
Imenovani nadzornici, visokokvalifikovani stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, obavljaju nadzor nad stručnim radom u oblasti sporta na nivou Republike. Uvid i procena kvaliteta rada u sportu podrazumeva analizu stručnog rada sportskih organizacija i sportskih stručnjaka koji obavljaju aktivnosti i delatnosti propisane važećim Zakonom o sportu. Sportski stručni nadzornici vrše uvid u rad sportske organizacije i prate nivo poštovanja propisa u odnosu na registrovanu delatnost.
21.03.2019.
Teretana dostupna za nacionalne selekcije i individualne korisnike

Moguć individualni rad sa korisnicima

 
Teretana u sklopu  Nacionalnog trening centra dostupna je na korišćenje nacionalnim selekcijama, sportistima i rekreativcima u toku cele radne nedelje. Na prostoru od 170 metara kvadratnih postavljene su najsavremenije mašine za vežbanje. Sala u kojoj se nalazi kompletna oprema za trening i fitnes ima prirodan izvor svetlosti i dobru ventilaciju. Postoji izdvojeni deo za dizače tegova, a na raspolaganju je i stručno lice odgovorno za realizaciju treninga.
 
U okviru Nacionalnog trening centra stacionirana je i medicinska služba. Radno vreme sportskog objekta u Košutnjaku je od 7 do 22 sata.
21.03.2019.
Sledećeg četvrtka besplatni pregledi u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Promotivni medicinski pregledi 28. marta na Odeljenju medicine sporta Košutnjak

Uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta nastavlja se promocija besplatnih medicinskih pregleda na Odeljenju medicine sporta u Košutnjaku.

Svake četvrte nedelje u mesecu,  četvrtkom,  tokom cele 2019. godine biće realizovani medicinski pregledi i konsultacije sa lekarima različitih specijalnosti.
 
Prijava za promotivne preglede može da se obavi od 21. do 26 marta, a prvi besplatni pregledi biće realizovani u četvrtak 28. marta.
 
Sve dodatne informacije možete dobiti od  11 do 14 sati na brojeve telefona: 011/ 3555 460 i 3555 461, lokal 154; imejl: medicina@rzsport.gov.rs
20.03.2019.
U SUSRET DRUGOJ SRPSKOJ MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI MEDICINE SPORTA

 Druga Srpska konferencija  medicine sporta od 23. do 25. maja 2019. godine u organizaciji Zavoda za sport i medoicinu sporta RS

 
 
 
Zavod za sport i medicinu sporta RS  će biti domaćin 2. Srpske međunarodne konferencije medicine sporta  koja će se održati od 23. do 25. maja u Centru Sava.
U saradnji Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Internacionalne  Federacije medicine sporta (FIMS) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održava se naučna konferencija medicine sporta na kojoj učestvuje  30 domaćih i inostranih eminentnih predavača.
Druga  Srpska međunarodna konferencija medicine sporta prilika je da se usvoje nova, potvrđena  saznanja, i implementiraju u praksi kako bi se unapredio rad i očuvalo zdravlje sportista. Osim predavanja, slušaoci imaju mogućnost da uzmu učešće  u pokaznim radionicama  gde se kroz praktičan prikaz  vrši obuka. 
Predavači  na 2. Srpskoj konferenciji  medicine sporta su lekari različitih specijalnosti i sportski stručnjaci iz zemlje i sveta, a očekuje se preko 1000 učesnika. 
 
Učesnici  na konferenciji:  Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.
 
Prijava za učešće može da se obavi preko zvaničnog sajta konferencije
Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.