Linija
Republicki zavod za sport
12.11.2019.
Informacija vezana za rad ambulante Tašmajdan ZSMSRS u zimskom periodu

Poštovani korisnici,

zbog iznenadnih vanrednih radova u okviru zgrade sportskog centra Tašmajdan, nismo u prilici da neometano obavljamo preglede dece u okviru naše ambulante. Usled najavljenih niskih temperatura u narednom periodu i nedostatku grejanja ambulantu ćemo od 12. novembra premestiti na prvo odeljenje u Košutnjaku, do uspostavljanja normalnih uslova za funkcionisanje u okviru sportskog centra.

Radno vreme za planirane preglede sa Tašmajdana organizovaćemo u popodnevnoj smeni između 12 i 20 časova.
 
Za sve informacije  u međuvremenu možete nas kontaktirati na naše telefone 011/ 3245 115 i 011/ 3555 460 lokal: 154
12.11.2019.
Uspešno odbranjen doktorski rad

Mr Aleksandra Sanader, viši stručni saradnik INDOK – odeljenja Zavoda za sport i medicinu sporta RS, odbranila je doktorsku disertaciju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Doktorska disertacija sa temom ''Povezanost motoričkih sposobnosti i takmičarske aksioznosti mladih sportista'', kojoj je Aleksandra pristupila sa stručne i naučne strane zainteresovala je mnoge kolege iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i psihologije koje su prisustvovale odbrani na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, 08.11.2019. godine. Viši stručni saradnik Aleksandra Sanader je odgovorila na postavljene teze i sa uspehom odbranila svoju doktorsku disertaciju.
8.11.2019.
Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Balon hala - zatvoreni olimpijski bazen i bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra

 
8.11.2019.
Motorička testiranja bejzbolaša u Karatašu

 Testiranja u Omladinsko-sportskom kampu Karataš

Mladi igrači bejzbola borave na pripremama u Karatašu gde su ujedno radili procenu motoričkih sposobnosti u saradnji sa odeljenjem za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Tokom leta na prostoru Omladinsko - sportskog kampa Karataš realizovale su se brojne pripreme sportista različitih kategorija, a ujedno, u dogovoru sa stručnim timovima za analitiku u sportu Zavoda, obavljala su se i motorička testiranja u skladu sa potrebama sportista. Tokom leta, na kampovima su testirane mlade selekcije dizača tegova, klizača, rvača, triatlonaca, odbojkaša kao i badminton kadetska selekcija.
 
7.11.2019.
Stjepanović na funkcionalnom testu u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Velimir Stjepanović (Abu Dabi, UAE, 7. avgust 1993) je srpski plivač, član plivačkog kluba Hamilton Akvatiks iz Dubaia, evropski šampion u velikim i malim bazenima.

Funkcionalnim testom opterećenja, proverava se reackija organizma na fizički napor i sposobnost organizma da se izloži fizičkom naporu. Bilo ko da planira da se podvrgne fizičkom naporu treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole.
 
Testiranja se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista. Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga. Testom fizičkog napora se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban.
 
U Centru za medicinu i psihologiju sporta svi zainteresovani mogu da obave kompletne sportsko medicinske kontrole i testiranja. Svi ispitanici prolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Obavezan deo pregleda podrazumeva kompletne biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, EKG. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.
Sve vesti imgMore


                       
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.