Linija
Republicki zavod za sport
23.11.2017.
Nove publikacije Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Povodom Sajma sporta koji se održava od od 24. do 26. novembra 2017. godine na beogradskom sajmu u halama 1 i 1a, Zavod za sport i medicinu sporta RS je izdao tri nove publikacije: Vodič za motorička testiranja, Vodič za Nacionalne Evidencije u oblasti sporta, Vodič za fizičku aktivnost i ishranu mladih.

Vodič za motorička testiranja

Vodič za Nacionalne Evidencije u oblasti sporta
23.11.2017.
6. MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA

Poštovani prijatelji, bliži se Sajam sporta 2017. Sajam će se održati od 24. do 26. novembra 2017. godine na beogradskom sajmu u halama 1 i 1a.

Pored Ministarstva omladine i sporta RS na sajmu će biti i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Sportski savez Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, Olimpijski komitet srbije, ADAS, visokoškolske ustanove, Ministarstvo porodice omladine i sporta iz Republike Srpske, grad Beograd, nacionalni granski sportski savezi i teritorijalni sportski savezi. Na sajmu će biti izloženi i mnogobrojni sportski tereni gde će mališani moći da se oprobaju u nekom od sportova, tu su ski skakaonica, zip lajn, fudbal, košarka, odbojka, rukomet, ergonometri, teretana, e-sport, streljaštvo, atletika, kao i mnogi norilački sportovi. Kao i svake godine ulaz na Sajam sporta je besplatan.

 

Zavod za sport i medicinu sporta RS, kao i svake godine, učestvuje na Sajmu sporta. Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu i Centar za medicinu i psihologiju sporta obavljaće testiranja svih zainteresovanih.

Spisak saveza

12. Nacionalni seminar SSS

23.11.2017.
Vaterpolista na sportsko medicinskim testiranjima u ZSMSRS

Član vaterpolo reprezentacije Srbije Veljko Tankosić

Nakon obavljenih kompletnih biohemijskih analiza krvi, antropometrijskog merenja, opšteg lekarskog pregleda, EKG - a, ultrazvučnog pregleda srca, vaterpolista je prošao test fizičkog napora gde se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban.

23.11.2017.
Teniser na motoričkim procenama i analizama u Zavodu za sport i medicini sporta RS

Pavlović Luka, član francuske teniske reprezentacije i član kluba Monterfeil

Dijagnostika posturalnog statusa - identifikacija rizika od mogućih nastanka sportskih povreda i procena maksimalne gipkosti kroz položaj pretklona

23.11.2017.
Ribolovac na zdravstvenoj kontroli

Stipendista iz Ribolovačkog saveza Srbije, Vukašin Tomić, član kluba Dunav iz Kladova, na redovnim zdravstvenim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U Centru za medicinu i psihologiju sporta obavljen mu je detaljan medicinski pregled, koji podrazumeva analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, EKG i test opterećenja.Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.