Linija
Republicki zavod za sport
24.03.2017.
Direktor reprezentativnih selekcija Košarkaškog saveza Argentine u poseti ZSMSRS

U poseti ZSMSRS bio je direktor reprezentativnih selekcija Košarkaškog saveza Argentine, gospodin Silvio Santander. Pri poseti, gospodin Santander je obišao sve kapacitete Zavoda, Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu, Centar za medicinu i psihologiju sporta, kao i I nacionalni trening centar.

U proteklim godinama
reprezentativne selekcije Košarkaškog saveza Argentine su koristile smeštajne i trenažne kapacitete Zavoda. U budućnosti se nadamo nastavku saradnje.

23.03.2017.
Stipendista MOS, kuglaš na testiranjima u Zavodu

Miloš Simjanović kuglaš, stipendista Ministarstva omladine i sporta, obavio je danas u Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja.

U Centru za medicinu i psihologiju sporta Milošu su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, EHO srca, spirometrija i ergospirometrija. U Laboratoriji Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, kuglašu su stručni saradnici Odeljenja za analitiku u sportu obavili testiranja na Izokinetičkom dinamometru.

22.03.2017.
Kadetska ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na testiranjima u ZSMSRS

Danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, sportsko medicinske preglede i testiranja obavila druga grupa Kadetske ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Uz naše odbojkašice je bio i njihov timski doktor, dr Ljuban Martinović. Medicinske preglede i testiranja je uradilo devet kadetkinja: Glušac Miljana, Mirosavljević Jovana, Perović Rada, Đokić Veronika, Drašković Anđelija, Nikolić Milica, Ilić Tamara, Batinić Barbara i Kovačević Anita.

21.03.2017.
Plivač Boris Stojanović u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu

Danas je plivač, stipendista Boris Stojanović obavio motorička testiranja i analizu posturalnog statusa u Zavodu za sport i medicinu sporta RS.

U Laboratoriji Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, Borisu su stručni saradnici Odeljenja za analitiku u sportu obavili motorička testiranja na izokinetičkom dinamometru (procenu neuromišićne funkcije). A zatim mu je na Qualisys sistemu urađena dijagnostika 3D kinematička analiza posturalnog statusa u statičkim uslovima i kretanju.

21.03.2017.
Predstavnik Zavod za sport i medicinu sporta RS u Škotskoj

Od  17-22. marta 2017. godine u Škotskoj se održava elitna runda kvalifikacija  za kadete za plasman na EP u Hrvatskoj (3-19. maj). U prvom kolu kadetska selekcija Srbije koju sa klupe predvodi Perica Ognjenović,  nakon velikog preokreta savladala je Švajcarsku 2-1 (0-1) golom u poslednjim minutima  utakmice.

Zavod za sport i medicinu sporta RS je više puta pružio maksimalnu podršku našim mladim reprezentativcima i Fudbalskom Savezu Srbije ali ovog puta i stručnom, lekarskom podrškom sa klupe.

U stručnom štabu naše reprezentacije nalazi se i doktor Zavoda dr Miroslav Nikolić, koji će pratititi naše kadete tokom čitavog kvalifikacionog turnira.

Sve vesti imgMore


 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.