Linija
Republicki zavod za sport
9.11.2018.
Rukometne selekcije Beograda na testiranjima u Zavodu

Stručnjaci Zavoda za sport  su obavili motorička testiranja mladih rukometnih selekcija.

 
Dečaci i devojčice su u terenskim uslovima radili opštu bateriju motoričkih testova.  
9.11.2018.
Stipendisti na pregledima u Zavodu

Vrhunski Sportisti Ribolovačkog saveza Srbije, Planinarskog saveza Srbije i Kajakaškog saveza Srbije danas su obavili preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku. Uspešni sportisti  su prošli biohemijsku analizu krvi, EKG u miru, antropometrijska merenja, test opterećenja, ultrazvuk srca.

Važećim Zakonom o sportu, svi sportisti su u obavezi da rade preglede i testiranja kako bi se utvrdio zdravstveni status i sportska forma takmičara.

9.11.2018.
Miomir Kecmanović na pregledima u Zavodu

Mladi teniser Miomir Kecmanović je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavio medicinske preglede i druga testiranja. Svi aktivni učesnici sportskih aktivnosti, preglede i druga merenja rade na svakih šest meseci, gde se kroz overavanje takmičarskog kartona, od strane lekara medicine sporta, daje saglasnost za aktivno bavljenje sportom.

Osim pregleda, stručnjaci Zavoda daju sugestije vezano za ishranu, suplementaciju i za unapređenje trenažnog procesa.
8.11.2018.
Zavod za sport i medicinu sporta RS partner udruženja „Čep za hendikep“

Udruženje „Čep za hendikep“predstavlja izvornu građansku inicijativu koja je nastala kao društvena reakcija na nepovoljnu zakonsku regulativu u Srbiji koja predviđa zamenu ortopedskih pomagala u veoma dugim, a ponekad i nehumanim rokovima (3-8 godina u odnosu na vrstu invaliditeta).
Akcija traje od septembra 2012. godine i funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša koji se zatim distribuiraju  i prodaju kompanijama za  reciklažu tvrde plastike. Za dobijeni novac osobama sa invaliditetom ustupaju se nova ili polovna ortopedska pomagala. Misija udruženja je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zalaganje za ostvarivanje punog potencijala svake osobe sa invaliditetom uz korišćenje raspoloživih resursa u zajednici.

 

Udruženje „Čep za hendikep“ svojim aktivnostima želi  da podigne nivo društvene svesti i odgovornosti, kako prema životnoj sredini, tako i prema osobama sa invaliditetom.

8.11.2018.
Sastanak nadzornika u sportu i inspektora Ministarstva omladine i sporta u Zavodu

U medija centru Zavoda je održan sastanak nadzornika u sportu i inspektora Odseka za inspekcijske poslove Ministarstva omladine i sporta RS kako bi se unapredio rad na poslovima  nadzora u sportu koji na nivou Republike obavljaju stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Sastanak je upriličen u vidu diskusije  sa težnjom da se  napravi retrospektiva dosadašnjeg rada i jasno definišu aktivnosti za naredni period.

Ispred Ministarstva omladine i sporta,  u svojstvu republičkih inspektora, nastupili su  Vladeta Terzić i Miodrag Andrić, a u svojstvu nadzornika sastanku su prisustvovali dr Jelena Ivanović, Živko Panovski, dr Predrag Bićanin, mr Aleksandra Sanader, dr Predrag Božić, dr Bobana Berjan Bačvarević i dr Vesna Repić – Ćujić.

Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.