Linija
Republicki zavod za sport
22.05.2019.
Potpisan ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane za borilačke sportove

Početak izgradnje dvorane u junu mesecu

Danas je potpisan  ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane, a trojni ugovor je potpisan između Ministarstva  omladine i sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta RS i W.D. Concord West građevinske  firme koja izvodi radove.
Ugovor su potpisali Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Goran Bojović i Dejan Stojanović, direktor građevinske firme W.D. Concord West.
Radovi na izgradnji nove multifunkcionalne dvorane za borilačke sportove u Košutnjaku počeće u junu mesecu, a ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra. Sportski objekat  biće izgrađen u sklopu Zavoda za sport i medicinu sporta RS na površini od 3,36 hektara. U okviru objekta predviđen je trenažni prostor za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova. Na raspolaganju sportistima biće i zajednički sadržaji u okviru objekta, kao što su zona za relaksaciju, teretana, sala za takmičenja i sportove sa loptom.
Cilj ulaganja Vlade Republike Srbije jeste razvoj i unapređenje sportske infrastrukture u okviru Zavoda koji ispunjavaja visoke standarde i zahteve za razvoj sporta uopšte.
Budući da  svojim metodičnim delovanjem,  savremenim sportskim objektima i smeštajnim kapacitetom Zavod za sport i medicinu sporta RS preko šest decenija predstavlja snažan oslonac vrhunskim sportistima, sama izgradnja  ovako jedinstvenog objekta u regionu biće  veliki  iskorak napred za srpski sport.
21.05.2019.
U SUSRET DRUGOJ SRPSKOJ MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI MEDICINE SPORTA

Uvažene dame i gospodo,

Zavod za sport i medicinu sporta RS je u maju 2015. godine održao uspešnu Prvu Srpsku međunarodnu konferenciju sportske medicine  sa partnerima iz ortopedske bolnice Aspetar, Katar. Prošlo je 4 godine od ovog velikog naučnog događaja kada smo kao domaćini ugostili najveća imena sportske medicine širom sveta. Nastavljajući tradiciju, čast nam je da Vas pozovemo da budete deo Druge Srpske međunarodne konferencije sportske medicine koja će biti održana od 23. do 25. maja 2019. godine u Beogradu. Podršku i pomoć smo dobili i od Ministarstva omladine i sporta RS.
 
21.05.2019.
Sutra u hotelu Trim „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“

„FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“ uvod pred održavanje 2. Srpske međunarodne konferencije medicine sporta

 
U sredu i četvrtak, 22. i 23. maja, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije održava se „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“. Zavod u saradnji sa FIMS-om (Internacionalna Federacija sportske medicine) u hotelu Trim u Košutnjaku, po prvi put u Srbiji, realizuje „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“. Predavanja se realizuju na srpskom jeziku po programu koji  je utvrdila Internacionalna federacija sportske medicine. Nakon završenog kursa učesnici dobijaju međunarodni sertifikat.
 
21.05.2019.
Beogradsko atletsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom na stadionu u Košutnjaku

Podrška Zavoda za sport i medicinu sporta RS u organizaciji takmičenja

Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom održava se u četvrtak 23. maja na atletskom borilištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku. Na takmičenju se očekuje više od 120 učesnika oba pola svih uzrasta i vidova invaliditeta sa prostora Grada. Osim članova „Pogledi“, jednog od najtrofejnijih sportskih kolektiva, najavljeno je učešće i drugih klubova i udruženja, učenika škola i korisnika usluga ustanova socijalne i zdravstvene zaštite koji će se nadmetati u šest disciplina programa.
 
 
Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu podržao je i omogućio održavanje takmičenja koje se realizuje na sportskom objektu Zavoda za sport i medicinu sporta RS koji je ustupljen besplatno na korišćenje. Organizator atletskog prvenstva Beograda za osobe sa invaliditetom je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Nacionalnim paraatletskim savezom.
21.05.2019.
Ženska vaterpolo selekcija na pripremama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Seniorke na pripremama u bazen-hali Košutnjak

U utorak i sredu, 21. i 22. maja,  u bazen-hali Zavoda za sport i medicinu sporta RS reprezentativke Srbije u vaterpolu obaviće pripreme pred odlazak na turnir. Ženska vaterpolo selekcija uzeće učešće na turniru na kome učestvuje 12 reprezentacija, a koji se održava od 24. do 27. maja u Brnu, u Češkoj Republici.
Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.