Linija
Republicki zavod za sport
20.07.2018.
Otvoreni bazeni Košutnjak

Kompleks plivališta Košutnjak ima pet bazena, ugostiteljske objekte i savremene prateće rekvizite čime je ostvaren pun komfor za boravak porodice sa malom decom, omladine, starijih lica.

Dnevna ulaznica je 250 dinara, poludnevna karta (od 15 sati) iznosi 180, a za dete do 7 godina starosti  ulaz je 100 dinara. Deca do 3 godine ne plaćaju kartu, a sredom, uz đačku knjižicu, osnovci i srednjoškolci imaju slobodan ulaz. Školarci do 12 godina starosti na plivalište mogu ući u prisustvu roditelja ili punoletnog lica.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda, u vreme letnjeg raspusta organizuje besplatnu školu plivanja koja će biti podeljena na dva kursa, od 25. juna do 27. jula i od 30. jula do 31. avgusta.

Rekreacija za đake osnovnih i srednjih škola odvijaće se radnim danima od 8 do 10 ujutru, a škole plivanja će voditi pedagozi fizičke kulture vodeće ustanove sporta.

Radno vreme bazena je od 10 do 19 sati svakog dana, s tim da je posetiocima dostupna i teretana, stacionirana u okviru plivačkog kompleksa Košutnjak.

U radno vreme bazena dežura medicinska služba Zavoda za sport i medicinu sporta RS kao i službeno lice MUP Čukarice.

20.07.2018.
OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS NA NEODREĐENO VREME 11 RADNIKA SA PUNIM RADNIM VREMENOM

Na osnovu člana 19. Statuta Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije (u daljem tekstu: Zavod) i odobrenja Ministarstva omladine i sporta, Zavod raspisuje:

1.

Oglašava se prijem u radni odnos na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom za sledeća radna mesta:

a) Viši stručni saradnik za fizičko vaspitanje i rekreaciju;

b) Dva lekara opšte prakse-doktora medicine;

v) Dva lekara specijalista medicine sporta;

g) Dva fizioterapeuta;

d) Dve medicinske sestre-tehničara;

đ) Laborant;

e) Kuvar;

Opširnije

19.07.2018.
Fudbaleri Crvene zvezde na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Fudbaleri FK Crvena zvezda obavili su neophodne medicinske preglede i funkcionalna testiranja u vodećoj ustanovi sporta u zemlji.

Medicinski pregledi otpočinju popunjavanjem standardizovanog upitnika, čime se stiče uvid o sportskoj grani i disciplini kojom se ispitanik bavi, kao i tipu i učestalosti treninga koji se upražnjava. Kompletna anamneza sadrži podatke o eventualnom medicinskom zahvatu, lečenju ili alergijama.

Sektor medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije potpom deluje kroz pružanje sportsko-medicinskih pregleda i testova koji obuhvataju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja.

U skladu sa Zakonom o sportu Republike Srbije, medicinski pregledi i merenja rade se na svakih šest meseci, a vrhunski sportisti jednom godišnje obavezno rade i ultrazvuk srca.

18.07.2018.
Mladi Fudbaleri iz Kine na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Članovi FK Janbian Funda iz Kine danas su na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Mladi dečaci u Beogradu realizuju pripreme u okviru kojih će obaviti i osnovne medicinske preglede. Fudbaleri su radili osnovne laboratorijske analize, EKG u miru ali i antropometrijska merenja.

iSports je domaćin sportske delegacije iz Kine koja broji 40 članova, a u okviru priprema u planu je da se odigraju prijateljske utakmice sa podmlatkom najuspešnijih beogradskih fudbalskih timova.

Kineska delegacija je obišla FK Partizan, FK Crvena zvezda, FK Voždovac, FK Čukarički, Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Direktor akademije FK Janbian Funda, gospodin Nui Li (član Premijer lige Kine) i Sun Čao, predsednik Sanrajs fudbalske akademije, predstavnici su najveće fudbalske akademije u Kini, budući da broje preko 2000 članova samo u Pekingu. FK Janbian je ujedno i prvi profesionalni klub iz Kine koji se odlučio da sprovede pripreme u Beogradu u SC Fudbalskog Saveza Srbije u Staroj Pazovi.

18.07.2018.
Perspektivni sportisti testirani na pripremama u Vrbasu

Kuglaški savez Srbije realizuje pripreme nadarenih kuglaša u Vrbasu gde su izvršena terenska testiranja u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Stručnjaci za analitiku u sportu testirali su 12 nadarenih kuglaša osnovnom baterijom motoričkih testova.

Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.