Линија
Republicki zavod za sport
31.01.2019.

Бесплатна рекреација током зимског распуста за ђаке у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Од 1. до 14. фебруара бесплатна рекреација за школарце у Националном тренинг центру

Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, током зимског распуста организује бесплатан спортски камп за ученике основних и средњих школа.

Програм спортских активности биће реализован радним данима од 1. до 14. фебруара од 12 до 14 сати, осим рекреативног пливања које ће бити реализовано у радној недељи током целог фебруара у периоду од 12 до 13 сати.
У оквиру Кампа у понуди су - кошарка, стони тенис, фитнес и пливање, а бесплатне  програме у Националном тренинг центру реализују педагози физичке културе Завода за спорт и медицину спорта РС.
Право на учешће у бесплатним садржајима имају деца која су преузела ваучере од Секретаријата за спорт Града Београда.
Пријава за учеснике програма биће организована 1. фебруара, непосредно пре почетка реализације бесплатних спортских садржаја.
 
Додатне информације можете добити радним данима, од 8 до 15 сати, на контакт бројеве: 066/6410723; 066/6410823.

Више icoMore


31.01.2019.

Лабораторија за психологију спорта Завода у служби спорта

Јединствена лабораторија за психологију спорта у земљи

 
У Заводу за спорт и медицину спорта РС врши се психодијагностика  и процена такмичарске припремљености свих категорија спортиста. За процену ових способности користе се  тестови личности и ситуационо-специфични тестови који ближе одређују начин борбе са такмичарским стресом као и природу и интензитет предстартне такмичарске активације. Спортисти пролазе и тестове којима се сагледава  мотивација и интелектуалне способности.

Више icoMore


28.01.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Уважене даме и господо, драге колеге,

 
Завод за спорт и медицину спорта РС је у мају 2015 године одржао изузетно успешну Прву Српску међународну конференцију спортске медицине са партнерима из ортопедске болнице Аспетар, Катар. Прошло је 4 године од овог великог научног догађаја када смо као домаћини угостили највећа имена спортске медицине широм света. Настављајући традицију, част ми је да Вас позовем да будете део:
 
Друге Српске међународне конференције спортске медицине која ће бити одржана од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.
 

Више icoMore


28.01.2019.

Јединствени регионални центар у служби грађана

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, госп Горан Бојовић, каже: "Завод за спорт и медицину спорта РС је јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у оквиру једне установе. Годинама уназад развијали смо професионални и образовни мултидисциплинарни систем који данас функционише у складу са највишим стандардима.

Такође, радило се и на унапеђењу инфраструктуре али и на континуираној модернизацији када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативциа али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медиицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста.
 

Више icoMore


23.01.2019.

Делегација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС у гостима били представници Бадминтон савеза Србије, председник Управног одбора ове организације Радомир Јововић и гост из Кине Ју Каизхонг, директор компаније Сибоаси.

Делегацију је угостио директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић и помоћница директора Тамара Гавриловић.

У Медија центру је одржан састанак на коме је тема била проширење сарадње.


Више icoMore


23.01.2019.

Раст Националног тренинг центра ЗСМСРС

Спортско-рекреативни центар на Кошутњаку добија потпуно ново рухо. На локацији од 12,7 ха предвиђена је реконструкција постојећих, као и изградња нових садржаја у оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС. Међу планираним објектима су мултифункционална дворана за разне врсте спортова, затворени олимпијски базен, стадион са трибинама и атлетским стазама и тениски клуб.

 
Када су у питању спортски садржаји, на месту постојећег фудбалског терена планирана је изградња модерног стадиона са 640 седећих места и зеленим кровом који би се користио за рекреацију.
 
Ускоро ће почети радови на изградњи нове спортске мултифункционалне. У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова.
 
Инвеститор наведених радова је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Више icoMore


23.01.2019.

Реконструкције постојећих и издрадња нових терена и објеката

Реконструкцијом игралишта у оквиру Трим стазе на Кошутњаку, грађани су добили нове и бесплатне терене на коришћење. За Завод за спорт и медицину спорта РС као Националног тренинг центра, ово је још један корак ка уређењу куће свих спортиста, рекреативаца, перспективних и професионалних спортиста.

 
Ови терени су добили нову тартан подлогу, терен за фудбал вештачку траву, а инсталирана је и расвета на сваком од њих појединачно. Истовремено, постављено је ново постоље за одбојкашку мрежу, фудбалски терен је добио нове голове, а кошаркашки савремене конструкције и кошеве.
 
- Завод је новим Законом о спорту добио статус Националног тренинг центра, па ће се даљом реконструкцијом и надоградњом омогућити националним гранским савезима идеалне услове за рад и припрему наших спортиста . Намера је да комплекс постане зона врхунског спорта због чега и објекти и терени морају задовољити стандарде за међународна такмичења. Садржај, капацитет, опрема… за те објекте, биће дефинисани по правилима националних и међународних савеза – уверава Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
Крајем године у плану је да се изврши и реконструкција управне зграде Завода, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење, а све у циљу како би се подигао ниво услуга у оквиру јединствене установе спорта.

Више icoMore


22.01.2019.

САСТАНАК ОДБОРА ДРУГЕ СРПСКЕ МЕЂУНАРОДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Дана 21.01.2019 године у просторијама Медија Центра Завода за спорт и медицине спорта РС одржан је састанак Научног одбора Друге Српске Међународне Конференције Медицине Спорта као припрема и увод у велику конференцију која је планирана у мају месецу.

Научни одбор Конференције 2019 чине реномирани професори и уважене колеге које својим стручним знањем и искуством доприносе овом великом догађају а велика су подршка када је квалитет научног програма у питању. 
 
Састанак је отворио директор Завода г-дин Горан Бојовић  који је и председник Организационог одбора Конференције а скупу су присуствовали актуелни чланови научног одбора и сарадници Завода:
 
Проф Марија Здравковић (директор КБЦ „Бежанијска Коса“, Проф Небојша Тасић (Дедиње), Проф Здеслав Милинковић (председник Удружења за медицину спорта, Проф Ненад Дикић (АДАС), Проф Владимир Јаковљевић (декан Медицинског Факултета у Крагујевцу), Проф Војислав Парезановић (УДК Тиршова), Проф Владислав Вукомановић (в.д. помоћника директора, Институт за мајку и дете), Проф Бранислав Јевтић (Факултет спорта и физичког васпитања), др Тамара Гавриловић (помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС).
 
Испред Научног одбора страних предавача и гостију, Заводу се прикључио на овој конференцији тим ФИМС-а: prof Yannis Pitsiladis, prof Fabio Pigozzi, prof Demitri Constantinou као и prof Emin Ergen (Аспетар клиника, Катар).

Састанак је био од великог значаја јер се ради на свим детаљима научног програма који је у припреми за конференцију у мају а познате су и сесије које ће слушаоци моћи да прате од 23 - 25. 05. 2019.


Више icoMore


11.01.2019.

Хотел Трим и спортски комплекс Завода у служби врхунског спорта

Хотел Трим функционално је повезан са спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел са две смештајне јединице капацитета за 56 гостију.

Иако је базно профилисан за смештај спортиста, управа хотела послује и по комерцијалним принципима. Опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу, што омогућава  припремање хране према индивидуалним потребама спортиста.


Више icoMore


10.01.2019.

Амбуланта Ташмајдан не ради до даљег

Одељење за специјализовану заштиту спортиста Ташмајдан не ради до даљег.

Медицински прегледи и тестирања могу да се обаве на Одељењу медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.

Прегледи се заказују од 10 до 14.30 сати сваког радног дана, а радно време медицине спорта је од 7.30 до 15.30 часова.

Контакт телефон: 011/ 3555 460 локал:154 


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.