Линија
Republicki zavod za sport
6.07.2018.

Кристоф Билон у Завод за спорт за спорт и медицину спорта РС

Кристоф Билон, технички делегат Међународне федерација за спортско пењање (IFSC), посетио је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије како би заједно са представницима Федерације за спортско пењање Србије усагласио ставове везано за проналажење адекватне локације за изградју стене за спортско пењање.

Лазар Ђурић, председник Пењачког савеза Србије и генеални секретар Владимир Пећић усагласили су са господином Билоном локацију у близини атлетског стадиона у Кошутњаку као одличну, а цео комплекс Завода оценили су изузетним.

Господин Билон је такође навео да је Међународна федерација за спортско пењање (ИФСЦ) спремна да помогне да се у Србији и Београду изграде стене како би се развио и омасовио овај атрактивни спорт.

Будући да је Завод за спорт за спорт и медицину спорта РС препознат као олимпијски центар, и да постоји могућност проширења спортских капацитета, локација у Кошутњаку намеће се као идеална.

У интересу развоја и популаризације спортског пењања, као младе спортске дисциплине, Влада Републике Србије даје снажну подршку за изградњу стене за спортско пењање, у складу са пропозицијама Светске федерације, како би служила и за одржавање највећих спортских манифестација.


Више icoMore


6.07.2018.

Млади фудбалери ФК Црвена звезда проверили здравље и спортску форму у Заводу

Омладинци и кадети ФК Црвена звезда данас су на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта Републке Србије.

Спортско-медицински прегледи се прилагођавају узрасту, полу, врсти спорта, дужини спортског стажа и рангу такмичења испитаника. Сходно потребама, прегледи и мерења се могу радити у лабораторијама медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС или на терену.

Коначан извештај се доноси на основу процене захтева спорта и на основу спортске дисциплине којом се испитаник бави.

У Заводу за спорт и медицину спорта РС врши се психодијагностика  и процена такмичарске припремљености свих категорија спортиста.

Степен утренираности, као и ризике за повређивање, утврђују стручњаци који се баве аналитиком у спорту и моторичким тестирањима.


Више icoMore


6.07.2018.

Тенисер Ласло Ђере у Заводу на тестовима и прегледима

Млади српски тенисер је у Заводу на Кошутњаку обавио неопходне прегледе и испитивања предвиђено Законом о спорту.

У интересу квалитетније здравствене заштите спортиста и рекреативаца Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије делује преко шест деценија. Врхунским такмичарима је омогућено да користе савремене методе прегледа и тестирања у складу са протоколима утврђеним од стране водећих здравствених установа у Србији.

Контрола припремљености врхунских спортиста, у делу који покрива аналитика у спорту, укључује комплексна тестирања којаобухватају све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање.  Истовремено, Завод поседује најбогатију базу података о карактеристикама врхунских такмичара али и информације о стандардима за различите спортске дисциплинеузрасне категоријеранг такмичења.


Више icoMore


5.07.2018.

Најбољи рагбисти на тестирању у Заводу

Рагби репрезентација Србије данас је обавила моторичка тестирања у Националном тренинг центру Србије у Кошутњаку. Тестове опште батерије моторичких способности у циљу мерења гипкости, брзине, снаге, агилности, издржљивости радило је девет врхунских такмичра. Теренска тестирања су реализовали сарадници за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

 Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС

Национални тренинг центар намењен је за спортску, спортско рекреативну активност и припреме пре свега врхунских спортиста, рекреативаца, младих, деце.
На простору од око 5.000 м2, постоји хала,
четири сале, теретана, 25-метарски базен, сауна, влажно и суво купатило.


Више icoMore


5.07.2018.

Кадети ФК Црвена звезда у Заводу на тестирањима

Кадети ФК Црвена звезда обавили су неопходне медицинске прегледе и функционална тестирања у јединој референтној установи спорта у земљи.

Делатност Сектора медицине и психологије спорта у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Сбије огледа се у обављању спортскомедицинских прегледа, лабораторијске дијагностике, антропометријских мерења, ултразвучних прегледа срца, спирометријских испитивања, ергометријских и ергоспирометријских тестирања, пружања услуга корективних и превентивних вежби везаних за кориговање постуралних поремећаја, услуге физикалне медицине и рехабилитације, у оквиру Лабораторије за психологију – обављање психолошких тестирања.

Млади фудбалери Црвене звезде у лабораторији за аналитику у спорту радили су тестове за процену функционалних образаца кретања као и анализу постуре тела применом 3D система за кинематичку анализу кретања, где се уз природне облике кретања на различите начине оптерећује локомоторни систем човека како би се ваљано проценило његово функционисање.


Више icoMore


5.07.2018.

Данас и сутра 5. и 6. јула за ђаке основних и средњих школа бесплатан улаз на базен Кошутњак

За основце и средњошколце у четвртак 5. јула и петак 6. јула, уз ђачку књижицу, обезбеђен је бесплатан улаз на базен Завода за спорт и медицину спорта РС.

Иначе, ценовник услуга на највећем пливалишту није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, док школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица. До краја лета, средом, уз ђачку књижицу, за ђаке је омогућен слободан улаз.

У радно време базена дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС као и службено лице МУП Чукарице.

Радно време базена је од 10 до 19 сати сваког дана, с тим да је посетиоцима доступна и теретана стационирана у оквиру пливачког комплекса Кошутњак.


Више icoMore


4.07.2018.

Стручни кадар Завода за спорт и медицину спорта Репубике Србије

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије чине специјалисти из области: медицине спорта, технологије тренажног процеса (укључујући и вежбање ради здравља), психологије спорта, информационо документационе делатности у спорту. Такође, постоје службе за правна, економска, маркетиншка и друга питања и кадар различитих профила који се бави одржавањем великог комплекса.

У оквиру Завода за спорт и медицину спорта,од оснивања, ради библиотека фонда близу 8.300 јединица. Различити садржаји о спорту од недавно су доступни и у електронском издању.

На простору од 43 хектара налазе се лабораторије за спортско-медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања, затворени и отворени спортски терени, трим стаза, комплекс отвореног пливалишта Кошутњак, атлетски стадион, Национални тренинг центар, хотел Трим.

Услуге лабораторије за прегледе и тестирања (Најмодернија опрема за спортско-медицинску, психолошку и моторичку дијагностику, примена савремене методологије тестирања), и објекте спортске намене, поред врхунских такмичара, користе и параспортисти, рекреативци, деца, удружења, школе, факултети, компаније које брину о рекреацији запослених.

Готово цео комплекс Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије доступан је и за лица са посебним потребама.


Више icoMore


4.07.2018.

Милица Мандић на прегледима и тестовима у Заводу

Спорт постаје све захтевнији, а професионални спортисти изложени су све већим напорима, због чега се све више пажње посвећује превенцији. Један од основних параметара у превенцији повреда јесте стање постуре тела у статичким и динамичким условима, за чије тестирање се користи 3D систем за кинематичку анализу. Применом протокола овог теста могу се уочити функционални недостаци који у дугорочном смислу доводе до структуралних деформитета и повреда.

Стручњаци из различитих области, у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта. Основни медицински прегледи спортиста укључују, између осталог, и функционалне тестове, психолошка и моторичка истраживања као и свеобухватну анализу о психофизичком стању сваког испитаника.


Више icoMore


4.07.2018.

Бесплатне школе пливања на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку

Први циклус програма бесплатне школе пливања за ђаке основних и средњих школа отпочео је данас и трајаће до 27. јула.

Рекреација за школарце биће реализована радним данима од 8 до10 ујутру на рекреативном и школском базену, у присуству стручног лица, професора физичке културе Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.


Више icoMore


4.07.2018.

Здравствене и контроле утренираности спортиста у ЗСМСРС

Прегледи и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС врхунских такмичара реализују се према мултидисциплинарном приступу који обухвата процену здравља, морфолошких карактеристика, моторичких и функционалних могућности, као и процену психо-социјалног статуса.

Прегледима и тестовима утврђује се здравље, оцењује функционална и психо-физичка способност испитаника, као и утицај физичке активности на организам спортисте.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.