Линија
Republicki zavod za sport
26.01.2017.

Идентификација ризика од спортских повреда

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту пружа могућност свим спортистима, спортским клубовима, савезима и грађанима да изврше дијагностику постуралног статуса на најсавременијој опреми Qualisys system. Дијагностика подразумева 3D кинематичку анализу постуралног статуса у статичким условима и кретању.

Спорт постаје све захтевнији, а професионални спортисти изложени су све већим напорима. Због тога се све више пажње посвећује превенцији како би се максимално унапредила спортска достигнућа а са друге стране смањио ризик од повреде. Један од основних параметара у превенцији повреда јесте стање постуре тела у статичким и динамичким условима. Да би се правилно и успешно јачао мишићно-зглобни систем потребна је квалитатативна и квантитативна дијагностика која ће омогућити правилан избор вежби па ће условно довести до уравнотеженог и оптималног стања.


Више icoMore


26.01.2017.

Првотимац ФК Чукарички на контролама утрнираности у Заводу за спорт и медицине спорта РС

Дарко  Зорић, сениорски члан клуба Чукарички

Као и његови саиграчи, тестиран је у Центру за медицину и психологију спорта, где су му обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца,  спирометријски тест и ергоспирометријски тест.


Више icoMore


26.01.2017.

Веслач на спортско медицинским прегледима у ЗСМСРС

Душан Славнић, репрезентативац Србије у веслању и члан клуба Црвена звезда

У Центру за медицину и психологију спорта, урађене су му: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук, спирометријски и ергоспирометријски тест.


Више icoMore


25.01.2017.

Фудбалери на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Млађи кадети ФК Чукарички и омладинци ФК Црвена звезда

Спортско медицинске контроле (биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук, спирометријски и ергоспирометријски тест)


Више icoMore


23.01.2017.

Хотел Трим ЗСМСРС

Хотел Трим, део Првог Националног тренинг центра, послује у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. У окружењу хотела, налазе се отворени и затворени базени, Дом спортова који има халу, сале, сауну, теретану, на мање од 100 метара је атлетски стадион, преко пута је трим стаза, поред које су отворенени терени за кошарку, рукомет и одбојку. Сав тај садржај, уз услуге које пружамо у хотелу, омогућавају нашим спортистима, а и грађанству, идеалне услове за њихове тренажне процесе.

Ресторан хотела Трим располаже са 80 седећих места и великом баштом на отвореном, једном од најлепших у граду, погодном за конзумирање хране и пића на отвореном, са 110 места. Понуда кухиње је разноврсна, уз брзо и једноставно прилагођавање специфичним потребама наших гостију, посебно спортиста, чија је исхрана прилагођена њиховом тренажном процесу, као и посебним облицима вегетаријанске исхране, уз близину бројних спортско - рекреативних садржаја, чине наше услуге јединственим. Од смештајних капацитета на располагању гостима је 12 једнокреветних, 11 двокреветних соба и један апартман. У оквиру хотела се налази и мали Трим који је реновиран и располаже са 10 соба. У хотелу се налази климатизована конференцијска сала са око 40 места, опремљена видеопројектором и таблама за писање. Сала је намењена организовању семинара, пословних састанака, конференција за штампу и сл.


Више icoMore


23.01.2017.

Млађи фудбалери ФК Црвена звезда на контролама утренираности у ЗСМСРС

''Звездин'' кадетски тим на спортско медицинским прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

 Ергоспирометријски тест

У Центру за медицину и психологију спорта, урађене су им: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвук, спирометријски и ергоспирометријски тест.


Више icoMore


19.01.2017.

Фудбалер ФК Партизан на моторичким тестирањима у ЗСМСРС

Дејан Гајић (2001), члан фудбалског клуба Партизан на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Поред тестирања која су му обавили у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту (изокинетичку дијагностику, анализу постуралног статуса и специфичан протокол издржљивог трчања на траци), стручни сарадници су га тестирали и на терену. У Заводу за спорт, теренска тестирања се обављају у Дому спортова и на отвореним теренима И Националног тренинг центра.


Више icoMore


18.01.2017.

Ново појачање КК Партизан на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Jamont Deshan Gordon, појачање кошаркашког клуба Партизан, обавио је комплетне спортско медицинске контроле и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Американац је пре доласка у Србију играо за Цибону, ЦСКА, Галатасарај и Тофаш.

Тестиран је у Центру за медицину и психологију спорта, где су му обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед и спирометријски тест, а у Центру за моторичка истаживања и аналитику у спорту, тестиран је на Изокинетичком динамометру.

Изокинетичка дијагностика

Изокинетичка дијагностика је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Математичком анализом тестова се добија детаљан увид у стање функције зглоба, међусобни однос агониста и антагониста и билатерално поређење истих мишићних група.


Више icoMore


17.01.2017.

Дијагностика спортиста у ЗСМСРС

Завод за спорт и медицину спорта РС опремљен је најсавременијим уређајима за морфолошку и функционалну процену тренутног стања организма. Тестирањима на овај начин добијају се прецизни податаци који омогућавају да се утврди тренутни здравствени и функционални статус спортисте.
 
Ивана Шпановић
 
Сви испитаници пролазе детаљан медицински преглед, у Центру за медицину и психологију спорта, како би се утврдило здравствено стање. Обавезан део прегледа подразумева комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци. Коришћењем тестова са континуираним и прогресивним повећањем оптерећења одређују се максимална потрошња кисеоника, ниво физичке радне способности, тренажне зоне, аеробни и анаеробни прагови, кривуља лактата и засићеност крви кисеоником. Добијени подаци су од изузетне важности за програмирање и индивидуално дозирање тренажног оптерећења, као и за праћење ефеката тренинга. Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту опремљен је OptoJump системом који се користи за процену моторичких способности и механичких карактеристика мишићног апарата и базира се на непрекидном емитовању и примању сигнала између фото-диода. Применом различитих техника скокова процењује се репетитивна и експлозивна снага ногу, затим брзина моторног реаговања и ниво и квалитет мишићног замора. Центар је опремљен и најмодернијим wireless системом фотоћелија за мерење времена. Примењује се за моторичка тестирања помоћу батерије тестова за процену брзине и агилности (спринт, репетитивни спринт, пролазна времена, Т-тест промене правца). Систем се користи за теренска и лабораторијска тестирања. За моторичка тестирања користе се и Изокинетички динамометар, Fitmate pro и Qualisys сyстем.

Више icoMore


17.01.2017.

Балон хала ЗСМСРС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је Балон халом на отвореном пливалишту проширио услове за потребе водених спортова, а да при томе тим стручњака Завода за спорт континуирано и свеобухватно прати читав процес припрема елитних такмичара који у Сектору медицине и психологије спорта и Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту обављају прегледе и тестирања.

Радно време олимпијског базена у Кошутњаку је сваког дана је од 7 до 22 сата. Желимо вам угодне тренутке у нашем објекту.

Контакт телефон 060/6410762

Опширније


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.