Линија
Republicki zavod za sport
29.09.2017.

Стипендисти на тестирањима у ЗСМСРС

Редовне контроле и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Центру за медицину и психологију спорта обављене су им комплетне спортско медицинске контроле и тестирања. Прегледи подразумевају комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, психолошка тестирања, спирометријски тест. Након тога испитаници бивају подвргнути функционалним тестом оптерећења.

У лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту извршена им је изокинетичка дијагностика, која је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе).


Више icoMore


29.09.2017.

Наткривени олимпијски базен ЗСМСРС на Кошутњаку доступан за грађанство

Балон хала на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС почиње са радом 30.09. Радиће по убичајеном режиму и распореду од 7 до 22 сата. У склопу затвореног олимпијског базена, је затворени објекат са свлачионицама.

Обавештавамо кориснике спортских објеката I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије да је теретана на отвореном пливалишту доступна за коришћење спортистима и рекреативцима.

Контакт телефон 066/6410762

Термини за грађанство 30.09. - 08.10.2017.

Опширније


Више icoMore


28.09.2017.

Тренинзи пливача у наткривеном олимпијском базену ЗСМСРС

Подржан од стране Министарства омладине и спорта РС и Завода за спорт и медицину спорта РС, развојни камп Пливачког савеза Србије тренажне процесе спроводи у наткривеном олимпијском базену на Отвореном пливалишту у Кошутњаку и у Дому спортова. Млади пливачи су смештени у хотелу Трим Завода за спорт и медицину спорта РС а тренинге ће спроводити и наредних дана у преподневним и после подневним часовима.

Тренинзи пливача

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је Балон халом на отвореном пливалишту проширио услове за потребе водених спортова, а да при томе тим стручњака Завода за спорт континуирано и свеобухватно прати читав процес припрема елитних такмичара који у Сектору медицине и психологије спорта и Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту обављају прегледе и тестирања.  

Температура воде 27,5 C

Температура ваздуха 29,5 C

Телефон за информације: 066/641-07-62 


Више icoMore


28.09.2017.

Млади кошаркаши из Аргентине на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицине спорта РС

Тројица кошаркаша са тренером, из Буанос Аиреса, из Аргентине, током боравка у Београду, обишли су Завод за спорт Ии медицине спорта РС, где су и обавили моторичка тестирања у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС. Сви су из аргентинског клуба Цуидад де Буенос Аирес.

У лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, извршена им је провера физичких способности пред наредна такмичења која их очекују. Обавили су општу батерију моторичких тестова. Спортистима се обављају и тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


27.09.2017.

Чаба Силађи на спортско медицинској контроли у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Репрезентативац Србије у пливању, Чаба Силађи, и кошаркаш КК Партизан Милер Патрик, у Центру за медицину и психологију спорта  на Тредмилу, ергоспирометријском тесту

Специјалисти медицине спорта обављају спортско - медицинске прегледе спортистима и након добијених резултата, саветима их припремају и усмеравају ка путу побољшања њихових настојања. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.

Функционална тестирања - контрола утренираности

  • Одређивање аеробне радне способности индиректном методом – Astrand тест
  • Одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах"
  • Одређивање анаеробних способности – Wingate тест 
  • Одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви

Више icoMore


27.09.2017.

Џудисти из Краљевине Саудијске Арабије на припремама у Дому спортова ЗСМСРС

У Дому спортова Завода за спорт и медицине спорта РС, Џудо репрезентација Краљевине Саудијске Арабије, тренира и врши припреме за предстојећа такмичења.

Дом спортова I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС је објекат са најсавременијим условима који су стављени у функцију спорта, како врхунским спортистима тако и широком кругу спортиста рекреативаца. Све спортске просторије на располагању су током целог радног времена овог спортског објекта, сваког дана у недељи од 07.00 до 22.00 сата. Садржај, услови и опрема којима располаже овај објекат, пружају изузетне могућности за одржавање разних спортских такмичења и спортских манифестација.


Више icoMore


27.09.2017.

Пливачи на Изокинетичкој дијагностици

Пливачи Урош Николић и Сабо Себастијан тестирани на Изокинетичком динамометру у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС

Најсавременији модел изокинетичког динамометра фирме HUMAC NORM пружа могућност процене кроз три режима рада мишића (изокинетички, изотонични и изометријски) и то активним покретом прегибача и опружача трупа, затим мишића скочног зглоба, зглоба колена, кука, рамена, лакта и зглоба ручја. Покрети се могу изводити у свим смеровима (екстензија, флексија, абдукција, адукција, унутрашња и спољашња ротација).

Правовременим дијагностичким изокинетичким тестовима је могуће утврдити почетне промене у раду зглобова и мишића које је немогуће открити рендгенским снимцима, магнетном резонанцом или ултразвучним снимањем.


Више icoMore


26.09.2017.

Редовне контроле кошаркаша КК Партизан

Милер Патрик, члан КК Партизан на спортско медицинским контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Центру за медицину и психологију спорта обављене су му комплетне спортско медицинске контроле: комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергоспирометријски тест.


Више icoMore


26.09.2017.

Трећа фаза реконструкције ОСК Караташ Завода за спорт и медицину спорта РС

Након треће фазе реконструкције Караташа, спортског огранка Завода за спорт и медицину спорта РС, камп ће бити богатији за још неколико смештајних јединица.

''Имајући у виду положај ОСК ''Караташ'', који се налази у непосредној близини Румуније али и Бугарске, наш задатак и циљ је и привлачење страних спортиста и да временом постанемо водећи регионални спортски центар. ''Караташ'' ће поред спортских дешавања допринети и позитивним дешавањима у околини и у самом Кладову. Спортским комплексом требамо бити сви поносни јер ћемо младе таленте задржати у земљи, који су нам најважнији ресурс и највреднији бренд. Радови прве и друге фазе завршени су у рекордном року, што доказује да оно што обећамо то и испунимо. Циљ треће фазе реконструкције је да се повећају и побољшају смештајни капацитети. Надам се да ће овај пројекат, који је један од важнијих пројеката у Министарству омладине и спорта РС, бити понос свих нас који смо радили на њему'', казао је директор ЗСМСРС мр Горан Бојовић.


Више icoMore


26.09.2017.

Теренска тестирања од стране стручних сарадника ЗСМСРС

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су теренска тестирања младим кошаркашима и кошаркашицама КК Лозница. Обављена им је општа батерија моторичких тестова.

Поред тестирања која се реализују у Заводу за спорт и медицину спорта РС, стручни сарадници одељења за аналитику у спорту, Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, тестирања обављају и на спортским камповима. Тестирања се могу извршити и на теренима спортских клубова. Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.