Линија
Republicki zavod za sport
1.03.2018.

Веслач на контролама у ЗСМСРС

Михајло Вујасиновић, ветеран и члан веслачког клуба Црвена звезда, обавио је данас здравствене контроле и контроле утренираности у Центру за медицину и психологију спорта Завода за спорт и медицину спорта РС. Михајло је на прошлонедељном државном првенству на ергометру, освојио треће место, на такмичењу узраста од 60 до 70 година.

Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Пре контроле утренираности обављају се здравствени прегледи који се састоје из: комплетних биохемијских анализа крви, антропометријског мерења, општог лекарског прегледа, ЕКГ – а и ултразвучног прегледа срца.


Више icoMore


1.03.2018.

Прегледи деце у амбуланти спортског центра у Пироту

Медицински тим (лекари и медицински техничари) Завода за спорт и медицину спорта РС, обавио је прегледе деце спортиста узраста од 6 до 14 година.

Прегледи су обављени у амбуланти Завода за спорт и медицину спорта РС која се налази у спортском центру у Пироту.


Више icoMore


28.02.2018.

Представљен нови пројекат Завода за спорт и медицину спорта РС

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС, у конференцијској сали хотела Трим, одржана конференција за новинаре поводом представљања три нова инфраструктурна  пројекта који ће бити реализовани у комплексу Завода за спорт и медицину спорта РС. Први је изградња мултифункционалне дворане, затим реконструкција управне зграде Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и трећи је изградња стене за спортско пењање.

Конференцији су поред многобројних медијских кућа, присуствовали и министар за омладину и спорт  Вања Удовичић, државни секретар за спорт Предраг Перуничић, државни секретар за омладину Дарко Станић, помоћник министра за спорт Дарко Удовичић, директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић Весић, олимпијски шампион и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, представници спортских савеза који ће имати просторије у мултифункционалној дворани, многобројни српски шампиони и други.

Представнике медија и окупљене госте поздравио је директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић, да би затим господин Марко Стојчић, архитекта који је израдио  пројекте мултифункционалне дворане и управне зграде Завода, упознао присутне са пројектом и истакао да ће Завод за спорт и медицину спорта РС, као и Кошутњак, бити пејзажно преуређен и добити ново лице, не мењајући здрави и природни изглед.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС мр Горан Бојовић, поздравивши присутне, захвалио им се на великом одазиву  и интересовању,  истакао је да: ''Урбанистичким пројектом предвиђено је да буде изграђена нова мултифункционална дворана површине 10.000 квадратних метара, затворени олимпијски базен површине 5.000 квадрата, као и атлетски стадион са шест стаза. У комплексу Завода за спорт у плану је и обнова управне зграде  и лабораторија за медицину, психологију и аналитику у спорту. Прошириће се и   смештајни  објекти на 3.500 квадрата, а све како би се побољшали услови за боравак спортиста, који ће долазити на припреме и такмичења. Трим стаза на Кошутњаку, коју генерације рекреативаца и спортиста користе за подизање форме, прошле године је добила нови изглед. Омладинско спортски камп Караташ је скоро комплетно реновиран, пливалиште је добило нов базен са најсавременијим свлачионицама. У овом делу града, који је оаза Београда, следи додатно преуређење које ће поред грађанства, привући и стране спортисте, а наше задржати у земљи како би своје припреме и тренажне процесе спроводили код нас''.

Реконструкција Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, за коју је идејно решење израђено 2016. године, почеће  средином 2018. Завод за спорт и медицину РС је један од инвеститора, поред Министарства омладине и спорта РС. Носилац израде урбанистичког пројекта је ''Отворени атеље града – АРХИТЕКТОН'' из Београда.

''Завод за спорт и медицину спорта РС је новим Законом о спорту добио статус Националног тренинг центра, чиме се јасно показује колико је Завод битна карика у систему спорта у Републици Србији'', наводи Бојовић.


Више icoMore


28.02.2018.

Кајакаш на контролама у ЗСМСРС

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС, спортско медицинске контроле и тестирања обавио кајакаш Владимир Турубаров, репрезентативац Србије и члан клуба војводина из Новог Сада. Тестирања се обављају  према индивидуално подешеном протоколу у односу на узраст и ниво форме а у складу са препорукама за специфично тестирање спортиста. Коришћењем тестова са континуираним и прогресивним повећањем оптерећења одређују се максимална потрошња кисеоника, ниво физичке радне способности, тренажне зоне, аеробни и анаеробни прагови.

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • Физикални преглед по системима
  • Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивањепроцента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
  • Електрокардиографија (ЕКГ)
  • Спирометрија
  • Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
  • Ултразвучни преглед срца
  • Фунционални тест оптерећења – контрола утренираности

У односу на добијене резултате, а у циљу што прецизнијег планирања и програмирања припремног периода за наредну сезону, спортски аналитичари Завода за спорт и медицину спорта РС  пружају стручно-саветодавну помоћ.


Више icoMore


27.02.2018.

Омладинско – спортски камп Караташ ЗСМСРС

У ОСК Караташ, спортистима су на располагању многобројни отворени и затворени терени, за кошарку, рукомет, одбојку, фудбал, тенис, терен са вештачком травом, као и терен за одбојку на песку, отворени и затворени базен и трим стаза, стрељана, коглана, спортска хала која пружа најквалитетнији ниво услуга у погледу разноврсних спортских и рекреативних активности. У склопу хале се налази и вештачка стена за спортско пењање. Изграђена је и опремљена нова теретана са најсавременијом опремом. Поред угоститељских услуга и спортско рекреативног садржаја, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије пружа могућност спортско - медицинских прегледа, моторичких и психолошких тестирања спортиста у Омладинско - спортском кампу Караташ.

Након треће фазе реконструкције Омладинско – спортског кампа Караташ, камп изгледа потпуно другачије. Испуњавајући све светске стандард, Завод за спорт и медицину спорта РС, наставља да унапређује спортску инфраструктуру у Србији, повећава капацитете, обезбеђује много боље услове од других и тако постаје лидер у региону за припреме спортиста. Реконструкција Караташ један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката Министарства омладине и спорта и Завода за спорт и медицину спорта РС. Новоизграђени смештајни капацитети, такође имају двокреветне и трокреветне собе. Након завршетка четврте фазе реконструкције, камп ће радити пуним капацитетом.


Више icoMore


27.02.2018.

Зимска идила на теренима Завода за спорт и медицине спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта РС као база врхунског спорта и уникатан Центар који функционише по највишим стандардима, задовољава све потребе у области спорта. Контролом здравља и проценом моторичких способности, спортисти добијају могућност увида у стање припремљености, ефикасности тренажног процеса и његова корекција, подизање мотивације за даљи рад, утврђивање предности и мана и др.

Наши стручњаци, контролом и саветима, припремају спортисте ка путу побољшања њихових настојања. Свакодневним ангажманом и побољшањем услуга, утичемо на просперитет и резултате спортиста, као и на правилан развој деце и омладине.

Наша кућа је проглашена Националним тренинг центром, који је увек био и биће, кућа свих спортиста, место у коме раде најбољи стручњаци, који на најбољи могући начин воде бригу о спортистима.

Завод за спорт и медицину спорта РС је један од носећих стубова спортске културе у Србији. Његова инфраструктура укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, фудбалске, кошаркашке и друге терене, хотел трим, Трим стазу, омладинско – спортски камп Караташ…


Више icoMore


26.02.2018.

Студенти „Велеучилишта Лавослав Ружичка“ из Вуковара у посети ЗСМСРС

Студенти четврте и пете године специјалистичких студија превентивне физиотерапије „Велеучилишта Лавослав Ружичка из Вуковара, са својим професорима су данас посетили Завод за спорт и месицину спорта РС. Стручни сарадници ЗСМСРС, Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, и стручни сарадници медицине спорта су професорима и студентима из Вуковара презентовали могућности и капацитете Завода, опрему и кадар.

Гости из Вуковара су обишли  Центaр за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Центар за медицину спорта и Центaр за физикалну терапију. Са студентима је био и професор Факултета за спорт и физичко васпитање Драган Мирков, који је гостујући професор „Велеучилишта Лавослав Ружичка“.


Више icoMore


23.02.2018.

Трим стаза ЗСМСРС

Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта РС, у Кошутњаку, која је комплетно реконструисана прошле године током лета, и у овим зимским данима привлачи многобројне кориснике, који трче, шетају и вежбају. За оне који желе истовремено да трче и раде вежбе, олакшан је излаз са стазе и прилаз полигонима за вежбање. Како би се спортистима и рекреативцима, али и свим другим корисницима Трим стазе осигурала безбедност, уграђен је и систем видео надзора.

Испред сваког полигона за вежбање стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе, које су прилагођене свим узрастима.

Завод за спорт и медицину спорта РС Вам жели да у преосталим зимским данима уживате и тренирате на нашим теренима.


Више icoMore


23.02.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС као најбитнија карика у успеху спортиста

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама је развијао мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима.

Његова инфраструктура укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, фудбалске, кошаркашке и друге терене, трим стазу, омладинско – спортски камп Караташ…

Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва.

Галерија


Више icoMore


23.02.2018.

ОСК Караташ

Омладинско спортски камп Караташ Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, који се налази у општини Кладово, на самом улазу у Ђердапску клисуру, већ скоро пет деценија позната је дестинација специјализована за спортске припреме.

Пре две године, од стране државе, камп је предат на управљање Заводу за спорт и медицину спорта РС. Реконструкција кампа је започета одмах. Завршене су три фазе, а ускоро се креће са четвртом. Завод за спорт и медицину спорта РС, унапређењем спортске инфраструктуре у Србији, повећава капацитете, обезбеђује много боље услове од других и тако постаје лидер у региону за припреме спортиста.

Више о услугама ОСК Караташ


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.