Линија
Republicki zavod za sport
16.11.2018.

Теретана Завода за спорт и медицину спорта РС доступна за националне селекције и друге спортисте

Теретана у склопу  Националног тренинг центра Завода доступна је на коришћење националним селекцијама, спортистима и рекреативцима у току целе радне недеље. На простору од 170 метара квадратних постављене су најсавременије машине за вежбање. Под теретане  је прекривен гуменом подлогом, а сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес има природну осветљеност и добру вентилацију. У теретани постоји и издвојени део за дизаче тегова. У простору теретане на располагању је стручно лице одговорно за реализацију тренинга.

 
У оквиру Националног тренинг центра стационирана је и медицинска служба, а радно време спортског објекта у Кошутњаку је од 7 до 22 сата.

Више icoMore


15.11.2018.

Бесплатна рекреација у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије

Рекреативно пливање за суграђане преко 60 година старости

 
У сарадњи Градског секретаријата за спорт и омладину и Завода за спорт и медицину спорта РС реализује се бесплатан програм  рекреативног пливања за старију категорију становништва. На базену у оквиру Националног тренинг центра сваке суботе од 7 до 8 часова ујутро одржава се програм бесплатне  рекреације.
 
Препорука је да потенцијални корисници обаве медицинске прегледе непосредно пре него што отпочну са физичким активностима.

Више icoMore


14.11.2018.

Подршка Завода у борби против дијабетеса

Поводом 14. новембра, Светског дана борбе против дијабетеса, одржана је ревијална утакмица у Националном тренинг центру Завода за спорт и медицину  спорта РС.

Поводом обележавања Светског дана борбе против дијабетеса у Националном тренинг центру Завода одржана је ревијална утакмица у фудбалу у којој су узели учешће дечаци и девојчице, регистровани дијабетичари, и друга деца која желе својим вршњацима да пруже подршку у борби за здраво одрастање. Завод за спорт и медицину спорта РС трећу годину заредом учествује у пројекту  Спортом против дијабетеса, кроз пружање бесплатне стручне едукације  и праћење психофизичког развоја деце укључене у пројекат. Намера је да се кроз редовне спортско-медицинске прегледе, адекватну  исхрану и добро дозирану физичку активност болест стави под  контролу и уједно обезбеди бољи квалитет живота деце и младих оболелих од дијабетеса.


Више icoMore


14.11.2018.

Школа пливања у Националном тренинг центру

На затвореном базену Националног тренинг центра Завода у току целе године организује се комерцијална школа пливања за децу и младе.

Учесници комерцијалне школе пливања пролазе кроз различите вежбе  у циљу овладавања основним елементима и покретима приликом савладавања различитих пливачких техника.

Програм школе пливања се реализује три пута недељно у преподневним и послеподневним терминима. Прво дете ( корисник) плаћа пуну цену програма, друго дете има 20 одсто попуста, док треће дете из породице програм пливања похађа бесплатно.

Ценовник услуга


Више icoMore


9.11.2018.

Рукометне селекције Београда на тестирањима у Заводу

Стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су у теренским условима извршили процену моторичких способности најтелентованијих рукометаша и рукометашица са територије града Београда.

 
Рукометни савез Београда је са циљем праћења развоја својих спортиста и опртималног планирања и програмирања тренажног процеса организовао тестирања дечака и девојчица узраста 2004. и 2005. годиште. План је да се тестирања реализују у континуитету како би се пратила ефикасност тренажног процеса и у складу са потребама извршила корекција истог.

Више icoMore


9.11.2018.

Стипендисти на прегледима у Заводу

Врхунски Спортисти Риболовачког савеза Србије, Планинарског савеза Србије и Кајакашког савеза Србије данас су обавили прегледе и тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије у Кошутњаку. Успешни спортисти  су прошли биохемијску анализу крви, ЕКГ у миру, антропометријска мерења, тест оптерећења, ултразвук срца.

Важећим Законом о спорту, сви спортисти су у обавези да раде прегледе и тестирања како би се утврдио здравствени статус и спортска форма такмичара.


Више icoMore


9.11.2018.

Миомир Кецмановић на прегледима у Заводу

Млади тенисер Миомир Кецмановић је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио медицинске прегледе и друга тестирања. Сви активни учесници спортских активности, прегледе и друга мерења раде на сваких шест месеци, где се кроз оверавање такмичарског картона, од стране лекара медицине спорта, даје сагласност за активно бављење спортом.

Осим прегледа, стручњаци Завода дају сугестије везано за исхрану, суплементацију и за унапређење тренажног процеса.

Више icoMore


8.11.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС партнер удружења „Чеп за хендикеп“

Удружење „Чеп за хендикеп“представља изворну грађанску иницијативу која је настала као друштвена реакција на неповољну законску регулативу у Србији која предвиђа замену ортопедских помагала у веома дугим, а понекад и нехуманим роковима (3-8 година у односу на врсту инвалидитета).
Акција траје од септембра 2012. године и функционише тако што грађани добровољно прикупљају чепове са пластичних флаша који се затим дистрибуирају  и продају компанијама за  рециклажу тврде пластике. За добијени новац особама са инвалидитетом уступају се нова или половна ортопедска помагала. Мисија удружења је побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом и залагање за остваривање пуног потенцијала сваке особе са инвалидитетом уз коришћење расположивих ресурса у заједници.

 

Удружење „Чеп за хендикеп“ својим активностима жели  да подигне ниво друштвене свести и одговорности, како према животној средини, тако и према особама са инвалидитетом.


Више icoMore


8.11.2018.

Састанак надзорника у спорту и инспектора Министарства омладине и спорта у Заводу

У медија центру Завода је одржан састанак надзорника у спорту и инспектора Одсека за инспекцијске послове Министарства омладине и спорта РС како би се унапредио рад на пословима  надзора у спорту који на нивоу Републике обављају стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС. Састанак је уприличен у виду дискусије  са тежњом да се  направи ретроспектива досадашњег рада и јасно дефинишу активности за наредни период.

Испред Министарства омладине и спорта,  у својству републичких инспектора, наступили су  Владета Терзић и Миодраг Андрић, а у својству надзорника састанку су присуствовали др Јелена Ивановић, Живко Пановски, др Предраг Бићанин, мр Александра Санадер, др Предраг Божић, др Бобана Берјан Бачваревић и др Весна Репић – Ћујић.


Више icoMore


7.11.2018.

Бесплатни прегледи сваког месеца у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта РС узео је учешће  у  акцији промотивних бесплатних прегледа на нивоу Републике које су подржали Министарство здравља и Министарсво омладине и спорта РС.

Сваког другог четвртка у месецу током 2018. године сви заинтересовани ће моћи у Заводу да ураде бесплатне спортско-медицинске прегледе и да обаве консултације са лекарима различитих профила. Неопходно је да се прегледи  закажу неколико дана унапред.

Све додатне информације можете добити од 11 – 14 часова на бројеве телефона: 011/ 3555 460, 3555 461, локал 154; и-мејл адреса:  medicina@rzsport.gov.rs


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.