Линија
Republicki zavod za sport
22.02.2019.

Градоначелник др Зоран Радојичић обишао је трим стазу Завода за спорт и медицину спорта РС

Градоначелник Београда Зоран Радојичић и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић обишли су трим стазу на којој је соларно напајање замењено електричним напајањем целом дужином дела за трчање, док је трим стаза пресвучена новом тартан подлогом.

 
Радојичић је нагласио да старо соларно напајање енергијом није функционисало због чега је уведена нова лед расвета чија је вредност 6,5 милиона динара.
 
– На 1200 метара постављена су 52 сијалична места са новим командама и кабловима за лед расвету, еколошки прихватљива – навео  је градоначелник и додао да је ово решење много повољније због мање потрошње енергије.
 
Директор Горан Бојовић је изразио захвалност градоначелнику и председнику општине Чукарица и свима који су помогли реализацију овог пројекта, и истакао да са новом расветом Завод за спорт и медицину спорта РС и град  Београд раде искључиво за добробит грађана.
 
–  Ово је зона где првенствено тренирају професионални спортисти, али не само они, већ је стаза отворена за све грађане. Бесплатно је коришћење трим стазе,  али и свих терена који су у склопу трим стазе – закључио је директор Завода за спорт и медицину спорта РС.

Више icoMore


19.02.2019.

Медицинска подршка лекара Завода фудбалерима на квалификационом турниру за ЕП

Омладинску фудбалску репрезентацију Србије У19 предводи Ненад Сакић, а део стручног штаба је и лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић.

 
У склопу припрема за други круг квалификација за Европско првенство у Јерменији одигране су две пријатељске утакмице у Поречу, са вршњацима из Хрватске. Србија је у групи са Италијом, Украјином и Белгијом.

Више icoMore


14.02.2019.

Завршен спортски камп за ђаке основних и средњих школа

 Велики број учесника у бесплатним програмима

 
У Националном тренинг центру у Кошутњаку данас је последњи дан бесплатних спортских активности које су организоване током зимског распуста за ђаке основних и средњих школа. Забележен је велики број учесника у бесплатној рекреацији која је реализована у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.

Бројне програме подједнако су похађали основци и средњошколци завршних разреда. Устаљена пракса је и додела диплома на крају програма, превасходно као подстрек за развој спортских вештина и као подсетник на лепо дружење.


Више icoMore


12.02.2019.

Надзор над стручним радом у области спорта- поверени посао Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије обавља Надзор над стручним радом у области спорта. Увид и процена квалитета рада у спорту подразумева анализу стручног рада спортских организација и спортских стручњака који обављају активности и делатности прописане важећим Законом о спорту. Спортски стручни надзорници врше увид у рад спортске организације и прате ниво поштовања прописа у односу на регистровану делатност. Именовани надзорници, по потреби,  могу да дају предлог мера за унапређење квалитета рада, док тежи облици прекршаја могу да се санкционишу. Овакав систем праћења квалитета рада дугорочно омогућава да се систем спорта усклади са законски дефинисаним стандардима, као и да се стручно деловање у сфери спорта подигне на виши ниво и усклади са савременим научним тенденцијма.

 
У складу са предвиђеним планом за 2018. годину обављено је 119 надзора над стручним радом у области спорта- 103 редовна и 16 ванредних.

Више icoMore


12.02.2019.

Спортско медицински прегледи о трошку РФЗО

И током 2019. године, сарадња са Фондом се наставља, са филијалама које су биле додељене 2018. године.

 
Све информације везане за филијале које су обухваћене поменутим прегледима (прегледи деце 6-14 година), могу се одрадити у нашој установи.
 
Све информације, као и списак филијала, могуће је пронаћи на нашем сајту.
 

Више icoMore


8.02.2019.

Од петка 8. фебруара отпочиње са радом амбуланта Ташмајдан

Одељење медицине спорта на услузи спортистима

Здравствена јединица медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС Ташмајдан од петка 8. фебруара поново је доступна за прегледе спортиста. Прегледи се заказују преко кол центра сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Више icoMore


8.02.2019.

Програм бесплатних рекреативних активности за ђаке основних и средњих школа

Oпширније


Више icoMore


6.02.2019.

Рекреација у базен хали Завода за спорт и медицину спорта РС

Од септембра до маја зимска сезона купања

Олимпијски базен на пливалишту Кошутњак доступан је корисницима током целе године, будући да се након летње сезоне наткрива и ставља у функцију за развој водених спортова националних селекција и у службу рекреације. Радно време пливалишта је од 7 до 22 сата, а цена улазнице је прилагођена према категорији корисника.

Базен хала у Кошутњаку ради од септембра до маја када следи припрема за летњу купалишну сезону.
 
У непосредној близини објекта налази се и теретана. 

Више icoMore


5.02.2019.

Теретана Завода доступна за националне селекције и индивидуалне кориснике

Могућ индивидуални рад са корисницима

 
Теретана у склопу  Националног тренинг центра Завода доступна је на коришћење националним селекцијама, спортистима и рекреативцима у току целе радне недеље. На простору од 170 метара квадратних постављене су најсавременије машине за вежбање. Сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес има природан извор светлости и добру вентилацију. Постоји издвојени део за дизаче тегова, а на располагању је и стручно лице одговорно за реализацију тренинга.
 
У оквиру Националног тренинг центра стационирана је и медицинска служба. Радно време спортског објекта у Кошутњаку је од 7 до 22 сата.

Више icoMore


4.02.2019.

Отпочео програм бесплатних рекреативних активности за ђаке основних и средњих школа

Oпширније


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.