Линија
Republicki zavod za sport
5.10.2017.

Услуге хотела Трим ЗСМСРС

Хотел Трим послује у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и као такав чини део Првог Националног тренинг центра, који располаже са отвореним и затвореним базенима, халом, салама, сауном и теретанама, атлетским стадионом, трим стазом, отвореним теренима за кошарку, рукомет и одбојку. Сав тај садржај, уз услуге које пружамо у хотелу, омогућавају нашим спортистима идеалне услове за њихове тренажне процесе.

Наш ресторан располаже са 80 седећих места и великом баштом на отвореном, једном од најлепших у овом делу града, погодном за конзумирање хране и пића на отвореном, са 110 места.


Више icoMore


5.10.2017.

Трим стаза ЗСМСРС

Недавно реконструистаза трим стаза Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку привлачи многобројне кориснике, који трче, шетају и вежбају. За оне који желе истовремено да трче и раде вежбе, олакшан је излаз са стазе и прилаз полигонима за вежбање.

Испред сваког полигона за вежбање стоји табла са обавештењима о правилном извођењу вежбе, које су прилагођене свим узрастима.

Завод за спорт и медицину спорта РС Вам жели да у преосталим летњим и јесењим данима уживате и тренирате на нашим теренима.


Више icoMore


4.10.2017.

Шампиони у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Врхунски резултати у спорту се могу постићи само уз учешће стручњака из различитих области спорта, медицине и психологије. Заводу за спорт и медицину спорта РС је, као кровној установи у области спорта, поверена брига о унапређивању врхунског спорта у земљи.  

Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама је развијао мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима.

Сарадња и стручна помоћ коју је Завод одувек пружао на пољу дијагностике, медицине спорта и спортске психологије, у својим објектима али и на терену је као резултат одувек имала сјајне резултате наших спортиста на великим међународним такмичењима.

Његова инфраструктура укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, фудбалске, кошаркашке и друге терене, трим стазу, омладинско – спортски камп Караташ…

Завод је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва.

Визија Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије јесте друштво у коме је право на спорт право сваког појединца док је брига о врхунском спорту, али и општем положају спорта и физичке активности свих наших грађана обавеза наше установе.

Интензивна промоција здравог начина живота кроз физичку активност и здраву исхрану, пружање стручне подршке организацијама у спорту и спортској пракси, праћење и примена најновијих стручних и научних достигнућа у области спорта, стручних анализа и истраживања, као и припремање валидних информација од значаја за доношење одлука у области спорта на нивоу Државе.


Више icoMore


4.10.2017.

Базени Завода за спорт и медицину спорта РС

Желимо вам угодне тренутке у нашим објектима

Балон хала на отвореном пливалишту ЗСМСРС
 
Базен у Дому спортова ЗСМСРС
 
Опширније Опширније

Више icoMore


4.10.2017.

Стипендиста на контролама у ЗСМСРС

Стипендиста, Лука Воларевић, спортиста ракетног моделарства, на редовним спортско медицинским прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Специјалисти медицине спорта обављају спортско - медицинске прегледе спортистима и након добијених резултата, саветима их припремају и усмеравају ка путу побољшања њихових настојања. Након спортско медицинских прегледа, лекари утврђују да ли је особа способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


4.10.2017.

Фудбалер Партизана на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Тестирање фудбалера ФК Партизан, Владимира Радочај, у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту

У Лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, фудбалеру су стручни сарадници Одељења за аналитику у спорту обавили тест процене максималне потрошње кисеоника (VO2max), специфичан протокол издржљивог трчања на траци, којим се добија процена максималне потрошње кисеоника и велики број других варијабли  неопходних за што квалитетније планирање и програмирање тренинга.

Поред тестирања која се реализују у Заводу за спорт и медицину спорта РС, стручни сарадници одељења за аналитику у спорту, Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, тестирања обављају и на спортским камповима. Тестирања се могу извршити и на теренима спортских клубова. У Заводу за спорт и медицину спорта РС, теренска тестирања се обављају у Дому спортова и на отвореним теренима И Националног тренинг центра. Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


3.10.2017.

''Фит мама'' у Дому спортова I Националног тренинг центра ЗСМСРС

Постпорођајни групни фитнес, у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС, одржава се уторком и четвртком од 11 и 30.

Вежбе се одржавају у сали 2 Дома спортова ЗСМСРС, а када су временски услови прихватљиви и на Трим стази и Атлетском стадиону у Кошутњаку.

У понуди Завода за спорт и медицину спорта РС је и групни фитнес програм ''Трим'' који је организован такође у Дому спортова ЗСМСРС. Одржава се понедељком, средом и петком  од 19 часова.

Контакт телефон: 061/30 91 685

E-mail: jovanka.savovic@rzsport.gov.rs


Више icoMore


3.10.2017.

Аутомобилисти на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Аутомобилисти, стипендисти, Марко Томановић и Лука Которчевић, обавили су данас комплетне спортско медицинске прегледе и тестирања. Након обављених спортско медицинских прегледа, тестирани су у лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту. Прошлог викенда, наши аутомобилисти су учествовали на тркама на Гочу и на Ади Хуjи. За две недеље их очекује брдска трка на Авали.

У Центру за медицину и психологију спорта, обављене су им комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, психолошка тестирања, спирометријски и ергометријски тест.

Извршена су им и моторичка тестирања, изокинетичка дијагностика, која је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри. Правовременим дијагностичким изокинетичким тестовима је могуће утврдити почетне промене у раду зглобова и мишића које је немогуће открити рендгенским снимцима, магнетном резонанцом или ултразвучним снимањем.


Више icoMore


2.10.2017.

Контроле спортиста у ЗСМСРС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, свакодневно се изврше многобројне спортско медицинске контроле и тестирања. Данас су кроз редовне прегледе и контроле утренираности прошли одбојкаши ОК Партизан, стипендисти министарства омладине и спорта РС веслачица Анђела Мишевић и скијаш Марко Вукићевић.

Специјалисти медицине спорта обављају спортско - медицинске прегледе спортистима и након добијених резултата, саветима их припремају и усмеравају ка путу побољшања њихових настојања. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


2.10.2017.

Скијаш на изокинетичкој дијагностици

Српски скијаш Марко Вукићевић у Заводу за спорт и медицину спорта РС тестиран на изокинетичком динамометру

У лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту извршена му је изокинетичка дијагностика, која је поступак процене неуромишићне функције у ком се компјутерском тачношћу, у активном покрету, бележе сви потребни параметри (снага појединих мишићних група, обртни момент, индекс замора, амплитуда покрета зглоба и остварени рад за поједине мишићне групе). Правовременим дијагностичким изокинетичким тестовима је могуће утврдити почетне промене у раду зглобова и мишића које је немогуће открити рендгенским снимцима, магнетном резонанцом или ултразвучним снимањем.

Марко Вукићевић (рођен 27. октобар 1992. у Љубљани) је алпски скијаш који се такмичи за Србију. Он се такмичио за Србију на Зимским олимпијским играма 2014. у Сочију. Тренутно наступа за БКС - БеоградСКИ клуб. Први је скијаш из Србије који је наступио у супервелеслалому на ОИ.

У викенду за нама, најбољи скијаш Србије, остварио је неколико фантастичних резултата на тркама Јужноамеричког купа у Чилеу, чиме је само наговестио сјајну олимпијску сезону. Вукићевић је после серије трка на крају успео да освоји и прво место у генералном пласману Купа Јужне Америке, што му гарантује сјајне стартне бројеве на тркама Европа и Светског купа у сезони пред нама. Прошле године у истом период, Марко је освојио прво место на изузетно јакој међународној трци која је одржана у у Аустрији.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.