Линија
Republicki zavod za sport
30.05.2018.

Завод за спорт на Дану изазова

Под покровитељством Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије, Асоцијација Спорт за све Србије организује Дан изазова на трим стази у Кошутњаку. Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије већ годинама уназад узима учешће у значајној манифестацији, чиме недвосмислено промовише физичку активност, кроз рекреацију и спорт. Одељење за аналитику у спорту, за ову прилику, на отвореним теренима у оквиру трим стазе, мерили су опште моторичке способности деце и младих.

СВЕТСКИ ДАН ИЗАЗОВА“ (Challenge Day) одржава се у целом свету сваке године последње среде месеца маја. Координацију овог најмасовнијег спортско-рекреативног догађаја на планети води TAFISA (Асоцијација за Међународни Спорт за све) која најразличитијим програмским садржајима анимира око 70 држава са учешћем преко 60 милиона спортиста, рекреативаца и заљубљеника у физичку активност. У Србији акцију воде Општине и градови. Међусобно се такмиче у пет категорија (национална и међународна конкуренција). Циљ је да се промовише петнаестоминутна физичка активност ради здравља, без обзира на полне, расне, социјалне, економске и друге различитости. Кроз широку лепезу садржаја, указује се на неисцрпност инфраструктурних објеката и зелених површина за реализацију сваког од креираних садржаја, уз амбицију да то постане свакодневна потреба грађана бројних заједница.


Више icoMore


30.05.2018.

Стипендисти пред Медитеранске игре на прегледима у у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У оквиру обавезног програма медицинских прегледа и моторичких истраживања данас у Заводу за спорт и медицину спорта РС на испитивањима су били успешни млади бициклисти, пливачи, триатлонци као и кошаркашка селекција У18. Основни медицински прегледи представљају примарни део третирања спортиста на које се надовезују функционални тестови, психолошка и моторичка истраживања. Интердисциплинаран метод рада Завода за спорт омогућава да се сагледају све реалне потребе спорта и спортске дисциплине, а све у интересу квалитетног спортског учинка.

Стручни кадар Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије чине специјалисти из области: медицине спорта, технологије тренажног процеса (укључујући и вежбање ради здравља), психологије спорта као и информационо документационе делатности у спорту. ИНДОК делатност подразумева систем континуираног прикупљања разврставања и документовања информација о свим ресурсима у систему спорта.


Више icoMore


29.05.2018.

Стипендисти Министарства спорта на тестирањима у Заводу за спорт

Кошаркашка селекција У17, стипендисти у планинарењу и у спортском пењању данас су прошли основне медицинске прегледе и функционална тестирања у водећој установи спорта Србије.

У лабораторији за моторичка истраживања млади спортисти су обавили процену постуралног статуса 3D системом камера.


Више icoMore


28.05.2018.

Сређивање базена за почетак купалишне сезоне

За потребе отварања летње сезоне купања отпочело је сређивање комлекса отворених базена  Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. На највећем пливалишту у Србији  приступило се сређивању шкољки  базена  и зелених површина.

За ово лето у Кошутњаку биће стављено у функцију неколико баштенских летњиковаца, а у плану је и да се изгради други степеник трибина бочно од базена “осмице“. Све шкољке базена биће третиране противклизним средствима, док се између школског и скакачког базена у функцију ставља још један продајни објекат. Цене улазница остају непромењене у односу на прошлу сезону.


Више icoMore


25.05.2018.

Репрезентативне селекције и стипендисти на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортске селекције и млади стипендисти данас су проверили здравствени статус, функционалне могућности као и процену психолошке припремљености.

Надарени спортисти, стипендисти Министарства омладине и спорта, у лабораторијама за аналитику у спорту вршили су проверу постуралног статуса 3D системом камера.

На простору од 43 хектара Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије налазе се лабораторије за спортско-медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања, затворени и отворени спортски терени,трим стаза, комплекс отвореног пливалишта Кошутњак, атлетски стадион, I Национални тренинг центар као и хотел Трим.

Простор унутар и око читавог комлекса Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у целости је доступан и за лица са посебним потребама.


Више icoMore


25.05.2018.

У време викенда теретана у I Националном тренинг центру неће радити

Предстојећег викенда, 26. и 27. маја, теретана у оквиру I Националног тренинг центра  неће бити у функцији због редовног техничког одржавања.

Хвала на разумевању


Више icoMore


25.05.2018.

BeST Tournament реализује манифестацију у Заводу за спорт

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије данас је домаћин учесницима манифестације BeST Tournament. Спортско - рекреативна манифестација окупља младе из целе Европе, којима се кроз овај вид сусрета пружа могућност да упознају различите културе, обичаје, породичне обрасце.

Међународне спортске игре биће реализоване у I Националном тренинг центру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије од 10 до 14 сати. Млади студенти једном годишње узимају учешће у различитим спортовима. У I Националном тренинг центру Завода за спорт данас ће бити реализована такмичења у рукомету, атлетици, пливању.


Више icoMore


25.05.2018.

Последњи радни дан наткривеног базена Кошутњак

Данас је последњи дан рада наткривеног зимског базена на Отвореном пливалишту Кошутњак. Још данас биће поштована сатница рада за све кориснике, а од 22  сата отпочеће процес спуштања зимског балона. У првој фази биће испуштена вода из олимпијског базена, потом ће се обезбедити изолација струјих отвора како би се несметано приступило спуштању балона. Спуштање балона заказано је за суботу 26. мај, после чега следи сређивање читавог комплекса отвореног пливалишта за летњу купалишну сезону.

Током зимске сезоне купања, од октобра до маја 2017/18, забележена је посета 11.834 корисника са дневном или полудневном картом и 107 посетилаца са месечном картом.


Више icoMore


24.05.2018.

Репрезентативци на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска сениорска кошаркашка селекција, мушка кошаркашка репрезентација У20, такмичари у боћању и шаху обавили су све прегледе предвиђене протоколом о прегледу врхунских спортиста и такмичара.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи су и тестови за процену интензитета и структуре спортске мотивације али и примена психолошких стратегија и вештина током извођења, којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама.

Лабораторија за психолошку дијагностику, спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге у различитим фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступа. За екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције унутар спортског колектива.

Одељење аналитике у спорту, уз примену 3D камера, одређује постурални статус сваког испитаника. Оваква статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела.


Више icoMore


24.05.2018.

Обавештење корисницима услуга I Националног тренинг центра

Обавештавамо кориснике да теретана у оквиру I Националног тренинг центра неће бити на располагању од 30. маја као и 1, 3, 5 и 6. јуна. Поменутих датума, у времену од 10.30 – 12.30, простор теретане биће коришћен за потребе Кошаркашког савеза Србије.

Остали термини за рекреативце и друге кориснике биће реализовани  по већ постојећој сатници.

Хвала на разумевању.

Опширније


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.