Линија
Republicki zavod za sport
6.10.2017.

Тенисерка на моторичким тестирањима у хали Дома спортова ЗСМСРС

Млада тенисерка Катарина Дудић, данас је обавила моторичка тестирања у Дому спортова I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС.

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС, обавили су Катарини функиционална моторичка тестирања у теренским условима. Обављена јој је општа батерија моторичких тестова. Спортистима се обављају тестирања у теренским условима, применом општих и специјалних батерија моторичких тестова за процену гипкости, брзине, снаге, агилности и издржљивости.


Више icoMore


6.10.2017.

Спортисткиње на контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Планинарка Катарина Мановски и боксерка Нина радовановић на редовним контролама у ЗСМСРС

Након спортско медицинских прегледа, који укључују комплетне биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, општи лекарски преглед, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, психолошка тестирања, спирометријски тест, спортисткињама је обављен тест физичког напора.

Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Затим се приступа тесту физичког напора где се одређује ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.


Више icoMore


5.10.2017.

Трећа фаза реконструкције ОСК Караташ

Након уклањања старих павиљона у Омладинско спортском кампу Караташ, издвојеног одељења Завода за спорт и медицину спорта РС, увелико се граде нови. У трећој фази реконструкције, камп ће бити богатији за још неколико смештајних јединица.

Кроз прве две фазе реконструкције кампа, обновљени су и изграђени нови павиљони, спољашни терени, направљена је и опремљена нова теретана са најсавременијом опремом, оспособљени су базени, како унутрашњи тако и спољашни. Камп поседује смештајне капацитете за 350 гости. Гостима су на располагању двокреветне и трокреветне собе.

Спортистима су на располагању терен за кошарку, рукомет, одбојку, фудбал, тенис, терен са вештачком травом, као и терен за одбојку на песку, отворени и затворени базен и трим стаза, стрељана, коглана, спортска хала која пружа најквалитетнији ниво услуга у погледу разноврсних спортских и рекреативних активности. Хала је опремљена Тарафлекс ''Герфлор'' подлогом. У склопу хале се налази вештачка стена за спортско пењање.

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије редовно организује спортско - медицинске прегледе, моторичка и психолошка тестирања спортиста у Спортском кампу Караташ. Спортско медицински прегледи обухватају: антропометријска мерења, физикални преглед, ЕКГ снимање и читање. Процена моторичких способности обухвата следеће: батерија тестова која се користи за моторичка тестирања у потпуности је прилагођена теренским условима и обухвата све чиниоце који су од значаја за праћење моторичког развоја младих спортиста. Акценат психолошке процене је на оним психолошким тестовима којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама.


Више icoMore


5.10.2017.

Aмбулантa ЗСМСРС на ''Ташмајдану''

Амбуланта Завода за спорт и медицину спорта РС, на ''Ташмајдану''

Заказивање термина је обавезно због великих гужви, а све информације које су Вам потребне, можете добити на 011/3555 460. Хвала Вам на поверењу.

Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста Ташмајдан

Делатности:

  • овера спортско-такмичарских књижица
  • преглед деце за учествовање у школском и такмичарском спорту

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • лабораторија (основна крвна слика)
  • антропометрија
  • ЕКГ
  • физикални преглед по системи

Више icoMore


5.10.2017.

Наткривени олимпијски базен ЗСМСРС у Кошутњаку

Балон хала на Отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС ради по убичајеном режиму и распореду од 7 до 22 сата. У склопу затвореног олимпијског базена, је затворени објекат са свлачионицама.

Обавештавамо кориснике спортских објеката Завода за спорт и медицину спорта републике србије да је теретана на отвореном пливалишту доступна за коришћење спортистима и рекреативцима.

Контакт телефон 066/6410762

Термини за грађанство


Више icoMore


5.10.2017.

Одељење физикалне медицине и рехабилитације ЗСМСРС

Делатност овог Одељења је дијагностика, превенција и терапија спортских повреда и других акутних и хроничних болних стања као и утврђивање постуралног статуса, превенција и корекција деформитета кичменог стуба, грудног коша и стопала.

Сала за физикалну терапију је опремљена савременом апаратуром за примену електро, магнето, ласеро и ултразвучне терапије.

Нов приступ у лечењу мишићно скелетних повреда и обољења представља примена високо фреквентне електромагнетне енергије која делује на нивоу ћелије и стимулише природне механизме регенерације ткива, што убрзава процес лечења и скраћује време опоравка након повреде. Терапија се спроводи на уређају Индиба Ацтив. Позитивни ефекти су брзо видљиви - долази до смањења отока, бола и упале, олакшава се покретљивост у зглобовима, опуштају се мишићи и повећава се њихова еластичност.

У сали за кинезитерапију спроводи се рехабилитација спортских повреда, вежбе за превенцију повреда и вежбе за цервикални и лумбални синдром по индивидуалном програму.

Услуге су намењене спортистима, рекреативцима и грађанству.


Више icoMore


5.10.2017.

Са Заводом за спорт и медицину спорта РС до бољих резултата и утренираности

Оно што радимо свакодневно и нудимо спортистима и грађанству јесу идеални услови за тренажне процесе, комплетне спортско медицинске прегледе, дијагностику утрнираности (лабораторијска и теренска тестирања), физикалну терапију и рехабилитацију, спортско рекреативне програме, смештај спортиста свих категорија. Име Завода за спорт и медицину спорта РС препознатљиво је у многим домаћим и страним институцијама из области спорта и медицине спорта, али и кроз велики број публикација, семинара, спортских манифестација и ангажовања у пропагирању здравог начина живота кроз различите врсте медија.

''Стално промовишемо обрасце и стилове здравог живота, а наша установа осмишљено подстиче младе да се баве спортом, али и помаже врхунским спортистима да остваре своје најбоље учинке. Пружамо комплетну услугу превентивних и специјалистичких прегледа, дијагностике и спортске психологије. У нашој земљи се рађају и расту шампиони, а Завод је значајна карика која им помаже да стално напредују и постижу све боље резултате'', истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.

У добро опремљеним лабораторијама Завода за спорт и медицину спорта РС врхунски тим стручњака пружа спортистима све оно што им је неопходно за успешно бављење спортом. Специјалисти медицине спорта раде спортско - медицинске прегледе спортиста, стручњаци у области спорта и физичког васпитања врше контролу утренираности и идентификацију фактора ризика, а спортски психолози обављају психолошка тестирања.


Више icoMore


5.10.2017.

Дом спортова ЗСМСРС

Дом спортова Завода за спорт и медицину спорта РС је објекат са најсавременијим условима који су стављени у функцију спорта, како врхунским спортистима тако и широком кругу спортиста рекреативаца. Дом спортова недељно посети више хиљада корисника. Све спортске просторије на располагању су током целог радног времена овог спортског објекта, сваког дана у недељи од 07.00 до 22.00 сата.

 
Садржај, услови и опрема којима располаже овај објекат, пружају изузетне могућности за одржавање разних спортских такмичења и спортских манифестација.
 
Ценовник  Опширније

Више icoMore


5.10.2017.

Теретана у Дому спортова ЗСМСРС

На простору од 170 метара квадратних, постављене су најсавременије машине марке Cybex. У теретани је и издвојени део за дизаче тегова. Под теретане, прекривен је гуменом подлогом, а сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес програм има природну осветљеност и бољу вентилацију.

Теретана је у функцији целе недеље, а радно време за кориснике је од 7 до 22 сата. Корисницима је на располагању стручно лице за реализацију тренинга као и медицинску подршку која се налази у оквиру Дома спортова Завода за спорт и медицину спорта РС.

Ценовник услуга Дома спортова


Више icoMore


5.10.2017.

''Фит мама'' у Дому спортова I Националног тренинг центра ЗСМСРС

Постпорођајни групни фитнес, у организацији Завода за спорт и медицину спорта РС, одржава се уторком и четвртком од 11 и 30.

Вежбе се одржавају у сали 2 Дома спортова ЗСМСРС, а када су временски услови прихватљиви и на Трим стази и Атлетском стадиону у Кошутњаку.

У понуди Завода за спорт и медицину спорта РС је и групни фитнес програм ''Трим'' који је организован такође у Дому спортова ЗСМСРС. Одржава се понедељком, средом и петком  од 19 часова.

Контакт телефон: 061/30 91 685

E-mail: jovanka.savovic@rzsport.gov.rs


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.