Линија
Republicki zavod za sport
20.07.2018.

Отворени базени Кошутњак

Комплекс пливалишта Кошутњак има пет базена, угоститељске објекте и савремене пратеће реквизите чиме је остварен пун комфор за боравак породице са малом децом, омладине, старијих лица.

Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, у време летњег распуста организује бесплатну школу пливања која ће бити подељена на два курса, од 25. jуна до 27. jула и од 30. јула до 31. августа.

Рекреација за ђаке основних и средњих школа одвијаће се радним данима од 8 до 10 ујутру, а школе пливања ће водити педагози физичке културе водеће установе спорта.

Радно време базена је од 10 до 19 сати сваког дана, с тим да је посетиоцима доступна и теретана, стационирана у оквиру пливачког комплекса Кошутњак.

У радно време базена дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС као и службено лице МУП Чукарице.


Више icoMore


19.07.2018.

Фудбалери Црвене звезде на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Фудбалери ФК Црвена звезда обавили су неопходне медицинске прегледе и функционална тестирања у водећој установи спорта у земљи.

Медицински прегледи отпочињу попуњавањем стандардизованог упитника, чиме се стиче увид о спортској грани и дисциплини којом се испитаник бави, као и типу и учесталости тренинга који се упражњава. Комплетна анамнеза садржи податке о евентуалном медицинском захвату, лечењу или алергијама.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије потпом делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У складу са Законом о спорту Републике Србије, медицински прегледи и мерења раде се на сваких шест месеци, а врхунски спортисти једном годишње обавезно раде и ултразвук срца.


Више icoMore


18.07.2018.

Млади Фудбалери из Кине на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије

Чланови ФК Јанбиан Фунда из Кине данас су на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије. Млади дечаци у Београду реализују припреме у оквиру којих ће обавити и основне медицинске прегледе. Фудбалери су радили основне лабораторијске анализе, ЕКГ у миру али и антропометријска мерења.

iSports је домаћин спортске делегације из Кине која броји 40 чланова, а у оквиру припрема у плану је да се одиграју пријатељске утакмице са подмлатком најуспешнијих београдских фудбалских тимова.

Кинеска делегација је обишла ФК Партизан, ФК Црвена звезда, ФК Вождовац, ФК Чукарички, Спортски центар Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Директор академије ФК Јанбиан Фунда, господин Нуи Ли (члан Премијер лиге Кине) и Сун Чао, председник Санрајс фудбалске академије, представници су највеће фудбалске академије у Кини, будући да броје преко 2000 чланова само у Пекингу. ФK Jанбиан је уједно и први професионални клуб из Кине који се одлучио да спроведе припреме у Београду у СЦ Фудбалског Савеза Србије у Старој Пазови.


Више icoMore


18.07.2018.

Перспективни спортисти тестирани на припремама у Врбасу

Куглашки савез Србије реализује припреме надарених куглаша у Врбасу где су извршена теренска тестирања у сарадњи са Заводом за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Стручњаци за аналитику у спорту тестирали су 12 надарених куглаша основном батеријом моторичких тестова.


Више icoMore


17.07.2018.

Хотел Трим на услузи спортистима

Хотел Трим функционално је повезан са читавим спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел отвореног типа са капацитетом за 56 гостију у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан и летња башта за 120 гостију.

Архитектура, уређеност простора као и израда намештаја ван прописаних стандарда пружају неопходан комфор кошаркашима али и другим гостима у току боравка. Опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу што омогућава припремање хране према индивидуалним потребама спортиста.

Комплекс хотелског смештаја Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије базно је профилисан за смештај спортиста, али послује и по комерцијалним принципима, из тог разлога на дневном нивоу угости бројне рекреативце и друге посетиоце.

Од почетка године до краја јуна остварено је 2896 ноћења, од тога 2167 ноћења остварили су такмичари спортских савеза Србије али и спортисти иностраних асоцијација Мађарске, Бугарске као универзитетски фудбалски тим Јапана.


Више icoMore


17.07.2018.

Омладински спортски камп Караташ током лета база за спортисте

У време лета на простору Омладинског спортског кампа Караташ реализују се бројне припреме спортиста различитих категорија, а уједно у договору са стручним тимовима за аналитику у спорту Завода врше се и моторичка тестирања у складу са потребама спортиста. До сада су на камповима тестиране кошаркашке селекције, одбојкашке селекције, каратисти, дизачи тегова и спортисти Софтбол савеза Србије.

Омладински спортски камп Караташ, смештајног капацитета за 350 корисника, осмишљен је као центар за развој школског, универзитетског и врхунског спорта. Спортски комплекс поседује терене за кошарку рукомет, одбојку, фудбал, тенис. У свом поседу има и фудбалски терен са вештачком травом, терен за одбојку на песку, отворени базен и трим стазу. У оквиру спортског кампа, посетиоци на располагању имају и учионицу за теоретску наставу, а постоји и стена за спортско пењање.

Одлуком Владе Републике Србије камп је 2014. године предат на управљање Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, чиме су проширени капацитети  и стручно деловање водеће установе спорта у Србији.


Више icoMore


16.07.2018.

Кошаркаши Меге на тестирањима у Заводу за спорт и медицну спорта РС

Првотимци КК Мега Бемакс у лабораторијама за аналитику у спорту данас су обавили моторичка тестирања. Контрола припремљености врхунских спортиста укључује комплексна тестирања која обухватају све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање.

Будући да је припремна фаза, кошаркаши су радили функционалне тестове за процену кардиореспираторне издржљивости као и процену опсега основних локомоторних функција. Применом 3D теста за кинематичку анализу кретања извршена је и анализа ризика од могућег повређивања.

Тестирања за процену кардиореспираторне издржљивости израдили су сарадници одељења за аналитику у спорту.

Функционалним тестирањем, између осталог, добија се јасан увид у спортску форму, а резултати тестова служе за израду плана и програма тренерима и стручном штабу.


Више icoMore


16.07.2018.

Најбољи кошаркаши Србије на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Сениорска кошаркашка селекција Србије данас је прошла сва мерења и прегледе прописане Законом о спорту.

Сектор медицине спорта је обавио прегледе врхунских спортиста и извршио функционална тестирања репрезентативне селекције Србије.

Спортско-медицински прегледи и тестови обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У циљу очувања здравља и функционалних способности, прегледи и мерења се раде на сваких шест месеци.


Више icoMore


13.07.2018.

Завод за спорт и медицину спорта РС у служби спорта више од шест деценија

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије преко шест деценија ужива велики углед на простору Балкана. Стручност и високе квалификације запослених, установе интердисциплинарног приступа, и данас користе спортисти Источне Европе.

Полазна тежња Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије јесте подизање свести о значају правилне и адекватне физичке активности од најмлађег узраста и очување свега што спорт представља: рекреацију, развој спортских способности и вештина, уз остварење врхунског спортског постигнућа.

Јединствена установа спорта у земљи пружа стручну и научну подршку врхунским спортистима, а уједно, кроз бројне друге делатности, представља и снажан ослонац систему спорта Републике Србије.

У интересу достизања високих циљева, континуирано се унапређује научни и стручни потенцијал, технологија рада као и бројни затворени и отворени објекти спортске намене, а остварена је и сарадња са бројним домаћим и иностраним установама сродног деловања.

Будући да Завод у свом власништву има Хотел Трим и Омладински спортски камп Караташ, омогућен је и смештај спортиста али и стручни мониторинг у свим неопходним сегментима за тренинг или такмичење.


Више icoMore


13.07.2018.

Рекреативац пред московски маратон на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рекреативац Петров Ненад данас је обавио медицинске прегледе и тестирања у лабораторијама медицине спорта у Кошутњаку.

 Ултразвучни преглед и ергометријски тест

Спортско-медицински преглед обухвата:

  • Физикални преглед по системима
  • Антропометрија: мерење телесне висина, телесна маса, одређивање телесне композиције – одређивањепроцента телесних масти, мишића, коштаног ткива и воде
  • Електрокардиографија (ЕКГ)
  • Спирометрија
  • Лабораторијске анализе крви (комплетна крвна слика, седиментација, биохемијске анализе: гликемија, уреа, укупни холестерол, триглицериди, трансаминазе, гвожђе у серуму)
  • Ултразвучни преглед срца

Функционална тестирања - контрола утренираности

  • Одређивање аеробне радне способности  индиректном методом – Astrand тест
  • Одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах", у Заводу за спорт и медицину спорта РС или на спортским теренима
  • Одређивање анаеробних способности – Wingate тест 
  • Одређивање анаеробног прага мерењем лактата  у крви

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.